Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

vouts

Original poster
Hero Member
May 10, 2010
2,196
3
38
33
Peiraeus
Ανοιγω  το θεμα για να παρω μια αποψη σχετικα με τα netbook και τα tablet...Αν θεωρηθει ακυρο ας σβηστει αλλιως θα ηθελα να παρω γνωμες...

Αυτη την στιγμη εχω μια επιδοτηση γυρω στα 180 ευρω...Σκεφτομουν μιας και εχω καλο κινητο(iPhone 4 που δεν εχω σκοπο να το αλλαξω μεχρι να βγει το καινουριο) να παρω κατι σε tablet η netbook...Εχω μια γενικη αποψη αλλα μερικα ερωτηματα μενουν αλυτα εδω και πολλες μερες αν και εχω ρωτησει σε αρκετα μαγαζια....Αυτη την στιγμη οι απαιτησεις μου δεν εχουν τιποτα τρελο...Απλη χρηση ζηταω,περισσοτερο χρηση Internet θα κανω,να βλεπω καμια ταινια κτλ...Με ενδιαφερει να εχει μεγαλη χωρητικοτητα...

Τα ερωτηματα ειναι τα εξης...

1)Τα tablet δεχονται συσκευη usb?δηλαδη αν συνδεσω τον εξωτερικο μου σκληρο δισκο θα μπορεσει να τον διαβασει?

2)Οσον αφορα τις ταινιες θελω να μπορω να κατεβασω μια ταινια και να μπορω να κανω ενσωματωση υποτιτλων...Στα windows μπορω να το κανω αυτο...Σε tablet θα μπορει να γινει?

3)Σε ενα καταστημα που πηγα μου ειπαν οτι αν παρω netbook πολυ πιθανο να μην μπορω να δω μια ταινια...Ισχυει αυτο?

4)τα tablet  "συμπεριφερονται" σαν υπολογιστης η σαν κινητο???


Αρχικα αυτα ειναι τα ερωτηματα...Να σας πω οτι μπορω να διαθεσω μεχρι και 400 ευρω(180 της αναβαθμισης +ενα 200αρι απο εμενα)


Ευχαριστω εκ των προτερων....
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
Το ταμπλέτ είναι πιο μουράτο! δεν εχω κ δεν ξέρω περαιτέρω... το νετμπουκ  συμπεριφέρεται σαν μικρός υπολογιστής με ότι αυτό συνεπάγεται:) δηλαδή έχει usb κ από τη στιγμή που τα περισσότερα έχουν windows έχουν κ την ανάλογη χρήση!
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Επειδή τυχαίνει να το έχω ψάξει λίγο το θέμα tablet και επίσης είμαι ήδη κάτοχος netbook της Fujitsu που τρέχει Windows 7 ultimate (intel atom, 2gb ram), όπως και smartphone με λειτουργικό android ice cream sandwich (samsung galaxy s2), μπορώ να σου απαντήσω ως εξής:

1) Συνήθως όχι, δεν δέχονται usb συσκευή, κάποια δέχονται όμως κάρτες micro-sd (συνήθως έως 32gb)

2) Σε σχετικά καινούριο μοντέλο tablet που τρέχει λειτουργικό android, δε χρειάζεται να κάνεις καμία ενσωμάτωση σε υπότιτλους. Απλά έχεις μαζί την ταινία (σε avi, mkv, οτιδήποτε) και το srt με τους υπότιτλους και παίζει κανονικά. Το galaxy s2 που διαθέτει επεξεργαστή δύο πυρήνων (και είναι περσινό μοντέλο) παίζει απροβλημάτιστα mkv αρχεία ανάλυσης full hd 1080p, τα οποία μπορείς να δεις και στην TV σου (εφόσον υποστηρίζει DLNA) ασύρματα και σε άριστη ποιότητα.

3) Nαι, ισχύει, για τα "φθηνά" netbooks. Υπάρχουν όμως κάποια μοντέλα (πιο εξελιγμένα) όπως αυτό της ASUS, το οποίο έχει chipset της nvidia και μπορεί να αναπαράγει full hd περιεχόμενο. Το δικό μου fujitsu (2ετίας) δε μπορεί να αναπαράγει τέτοιο υλικό (αργεί υπερβολικά).

4) Τα tablet συμπεριφέρονται σαν smartphone. Όχι σαν pc. Πρέπει δηλαδή να τους κάνεις πραγματάκια (όπως root στα android) για να αποκτήσεις τον πλήρη ελεγχό τους. Άποψή μου πάντως είναι ότι δεν χρειάζεται να τα πειράξεις. Έχουν όλες τις πιθανές λειτουργίες που μπορεί να χρειαστείς και αν δεν τις έχουν, τις κατεβάζεις (συνήθως free) από το play store της google.

Mία πρόταση που μπορώ να σου κάνω, είναι το samsung galaxy tab II, το οποίο βγαίνει με 10" οθόνη σε δύο εκδόσεις, μία απλή (ΕΔΩ) και μία με ενσωματωμένο 3G (ΕΔΩ). Ψάξε στο google για να δεις reviews και περισσότερα χαρακτηριστικά.


[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1ELNURwnYKY[/youtube]
 

Sweet_Squeeze

Hero Member
May 26, 2010
3,017
0
0
38
Αθήνα
vouts said:
1)Τα tablet δεχονται συσκευη usb?δηλαδη αν συνδεσω τον εξωτερικο μου σκληρο δισκο θα μπορεσει να τον διαβασει?

Όχι Δημήτρη, το tablet δεν έχει καμια θύρα εκτός αυτή της φόρτησεις.

vouts said:
2)Οσον αφορα τις ταινιες θελω να μπορω να κατεβασω μια ταινια και να μπορω να κανω ενσωματωση υποτιτλων...Στα windows μπορω να το κανω αυτο...Σε tablet θα μπορει να γινει?

Σε αυτό το θέμα απλά μπορείς να κατεβάσεις την ταινια με ενσωματομένους υπότιτλους οπότε δεν θα έχεις και κανένα θέμα. Αυτό κάνω κι εγώ πλέον.

vouts said:
3)Σε ενα καταστημα που πηγα μου ειπαν οτι αν παρω netbook πολυ πιθανο να μην μπορω να δω μια ταινια...Ισχυει αυτο?

Γενικά τα netbook όπως και τα tablet δεν είναι να το έχεις για να βλέπεις ταινίες. Έχουν πολύ μικρή οθόνη οπότε θα σου βγαίνουν τα μάτια.


vouts said:
4)τα tablet  "συμπεριφερονται" σαν υπολογιστης η σαν κινητο???

Όσο γι' αυτό το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι είναι ένας μικρός στιλάτος φίλος. ;)
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
το νετμπουκ ειναι πολυ ψαρωτικο να το χεις στο αμαξι,να το συνδεσεις και με την obd....
 

vouts

Original poster
Hero Member
May 10, 2010
2,196
3
38
33
Peiraeus
Σε ενα καταστημα μου ειχαν δειξει samsung  με ενσωματωμενη θυρα mini usb και μου παν οτι μπορω να συνδεσω στικακια μεχρι 32 GB....Οσον αφορα τις ταινιες περισσοτερο κανω αυτο που λεει ο Κωστας...Κατεβασμα της ταινιας απο torrent και κατεβασμα αρχειου srt υποτιτλων...Δεν το θελω για καθημερινη χρηση...Πχ τωρα στις διακοπες θα ηθελα να φορτωσω 10-20 ταινιες και να τις βλεπω στο εξοχικο στην αυλη στην δροσια.. ;) Σιγουρα το tablet δεν μου δινει δυνατοτητες μεγαλης μνημης...Αυτο που μου ειχε πει το παλικαρι οταν ειχα παει να ρωτησω ειναι οτι στην καλυτερη των περιπτωσεων να φτασω μεχρι 64GB...



To galaxy S tab II μου το προτειναν και μπορω να πω οτι για τα λεφτα του φαινοταν υπεροχο σε σχεση με κατι αλλα που δεν ειχαν καμια σχεση...Ηταν για πολυ απλη χρηση αντε για κανα angry birds και μεχρι εκει...
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
τοτε ας επανελθουμε στο θεμα μας!!!
πριν δυο εβδομαδες ειχα επιδοτηση και επειδη κινητο εχω αποφασισα να παρω το samsung galaxy tad 2 only wi-fi!!! δλδ αυτο

οι πρωτες εντυπωσεις ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ Â ok234 ok234 ok234 ok234

πολυ καλη οθονη,η μπαταρια εχει αντεξει μιαμιση εβδομαδα και ακομα ειναι στο 50% περιπου!!!
η φωτηνοτητα του ειναι αρκετα καλη στον ιλιο σε αντιθεση με καποια αλλα που ειδα(αυτο βολευει πολυ γιατι εχω σκοπο να μπει στο αμαξι μιας και του εχω βαλει το torque και σε λιγο θα μπει και προγραμμα gps οποτε πλεον ειναι απαρετητο για τα ταξιδια) :)
 

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Ακομα σε τετοια πραγματα σπαταλας τα λεφτα σου??Μετα που να περισσεψουν για τιποτα αλλο.....

Καλοριζικο παντως,αντε να δω που θα το βαλεις στο αμαξι  craz
 

zisis

Hero Member
May 10, 2010
1,249
1
38
34
Σκέφτομαι να πάρω ένα Mac book air 11.6 i-5 ,4gb ram ,ssd flash disko, το έχω βρει προσφορά 880€ και άτοκες δώσεις .τη λέτε ;;
 

Stelios....

Member
Feb 23, 2013
117
0
0
36
Παιανια
Ειχες ποτε mac???
Αν το θες για μεση χρηση σερφαρισματος,δεν αξιζει...Αν το θες για δουλιτσα,χτυπα το..Αν το θες για Poul mour επισης χτυπα το!

Αποψη μου,ενα καλο tablet οπως τα νεα sony,10'' εξαιρετικα γρηγορα με 3g κτλ και τιμη χαμηλοτερη αξιζουν περισσοτερο...
Ο κυριος λογος ειναι το λογισμικο τους...android...no limits...Δωρεαν εφαρμογες,φορητοτητα που δεν στην προσφερει το Macbook οσο και να προσπαθει,και το βρισκεις με ατοκες στο Mediamarkt
http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/SONY-Xperia%E2%84%A2-Tablet-Z,99452,397538,723722.html?langId=-18

Και στην τελικη,αν επιμενεις σε apple...Παρε ipad...
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Yπάρχoυν και άλλα 10 ιντσα tablets Στέλιο με λιγότερα χρήματα και αντίστοιχη αξιοπιστία (βλέπε samsung). Από εκεί και πέρα Ζήση αν σε βολεύει το laptop, τότε πάρε το air, είναι μικρό και ελαφρύ και γενικότερα βολεύει. Απλά δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορείς να το φορτώσεις με εφαρμογές. Έχεις και το i-phone οπότε μπορείς να τα συγχρονίζεις πολύ εύκολα.
 

Stelios....

Member
Feb 23, 2013
117
0
0
36
Παιανια
Σαφως υπαρχουν αλλα δεν ειναι hi-end...
Προφανως πρεπει να εχει υπολογιστικη ισχυ και Multitasking,οποτε δεν πας σε φθηνο...
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread