Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

fiestasports

Original poster
Newbie
Mar 24, 2015
8
0
1
καλησπέρα όταν βάζο μπρός το αυτοκίνητο μου βγάζει αυτό το μήνυμα brake system malfuction stop safety ok μονο όταν βάζο μπρός το αυτοκίνητο βγάζει αυτό το μήνυμα και μετά από 1 δευτερόλεπτο φεύγει το μήνυμα!
σκέφτηκα μήπως είναι υγρά φρενων ! γιατί αν ήταν τακάκια φρενων δεν θα σφυριζαν τα τακάκια! και μια ερώτηση ποσο κοστίζει ένα service για τακάκια φρενων εννοώ να αλλάξω τα τακάκια ! και ποσα τακάκια αλλάζω 4 όσο και τα λάστιχα του αυτοκινητου ευχαριστώ !


εννοώ στις ζάντες του αυτοκινητου μπαίνουν τα τακάκια ! ποσα τακάκια θα χρειαστεί να αλλάξω! και τι κόστος έχουν τα τακάκια αν γνωρίζεται! και τι μάρκα τακάκια μου προτείνεται να βάλω ευχαριστώ !
 

ilias86

Hero Member
Vip Team
MK7.5
May 28, 2011
1,194
22
38
37
Γλυφάδα
Μοντέλο
MK7.5
Καλησπερα, το αυτοκινητο σου εχει τακακια μονο στον εμπρος αξονα, πισω εχει ταμπουρα που χρησιμοποιουν σιαγονες. Το κοστος για τα τακακια εμπρος ειναι γυρω στα 40 ευρω αν προκειτε για τα γνησια της ford συν την εργασια, αλλα θα ηταν συνετο να προχωρησεις σε αλλαγη τους σε καποιο σερβις που θα περιλαμβανει και αλλα, ωστε να μοιραστει η εργασια. Οσον αφορα τα υγρα φρενων ελεγξες τη σταθμη στο δοχειο?
Αν θες πες μας ποσα χιλιομετρα εχει διανυσει περιπου το αυτοκινητο.

Τελος, αν θες περνα απο εδω http://www.fiestamaniacs.gr/forum/index.php?topic=6886.6880 να μας πεις λιγα λογια για σενα.
 

fiestasports

Original poster
Newbie
Mar 24, 2015
8
0
1
το αυτοκίνητο έχει κάνει 41000  χιλιόμετρα ! το είχα αγοράσει μεταχειρισμένο με 18500 χιλιόμετρα! ποτε δεν έχω αλλάξει υγραφρενων και υγρά συμπλέκτη!
7 χρονια συμπληρώνει!  τα τακάκια μονο αλλάζουν στα μπροστά λάστιχα! τα πίσω λάστιχα δεν τα αλλάζουν ! και τα τακάκια είναι set δηλαδή ένα set μπαίνει στην αριστερή ζάντα και ένα set στην δεξιά ζάντα ! στους μπροστα τροχους!  ευχαριστω!

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]1427231493[/time]
και κάτι ακόμα οι σιαγόνες κάθε ποσα χιλιόμετρα αλλάζουν!
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
δες τα υγρά.Τις σιαγώνες (αν δεν τραβάς ύπουλα χειρόφρενα) θα τις αλλάξεις μετά τα 120000 τουλάχιστον
 

leonidas_

New member
Dec 25, 2014
73
0
6
Για αυτο το θεμα εχει γινει αναφορα απο την ford και εχουν δωθει οδηγιες στις αντιπροσωπειες, ειναι θεμα software και λυνεται με αναβαθμιση. Τσεκαρε το παρακατω link
http://www.justanswer.com/uk-ford/63htm-ford-fiesta-ford-fiesta-58-ignition-warning-brake.html
 

fiestasports

Original poster
Newbie
Mar 24, 2015
8
0
1
ευχαριστώ φιλε έτσι και αλλιώς θα το παω σε συνεργείο να μου προσθέσουν υγραφρενων και υγρασυμπλεκτη γιατί αυτά δεν τα έχω αλλάξει 7 χρονια ! θα παο να τα ελέξουν! και επίσης θα παο να δουν τα λάδια του αυτοκινητου μου να μου πουν ποτε θέλουν αλλαγή και να δουν και τα τακάκια από τα φρένα να μου πουν ποτε θέλουν αλλαγή!  το αυτοκίνητο με αυτό το μήνυμα δεν έχει πρόβλημα να κινηθεί ! άμα ήταν φρένα λογικά θα άναβε κανένα λαμπάκι να με προειδοποίηση σωστά !
 

fiestasports

Original poster
Newbie
Mar 24, 2015
8
0
1
μου έχει βγάλει αυτό το μήνυμα στο αυτοκίνητο
όταν βάζω μπρός το αυτοκίνητο μου βγάζει αυτό το μήνυμα brake system malfuction stop safety ok μονο όταν βάζω μπρός το αυτοκίνητο βγάζει αυτό το μήνυμα και μετά από 1 δευτερόλεπτο φεύγει το μήνυμα! από ότι διάβασα μου είπαν ότι θέλει αναβάθμιση! για να γίνει αναβαθμίση πρέπει να παω στην ford οι έχει συνεργεία που μπορούν να το κάνουν αναβάθμιση!

και τι κόστος έχει μια αναβάθμιση!
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Αν το αυτοκίνητό μου έβγαζε τέτοια ένδειξη, με γερανό θα το πήγαινα στο συνεργείο για να δω τι συμβαίνει. Απορώ πώς και την ψάχνεις τη δουλειά τόσο πολύ. Το εμπιστεύεσαι να το κυκλοφορείς κανονικά; Τα υγρά δε μπορείς να τα δεις μόνος σου και να συμπληρώσεις λίγα αν χρειάζεται;
 

fiestasports

Original poster
Newbie
Mar 24, 2015
8
0
1
το φτιαξα το αυτοκίνητο τακάκια ήθελε τελικά γιαυτο έβγαζε το μηνημα έχει αισθητηρα  το αυτοκίνητο για τα τακάκια γιαυτο εμφανιζε το  το μήνυμα!

φιλαράκι χωρίς παρεξήγηση admin την απάντηση που έδωσες δεν είναι απάντηση!
προφανώς και εσύ δεν ήξερες ότι στο αυτοκίνητο σου έχεις αισθητήρα για τα τακάκια!
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Δεν παρεξηγούμαι έτσι εύκολα, μην ανησυχείς. Άλλωστε δε γνωριζόμαστε προσωπικά. Τα fiesta ΔΕΝ έχουν αισθητήρα για τα τακάκια, όπως προφανώς σου είπαν. Αυτό που ανιχνεύουν είναι η πτώση της στάθμης των υγρών φρένων κάτω από το ελάχιστο όριο, κάτι που πιθανότατα είχε συμβεί και σε σένα αλλά δεν το είχες παρατηρήσει. Όταν αλλάζεις τακάκια ή συμπληρώνεις υγρά φρένων, η στάθμη ανεβαίνει και δεν εμφανίζεται το μήνυμα.
Το σχόλιό μου, που κατά τη γνώμη σου δεν είναι απάντηση, έχει να κάνει καθαρά με το γεγονός που αναφέρεις ότι σου βγάζει πρόβλημα το αυτοκίνητο στα φρένα (κάτι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά σου) και γράφεις ότι θα το πας στο συνεργείο και μετά από 3 μέρες ξαναγράφεις ότι σου βγάζει μήνυμα σφάλματος προφανώς γιατί δεν το έχεις φτιάξει. Και έρχομαι εγώ και σχολιάζω ότι αν ήμουν στη θέση σου, δε θα το κουνούσα το αυτοκίνητο, προφανώς γιατί είναι σημαντικό το να μείνεις χωρίς φρένα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, τα συμπεράσματα δικά σας.
 

ΘΟΔΩΡΗΣ MK7

Pro Member
Apr 18, 2012
424
0
0
41
Κώστα έχεις δίκιο. Δεν παίζουν με θέματα ασφαλείας.
Απλά εγώ θα αναφέρω ότι μου το κάνει 4 μήνες περίπου, έχω αλλάξει τακάκια, υγρά φρένων και ακόμα τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να έχω πάει στην αντιπροσωπία, γιατί σε δύο συνεργεία δεν μπορούν να βρουν κάτι. Βάζουν το διαγνωστικό και δεν βγάζει τίποτα. Θα προσπαθήσω μέσα στην μεγάλη εβδομάδα να πάω.
 

DarthFiesta

Pro Member
Nov 29, 2010
723
0
0
41
Παιδια καντε κ εναν καλο ελεγχο στα ταμπουρα...μην βλεπετε μονο δισκους-τακακια-υγρα
 

ΘΟΔΩΡΗΣ MK7

Pro Member
Apr 18, 2012
424
0
0
41
Ξέχασα να το γράψω, έχουν ανοιχτεί και τα ταμπούρα και έχουν καθαριστεί-ρυθμιστεί.
 

fiestasports

Original poster
Newbie
Mar 24, 2015
8
0
1
ευχαριστώ για την απάντηση φιλε ! έχεις δίκιο ! το αυτοκίνητο δεν το κουνούσα καθόλου επειδή είχα αυτό το μήνυμα ! χθες το πήγα στο συνεργείο και το έφτιαξα! πλήρωσα 80 ευρώ για τακάκια ,υγραφρενων,συμπλήρωμα λάδι, αντιψικτικο . το αυτοκίνητο όντως το νιώθω καλύτερα πάει! δικό μου σφάλμα που δεν το πήγα πιο νωρίς να το δω προτού βγάλει το μήνυμα! αφού όλα είναι ok παθαίνοντας και μαθαίνοντας! καλή συνεχεια φίλος και ευχαριστώ για τις απαντήσεις!



τα ταμπουρα μου τα ελεξαν και ειναι οκ ! τα εκανα ελεγχο και αυτα ολα καλα εσβησε το μηνημα ! επρεπε να αλλαχτουν τα τακακια γιατι ειχα φτασει σιδερο να πατανε και θα με κανε ζημια στις δισκοπλακες δικο μου σφαλμα που δεν το κοιτουσα τοσο καιρο ευτυχως ολα καλα ! καλη συνεχεια σε ολους !
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
ΘΟΔΩΡΗΣ MK7 said:
Κώστα έχεις δίκιο. Δεν παίζουν με θέματα ασφαλείας.
Απλά εγώ θα αναφέρω ότι μου το κάνει 4 μήνες περίπου, έχω αλλάξει τακάκια, υγρά φρένων και ακόμα τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να έχω πάει στην αντιπροσωπία, γιατί σε δύο συνεργεία δεν μπορούν να βρουν κάτι. Βάζουν το διαγνωστικό και δεν βγάζει τίποτα. Θα προσπαθήσω μέσα στην μεγάλη εβδομάδα να πάω.

Θοδωρή, το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι υπάρχει κάποιο θέμα με αισθητήρα (βρώμικος ή προβληματικός), αφού λειτουργούν κανονικά τα φρένα σου. Τακάκια έχεις καινούρια; Η στάθμη των υγρών είναι ΟΚ;
 

fiestasport

Newbie
Apr 9, 2015
2
0
0
καλησπέρα admin αν μπορείς σβήσε το fiestasports εγώ είμαι εσβησακαταλαθος το mail μου και δεν  θυμάμαι τον κωδικό από fiestasports και έφτιαξα νέο mail  απλώς σε ενημερώνω !

στο θέμα μας το πήγα στο συνεργείο το αυτοκίνητο μου πέρασαν τακάκια pagit μου πρόσθεσαν λάδι, αντιψυκτικό,υγραφρενων  και νερό για τις πιτσιλιθρες όλα αυτά στοίχισαν 80 ευρώ ! μέχρι ως εδώ καλά σταμάτησε το μήνυμα να βγαίνει και χθες ξαναεμφανίστηκε! το ίδιο μήνυμα ! πατάω ok στην κονσόλα και μου λέει abs malfuction λέω μήπως κανένας αισθητηρας πήρε καμια βρωμιά γιαυτο" βγάζει το μήνυμα ! και αν γνωρίζεται ποσο κοστίζουν καινούργιοι αισθητηρες για το σύστημα abs !

και αν γνωρίζεται 1 set είναι που έχει 2 1 για το αριστερό πίσω λάστιχο 1 για το πίσω δεξιό λάστιχο
οι ξεχωριστοί είναι ! γιατί δεν πιστεύω να έχει χαλάσει οι μονάδα abs από τόσο νωρίς με 41000 χιλιόμετρα που έχω ! έχει τύχει σε κανέναν ! από βδομάδα θα το παω σε άλλο συνεργείο


γιατί στο συνεργείο που το πήγα τους είπα να ελέξουν αισθητηρες και ούτε τους έλεξαν μου είπαν δεν έχουν πρόβλημα ! μου είπα τα τακάκια σου θέλουν αλλαγή και υγραφρενων θες αυτά μου είπαν!
 

fiestasport

Newbie
Apr 9, 2015
2
0
0
καλησπέρα χρονια πολλά ! το πήγα σήμερα στην αντιπροσωπεία τις ford ! μου έκαναν διαγνωστικό έλεγχο και τελικά ήταν μπαταρία αυτοκινητου δεν έδινε σωστά ρεύματα ! άλλαξα μπαταρία αυτοκινητου έκανα και αναβάθμιση εγκεφαλου  μου ρύθμισαν και το χειρόφρενο  μου κόστισαν 94 ευρώ πιστεύω καλά είναι!
 

akiz90

MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
459
7
18
33
Athens
Μοντέλο
MK7
Καλημέρα και από μένα.

Φτάσαμε αισίως τα 90.000 χλμ. στο ΜΚ7. Μου έχει πετάξει 2 φορές στην οθόνη μήνυμα "brake fluid level low, service now".

Τώρα έκλεισε 1 χρόνος από την τελευταία αλλαγή και στο φρενάρισμα δεν έχω δει κάποια διαφορά. Μου φάνηκε περίεργο γιατί με τα προηγούμενα υγρά που ήταν πάνω πολύ περισσότερο δεν είχα δει ποτέ τέτοιο πράμα. Θα περάσω μια βόλτα από το συνεργείο αλλά γνωρίζει κανείς αν διάβασε όντως χαμηλή στάθμη ή είναι κάποιο μήνυμα που το πετάει στάνταρ στα 90.000?
 

Astral

Member
Σεπτ. 1, 2012
143
0
0
33
Αθηνα
7αρι εχεις και εσυ απ οτι βλεπω..εγω που εχω περασει τα 90000km δεν μου το ειχε βγαλει..Οποτε μαλλον σωστα διαβασε..πηγαιμε να το τσεκαρεις για καλο και για κακο..
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread