Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Βασίλης.Λάγκας

Original poster
Rookie
Mar 25, 2020
16
0
1
25
Οπως λέω κ πάνω ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτή αυτή η μετατροπή και αν αξίζει εννοείται η αν αξίζει απλά να το φτιάξεις όσο περισσότερο αντέχει
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Πιθανότατα γίνεται, και επίσης πιθανότατα είναι straight-swap, δηλαδή δεν θα θέλει custom δουλειές, πατέντες, κοψοραψίματα κλπ.

Από την άλλη, είναι επίσης σχεδόν σίγουρο ότι θα σου κοστίσει πολλά περισσότερα από το να δώσεις το δικό σου και να πάρεις ένα άλλο Ecoboost έτοιμο....
 

Βασίλης.Λάγκας

Original poster
Rookie
Mar 25, 2020
16
0
1
25
Πόσο μπορεί ν κοστίσει η αλλαγή κινητήρα; γτ τον βρήκα από έναν μάντρα γνωστό στα 600 ευρώ
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Κομπλέ με κιβώτιο και εγκεφάλους ? Και σε τι κατάσταση, είναι ΟΚ ή θέλει μαζέματα ?

Κόστος εργασίας μπορεί να είναι κάποια κατοστάρικα, αν όντως ισχύει το ότι μπαίνει-βγαίνει χωρίς πολλά περίεργα ή δύσκολα. Άρα ξεκινάς από περίπου 1,5Κ€, και αυτό είναι το καλό σενάριο. Από εκεί και πέρα μόνο προς τα πάνω μπορεί να πάει το κόστος.

Από την άλλη η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι περίπου 2500-3000€, αναλόγως κατάστασης και χιλιομέτρων. Και παίρνεις έτοιμο αυτοκίνητο, με όλα τα συστήματα που πρέπει να έχει.

Θα πρέπει να επιβεβαιώσεις όλα τα επιμέρους κόστη της μετατροπής πριν αποφασίσεις.
 

Βασίλης.Λάγκας

Original poster
Rookie
Mar 25, 2020
16
0
1
25
Μίλησε με ένα συνεργείο κ μ είπε ότι δεν με συμφέρει γτ θ πρέπει ν αλλαχτούν πολλά πράγματα από ατμόσφαιρα σε τούρμπο πλεξούδες ηλεκτρονικά εγκέφαλοι immobilizer κτλ κ μ λέει μια τέτοια μετατροπή θ σου κοστίσει το λιγότερο 2 μισή χιλιάρικα κ θ σου βγάζει προβλήματα συνέχεια πρέπει ν πας σε πάρα πολύ καλό μηνίσκο που ειδικεύεται σε αλλαγές μηχανές ο οποίος μ λέει ν υπολογίζεις 4 χιλιάρικα
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Άρα το 1,5Κ€ που είπα εγώ ότι είναι το best-case scenario ήταν υπερ-αισιόδοξο, θέλει και άλλα εξαρτήματα και εργασίες, οπότε πάμε στα 2,5Κ€. ΟΚ αυτό το ακούω πιο λογικό για τέτοια μετατροπή. Το 4Κ€ μου φαίνεται λίγο φουσκωμένο, αλλά προφανώς ο μηχανικός το λέει γιατί ξέρει ότι θα χρειαστούν και άλλα πράγματα στη πορεία, οπότε δίνει εξαρχής το worst-case για να είναι καλυμμένος.

Οπότε καλά το είχα πει εξαρχής ότι θα σου βγει φθηνότερο το να αλλάξεις αυτοκίνητο, που θα δουλεύει σωστά εξαρχής και θα έχει όλα τα απαραίτητα από το εργοστάσιο. Κάτι που άλλωστε ισχύει και στις περισσότερες περιπτώσεις, ανεξαρτήτως μάρκας και μοντέλου.
 
Apr 17, 2020
41
3
6
Πιστεύω η μόνη λύση που σχετικά συμφέρει είναι ότι είπε και ο TheAce, κανονικά ένα τροπέτο πρέπει να πάρεις χεχεχε.
Μοτερ-σασμαν-ημιαξόνια-πλεξούδα. Εγκέφαλο μηχανής-αμαξώματος και καντράν σίγουρα για αρχή για να πεις ότι θα έχεις και immobiliser και ότι θα παίρνει εμπρός το αυτοκίνητο. Το τι άλλο θα χρειαστείς υποθέτω θα φανεί στην πορεία.
Ίσως σε συμφέρει να πάρεις έτοιμο άλλο αμάξι απλά, εκτός και αν θες να πεις ότι έκανες μεγάλη μοντα που δεν κάνουν πολλοί. Από την άλλη η καλή δουλειά θα πονέσει και την τσέπη χεχεχε, είναι δύσκολο γενικά.
 

shumakos

New member
May 17, 2014
98
13
8
43
ΑΘΗΝΑ
Μοντέλο
MK8
Επιπλέον υπάρχει και η αξία του οχήματος ως αντικείμενο. Όσο καλή και να είναι η μετατροπή, το αυτοκίνητο θα αξίζει σίγουρα λιγότερο από ένα εργοστασιακό ecoboost, για να μην πω ότι μπορεί να μην πιάνει ούτε τα λεφτά που αξίζει τώρα ως μαμά ατμοσφαιρικό.
 

Βασίλης.Λάγκας

Original poster
Rookie
Mar 25, 2020
16
0
1
25
Η καραντίνα με έχει βαρέσει όσο κάθομαι σπίτι σκέφτομαι τι άλλο ν μετατρέψω στο αμάξι 🤣 άλλαξα μέχρι κ κουφάρι από το κλειδί από την βαρεμάρα μ για να ειν καινούργια κ τ 2
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread