Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Big Sak

Original poster
Newbie
Dec 2, 2018
8
0
1
καλησπερα παιδια. καινουργιος στο forum. αγόρασα ενα fiesta mk8 titanium 100hp ecoboost ασπρο του κουτιου το καλοκαιρι. αν εξαιρέσουμε ενα τριξιμο στο αριστερο μερος της οθονης ειδικα τα βραδια που δεν εχει ηλιο και μ σπαει τα νεύρα, κανενα παραπονο. αλλα απο τον Οκτώβρη και μετα συνεχεια βρίσκω μαύρες και καφε σκουρες πιτσιλιες σαν πίσσα στο αμαξι ειδικα στο καπο, οι οποιες δεν φευγουν καθολου ευκολα μα καθολου. την πρωτη φορα ηταν τοσες πολλες που απο την τρομαρα μ νομιζα οτι ηταν σπιθες απο τροχο γιατι παραδιπλα τρόχιζαν εκείνη την ημέρα... δοκιμασα αλοιφή για γρατζουνούσες και νύχι.. (ηταν και κυριακη κιολας που ειναι τα παντα κλειστα) βγήκαν.. αλλα απο τοτε καθε βδομαδα η ιδια ιστορια.. δοκιμασα βενζινη, wd 40. το εχω παει σε 5-6 διαφορετικα πλυντήρια και κανεις δεν δινει απαντηση και λυση.. μου ειπαν να κανω γυαλισμα κερωμα με 100 ευρω αλλα και να κανω την αλλη βδομαδα θα εχει παλι.. το αμαξι το εχω σε υπαίθριο γκαραζ με σκεπη. ξερεις κανεις απο τι μπορει να ειναι? και να μου προτείνει καποια λυση.. εκτος απο κουκουλα..?? μηπως φταιει το χρωμα και τα φτυνει μονο του? επίσης αν ξερει καποιος για το τριξιμο της οθονης καποια λυση ή αν η αντιπροσωπία το αντιμετωπιζει σαν ελάττωμα και το φτιάχνει ας μου πει. σας ευχαριστώ πολύ!
 

andrnith

Member
May 17, 2018
106
1
18
32
Αθήνα
Γεια σου big sak και καλωσόρισες στη παρέα..
Για το πρόβλημα με το χρώμα και τις πιτσιλιές δε μπορώ να σε βοηθήσω αλλά σχετικά με το τρίξιμο της οθόνης ναι το αναγνωρίζει η ford σαν ελάττωμα και στο διορθώνει. Πήγαινε σε μια αντιπροσωπία και θα στο φτιάξουν δωρεάν.
 

MadMan

Pro Member
Jun 1, 2018
513
1
18
Καλως ηρθες Big Sak στη παρεα μας. Καλη διαμονη να εχεις.
Οσον αφορα τις πιτσιλιες..δεν οφειλεται σε καμια περιπτωση απο το ιδιο το χρωμα ή να ξερναει οπως λες.
Ειναι απο εξωτερικο παραγοντα μιας και ο χωρος σταθμευσης ειναι ανοιχτος. Τσεκαρε προσεκτικα αν οι πιτσιλιες ειναι ακριβως στα ιδια σημεια με τις προηγουμενες. Κατι πεφτει απο πανω λογικα. Και αν δεν θελεις να σου πεφτει πανω στο αυτοκινητο σου.η λυση ειναι κουκουλα δυστυχως. Κι εγω οταν το ειχα σε ανοιχτο παρκιν παρ ολο το σκεπαστρο..παντα κατι εβρισκα οποτε το κουκουλωνα.
Οσο για το τριξιμο ειναι ετσι οπως ακριβως σου τα ειπε ο αγαπητος φιλος andrnith
 

piccolo

Rookie
Jan 28, 2011
44
0
6
Λογικά αυτό που αναφέρεις είναι overspray από χρώμα.
Θα σου πρότεινα για να το αφαιρέσεις να χρησιμοποιήσεις πηλό και όχι γυάλισμα με αλοιφή. Αν δεν γνωριζεις τι είναι δες βιντεάκια στο youtube . Γράψε "how to clay bar".
Θα πάθεις πλάκα με το αποτέλεσμα και το καλό είναι ότι δεν σου τρωει καθόλου βερνίκι. Αυτό που χρειάζεται είναι συνεχής λίπανση με σαπουνόνερο και σε περίπτωση που σου πέσει πετάς το καμμάτι και χρησιμοποιέις άλλο. Τα βιντεάκια θα σε βοήθήσουν για τη σωστή χρήση.
Το ίδιο είχα πάθει και εγώ σε μεγαλύτερο βαθμό αφου είχε γεμίσει ολό το αυτοκίνητο και το έβγαλα με πηλό. Είχα πάρει τότε της 3Μ ο οποίος είναι κορυφαίος αλλά ακριβός. Μετά έχω χρησιμοποίησει της Built Hamber. Για overspay θα σου πρότεινα τον 1ο.
Επίσης πηλό μπορείς να χρησιμοποιείς και για συντήρηση του χρώματος, αφού αφαιρεί ρύπους που κολλούν στο χρώμα και το κάνει λείο σαν γυαλί. Στη συνέχεια είναι καλό να το κερώνεις για να κλείνουν οι πόροι και για προστασία.
 

kostas.ceed

MK7
Member
Oct 14, 2012
139
0
16
44
Αν. Αττικη
www.euboikotopio.gr
Μοντέλο
MK7
Εχεις δεντρο απο πανω η καπου εκει κοντα;τετοια σημαδια αφηνουν εντομα που κολλανε πανω σε λεύκες. Ειναι μελιτωματα μαυρα κ δυσκολα φευγουν.
 

Θανος68

New member
Oct 3, 2018
97
1
8
Πηγαινε σε μια αντιπροσωπεια και ρωτα για το προβλημα με το χρωμα
Αν θυμαμαι καλα στο χρωμα δινουν 2 χρονια εγγυηση.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Δεν νομίζω να φταίει το χρώμα. Κάποιος γείτονας δίπλα κάτι κάνει (βάφει/λερώνει κλπ) ή κάποιο φυτό/ζώο δημιουργεί το πρόβλημα.
 

spoumi

Member
Σεπτ. 15, 2018
116
15
18
Μοντέλο
MK8 ST
Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, καλύτερα να τις βγάλεις με πηλό και όχι γυαλιστική αλοιφή.

Όσο για την αιτία πιθανότατα να είναι από δέντρα ή κάποιον εξωτερικό παράγοντα.
Μπορείς να δοκιμάσεις να παρκάρεις σε άλλο σημείο ή να δεις αν έχουν αντίστοιχα σημάδια αυτοκίνητο τριγύρω.
Είναι μόνο στο καπώ ή και στον ουρανό?
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Εγώ στη θέση σου, για να μου φύγει η ιδέα του ότι είναι το χρώμα, θα το κουκούλωνα να δω αν αυτά τα σημάδια θα εμφανιστούν στην κουκούλα... κάτι που αν συμβει, σου διώχνει την παραμικρή αμφιβολία.
 

Big Sak

Original poster
Newbie
Dec 2, 2018
8
0
1
στο καπό είναι το πρόβλημα .. και ελάχιστα φτερό... φυτά τριγύρω υπήρχαν και τα ξερίζωσα όλα άλλα πάλι τα ίδια. σαν μαγνήτης.. τραβάει όλα αυτά τα μαύρα σημάδια στο καπό. έχουμε και ένα λευκό citroen c4 του 12 δικό μας παρκαρισμένο απέναντι από το γκαράζ, στο πεζοδρόμιο, και από πίσω του ακριβώς έχει θάμνους. αλλά δεν βγάζει κανένα σημάδι. αυτό είναι που με τρελαίνει περισσότερο. την πρώτη φορά που εμφανίστηκαν ήταν σε όλο το αμάξι.. τέτοιο πράγμα εύχομαι να μην το αντικρίσει κάνεις. έπαθα εγκεφαλικό..
 

gyiama

Member
Nov 30, 2017
141
5
18
το πιο απλο ειναι να αλλαξεις θεση παρκινγκ με το Citroen αφου είναι δικο σας. αλλαξε το και αν δεις ότι το ιδιο βγαζει το Citroen σημαινει ότι από αλλου είναι το προβλημα
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Επίσης, πιστεύω ότι αν είχε πρόβλημα το χρώμα, δε θα έφευγαν οι μαυρίλες με απλό καθάρισμα/γυάλισμα...
 

angel s

Pro Member
Apr 30, 2013
894
0
16
33
Athens
Καλησπέρα Big Sak. Αλλο ενδεχόμενο που σου δημιουργεί αυτές τις πιτσιλιες μπορεί να ειναι κάποια καμινάδα απο λέβητα ή ξυλοσομπα που βρίσκεται στο χωρο που βρίσκεται το fiesta σου ετσι ώστε όταν λειτουργούν να βγάζουν υπολείμματα και να κολλάνε στο αυτοκίνητο.
 

Big Sak

Original poster
Newbie
Dec 2, 2018
8
0
1
όχι δυστυχώς.. εδώ και κάποιες μέρες έχει σταματήσει να βγάζει.. μετά από πολύ ψάξιμο μάλλον είναι από φυτά-δέντρα. τα φέρνει ο αέρας και αυτά κολλάνε σαν πίσσα πάνω στο αμάξι.. σας ευχαριστώ όλους σας για την βοήθεια.  ok234
 

nikosxm

Rookie
Nov 18, 2018
36
0
6
36
καλημέρα σε όλους... Δεν ανοιξα καινουριο thread μιας και ειναι σχετικο αυτο εδω σε οτι εχει σχεση με το χρωμα... Απο ενα κ@λοφυτό, με σκληρό κορμό, εγινε μια αρκετα στενη αλλα μεγάλη σε μηκος γρατζουνια στην πισω δεξια πόρτα.. Δεν ειναι πολυ βαθειά, αλλα ειναι τόσο, ώστε να μην επιδιορθώνεται με αλοιφή. Γνωρίζετε αν βγάζει η ford καποιο Kit σε στυλο στο εκαστοτε χρώμα, γιατι με το πινελάκι κάνει μπαλωμα που φαίνεται, η έστω από καποια εταιρία που να το έχετε δοκιμάσει και να είναι κοντα στο χρώμα το αρχικό?? Ευχαριστώ
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
nikosxm said:
καλημέρα σε όλους... Δεν ανοιξα καινουριο thread μιας και ειναι σχετικο αυτο εδω σε οτι εχει σχεση με το χρωμα... Απο ενα κ@λοφυτό, με σκληρό κορμό, εγινε μια αρκετα στενη αλλα μεγάλη σε μηκος γρατζουνια στην πισω δεξια πόρτα.. Δεν ειναι πολυ βαθειά, αλλα ειναι τόσο, ώστε να μην επιδιορθώνεται με αλοιφή. Γνωρίζετε αν βγάζει η ford καποιο Kit σε στυλο στο εκαστοτε χρώμα, γιατι με το πινελάκι κάνει μπαλωμα που φαίνεται, η έστω από καποια εταιρία που να το έχετε δοκιμάσει και να είναι κοντα στο χρώμα το αρχικό?? Ευχαριστώ

Προφανώς βγάζει, όλες οι εταιρείες βγάζουν τέτοια kit, είτε το απλό μπουκαλάκι με πινέλο, είτε σε spray, είτε color stickers διαφόρων μεγεθών. Το ζητάς με τον κωδικό του χρώματός σου σε οποιοδήποτε επίσημο, εξουσιοδοτημένο ή μαγαζί με ανταλλακτικά Ford, κάπου στο 10αρικο κοστίζει, δεν θυμάμαι το δικό μου πόσο το είχα αγοράσει...
 

nikosxm

Rookie
Nov 18, 2018
36
0
6
36
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.. :) παλια, πισω στο 2005 που ειχα τη focusαρα, εβγαζε μονο με πινελακι, και μαζι κατι σαν συρματινο πινελο, για τριψιμο πριν το βαψιμο, και το αποτέλεσμα ηταν απογοητευτικο όταν ηθελα να επεμβω εγω στο χρωμα. Μπορει να μην εκανα και εγω βεβαια καλη δουλεια.. Γι αυτο θελω συγεκριμένα σε οποια αλλη μορφη πλην πινελου.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Όλα τα touch-up paint kits το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουν, δεν ξέρω πόσο άσχημα σου φάνηκε το αποτέλεσμα που λες, αλλά μην περιμένεις "κανονική" βαφή που να φαίνεται ωραία. Το κάθε kit είναι για συγκεκριμένες περιοχές, αναλόγως το οπτικό αποτέλεσμα, αλλά κανένα δεν βγάζει το αποτέλεσμα κανονικού βαψίματος σε φούρνο. Γι'αυτό θα πρέπει να πας είτε σε μαγαζί τοπικών βαφών, είτε σε φαναρτζίδικο ή αντιπροσωπεία.
 

MikrAsiaths

Newbie
Nov 1, 2019
8
0
1
Καλησπέρα και από εμένα. Άλλη μία ιδέα που μου έσκασε τώρα εμένα είναι να μην έχει γίνει καλή αποκέρωση από την αντιπροσωπέια...ειδικά σε λευκό κάνεξ μπαμ.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread