Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

myfiestamk7

Original poster
Newbie
Jun 10, 2020
4
0
1
Γεια σε όλους, χτες όπως πήγαινα βόλτα σε επαρχιακό δρόμο, καταλάθος από αφηρημάδα εκεί που ήμουν με 4η ταχύτητα στις 3.000- 3.500 χιλ στροφές το πολύ, αντί να βάλω 5η ταχύτητα έβαλα 3η, πραγματικά δεν ξέρω τι σκεφτόμουν εκείνη την στιγμή ότι είχα 2α; :-\ . Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι δεν είχα γεμίσει όλη την τετάρτη, αλλά ήμουν κάπου ανάμεσα στις 3.000 με 3.500 χιλ. στροφές και ότι αφού βγάζω την τετάρτη και πάω να βάλω 3η, η 3η την πρώτη φορά που προσπάθησα να την βάλω είχε δυσκολία στο να μπει και μπήκε με την δεύτερη, οπότε πρόλαβε να πέσει λίγο ακόμη η ταχύτητα αυτά τα 3-4 δευτερόλεπτα. Χοντρικά δηλαδή για να το μεταφράσω σε χιλιόμετρα πήγαινα με περίπου με 85 χιλιόμετρα όταν έβαλα 3η. Το αμάξι δεν φρέναρε σε καμία περίπτωση πολύ, φρέναρε αλλά όχι πολύ. Οι στροφές την ώρα που έκανα την βλακεία μου και έβαλα την 3η, πήγαν στις 4.200 με 4.500, όχι παραπάνω, τον κινητήρα δεν τον άκουσα γιατί είχα μουσική αρκετά δυνατά, σίγουρα θα ακούστηκε αλλά όχι πολύ πιστεύω. Επίσης δεν ξέρω αν ήταν σύμπτωση αλλά λίγα δευτερόλεπτα αφού έγινε αυτό μου μύρισε κάτι σαν καμένο για κάνα λεπτό, έφτασα στον προορισμό μου λίγα λεπτά μετά, πήγα κοντά στο καπό αλλά δεν μου μύριζε κάτι. Μήπως άναψε κάνας δίσκος και μύρισε έτσι ή να ήταν τυχαίο; Από εκεί και πέρα δεν παρατήρησα τπτ το περίεργο, ούτε κάποια ένδειξη στο καντράν, ούτε κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά, ούτε κάποιον περίεργο ήχο. Μοντέλο fiesta mk7 1.25.
Να ανησυχώ μήπως έγινε κάτι σοβαρό ή εφόσον δεν παρατήρησα κάτι, όλα καλά;
 

geokats

Staff member
Member
Oct 23, 2019
199
154
43
39
ΛΑΜΙΑ
www.flickr.com
Μοντέλο
MK8
WEBSITE
https://www.youtube.com/user/sonataflower
LOCATION
Thessaloniki
Να μην ανησυχείς! Δεν έπαθε τίποτα το αμάξι σου. Να μην οδηγείς αφηρημένος γιατί η λάθος ταχύτητα θα μπορούσε να ήταν λάθος χειρισμός νομίζοντας ότι είδες π.χ. κάποιο εμπόδιο κάνοντας επικίνδυνο και ίσως ολέθριο ελιγμό.
 

myfiestamk7

Original poster
Newbie
Jun 10, 2020
4
0
1
Απλά ξέρεις ανησύχησα γιατί μου μύρισε κάτι και λέω μην έκανα καμία ζημιά, επειδή το φρενάρισμα του κινητήρα που προηγήθηκε σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο, εννοώ είναι πιθανό σε ορισμένες περιπτώσεις να σπάσουν βάσεις βαλβίδων και όχι μόνο, με λίγα λόγια καλύτερα να μην το σκέφτομαι!
Επίσης αυτό που με καθησυχάζει είναι ότι πάντα όταν κατεβάζω από 5η σε 4η (στα 90km/h περίπου) η μετάβαση γίνεται πολύ ομαλά, κανένα φρενάρισμα και οι στροφές πάνε κατευθείαν στις 3.000. Οπότε ας πούμε ότι στις 4.200 που έγινε αυτό το λάθος χτες ήταν λίγο πιο άτσαλο το κατέβασμα απ το συνηθισμένο.
Έχεις απόλυτο δίκαιο σε αυτό που λες, πάντα οδηγώ πολύ προσεκτικά, τι να πω δεν ξέρω πως έτυχε τώρα αυτό, το σκεφτόμουν όλη μέρα χτες.
 

geokats

Staff member
Member
Oct 23, 2019
199
154
43
39
ΛΑΜΙΑ
www.flickr.com
Μοντέλο
MK8
WEBSITE
https://www.youtube.com/user/sonataflower
LOCATION
Thessaloniki
Ούτε καν στα κόκκινα δεν πήγε το στροφόμετρο. Ίσως στιγμιαία να μύρισε λίγο ο δίσκος αν και αυτό ίσως είναι λίγο δύσκολο.Δεν καταπονήθηκε τόσο ώστε να μυρίζει.
 

myfiestamk7

Original poster
Newbie
Jun 10, 2020
4
0
1
Εντάξει, οπότε ας μην το σκέφτομαι άλλο, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια να είσαι καλά!
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Τίποτα δεν έπαθε, είχε χαμηλές στροφές. Να ανησυχούσες αν από 4η και 6.200 στροφές έβαζες 3η και πήγαινε στις 7.200 στροφές. Εκεί μπορεί να έπαιρνες τις βαλβίδες στο χέρι...
 

panos_stp

New member
May 11, 2020
71
13
8
Πολύ χαμηλές στροφές είχες φίλε. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να ανησυχείς.
Κάποιοι, μαζί και εγώ, τέτοια κατεβάσματα κάνουν όταν πάνε γρήγορα για να φρενάρει το μοτέρ να πάρεις πιο ομαλά κάποια στροφή.
Η οσμή θα ήταν τυχαίο γεγονός.


Στάλθηκε από το μουφοmotorola one vision μου

 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread