Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
εγώ πάντως που πήγα σε ιδιωτικό χωρίς καταλύτη και με ντεσιμπελ 150  :D :D :D
δεν μου είπαν τίποτα...απλά μάρσαραν λίγο γιατί τους άρεσε ;D ;D
 

ilias710

Member
Oct 27, 2014
266
0
0
27
Περιστέρι
scorpion said:
εγώ πάντως που πήγα σε ιδιωτικό χωρίς καταλύτη και με ντεσιμπελ 150  :D :D :D
δεν μου είπαν τίποτα...απλά μάρσαραν λίγο γιατί τους άρεσε ;D ;D
γιατί δεν έχει καταλύτη? :O
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
mk1 Stelios said:
Εχει να κάνει με την πρόσφυση του ελαστικού το όλο θέμα , οπως και στα αμορτισέρ έχει να κάνει με την κατάσταση των ελαστικων. Είναι "μπακαλίστικος" τρόπος οι μετρήσεις που κάνουν. Σε πραγματικές συνθήκες μόνο βλέπεις την διαφορά. 
Η πρόσφυση είναι πάντα το "πρόβλημα" στην ακινητοποίηση.
Απο την στιγμή που φοράνε το ίδιο ελαστικό είναι λογικότατο να φρενάρουν το ιδιο.

Στο μηχάνημα του ΚΤΕΟ Στέλιο νομίζω ότι δεν παίζει ρόλο ούτε το ελαστικό, ούτε το αμορτισέρ. Αυτά παίζουν ρόλο σε πραγματικές συνθήκες στο δρόμο. Στο ΚΤΕΟ απ' ότι έχω δει ένα ράουλο έχει, με σαγρέ επιφάνεια (για πρόσφυση), πάνω στο οποίο φρενάρει το αυτοκίνητο ανά άξονα και μετράει τη δύναμη πέδησης. Οπότε αν μιλάμε για σωστά καλιμπραρισμένα μηχανήματα μέτρησης, τότε δίνουν και σωστά αποτελέσματα.

mk1 Stelios said:
Τα φρένα στο μκ6 επαρκουν σε νορμαλ συνθήκες. Σε πολύ πίεση που θα "ανάψουν" θα φανει η διαφορά της μεγαλύτερης δισκόπλακας.

Σε ίδιο αυτοκίνητο (από τα δικά μου κυβικά και δισκόπλακες) έχω δει διαφορά 40% σε νιουτόμετρα και επίσης , σε μεγαλύτερη δισκόπλακα οι μετρήσεις να είναι στο ενδιάμεσο!!

Οσο αναφορά τώρα για τα ΚΤΕΟ αν είναι Ιδιωτικό ή Δημόσιο, πλέον προτιμώ το πρώτο , γιατί στο Δημόσιο πάντα θα λειτουργουν με το τουπέ ότι πρέπει να τους "κεράσεις" έναν καφέ σε αντίθεση με το Ιδιωτικό που θα δουν τι έχει , εντελώς πρόχειρα (!) . Πάνε οι εποχές που σε έκοβαν! Τώρα πριν ακόμα σου το περάσουν ΚΤΕΟ σου έχουν βγαλει και την απόδειξη!

Κανείς δεν είπε ότι το απλό mk6 δεν έχει ικανοποιητικά φρένα. Απλά το fiesta ST (278mm εμπρός) και το focus ST (300mm εμπρός) έχουν ακόμα καλύτερα φρένα. Και εκτός από μεγαλύτερους δίσκους έχουν και μεγαλύτερο τακάκι (άρα μεγαλύτερη επιφάνεια τριβής) από το απλό mk6. Δεν επαναλαμβάνω για το πιστόνι της δαγκάνας που ανέφερα σε προηγούμενο post. To πως συνδιάζονται όλα τα παραπάνω είναι απλοί νόμοι της φυσικής: Όταν έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια στριβής, τότε με την ίδια δύναμη πίεσης (αφού διατηρούμε το ίδιο υδραυλικό σύστημα φρένων), έχουμε καλύτερο φρενάρισμα. Αντίστοιχα και με τους δίσκους, έχεις π.χ. μια πόρτα με μηχανισμό κλεισίματος, πότε είναι πιο εύκολο να την ανοίξεις, όταν βάζεις δύναμη κοντά στο μεντεσέ της ή κοντά στο χερούλι; Μεγάλος δίσκος = χερούλι πόρτας, μικρός δίσκος = μεντεσές πόρτας.

Από εκεί και πέρα, είναι στην κρίση του καθενός το πως θα βελτιώσει τα φρένα του αυτοκινήτου του. Για μικρότερο κόστος, μπορείς απλά να βάλεις ένα πιο σκληρό τακάκι ή μια δισκόπλακα με χαρακιές ή αγωνιστικά υγρά ή όλα τα παραπάνω μαζί. Αν θέλεις όμως να προχωρήσεις περισσότερο στη βελτίωση και να μεγαλώσεις τον πήχη, τότε θα αλλάξεις και δαγκάνες, μεγαλύτερους δίσκους, άλλα τακάκια και πάει λέγοντας (όσο αντέχει η τσέπη σου).
 
Για να μετρηθεί ένα αμορτισέρ πρέπει το αμορτισερ να βγει και να μπει στον πάγκο και για τα φρένα , να βγουν οι τροχοι και να βιδωθει μηχάνημα απευθειας στα μπουλόνια. Στα ΚΤΕΟ τα ραουλα βλέπουν την δυναμη μεχρι την ακινητοποίηση φυσικά που εξαρταται 150% απο την πρόσφυση του ελαστικού , όπως και για τα αμορτισέρ που πάλι ο "ενδιάμεσος" είναι το ελαστικό που βλέπει φυσικά κάποιες τιμές που ειναι 1000% εκτος πραγματικότητας! Κανε μέτρηση με φουσκωμένα και κάνε μετρηση με ξεφούσκωτα και θα δεις διαφορες!! Βάλε βάρος ή άσε βάρος και πάλι θα δεις που θα πάνε οι τιμες!
Αν ηταν να εμπιστευτώ την τιμη στα φρένα του ΚΤΕΟ για να φτιάξω φρένα τότε θεωρητικά θα πρέπει να βάλλω ξανά την μονή και πιο μικρή δισκόπλακα στο αγωνηστικό Αφού έδειξε μεγαλύτερη τιμή .

Όσο για την βελτιωση των φρένων που αναφέρεις είσαι εν μέρη λάθος αφού το αποτέλεσμα που αναφερεις με την πορτα και τον μεντεσέ έχει σαν μεταφραση ,το πόσο δύναμη στο πετάλι θα πατήσεις!
Τα ελαστικά πρέπει να αλλάξουν για να δεις διαφορά σε μια μέτρηση.
Απο την στιγμή που θα βάλεις μεγαλύτερα φρένα θα πρέπει Α> να τα ζυγίσεις σωστά εμπρός και πίσω Β> να τα ζεστάνεις πριν τα δουλέψεις τα μεγαλύτερα Γ>να αλλάξεις και σεβρόφρενο με αντλία  Δ> να δεις το πόσο προοδευτικά είναι σε συνθήκες βροχής (τουλάχιστον) ...και πάει λέγοντας!

Στα Κτεο αν θα εμπιστευόμουνα κάτι ....αυτό το κάτι δεν θα ήταν ουτε η ΚΑΡΤΑ καυσαερίων!!
 

vagma

Hero Member
σιγα την προσφυση που εχουν τα ραουλα στα κτεο που βαζουν τα αμαξια για μετρηση φρενων.............τηνν τελευταια φορα που περασα κτεο στην μετρηση φρενων πανω το αμαξι βγηκε απο τα ραουλα..........ο μλκας δεν ηξερε τι φρενα ειχε το αμαξι........μολις τα ειδε φουρλωσε τα ματια  :D :D :D........τα λαστιχα μαλλον φταιγανε....... tease

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]1426269533[/time]
scorpion said:
εγώ πάντως που πήγα σε ιδιωτικό χωρίς καταλύτη και με ντεσιμπελ 150  :D :D :D
δεν μου είπαν τίποτα...απλά μάρσαραν λίγο γιατί τους άρεσε ;D ;D


ποσα εδωσες.....? giggle
 

manos.m

Administrator
Hero Member
Mar 22, 2015
1,281
47
48
33
Νέο Ηράκλειο
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK6.5
Θα πάω Σάββατο πρωί σε ιδιότη στη Ναύαπτο.
45 ευρώ με κάρτα καυσαέρίων.
Με το προηγούμενο αυτοκίνητο είχα κάνει 20 λεπτά και με έιχαν πάρει και τηλ να μου θυμήσουν ότι πρέπει να πάω...
Υ.Γ.
Έμαθα σήμερα ότι για αυτό τον καιρό λόγο της κατάστασης έχει βγεί εγκύκλίος που δίνει παράταση 15 ημέρες και όχι 7 μετα την λύξη και για το ΚΤΕΟ και για κάρτα καυσαερίων. Ισχύει απο 26/6/15 εώς και 26/7/2015..
 

ilias86

Hero Member
Vip Team
MK7.5
May 28, 2011
1,194
22
38
37
Γλυφάδα
Μοντέλο
MK7.5
Απλα ελεγα μηπως εχει καποιο θεμα λογω εξατμησης και ηχου
 

pt1986

Pro Member
Jul 5, 2013
446
3
18
37
το φορεσα σημερα το καφε παει το πρασινο ηρθε 55 ευρω χωρις παρατηρησεις.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread