Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

thodoris_fiesta

Original poster
Member
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
καλησπερα παιδια, εχω το εξης θεμα . τωρα που ξεκινησαν τα κρυα , παρατηρησα οτι ο κινητηρας , με το που τον βαζεις μποστα εχει την χαρακτηριστικη χροια του τρικιλινδου οταν δουλευει στο κρυο σταδιο με την λιγο αυξημενες στροφες. συνηθως οταν ξεκιναω , περιμενω απο 30 δευτερολεπτα εως 1 λεπτρο για ναφυγω μεχρι να κυκλοφορησουν λιγακι τα λαδια . χθες λοιπον με το που ξεκιναω το αμαξι με πρωτη και χωρις γκαζι για να ξεπαρκαρω μονο με συμπλεκτη, ακουω απο τον κινητηρα εναν μεταλικο ηχο σαν να κοπανανας δυο σωληνες απο σιδερο μεταξυ τους αλλα ηταν αρκετα εντονος ο ηχος, το εχω και σε βιντεο αλλα δεν ξερω να το ανεβασω εδω . το αμαξι θελει σερβις το πολυ σε ενα μηνα και δεν ξερω αν φταει αυτο αλλα ηταν στον ρυθμο ο ηχος , οπως γυρνανε οι κυλινδοι.
 

thodoris_fiesta

Original poster
Member
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
οπως ακουσες και στο βιντεο το εχω κατα την διαρκεια που το αμαξι ειναι κρυο και πας να ξεκινησεις σιγα σιγα μονο με συμπλεκτη και η στροφες πεφτους λιγακι μεχρι να παρει φορα το αμαξι.
 

thodoris_fiesta

Original poster
Member
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
δεν το κανει συνεχομενα αυτο το κροταλισμα , , σιγουρα σταματαει οταν το αμαξι ειναι ζεστο που το δοκιμασα , και φυσιολογικα οταν πεσουν η στροφες αυτοματα στο ρελαντι
 

Dimitris.sp

New member
Aug 16, 2016
92
0
6
31
ΠΑΤΡΑ
Δεν ειναι τιποτα σπουδαιο.. απλα αυτο που ειπες ειναι πολυ κρυο το αμαξι κ κοπαναει. Συνηθως αυτο γινετε οταν το αμαξι το παρκαρεις εξω και δυμιουργειται υγρασια στους κυλινδρους κ αυτο πιο ποκυ το χειμωνα.. επισης μπορει να παρατηρησεις οτι ενο πας να το αναψεις και δε πατησεις γκαζι μπορει να σβησει.. ειναι η ιδια αιτια.. εμενα πταν μ το εκανε με το παλιο μοτερ μια φορα τη βδομαδα το εκανα μεγαλη βολτα καμια ωρα να χεσταθει καλα και μετα το παταγα κιολας να καψει τελειως.. και δε μου το ξανα εκανε..
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
ενας λογος στο υπερβολικό κροταλισμα κρυο ενδεχεται να είναι και το χοντρυτερο λάδι, ειδικά αμα υπαρχει καδενα/μεταβλητος ή/και υδραυλικά ωστηρια.
 

thodoris_fiesta

Original poster
Member
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
το αμαξι το κανει συνεχεια οταν ειναι κρυο αυτο το κροταλισμα , ειδα και τα λαδια και και ειναι πιο πανω απο το μαξ η σταθμη, μπορει να ειναι φυσιολογικο αλλα δεν θα εχω θεματα μελλοντικα? το αμαξι δεν το βαζω μπροστα ποτε με γκαζι και ουτε χρειαζεται αποσο ξερω, σκεφτομαι μηπως το γεμησω με 100 το αμαξι να δουλεψει καλα . γιατι συνηθως ειμαι με 98 shell.
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Είναι δύσκολο από την περιγραφή να σου κάνουμε διάγνωση γιατί από ότι φαίνεται δεν έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία σε κινητήρα ecoboost. Καλίτερα θα ήταν να πας σε κάποιο συνεργείο Ford μήπως έχουν κάποιο περιστατικό παρόμοιο. Δεν είναι ανάγκη να περιμένεις το service. Γιά να αποκλείσουμε πιθανές αιτίες, λάβε υπόψη ότι οι ecoboost  δεν έχουν υδραυλικα ωστήρια η καδένα.  Ούτε έχουν σχέση τα οκτάνια της βενζίνης, αν είναι νοθευμένη μπορεί. Δοκίμασε να κουνήσεις τον κινητήρα , οταν είναι σβηστός και κρύος, γιά να αποκλείσεις την αιτία κάποια περιφερειακά εξαρτήματα του. 
 

thodoris_fiesta

Original poster
Member
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
σας ευχαριστω πολυ , το συντομετερο δυνατον θα το παω σε μια σωστη αντιπροσωπια και αν ειναι κατι θα σας ενημερωσω.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Θέμα κρύου πρέπει να είναι πάντως. Κρύωσε ο καιρός, τα λάδια θέλουν περισσότερο χρόνο/ζέσταμα να ανέβουν στις βαλβίδες, γι' αυτό ακούγεται. Το ίδιο και το κιβώτιο, στα κρύα είναι πιο σφιχτό, μέχρι να ζεσταθούν τα λάδια του.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread