Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Ηλίας

Original poster
MK7
Member
Mar 28, 2014
167
0
16
Μοντέλο
MK7
Kαλησπέρα και καλές γιορτές. Στο fiesta μου ( clima ) , συμβαίνει για δεύτερη φορά να έχει σπάσει ο μοχλός που αλλάζει στο clima το ζεστό με το κρύο αέρα. Τη πρώτη φορά το πλήρωσα βαπορίσιο γιατί η ford δίνει όλο το kit είτε το χρειάζεσαι για ένα ανταλλακτικό είτε και για τα 10. Τώρα ψάχνω λύση με cnc τόρνο ή 3d εκτύπωση. Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα ;
 

Ηλίας

Original poster
MK7
Member
Mar 28, 2014
167
0
16
Μοντέλο
MK7
Σε συνέχεια της παραπάνω ανάρτησης, ακόμα το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Καταρχάς πληροφορήθηκα πως πρόκειται για κακή εργοστασιακή κατασκευή και παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλά fiesta. Aκόμα χειρότερα, μάλλον στο μέλλον θα χρειαστεί αλλαγή της βαπορέτας του καλοριφέρ, πράγμα που σημαίνει εργασίες στο ταμπλό κτλ κτλ και όλα αυτά επειδή τα πλαστικά που χρησιμοποίησε η μαμά Ford ήταν ..αυτά που ήταν.
Προσωπικά πήρα την κατεύθυνση της 3d εκτύπωσης γιατί δε βρήκα αυτόνομο το ανταλλακτικό που γυρεύω ( δίνεται ως σετ μονο ) και περιμένω να παραλάβω.
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
Έχει κανένα 240e το κιτ αυτό...
Είναι άδικο..αλλά από θέμα κακής κατασκευής δεν παίζει αυτό.Απλά αυτές οι φθορές έχουν να κάνουν με το πόσο όμορφα χειρίζεται τα όργανα ή πόσο άγαρμπα
 

Ηλίας

Original poster
MK7
Member
Mar 28, 2014
167
0
16
Μοντέλο
MK7
s-l300.jpg


To σετ περιλαμβάνει αυτά τα εξαρτήματα, από τα οποία - και τις δύο φορές - είχε σπάσει ο κεντρικός πύρος σε αυτό που βλέπετε στην κάτω αριστερή μεριά της εικόνας.
Δε ξέρω πως τα κατάφερα δύο φορές, θα υποθέσω πως πρέπει πλέον να χειρίζομαι το περιστροφικό διακόπτη της θερμοκρασίας με χειρουργική ακρίβεια. Αλλά χωρίς πλάκα, πόσο να προσέξεις και πόσο άγαρμπα να φερθείς στο clima ;; κλικ-κλικ και θερμοκρασία είναι.
Το θέμα τακτοποιήθηκε πάντως με 3d εκτύπωση. Πάλι καλά..!
 

Ηλίας

Original poster
MK7
Member
Mar 28, 2014
167
0
16
Μοντέλο
MK7
Πάμε για αλλαγή βαπορέτας τελικά.
 

Ηλίας

Original poster
MK7
Member
Mar 28, 2014
167
0
16
Μοντέλο
MK7
Έσπασε ξανά στο ίδιο σημείο. Αυτό πιθανόν σημαίνει πως κάπου, κάτι μέσα στη βαπορέτα το κοντράρει και τρώει όλη την αντίσταση εκεί. Τώρα πια είμαστε σε αναζήτηση μεταχειρισμένου ανταλλακτικού.
 

Ηλίας

Original poster
MK7
Member
Mar 28, 2014
167
0
16
Μοντέλο
MK7
Μάλλον θα τριτώσει ο χειμώνας στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Διαβάζω πως είναι κοινό πρόβλημα σε πολλά fiesta και πολλοί αναφέρουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν βγάζει ζεστό αέρα ο κλιματισμός.
Έχω εντοπίσει τη ζημιά, ξέρω τι την προκαλεί : ο ίδιος ο αισθητήρας γυρίζει το μοχλό επιλογής ζεστού-κρύου σε τέτοια θέση που τον σπάει, έχω αλλάξει αισθητήρα ( και σετ λεβιεδάκια ) μα και πάλι συνέβει.
Αν αντιμετωπίζει κανείς το ίδιο πρόβλημα και βρήκε λύση ας την μοιραστεί μαζί μας.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread