Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Σημερα περιποιηθηκα το χειροφρενο μου winkwink.Με λιγα λογια του πεταξα τα ματια οξω giggle.
Το χειροφρενο πλεον σηκωνεται αλλα δεν μενει στην θεση του και το κουμπι εχει πεταχτει εξω οπως βλεπετε παρακατω
 


Στην αρχη νομιζα οτι ηταν το συρματοσχοινο,αλλα σε εναν ελεγχο που εκανα φαινετε οκ οσο μπορεσα να δω κατω απ'το αμαξι μεχρι πισω τους τροχους.Μετα ξυλωσα το πλαστικο καλυμα και εκει ολα καλα οσον αφορα το συρματοσχοινο,το δοντακι ομως που πιανει για να μην παιφτει το χειροφρενο παιζει σαν τρελο οποτε μαλλον εσπασε ο μηχανισμος.
 
Ο μηχανισμος της καστανιας μαζι με το χειροφρενο φαινετε φιξ και δεν μπορεσα να το ξυλωσω,προς το παρον σπρωχνω το δοντακι να κουμπωσει με το χερι και πιανει το χειροφρενο.Mε τον Ιακωβο που μιλησα μου ειπε οτι η ford δεινει τον μηχανισμο μαζι με το χειροφρενο ολο και απο τιμη.....αρκετα.
Εχει τυχει σε κανεναν παρομοιο περαστικο να μου δωσει τα φωτα του?Την Δευτερα θα εχουμε χειρουργειο μηπως φτιαχνεται και γλυτωσω την αλλαγη.
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
  • #2
το εκανες επειδες για να ντριφτραρεις ασιστολα και ασε τις δικαιολογιες  giggle giggle giggle

δεν μπορω απο τις φωτο να καταλαβω τι ακριβως εχει σπασει αλλα σε καποιο μηχανουργειο δεν γινεται με αργκον να στο κολλησουν?? ;)
 

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά


Αυτο το μαυρο που φαινετε στον κυκλο(τον οποιο εχω κανει πολυ μικρο και ισα που φαινετε)ειναι η ασφαλεια ας πουμε που πιανει στα δοντια για να κλειδωσει το χειροφρενο.Αυτο παιζει σαν τρελο και δεν πιανει στα δοντια,οποτε το χειροφρενο δεν μενει πανω εκτος και αν πιεσω την ασφαλεια με το χερι να κουμπωσει στα δοντια.Επειδη εχει πεταχτει και το κουμπι δεν ξερω αν εχει σπασει ο μηχανισμος η απλα εχει φυγει τιποτα απο την θεση του(που δεν το κοβω αλλα λεμε και τπτ για παρηγορια).


nos7 said:
το εκανες επειδες για να ντριφτραρεις ασιστολα και ασε τις δικαιολογιες  giggle giggle giggle
Τι να κανω αφου ειμαι καγκουρας και βαρβαρος μανιακος  redface.Αν και εκανα μιση δουλεια,απο το αμαξι βγαινεις στο ενα χερι το τιμονι και στο αλλο το χειροφρενο  :D .Την αλλη φορα θα το πετυχω  :D
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
  • #4
αρα εχει σπασει κατι αναμεσα στο κουμπι(που παταμε για να απασφαλισει το χειροφρενο) και στα δοντια το οποιο βρισκεται μεσα στο πλαστικο(αυτο που πιανουμε για να σηκωσουμε το χειροφρενο) και ειναι αδυνατων να ανοιχτει το πλαστικο χωρις να σπασει!!!σωστα εχω καταλαβει??
 

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Nαι.Αν και καπως πρεπει να βγαινει αυτο το πλαστικο.
Προσπαθησα να το τραβηξω αλλα δειχνει σαν καπου να κραταει και οσο και αν το ζορισα δεν μετακινηθηκε καθολου.Εχω την εντυπωση οτι η λαβη μετα το κουμπι βγαινει,δεν ξερω αν βγει αυτο αν μετα φευγει ολο το πλαστικο(λογικα καπως θα βγαινει και θα βγει  craz).Θα το ξηλωσω που θα παει να μεινει μονο το μεταλλο να δω τι εχει μεσα.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Εμενα Pit η λαβη "παιζει" κανα δυο χιλιοστα μπρος-πισω και δεν εχω καταφερει να την κουμπωσω οπως ηταν. Μαλλον ειναι fix και αφου σταματαει το αμαξι, δεν το πειραζω αλλο. Στο e-bay παντως αν κοιταξεις δινουν ολο το χειροφρενο μαζι και οχι κομματια ανταλλακτικα.
 

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Τα ξυλωσα ολα.
Η λαβη απο το υπολοιπο πλαστικο βγαινει,ειναι δυο κομματια και ειναι το μονο κομματι που μπορεις να βγαλεις.Κρατας την λαβη και σπρωχνεις το υπολοιπο πλαστικο προς τα πισω να ξεκουμπωσουν τα 2 πλαστικα δοντακια που εχει.Μετα πρεπει να σπρωξεις την λαβη μπροστα(εχει πολυ ζορι)γιατι μεσα εχει αυλακωσεις που πιανουν τα μεταλλικα δοντακια που εχει πανω το χειροφρενο.Αφου βγει μετα αν την ξανα βαλεις εχει λιγο τζογο γιατι φαγωνεται το πλαστικο.
Ελυσα μετα το συρματοσχοινο και ξεβιδωσα ολο το χειροφρενο απο την βαση,ειναι φιξ το καταραμενο και δεν μπορεις να κανεις τιποτα γαμωτο.
 

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Δεν φτιαχνεται Κωστα η τουλαχιστον εγω δεν μπορω να κανω κατι,θα πρεπει να το αλλαξω ολο το χειροφρενο μαλλον.Θα παω την Δευτερα να παρω μια δευτερη γνωμη και μετα βλεποντας και κανοντας.
 

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Επειδή τώρα ανακάλυψα το ποστ σου και το διάβασα…. Έκανες τίποτα με το χειρόφρενο??
Από την στιγμή που το κουμπί έχει πεταχτεί μπροστά λογικό είναι να μη δουλεύει και το μαύρο κοκοράκι που πιάνει στα δόντια της καστάνιας. Εάν το έχεις λυμένο ακόμα φερτό να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.



Τώρα με κοτρόνα το παρκάρεις σαν τους φορτηγατζήδες? giggle
 

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Το χειροφρενο αν χαλασει παει για πεταμα δεν φτιαχνεται.Μπορεις να βγαλεις το πλαστικο μερος της χειρολαβης αλλα το υπολοιπο πλαστικο(καλυμα,που πιανει ολο το χειροφρενο)δεν βγαινει.
Για να το βγαλω το επιασα σε μεγγενη ωστε να το συμπιεσω(εχει μεταλλικα δοντακια που πιανουν στο πλαστικο)και καταφερα να βγαλω ολο το πλαστικο και να μεινει το μεταλλο.
Ειναι ολο φιξ μετα και δεν λυνεται,ο μηχανισμος μεσα ειναι πλαστικος και παει και πιεζει το μεταλλικο κοκορακι.Εμενα μου ειχε σπασει το πλαστικο στο τελος και δεν εφαρμοζε με το κοκορακι.
Καινουργιο εχει 130€,εγω βρηκα απο το car.gr ενα σε πολυ καλη κατασταση(σχεδον καινουργιο ηταν)το πηρα 50€ και το αλλαξα μονος μου.

Και μερικες φωτο που εχω λυσει το μερος που ειναι το χειροφρενο
   

   





Υ.γ Το παλιο το εχω κρατησει για ενθυμιο,αμα θες να στο φερω να παιτσουμε  b1
 

kalgefteas

New member
May 31, 2013
86
0
0
καλησπερα παιδια αν και λιγο αργα που σε στελνο αλλα δεν πηραζει,στο θεμα μας που λετε χθες περασα κτεο (12/6/13) και το ενα προβλημα που με εβγαλε αυτος απο το κτεο με ειπε οτι τρεμει το χειροφρενο σου και δεν πιανει καλα οντος σε αυτο που ειπε ειχε δικιο,ξερετε μηπως εσεις τι φταιει η αν καποιος απο την παρεα εδω περα εχει αντιμετωπιση ιδιο τετιο προβλημα παλαιοτερα?ευχαριστο!!!
 

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Πιθανών να έχουν στραβώσει τα ταμπούρα πίσω. Ίσως να χρειάζεται και σιαγόνες η έστω να χρειάζονται κούρδισμα ώστε να πιάσουν καλύτερα τρέμουλο θα παραμείνει όμως!

Το αμάξι σου τι μοντέλο είναι και πόσα χιλιόμετρα έχεις? Έχεις ξανά ασχοληθεί ποτέ με το θέμα του χειρόφρενου.. εννοώ το έχεις πάει ποτέ στο συνεργείο για κάποιο πρόβλημα στο χειρόφρενο?



Υ.Γ Καλώς ήρθες κιόλας στην παρέα μας.. καλό διάβασμα και καλά ποστ να έχεις ok234
 

kalgefteas

New member
May 31, 2013
86
0
0
καλως σας βρηκα παιδια, 2003 ειναι μκ6 84,000 χιλιομετρα,οχι ποτε φιλε μου οταν περασα κτεο χθες με ειπε αυτος του κτεο το χιροφρενο τρεμει και δεν πιανει καλα πανε κοιτατο αυτο
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread