Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

nikoleta.

Original poster
MK7
Newbie
Apr 18, 2023
3
0
1
Μοντέλο
MK7
Καλησπέρα σας,

Ήρθε η ώρα να αλλάξω ελαστικά και επειδή δεν γνωρίζω καθόλου τι να διαλέξω θα ήθελα την βοήθεια σας.
Θα ήθελα να ρωτήσω τι προτείνετε σε αυτές τις διαστάσεις 195/50/r15 (μάρκα, 4 εποχές ή θερινά; )
Να πώ ότι είναι για χρήση μέσα στην Αθήνα κυρίως και αφορά Fiesta 2009-2010, 1400 κυβικά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κεραυνός

Hero Member
Jan 8, 2016
1,141
172
63
Μοντέλο
MK6
Χαίρετε. Αν ειναι συμβατικη χρηση και δεν οδηγειται στο χιονι, τοτε καποιο θερινο ελαστικο. Π.χ. uniroyal.

• Like
Αντιδράσεις: radaristas

Sansiro325

New member
MK7.5
Dec 7, 2021
53
8
8
Μοντέλο
MK7.5
Eχω βαλει τα rainexpert 5 σε αλλο αμαξι,οχι στο fiesta και ειναι μια χαρα,θα τα προτεινα δηλαδη για οικονομικη επωνυμη επιλογη.Στο Fiesta ειχα βαλει kleber dynaxer 4 τα οποια με εχουν αφησει ικανοποιημενο,σε 16αρα ζαντα ομως.Και τα δυο ελαστικα τελευταιας γενιας,δηλαδη καινουριες version.Αν δεν πηγαινεις το χειμωνα σε διαδρομες ολισθηρες,σε χιονοδρομικα κεντρα κλπ,δεν υπαρχει λογος να βαλεις 4 seasons.

Yπαρχουν αρκετες καλες επιλογες,απο pirelli,uniroyal,απο θυγατρικες οπως η kleber.

geokats

Staff member
Member
Oct 23, 2019
200
154
43
40
ΛΑΜΙΑ
www.flickr.com
Μοντέλο
MK8
WEBSITE
https://www.youtube.com/user/sonataflower
Καλημέρα! Μιας κι έρχεται ο καιρός να αλλάξουμε παπούτσια, είμαι ανάμεσα σε τρεις επιλογές:

Continental All SeasonContact 2

Michelin Crossclimate 2

Hankook Kinergy 2

Αν και ψιλοευχαριστημένος με τα crossclimate που φοράω τώρα, σίγουρα από άποψη φθροάς / km νομίζω στο χιόνι και σε στεγνό υστερούσαν κάπως. Επίσης ίσως υστερούν και στα στριψίματα. Τείνω στα Continental αν και φλερτάρω έντονα και τα Hankook. Αν θυμάμαι καλά στο Μήτσο (Mitsubishi Lancer) όταν τα είχα φορέσει έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένος στο χιόνι, αλλά η φθορά ήρθε σχετικά γρήγορα.

Συγκριτικά τεστ στα Michelin vs Continental, βρήκα τα εξής τα οποία ίσως να με μπέρδεψαν περισσότερο.

Αν έχει κάποιος - κάποια γνώμη, μπορώ να ακούσω.

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,324
188
63
51
Αθήνα
Φόραγα Cross και τώρα AllSeason2 στο Χ3, για μένα καλύτερο ελαστικό συνολικά το Conti, από φθορά δεν ξέρω να σου πω γιατί το AS2 το έχω μόνο για 2Κ χλμ. Πάντως γενικά το Cross θεωρείται το πιο sport από τα δύο, αν αυτό σε ενδιαφέρει....

Κεραυνός

Hero Member
Jan 8, 2016
1,141
172
63
Μοντέλο
MK6
Τα πιο δυνατα για τεσσαρων εποχων ειναι hankook και goodyear. Εχω Goodyear vector gen 3. Τα εχω οκτω μηνες τωρα.
Ικανοποιητικα σε κρυο και ζεστη, σε υγρο και στεγνο προς το παρον.
Ικανοποιητικη προσφυση ακομα και για σπορ οδηγηση (αν και δεν ειναι φτιαγμενα για σπορ οδηγηση).
Post automatically merged:

Εξαιρετική βαθμολογία εχει το pirelli cinturato αν και δεν ειναι δοκιμασμενο πολυ ακομα.

Last edited:

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread