Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

makis_s

Original poster
Newbie
Oct 29, 2020
4
0
0
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα fiesta 2009 1.4 βενζινη 97 ίππους. με 145.000 Km συνολικα Το τελευταίο τρίμηνο έχω παρατηρήσει να καεί λάδια. Χρησιμοποιώ λάδια 5w30 της castrol και η καταναλωση τους έχει πάει στο 0,6 lit. ανα 1000km. Το πήγα σε τρεις μάστορες κανένας δεν βρήκε κάτι στο αυτοκίνητο και όλοι μου λενε να βάλω απλά πιο χοντρά λάδια. Είχε κανείς παρόμιο πρόβλημα?

(Σημείωση το αυτοκίνητο πρώτο χέρι και όλα τα service του κανονικά στην ώρα τους και πάντα νωρίτερα.)
 

Panos693

New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Καλησπέρα, εφόσον δεν έχουν βρει τίποτα όλοι οι μάστορες που το έχεις πάει και υποθέτοντας ότι όντως έχουν κάνει ορθή αξιολόγηση του οχήματος, εγώ θα πρότεινα να αλλάξεις απλά την μάρκα στα λάδια, έστω για δοκιμή (εννοείται πάντα με φίλτρο). Σημειωτέον ότι κυκλοφορούν πολλά μαϊμού λάδια στην αγορά και ειδικά castrol, τα οποία είναι ανακυκλωμένα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και εισάγονται από Βουλγαρία κτλ με μηδαμινό κόστος. Τα λάδια αυτά προφανώς και χάνουν με μεγάλη ταχύτητα τα οφέλη για τον κινητήρα οπότε και καίγονται πιο εύκολα.
Το 0,6 ανά 1000km είναι αρκετή κατανάλωση και πιστεύω ότι και οι 3 μάστορες θα είχαν δει κατευθείαν αν υπήρχε κάποια μεγαλύτερη ανοχή ή κάποια τσιμούχα που έχανε κτλ.
Επίσης δεν θα συμφωνήσω με αυτό που σου προτείνουν δηλαδή να βάλεις πιο χοντρά λάδια διότι το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο να δουλεύει με 5w30 λάδι και όχι με χοντρότερο. Με το να βάλεις χοντρότερο λάδι υπόψην ότι δεν αλλάζει ο δεύτερος αριθμός στο ιξώδες αλλά ο πρώτος. Επίσης καλό θα ήταν το λάδι που μπαίνει στο αμάξι εκτός του ότι θα είναι στο σωστό ιξώδες, να πληρεί και τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
 

shumakos

New member
May 17, 2014
98
13
8
43
ΑΘΗΝΑ
Μοντέλο
MK8
Βάσει έτους και χαρακτηριστικών, το αυτοκίνητο είναι MK7 και όχι MK6 πάντως. Ίσως να βοηθούσε να γραφτεί το πρόβλημα εκεί.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread