Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

fiesta77

Original poster
Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Οπως πιθανόν γνωρίζετε οι κινητήρες ecoboost έχουν μία μικρή αντλία νερού (βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος του ψυγείου) η οποία ενεργοποιείται,  εφόσον ο κινητήρας έχει πιάσει τις θερμοκρασίες του, μόλις σβήσουμε τον κινητήρα και λειτουργεί γιά 2 λεπτά περίπου ώστε να ψύξει το τούρμπο. Γιά κάποια αιτία παρατήρησα πριν λίγες μέρες ότι δεν δούλευε και μετά από ψάξιμο κατέληξα σε κάποιον εξουσιοδοτημένο όπου μην γνωρίζοντας την αιτία έκαναν αναβάθμιση στην ECU και το σύστημα ευτυχώς επανήλθε κανονικά. Η αναβάθμιση γιά το δικό μου (άδεια 3 /2014) είχε κυκλοφορήσει από καιρό αλλά αν δεν τους το πεις δεν την  κάνουν , ακόμη και στο καθιερωμένο service !  Αν σας παρουσιασθεί το πρόβλημα η λύση είναι αυτή. Το μόνο θέμα είναι ότι όσοι έχουν βάλει βελτιωτικό πρόγραμμα , αυτό θέλει επανεγκατάσταση.
 

fiesta77

Original poster
Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Αν αποφασίσεις να κάνεις αναβάθμιση στην Ford , ναι, θα χρειασθεί  μετά επανεγκατάσταση το βελτιωτικό.
 

OPTION-X

Member
Σεπτ. 26, 2014
115
0
16
Μάλιστα....
Γνωρίζουμε τι άλλο περιλαμβάνει αυτή η αναβάθμιση?
Ούτε εμένα μου έκαναν στο 3ο σέρβις που έκανα πριν μέρες...
 

fiesta77

Original poster
Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Ούτε αυτοί ξέρουν μάλλον. Διάβασαν το υπάρχον πρόγραμμα από την OBD το έστειλαν στην Ford , γιατί το λαπτοπ ήταν συνδεδεμένο on-line, ήλθε το καινούριο και το φόρτωσαν στην ECU. Oσον αφορά στην επανεγκατάσταση του βελτιωτικού προγράμματος, δεν είναι κι αυτή απλή. Πρέπει το νέο αρχείο-αναβάθμιση της Ford  να διαβαστεί από την OBD και βάσει αυτού να προσαρμοσθεί το νέο βελτιωτικό.
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Είναι σίγουρο ότι το update λύνει το συγκεκριμένο πρόβλημα? Φαντάζομαι ότι αν είχαν δει στην Ford, ότι υπάρχει κάποιο θέμα software και δημιουργεί το πρόβλημα με την εφεδρική αντλία, θα εμφανιζόταν στα campaign messages, και θα ήταν υποχρεωτική η αναβάθμιση σε όλα τα fiesta που έχουν τον ίδιο εγκέφαλο. Από ότι έχω δει στο ιντερνετ, συνήθως μιλάνε για αλλαγή αντλίας, η οποία απλά χαλάει με τον καιρό.
Είχες μήπως κοιτάξει με κάποιο διαγνωστικό, αν είχε καταγράψει κάποιο dtc? Λογικά, από την στιγμή που δεν δούλευε καθόλου η αντλία, θα έπρεπε να γράψει κάποιο σφάλμα. Το κακό είναι ότι τα συγκεκριμένα σφάλματα, δεν φαίνονται στο καντράν (δεν ανάβει κάποια ένδειξη). Εγώ κάνω έλεγχο τακτικά και με το Forscan για τυχόν σφάλματα, και έχω δει κατά καιρούς αρκετά τα οποία απλά δεν εμφανίζονται ούτε στο καντράν, αλλά ούτε και με προγράμματα τύπου torque.
Επίσης, μήπως είναι εύκολο να δεις αν η έκδοση που σου βάλανε στην PCM είναι η 20150817-G1594375-4
Ίσως το update στην PCM, να βοήθησε την κατάσταση λόγω του reset που έκανε στο εγκέφαλο, και το πρόβλημα να επιστρέψει. Μπορεί βέβαια και το update να λύνει όντως το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν έχω δει κάποια άλλη αναφορά στο ιντερνετ, και από ότι κατάλαβα ούτε στην αντιπροσωπεία που πήγες ήξεραν ότι το update αυτό λύνει το συγκεκριμένο πρόβλημα.
 

fiesta77

Original poster
Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Nexus στο διαγνωστικό δεν έδειξε κάποια βλάβη. Η αναβάθμιση έγινε μήπως και λυθεί το πρόβλημα , κάτι γιά το οποίο δεν ήταν σίγουροι. Μπορεί να πέτυχε κατά τύχη. Εύχομαι να λύθηκε μόνιμα. Θα προτιμούσα το πρόβλημα να ήταν  η αντλία ώστε να την αλλάξουμε και να τελειώνει , παρά να ψάχνουμε με update και μαντείες.
Δεν ξέρω και τι διαγνωστικά έχουν, ζήτησα να δώσει εντολή μέσω της OBD να λειτουργήσει η αντλία (γιά να δούμε αν φταίει αυτή) και μου είπαν ότι δεν γίνεται. 
Δεν μπορώ να δώ ποιά έκδοση PCM είναι , φαίνεται από το torque ;
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Από το torque δεν φαίνεται όχι. Λογικά θα σου έχουν βάλει την τελευταία που παίρνει η PCM σου. Αν πας στο fordetis, σου δείχνει ότι υπάρχει άλλο software update για την PCM?

Και εγώ εύχομαι να λύθηκε το πρόβλημα σου μόνιμα!
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread