Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

akiz90

Original poster
MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
459
7
18
33
Athens
Μοντέλο
MK7
Καλημέρα στην ομάδα,
μετά από 8 χρόνια που έχω στην κατοχή μου το Fiesta με άφησε πρόσφατα το ραδιόφωνο. Πήγα να βάλω μπροστά μια μέρα και δεν έπαιζε τίποτα...δεν ανοίγει, δεν παίζει ράδιο ούτε καν μπαίνει στο μενού. Τα πλήκτρα δεν κάνουν τίποτα, το μόνο που βλέπω συνεχώς στην οθόνη είναι ώρα/ημερομηνία. Δοκίμασα να κόψω την παροχή της μπαταρίας για λίγα λεπτά μήπως και επανέλθει αλλά τίποτα.

Έτσι λοιπόν, λίγο λόγω Χριστουγέννων που έρχονται, λίγο και ότι έχω χρόνια να ασχοληθώ και να βάλω κάτι καινούργιο πάνω, σκεφτόμουν μήπως δεν φτιάξω απλά το ράδιο αλλά το αναβαθμίσω να γίνει λίγο πιο σύγχρονο. Συγκεκριμένα με κάποια πηγή Android η οποία μάλλον θα έρθει από Κίνα μια και απ' όσο έψαξα δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός αν μου διαφεύγει κάτι. Δεν σκοπεύω να χαλάσω το εσωτερικό του αυτοκινήτου, θέλω να το κρατήσω όσο πιο μαμά γίνεται οπότε το σύστημα που θα επιλέξω θα πρέπει να έχει οθόνη που να κουμπώνει στη θέση της υπάρχουσας χωρίς να δείχνει "ξένη". Έχει ήδη γίνει η δουλειά αυτή παλιότερα από κάποιο φίλο εδώ στο forum αλλά το σύστημα που επέλεξε δυστυχώς δεν υπάρχει πια.

Από όσο κοίταξα λοιπόν βρήκα αυτό το οποίο έχει διάφορες εκδόσεις ανάλογα την τιμή (μάλλον θα παίξω στα οικονομικά μοντέλα κάτω από 400€). Η χρήση θα είναι ράδιο, κανένας χάρτης GPS και μουσική από κινητό μέσω bluetooth ή WiFi ή usb stick που λέει ότι υποστηρίζει (σε αυτό το σημείο να πω πως το αμάξι δεν έχει τίποτα από αυτά, έχει μόνο AUX, οπότε υποθέτω πως όλα αυτά τα υποστηρίζει το module του Κινέζου χωρίς να πρέπει να έχω τα μαμά modules, αν το ξέρει σίγουρα κάποιος ας με διαφωτίσει :) ).

Επιπλέον, μια και είδα ότι παρέχει τα καλώδια USB θα χρειαστώ μάλλον και αυτό το πλαστικό κάλυμμα για να κουμπώσει το USB σαν μαμά και να μην το έχω χύμα. Τέλος μελλοντικά ίσως πάρω και μία κάμερα parking σαν extra αφού το module λέει ότι το υποστηρίζει.

*Ερώτηση: Άντε πες και έβαλα κάποιο σύστημα με Android, bluetooth κτλ. Είναι plug and play ή πρέπει να ενεργοποιήσω πράματα μέσω Forscan (έχω ήδη το πρόγραμμα και τα καλώδια).

Αν έχετε οποιαδήποτε αντιπρόταση - συμβουλή περιμένω να τη συζητήσουμε :D
 
Last edited:

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Καταρχήν ξεκινάμε από το βασικότερό: μην πας για 2G RAM, γιατί απλά θα σου σπάσει τα νεύρα. Οπωσδήποτε και τουλάχιστον με 4GB RAM, τα 6GB και 8GB είναι προφανώς καλύτερα και πιο γρήγορα αλλά δεν θα τα χρειαστείς για την -απλή- χρήση που περιγράφεις.

Δεύτερον, πάντα αυτά τα συστήματα έρχονται με όλα τα απαραίτητα καλώδια, connectors, φύσες κλπ, οπότε κατά 99% είναι plug-n-play, βγάζεις το μαμά, κουμπώνεις, δρομολογείς τα καλώδια εκεί που θες (π.χ. USB, RCA video-in κλπ), κεραίες πάνε στο πάνω μέρος (στον ουρανό, αν μπορείς να τα χώσεις κάπου, αλλιώς ψηλά στο parebrise) και τελείωσες. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, αυτά τα συστήματα είναι αυτόνομα.

Εργασία υπολόγιζε κανά 2-3ωρο, αναλόγως πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείς να λύσεις-δέσεις το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αν το δώσεις σε ηλεκτρολόγο, υπολόγιζε κανά 50-60αρι€.
 

akiz90

Original poster
MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
459
7
18
33
Athens
Μοντέλο
MK7
Θα προσπαθήσω αρχικά μόνος μου...δεν είδα κάτι δύσκολο στον τρόπο τοποθέτησης...το μόνο που φοβάμαι είναι το πώς θα ανοίξω το μικρό πορτάκι κάτω από τα κουμπιά χωρίς να σπάσω το κλιπ (λένε στο youtube που είδα ότι αυτό θέλει προσοχή). Κατά τα άλλα μου φαίνεται πολύ εύκολο, τεχνική δουλειά κάνω και εγώ οπότε νομίζω το 'χω αρκεί να στείλει σωστά τα καλώδια γιατί κόψε-ράψε δεν πρόκειται να κάνω να χαλάσω το αμάξι. Εκτός της κεραίας για GPS η άλλη τί είναι? :unsure:

Ένας φίλος είχε ποστάρει παλιότερα ένα σύστημα της TEYES αλλά τελικά μάλλον δεν το έβαλε γιατί στο βίντεο που ανέβασε στη συνέχεια φαίνεται άλλο σύστημα....Ξέρουμε τίποτα από μάρκες για το ποια να διαλέξω?
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Έχει τρεις κεραίες, radio, GPS και WiFi (αυτή είναι για να γίνεται hotspot και να παίζει mirror και casting)

Το μοναδικό που θέλει προσοχή είναι αυτό που λέει ο κινέζος για την φύσα, στείλτου photo για να σου στείλει το σωστό κονέκτορα
 

akiz90

Original poster
MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
459
7
18
33
Athens
Μοντέλο
MK7
Υπάρχουν τόσα πολλά που έχω πελαγώσει είναι η αλήθεια...κάποια έχουν αυτό το τετράγωνο μεταλλικό κουτί που έχει και το μαμά...κάποια άλλα είναι απλά η οθόνη και όλες οι φύσες βγαίνουν από αυτήν. Επίσης πολλά από τα "review" στο aliexpress λένε ότι είναι ψεύτικα και τους αναγκάζουν να τους βάλουν 5 αστέρια για να τους στείλουν το προϊόν. Μερικά μάλιστα φαίνεται ότι τα έχει κάνει Κινέζος άσχετα αν και καλά δείχνει ότι ο χρήστης είναι Αμερικάνος ή Ισπανός...με το συντακτικό που γράφει μόνο Κινέζος θα μπορούσε να είναι. Έψαξα και σε Ελλάδα αλλά ο μόνος που τα φέρνει είναι ο Dousis που είναι πολύ κοντά μου (μία μάρκα Target Accoustics η οποία μάλλον δικό του label είναι σε κινέζικο προϊόν γιατί εταιρία με αυτό το όνομα δεν βρήκα απ' όσο έψαξα). Το κακό με αυτόν είναι ότι φέρνει μόνο μοντέλα με 2G RAM.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Για οτιδήποτε με 2GB, μην το σκέφτεσαι καν, το έχω περάσει (και μάλιστα παλιότερα είχα φάει στη μάπα και μονάδα με 1GB), απλά θα σου σπάσει τα νεύρα αντί να σε διευκολύνει.

Για τον κινέζο, δυστυχώς έτσι είναι, μου έχουν τύχει και μένα κάποιες -ελάχιστες, να πω την αλήθεια- στραβές, απλά κοιτάς να αγοράσεις από μαγαζί με αρκετό feedback, να έχεις καταγράψει από πριν τις προδιαγραφές, τι θέλεις και για τι πληρώνεις, και να παρακολουθείς την πορεία του πακέτου. Από προσωπική εμπειρία σε διαβεβαιώνω ότι το Ali σε προστατεύει και σε αποζημιώνει α-με-σό-τα-τα, πολύ πιο γρήγορα (και με λιγότερα αποδεικτικά στοιχεία) από ότι το Paypal ή οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα.

Άρα μην το φοβάσαι, απλά κάνε την έρευνα και πάρε αυτό που θέλεις, ακριβώς όπως το χρειάζεσαι, μίλα με τον πωλητή πριν παραγγείλεις και πληρώσεις και άφησε και note στην παραγγελία σου με το τι ακριβώς αγοράζεις.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread