Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

lefteris

Original poster
Pro Member
Oct 15, 2011
406
0
0
41
Αθήνα
Ενα περίεργο θεματάκι που έχω,άλλα εξαιρετικά σπάνιο για να του δώσω την δέουσα σημασία...
Ακούστηκε σήμερα η ηχητική ειδοποίηση για ανοιχτή θύρα,χωρίς ωστόσο να έχω ξεχάσει κάποια πόρτα ή το πορτ-μπαγκάζ ανοιχτό.
Το αμάξι ήταν τελείως ακινητοποιημένο μέχρι να κατέβει ο επιβάτης και να κλείσει την πόρτα.Στην κεντρική οθόνη πληροφοριών δέν εμφανίστηκε κάτι!Μαζί με την σημερινή,μου έχει ξανασυμβεί άλλες δύο φορές μέσα σε σχεδόν 2 έτη.
Λέτε να τα παίζει κανένας αισθητήρας; :(
 

panosd

Pro Member
Σεπτ. 4, 2011
657
0
16
35
Ακριβώς το ίδιο μου κάνει κατά καιρούς και εμένα!Δυστυχώς δεν θυμάμαι αν μου το έχει κάνει στην εκκίνηση ή στο σβήσιμο του κινητήρα!
 

lefteris

Original poster
Pro Member
Oct 15, 2011
406
0
0
41
Αθήνα
Στην δική μου περίπτωση είχα ήδη κάνει μια διαδρομή ~4Km.Έβαλα alarm,σταμάτησα να αποβιβάσω και αφού έκλεισε η πόρτα συνέχισα τον δρόμο μου,έχοντας πάντα τον κινητήρα σε λειτουργία.
Μπορεί να είναι κάποιο bug,το οποίο παρουσιάζεται κάνοντας πολύ συγκεκριμένες ενέργειες.Παράδειγμα (άλλο κουφό αυτό),αν τραβήξω γρήγορα 2-3 φορές το χειριστήριο που ενεργοποιεί το πίσω πλυστικό,ενεργοποιείται ο συναγερμός με ηχητική ειδοποίηση και μάλιστα "χτυπάει",αφού είμαι μέσα και με πιάνουν τα βιομετρικά.Αν επαναλάβω,απενεργοποιείται ο συναγερμός!Κάνοντας χρήση του πλυστικού κρατώντας παρατεταμένα το χειριστήριο,όλα μέλι γάλα.
Ότι νά'ναι λέμε...
 

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
5
38
39
νεα αγχιαλος
κατι που μπορει να ειναι και ασχετο. σε μια συζητηση που ειχα με εναν ηλεκτρολογο που δουλευε στην φορντ μου ειχε πει οτι εχουμε ηχητικη ειδοποιηση οταν ανεβαινει η θερμοκρασια στο αυτοκινητο πανω απο τα ορια. σου εβγαλε την ειδοποιηση μετα απο ωρα σε μποτηλιαρισμα η σε σταση με αναμενο αυτοκινητο? ξερει καποιος αν ισχυει κατι τετοιο?
 

lefteris

Original poster
Pro Member
Oct 15, 2011
406
0
0
41
Αθήνα
Δέν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά πάνω σε αυτό το κομμάτι,φαντάζομαι όμως οτι,τουλάχιστον στην περίπτωση της θερμοκρασίας που είναι κάτι μείζονος σημασίας,θα έπρεπε να εμφανιστεί και η ανάλογη ένδειξη στο ταμπλό (που όντως υπάρχει).
Η στάθμη του ψυκτικού είναι μεταξύ max και min,το βεντιλατέρ δέν άναψε και όπως είπα,η διαδρομή ήταν εξαιρετικά μικρή.Το κατακαλόκαιρο με τον καύσωνα δέν αντιμετώπισα πρόβλημα υπερθέρμανσης, ακόμα και σε καταστάσεις μποτιλιαρίσματος.
 

flintmagic

Pro Member
Aug 20, 2010
406
0
16
44
Αθήνα
www.flintmagic.gr
Ακριβώς το ίδιο μου το έχει κάνει κι έμενα κανα δυό φορές ... και μάλιστα όπως εσένα lefteri , είχα κάνει μια μικρή διαδρομή και όταν σταμάτησα με αλάρμ για να μπουν μόλις ξεκίνησα έκανε αυτό το μπιμπ χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη πουθενά ... δεν ξέρω τι είναι και δεν μου το έχει κάνει για καιρό τώρα !!!
 

DrA

Member
Mar 6, 2011
243
0
0
Μηπως εβγαλε καποια ενδειξη στην οθονη κ δν το προλαβες? Γιατι οι ενδειξεις σφαλματων εμφανιζονται μονο για λιγα δευτερολεπτα (οπως οταν απενεργοποιεις το ESP). Αν εχει γινει κατι τετοιο θα εχει κρατημενο μηνυμα στο μενου εκει που ειναι ο φακελος. Αφου ομως λες οτι δν εβγαλε κατι, τα σφαλματα (πχ χαμηλη πιεση λαδιου) αποθηκευονται επιπλεον κ στον εγκεφαλο κ στην αντιπροσωπεια μπορουν να τα δουν. Αν δν εχει τιποτα απο ολα αυτα κανε ολα τα διαθεσιμα update γιατι κ εγω ειχα ενα θεμα που το ελυσα ετσι.
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
  • #8
και εμενα μ το εχει κανει αρκετες φορες οταν κατεβαινει ο συνοδηγος και ξεκιναω,κανει αυτο τον ηχο αλλα κανενα μνμ στην οθονη!!!
απλα δεν του δεινω σημασια!!!!!

DrA εγω εχω κανει ολα τα update και συνεχηζει να το κανει...
 

zisis

Hero Member
May 10, 2010
1,249
1
38
34
Ρε παιδιά νομίζω πως ψυριζουμε την μαϊμού . Και σε μένα το κάνει κ σε όλους ν ειναι τπτ ενα lag του συστήματος ειναι και τπτ .αλλο
 

PanosWhite

Hero Member
May 11, 2011
2,373
0
36
Παιδιά μήπως σας το κάνει ενώ είσαστε σταματημένοι με τα alarm ανοιχτά και αφού φύγει ο συνοδηγός και ξεκινήσετε ?
Το ακούω σχεδόν πάντα αλλα μονο όταν έχω τα alarm ανοιχτά η μόλις τα έχω κλείσει... μήπως είναι κάποια προειδοποίηση τον alarm ?
Επίσης αν ενεργοποιήσετε τα alarm και τα απενεργοποιήσετε γρήγορα σαν να κάνετε διπλό click ας πούμε χτυπάει το αμάξι όπως ακριβώς όταν ξεκλειδώνει....
 

grigoris mk7

Hero Member
Oct 12, 2010
1,214
0
0
34
Λαμία
zisis said:
Ρε παιδιά νομίζω πως ψυριζουμε την μαϊμού .
Πεστα!! Απλα αν ξεκινησεις αμεσως με το που κλεινει η πορτα κανει αυτο τον ηχο. Μου το εχει κανει απειρες φορες..
 

PanosWhite

Hero Member
May 11, 2011
2,373
0
36
Ίσως θέλει 2-3 δευτερόλεπτα παραπάνω για να δώσει εντολή ότι έκλεισε η πόρτα πριν ξεκινήσεις ...
 

flintmagic

Pro Member
Aug 20, 2010
406
0
16
44
Αθήνα
www.flintmagic.gr
Μάλλον όλοι έχουμε το ίδιο θέμα ... Το πιο πιθανό είναι αυτό με την πόρτα του συνοδηγού ότι μάλλον αργεί να δώσει σήμα οτι έκλεισε κι επειδή ξεκίνησετο αμάξι κάνει τον ήχο ... Κι επίσης έχω κάνει update κι εγώ οπότε δεν παίζει ρόλο ...
 

DrA

Member
Mar 6, 2011
243
0
0
Εμενα παντως το εκανε χωρις να ανοιγει η πορτα κ μετα το update τιποτα. Αυτο που λετε οταν βγαινει ο συνοδηγος δεν μου το εχει κανει ποτε.
 

lefteris

Original poster
Pro Member
Oct 15, 2011
406
0
0
41
Αθήνα
Εν τέλη είχατε δίκιο,πολύ κακό για το τίποτα.
Μετά απο 3-4 προσπάθειες,κατάφερα να "εξομοιώσω" το πρόβλημα, απο την πόρτα το οδηγού αυτή τη φορά,πάλι χωρίς μηνύματα στο ταμπλό.
Προφανώς οφείλεται σε lag,το οποίο προκύπτει υπο συνθήκες.Η πόρτα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή για μερικά δευτερόλεπτα (~3 sec) και αφού κλείσει,πάλι εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου (~2 sec),το αμάξι θα πρέπει να ξεκινήσει να κινείται.Αν η πόρτα μείνει ανοιχτή για πιο πολύ ή λιγότερο χρόνο / αν το αμάξι ξεκινήσει πιο αργά ή πιο γρήγορα,το ηχητικό σήμα δέν θα ακουστεί  doh

Όταν πρωτοπήρα το Fiesta,μου είχε κάνει εντύπωση το progress bar που εμφανίζεται όταν ανοίγει κάποια θύρα.Μάλλον θέλει λίγο ραφινάρισμα η συγκεκριμένη λειτουργία...  
 

Vatomouro

Staff member
New member
MK7
Jan 18, 2016
70
29
18
33
Μοντέλο
MK7
Καλησπέρα σε όλους.. Γράφω σε αυτό το θέμα γιατί έχω μια αντίστοιχη απορία που ίσως μπορείτε να μου δώσετε ιδέα. Αρκετές φορές χωρίς να γίνεται με συγκεκριμένη συχνότητα, όταν παρκάρω και σβήνω κινητήρα, ακόμα με το κλειδι στη μίζα, ακούγεται 3 φορές μια διπλή ηχητική ειδοποίηση. Χωρίς καποια ένδειξη στην οθόνη. Προσπαθώ κάθε φορα να καταλάβω τι προσπαθεί να μου πει. Δεν ειναι φώτα, ούτε ζώνη, ουτε τιποτα απ ολα αυτα και πάλι το κάνει. Έχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να είναι; η αλήθεια είναι οτι συμβαίνει πολλά χρόνια και δεν μου έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. απλά πρέπει κάποια στιγμή να μάθω τι παιζει... whistling
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Αυτός ο ήχος δεν είναι ζώνη, έτσι και αλλιώς αυτό γίνεται μόνο αν είναι εν κινήσει το όχημα. Έτσι όπως τον περιγράφεις, υπενθύμιση για φώτα ή κλειδί στη μίζα μου κάνει, αν πας να ανοίξεις την πόρτα...
 

Vatomouro

Staff member
New member
MK7
Jan 18, 2016
70
29
18
33
Μοντέλο
MK7
Φώτα και ζώνη σίγουρα οχι. Κλειδί στη μίζα δεν θα έπρεπε να χτυπάει κάθε φορά; επειδή δεν εχω ακούσει άλλο 7αρι να ειδοποιεί για κλειδί στη μιζα γιατί το κάνει; και καλά μην το ξεχάσεις και φύγεις;
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Ακριβώς, όπως άλλωστε και για τα φώτα, για να μην τα ξεχάσεις ανοιχτά
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
Για αρχή επειδή δεν μπορούμε να ακούσουμε τον ήχο ώστε να τον διασταυρώσουμε και να σου πούμε με σιγουριά τι ακριβός είναι , και καταλαβαίνω ότι επειδή το κάνει σπάνια δεν προλαβαίνεις να το βγάλεις βίντεο και να το ακούμε , άσε τα φωτά επίτηδες ανοιχτά και σβήσε κινητήρα να δεις εάν είναι ο ίδιος...εάν ναι μάλλον κάπου έχεις θέμα με τον διακόπτη και σου αφήνει την μικροί σκάλα ανοιχτή ...
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread