Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
Παράνομα δεν είναι διότι σου δίνει και βεβαίωση, ενώ στα επόμενα (CS20) βεβαίωση δε σου δίνει. Τα είχα 6 χρόνια στο ΜΚ6 και ποτέ δεν είχα πρόβλημα, ούτε με σταμάτησαν, ούτε στα κτεο είχα ποτέ θέμα.

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
Το ότι χαρτί δεν παίρνεις για τα επόμενης κλίμακας (CS20) ενώ για τα CS35 παίρνεις είναι κάτι. Το ότι τα CS20 είναι κατραμι και κάνουν μπαμ ενώ με τα CS35 ουδέποτε είχα θέμα, επίσης κάτι λέει. Τώρα με το γράμμα του νόμου ακριβώς δε ξέρω τι παίζει. Προσωπικά ήθελα να βάλω φιμε χωρίς θέματα αλλά όχι και το εντελώς διάφανο σαν να μην έβαλα καν.

Crazy

Hero Member
Vip Team
Jul 8, 2010
1,568
8
38
41
Οπου υπαρχει στροφη....
Το 35αρι φοράω κ εγώ αλλά για τα μπροστά δεν είμαι νόμιμος,για τα πίσω είμαι κομπλέ.

Τώρα αν εκεί που τα έβαλες δίνει για το 35 κ για το 20 δν δίνει είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.

Πάντως όπως κ να χει δν είσαι νόμιμος στα μπροστά κ με το 35 που έβαλες.

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
Νομίζω το έχω ξαναγράψει σε κάποιο σχετικό θέμα -μπορεί και εδώ μέσα- αλλά δεν πειράζει να το επαναλάβουμε: η ΚΥΑ γράφει ότι μπροστά πρέπει συνολικά να μην έχει λιγότερη από 75% διαπερατότητα (parebrise) και 70% για τα παράθυρα οδηγού-συνοδηγού. Θεωρούμε ότι όλα τα αυτοκίνητα έχουν καθρέπτες δεξιά-αριστερά. Πίσω παράθυρα και πίσω parebrise ότι θέλουμε. Όμως υπάρχει ένα παραθυράκι στο άρθρο 3, παράγραφος 2, όπου λέει ότι ο συνολικός συντελεστής δεν πρέπει να μεταβάλλεται. Άρα, εφόσον το απλό τζάμι έχει περίπου 95% φωτοδιαπερατότητα (στο ορατό φάσμα), *θεωρητικά* μπορείς να βάλεις μέχρι και 20% μεμβράνη μπροστά και 25% μεμβράνη στα πλαϊνά, και να μην είσαι παράνομος. Εξαρτάται πως ερμηνεύουμε το "όμως" και την παραπομπή στο άρθρο 2 της ΚΥΑ, σχετικά με τους συνολικούς συντελεστές.

Γενικά μιλώντας, πλην του μπροστινού (που κάνει μπαμ και αυτό βασικά κοιτάνε όλοι), στα πλαϊνά αν βάλουμε κάτι που να είναι τριγύρω στο 25-30%, τότε είμαστε και βάσει ΚΥΑ νόμιμοι, με την υποσημείωση της ερμηνείας της παραπομπής που αναφέρω πιο πάνω.

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
Προσωπικά, στα πιο πάνω ποστ για το CS35 αναφέρθηκα στα πλαινά (όλα όμως, όχι μόνο τα πίσω). Μπροστά (παρμπριζ) είχα την αίσθηση ότι ούτε διαφανές δεν κάνει.

gre165

Rookie
Jan 27, 2016
43
0
0
και εγω ετσι ηξερα για το μπροστα παμπριζ.Οτι δεν επιτρεπεται κανενα ειδος για τον λογο οτι μπορει να παραμορφωνει την απολυτη εικονα του οδηγου.
Επισης μπορει να "χαλασει" καπου και να υπαρξει ο παραπανω λογος

GIANNIS MK7 1.4

New member
Apr 14, 2014
90
0
0
εδω ειναι το φεκ σχετικα με τις μεμβρανες http://www.yme.gr/getfile.php?id=1584. Σχετικα τωρα με το χαρτι απο τις εταιριες.Δινεται αλλα αναφερει οτι εχουν τοποθετηθει μεμβρανες στα πισω παραθυρα.Οσο αναφορα το παρμπριζ αν καταφερεις και παρεις χαρτι γιατρου (αναφερει το φεκ σε ποιες περιπτωσεις) τοτε η τοποθετηση γινεται και στο παρμπριζ.Παραθυρακια υπαρχουν στο νομο αλλα και τα παραθυρακια χρησιμοποιουνται επισης και απο την τροχαια.Το κτεο το περναει ο καθενας πλεον.

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα,

Επειδή το έχω αφήσει και θα το πάρω σήμερα (τοποθέτηση μεμβρανών στο καινούργιο fiesta), θα δω τι γίνεται με τη βεβαίωση, θα ρωτήσω και αυτόν και θα αναφέρω τι έγινε.

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
Μόλις πέρασα και το πήρα. Όταν είχα βάλει παλιά.μεμβράνες, τότε μου είχε πει να υπογραψω μία υπεύθυνη δήλωση και μετά μου έδωσε τη βεβαίωση. Σήμερα μου είπε ότι ο νόμος άλλαξε και δε χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση. Επίσης, ότι στα πλαϊνά (μπρος και.πίσω) το CS35 είναι νόμιμο και αν σε σταματήσουν και για το ΚΤΕΟ με τη βεβαίωση, αν τη ζητήσουν. Τέλος, έμαθα ότι υπάρχει και μία κεραμεική που είναι διαφανή και με κόστος περίπου 80ευρω για το μπροστινό τζάμι καθόλα νόμιμη.

Crazy

Hero Member
Vip Team
Jul 8, 2010
1,568
8
38
41
Οπου υπαρχει στροφη....
Fiestaris said:
Μόλις πέρασα και το πήρα. Όταν είχα βάλει παλιά.μεμβράνες, τότε μου είχε πει να υπογραψω μία υπεύθυνη δήλωση και μετά μου έδωσε τη βεβαίωση. Σήμερα μου είπε ότι ο νόμος άλλαξε και δε χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση. Επίσης, ότι στα πλαϊνά (μπρος και.πίσω) το CS35 είναι νόμιμο και αν σε σταματήσουν και για το ΚΤΕΟ με τη βεβαίωση, αν τη ζητήσουν. Τέλος, έμαθα ότι υπάρχει και μία κεραμεική που είναι διαφανή και με κόστος περίπου 80ευρω για το μπροστινό τζάμι καθόλα νόμιμη.
Mπορεις να ανεβασεις τη βεβαιωση φωτο που λεει οτι ειναι νομιμο?

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
Δεν είπα πουθενά ότι η βεβαίωση λέει ότι είναι νόμιμο. Αν παρόλα αυτά θες να ανεβασω τη βεβαίωση, ευχαρίστως. Ουσιαστικά σε αυτήν πιστοποιείται ποιος τύπος μεμβράνης τοποθετήθηκε σε ποιο όχημα (με ποια πινακιδα κτλ.

Crazy

Hero Member
Vip Team
Jul 8, 2010
1,568
8
38
41
Οπου υπαρχει στροφη....
Fiestaris said:
Δεν είπα πουθενά ότι η βεβαίωση λέει ότι είναι νόμιμο. Αν παρόλα αυτά θες να ανεβασω τη βεβαίωση, ευχαρίστως. Ουσιαστικά σε αυτήν πιστοποιείται ποιος τύπος μεμβράνης τοποθετήθηκε σε ποιο όχημα (με ποια πινακιδα κτλ.)
Fiestaris said:
Επίσης, ότι στα πλαϊνά (μπρος και.πίσω) το CS35 είναι νόμιμο και αν σε σταματήσουν και για το ΚΤΕΟ με τη βεβαίωση, αν τη ζητήσουν.
Μάλλον δεν πρέπει να βλέπω καλά.

Στο χθεσινό ποστ λες ότι είναι νόμιμο κι αν σου τη ζητήσουν είτε αστυνομία είτε κτεο κ δείξεις τη βεβαίωση είσαι οκ.

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
Αυτό που είπα δεν σημαίνει ότι η βεβαίωση λέει ότι είναι νόμιμο. Εγώ είπα και εξηγώ ξανά ότι το CS35 μου είπε ότι είναι νόμιμο + ότι η βεβαίωση προφανώς δείχνει ότι πράγματι έχεις βάλει τα CS35. Χωρίς τη βεβαίωση θα μπορούσες να λες ότι έχεις CS35 και τελικά να έχεις CS20. Γιατί να σε πιστεψει ο οποισδήποτε του πεις ότι έχεις την τάδε χωρίς να υπάρχει χαρτί από τον εγκαταστάτη. Αυτή είναι η λογική της βεβαίωσης, να βεβαιώσει ότι έχεις τον τάδε τύπο που είναι εντός ορίων. Ελπίζω τώρα να είναι κατανοητό.

Crazy

Hero Member
Vip Team
Jul 8, 2010
1,568
8
38
41
Οπου υπαρχει στροφη....
Μα πως σου λέει είναι νόμιμο από τη στιγμή που η βεβαίωση δεν αποδεικνύει αυτό;

Είτε 1 είτε 100 βέβαιωσεις να δείξεις, από την στιγμή που δεν είναι νόμιμο το φιμε,δεν τους λέει κάτι.

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
Μα δεν είναι παράνομο να έχεις φιμέ στα πλαινά. Παράνομο είναι από ένα επίπεδο σκούρου και πάνω στα πλαινά + στο παρμπριζ (που εκεί μπορείς να βάλεις κεραμεικό σαν επιτρεπτό και μόνο). Η βεβαίωση το μόνο που κάνει είναι ότι υποδεικνύει τον τύπο της μεμβράνης (πόσο σκούρο είναι) και άρα ότι είσαι εντός ορίων. Αλλιώς πως και π.χ. αν σε σταματήσουν θα καταλάβουν.. έχουν κανά όργανο μέτρησης του πόσο σκούρο είναι?

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεστε, ειδικά ο Crazy. Η ΚΥΑ στο άρθρο 4 αναφέρει ξεκάθαρα όλα τα απαραίτητα στοιχεία που οφείλει να διαθέτει η μεμβράνη/όχημα/οδηγός, καθώς και ο εγκαταστάτης/εισαγωγέας, ώστε να θεωρείται η μεμβράνη και η τοποθέτησή της σύννομα προς τη ΚΥΑ και τον σχετικό Νόμο. Ως εκ τούτου, αν ο οδηγός επιδείξει την σχετική βεβαίωση και η μεμβράνη φέρει το σχετικό αυτοκόλλητο πιστοποίησης, η μεμβράνη θεωρείται νόμιμη. Δεν χρειάζεται δηλαδή να γράφει κάπου η βεβαίωση για "νόμιμη εγκατάσταση, τύπο κλπ", αυτό συνεπάγεται από την ύπαρξη των ανωτέρω.

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread