Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

ge0 mk8

Original poster
Member
Oct 15, 2018
140
38
28
Μοντέλο
MK8
Θα τους το πω ναι , άλλαξαν την wastegate από ότι κατάλαβα το θέμα όμως τώρα είναι ότι το αμάξι κροταλιζει όταν αφήνεις το γκάζι και είναι ξεκάθαρος ο ήχος, απορώ πως παραδίδεις αμάξι με τέτοιο ήχο..
Δεν ξέρω αν έγινε κάποιο λάθος με την wastegate ή είναι το τούρμπο που ακούγεται πλέον, πάντως θα ξαναπάει συνεργείο για έλεγχο!!

BloodMage

Member
Jun 8, 2021
202
71
28
ΑΘΗΝΑ
Μοντέλο
MK8 ST
Θα τους το πω ναι , άλλαξαν την wastegate από ότι κατάλαβα το θέμα όμως τώρα είναι ότι το αμάξι κροταλιζει όταν αφήνεις το γκάζι και είναι ξεκάθαρος ο ήχος, απορώ πως παραδίδεις αμάξι με τέτοιο ήχο..
Δεν ξέρω αν έγινε κάποιο λάθος με την wastegate ή είναι το τούρμπο που ακούγεται πλέον, πάντως θα ξαναπάει συνεργείο για έλεγχο!!
Το κροταλισμα στο αφημα του γκαζιου (ειδικα οταν ειναι κρυο) ειναι κλασικο προβλημα που εχουν σχεδον ολα τα μικρα τουρμπο.
ουσιαστικα δεν κλεινει καλα το πορτακι της wastegate και παρουσιαζει εναν μικρο τζογο
αλλα αν δεν στο εκανε πριν και στο κανει τρωρα, ειναι λιγο περιεργο

το προβλημα λυθηκε η εξακολουθει και μπαινει safe mode?

ge0 mk8

Original poster
Member
Oct 15, 2018
140
38
28
Μοντέλο
MK8
Το κροταλισμα στο αφημα του γκαζιου (ειδικα οταν ειναι κρυο) ειναι κλασικο προβλημα που εχουν σχεδον ολα τα μικρα τουρμπο.
ουσιαστικα δεν κλεινει καλα το πορτακι της wastegate και παρουσιαζει εναν μικρο τζογο
αλλα αν δεν στο εκανε πριν και στο κανει τρωρα, ειναι λιγο περιεργο

το προβλημα λυθηκε η εξακολουθει και μπαινει safe mode?
Δεν το έκανε ποτέ και δεν γίνεται να μην τον ακούσεις τέτοιο ήχο...
Σε safe mode δεν έχει μπει ακόμα αλλά δεν το έχω πιέσει όσο θέλω ακόμα αλλά όπως έχει ξαναγίνει πολλές φορές δουλεύει για λίγο στην αρχή και μετά κάνει τα ίδια

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
Βγάλτο μια ΕΟ/ΑΟ ή όπου έχει άπλα και πίεσέ το, δεν έχει νόημα να περιμένεις, μια 2α/3η τέρμα γκάζι και 2-3 άσε-πάτα αρκούν για να δεις αν είναι ΟΚ.

ge0 mk8

Original poster
Member
Oct 15, 2018
140
38
28
Μοντέλο
MK8
2α και 3η το πήγα φουλ αλλά θέλω να δω 4η και 5η κυρίως γιατί εκεί το έκανε

BloodMage

Member
Jun 8, 2021
202
71
28
ΑΘΗΝΑ
Μοντέλο
MK8 ST
2α και 3η το πήγα φουλ αλλά θέλω να δω 4η και 5η κυρίως γιατί εκεί το έκανε
ετσι ειναι, γιατι στην 4η και 5η εχει μεγαλυτερο φορτιο και ζοριζεται περισσοτερο.
μην το προδικαζεις μπορει οντως να στο φτιαξανε τωρα. αυτο με την wastegate αν ακουγεται τοσο εντονα σιγουρα δεν ειναι νορμαλ. αλλα το βλεπεις σε 2η φαση

• Like
Αντιδράσεις: ge0 mk8

ge0 mk8

Original poster
Member
Oct 15, 2018
140
38
28
Μοντέλο
MK8
Το έκανα δοκιμή καλή φαίνεται να δουλεύει σωστά πλέον το αυτοκίνητο, ανεβάζει με φορτίο σταθερά και μέχρι ψηλά. Το πήγα και για τον θόρυβο που κάνει και μου είπαν πως όλα έτσι κάνουν όταν αφήνεις το γκάζι και ότι είναι η wastegate και το σπιράλ εξάτμισης που ακούγονται. Κάναμε βόλτα και με κάποια άλλα αυτοκίνητα που είχε εκεί ( ήταν τα 125 hp βέβαια) για να μου δείξει τον ήχο, ακουγόταν αλλά όχι τόσο όσο το δικό μου και μου είπε ότι είναι λόγο μεγαλύτερης πίεσης που ανεβάζει λίγο υβριδικού.

• Like
Αντιδράσεις: BloodMage

BloodMage

Member
Jun 8, 2021
202
71
28
ΑΘΗΝΑ
Μοντέλο
MK8 ST
wastegate και το σπιράλ εξάτμισης που ακούγονται
μονο η wastegate ειναι. για το σπιραλ σου ειπε μπαρουφα μεγαλη. δεν ξερω γιατι το ειπε.
είναι λόγο μεγαλύτερης πίεσης που ανεβάζει λίγο υβριδικού.
2η μπαρουφα σου ειπε. το δικο σου που ειναι με τα 155 ανεβαζει μεγαλυτερη πιεση η τουρμπινα και οχι το υβριδικο.

οπως και να εχει τουλαχιστον λυθικε το προβλημα σου. αυτο με την wastegate δυστυχως το κανουν ολα. εμενα ας πουμε το κανει λιγο και μονο οταν ειναι κρυο, μολις ζεσταθει δεν κανει κιχ

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
Μιας και συζητάμε για κροτάλισμα, κάνει σε κάποιον από εσάς ένα θόρυβο σαν μεταλλικό θρόισμα μεταξύ 2500-3000σαλ ? Με-χωρίς γκάζι, επιταχύνοντας ή επιβραδύνοντας, απλά όταν βρίσκεται σε αυτές τις σαλ, ακούγεται ένα μεταλλικός ήχος που *μάλλον* τον έχω εντοπίσει κοντά στο turbo (wastegate ?)....

BloodMage

Member
Jun 8, 2021
202
71
28
ΑΘΗΝΑ
Μοντέλο
MK8 ST
Μιας και συζητάμε για κροτάλισμα, κάνει σε κάποιον από εσάς ένα θόρυβο σαν μεταλλικό θρόισμα μεταξύ 2500-3000σαλ ? Με-χωρίς γκάζι, επιταχύνοντας ή επιβραδύνοντας, απλά όταν βρίσκεται σε αυτές τις σαλ, ακούγεται ένα μεταλλικός ήχος που *μάλλον* τον έχω εντοπίσει κοντά στο turbo (wastegate ?)....
εμενα δεν κανει κατι.
στο κανει και σε σταση? δλδ αν εχεις νεκρα και πατησεις γκαζι και φτασει σε αυτες τις στροφες σου κανει τον θορυβο η πρεπει να εχεις ταχυτητα και να εισαι σε κινηση?

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
Όχι σε στάση, το έχω προσπαθήσει αλλά δεν τον έχω ακούσει με ακίνητο αυτοκίνητο. Ακούγεται πολύ καθαρά στο δρόμο πάντως, και *νομίζω* ότι γίνεται όλο και πιο έντονος, δηλαδή στην αρχή θα πρέπει να ήταν πολύ χαμηλής έντασης και σιγά-σιγά με τα χιλιόμετρα ακούγεται όλο και πιο πολύ. Έχω δει ότι το αξονάκι της wastegate μπορεί και να είναι η πηγή του θορύβου, αλλά δεν μπορώ να το σιγουρέψω. Επίσης σίγουρα δεν είναι chatter γιατί το κάνει και σε επιβράδυνση, σε επιτάχυνση με πολύ ή λίγο γκάζι, άρα δεν παίζει ρόλο αν έχει ανεβάσει πίεση το turbo. Απλά επειδή μου έχουν πει σε 2-3 διαφορετικά επίσημα και εξειδικευμένα συνεργεία ότι το κάνουν όλα τα 1.0ΕΒ, ρωτάω μπας και το έχει και κάποιος άλλος εδώ μέσα...

BloodMage

Member
Jun 8, 2021
202
71
28
ΑΘΗΝΑ
Μοντέλο
MK8 ST
Έχω δει ότι το αξονάκι της wastegate μπορεί και να είναι η πηγή του θορύβου, αλλά δεν μπορώ να το σιγουρέψω. Επίσης σίγουρα δεν είναι chatter γιατί το κάνει και σε επιβράδυνση, σε επιτάχυνση με πολύ ή λίγο γκάζι, άρα δεν παίζει ρόλο αν έχει ανεβάσει πίεση το turbo
Αρα ειναι το κλασικο που κανουν ολα λογω του οτι εχει τζογο το πορτακι της wastegate. Εφοσον δεν στο κανει μονο στο αφημα του γκαζιου, σημαινει οτι εντεινεται το προβλημα. ποσο μαλλον οταν εχεις παρατηρησει οτι εχει αυξηθει ο θορυβος. Εφοσον δεν μιλαμε για καινουριο αμαξι λογικα ο τζογος ειναι μεγαλος και μαλλον χανει και πιεση. Να ξερεις ειναι ευκολη επισκευη αν βγει και παει σε τουρμπινά. τα κερατιατικα ειναι το βγαλε/βαλε της τουρμπινας

ge0 mk8

Original poster
Member
Oct 15, 2018
140
38
28
Μοντέλο
MK8
μονο η wastegate ειναι. για το σπιραλ σου ειπε μπαρουφα μεγαλη. δεν ξερω γιατι το ειπε.

2η μπαρουφα σου ειπε. το δικο σου που ειναι με τα 155 ανεβαζει μεγαλυτερη πιεση η τουρμπινα και οχι το υβριδικο.

οπως και να εχει τουλαχιστον λυθικε το προβλημα σου. αυτο με την wastegate δυστυχως το κανουν ολα. εμενα ας πουμε το κανει λιγο και μονο οταν ειναι κρυο, μολις ζεσταθει δεν κανει κιχ
Ο γνωστός υπεύθυνος της car center μου τα είπε αυτά.. και πραγματικά δεν έχω χειρότερο από την έκφραση ( το κάνουν όλα αυτό ακόμα και τα καινούργια) αφού σου λέω δεν το έκανε πρίν!!!
Εμένα όταν ζεσταθεί ακούγεται περισσότερο κρύο όχι τόσο, αλλά ακούγεται καλά εάν ανεβάσεις μέχρι 3 χιλιάδες στροφές και αφήσεις το γκάζι και καθώς πέφτουν οι στροφές μέχρι της 1.500 περίπου, ακούγεται σταθερά ο ήχος που λέω. Οριακά μου θυμίζει ήχο ποδηλάτου που έχεις πάρει φόρα και σταματάς το πετάλι. Δεν ξέρω αλλά είναι ενοχλητικό φουλ!!
Post automatically merged:

Αρα ειναι το κλασικο που κανουν ολα λογω του οτι εχει τζογο το πορτακι της wastegate. Εφοσον δεν στο κανει μονο στο αφημα του γκαζιου, σημαινει οτι εντεινεται το προβλημα. ποσο μαλλον οταν εχεις παρατηρησει οτι εχει αυξηθει ο θορυβος. Εφοσον δεν μιλαμε για καινουριο αμαξι λογικα ο τζογος ειναι μεγαλος και μαλλον χανει και πιεση. Να ξερεις ειναι ευκολη επισκευη αν βγει και παει σε τουρμπινά. τα κερατιατικα ειναι το βγαλε/βαλε της τουρμπινας
Ξέρεις περίπου κόστος? Και έχει να προτείνεις κάποιον για την επισκευή??

BloodMage

Member
Jun 8, 2021
202
71
28
ΑΘΗΝΑ
Μοντέλο
MK8 ST
Ο γνωστός υπεύθυνος της car center μου τα είπε αυτά.. και πραγματικά δεν έχω χειρότερο από την έκφραση ( το κάνουν όλα αυτό ακόμα και τα καινούργια) αφού σου λέω δεν το έκανε πρίν!!!
Εμένα όταν ζεσταθεί ακούγεται περισσότερο κρύο όχι τόσο, αλλά ακούγεται καλά εάν ανεβάσεις μέχρι 3 χιλιάδες στροφές και αφήσεις το γκάζι και καθώς πέφτουν οι στροφές μέχρι της 1.500 περίπου, ακούγεται σταθερά ο ήχος που λέω. Οριακά μου θυμίζει ήχο ποδηλάτου που έχεις πάρει φόρα και σταματάς το πετάλι. Δεν ξέρω αλλά είναι ενοχλητικό φουλ!!
Post automatically merged:

Ξέρεις περίπου κόστος? Και έχει να προτείνεις κάποιον για την επισκευή??
Και εμενα δεν μου το εκανε οταν ηταν καινουριο. Αρχισε να το κανει κοντα στο 6μηνο οταν ειχα γραψει περιπου 5000χλμ
Βεβαια ετσι οπως το περιγραφεις στο κανει πολυ εντονα εμενα το κανει πολυ λιγοτερο. πρεπει να εισαι πολυ παρατηριτικος για να το ακουσεις και να εχει απολυτη ησυχια

Το κοστος ειναι αναλογα τον τουρμπινά που θα πας. υπολογιζε κοντα στα 100-200ε
μετα αναλογα τον μαστορα που θα αναλαβει να βγαλει και να ξαναβαλει την τουρμπινα στο αμαξι. αναλογα τον μαστορα αλλα 100-200ε
καλο ειναι να ψαξεις καλα και να βρεις εναν καλο τουρμπινά για να εισαι σιγουρος για τη δουλεια που θα σου κανει

ge0 mk8

Original poster
Member
Oct 15, 2018
140
38
28
Μοντέλο
MK8
Και εμενα δεν μου το εκανε οταν ηταν καινουριο. Αρχισε να το κανει κοντα στο 6μηνο οταν ειχα γραψει περιπου 5000χλμ
Βεβαια ετσι οπως το περιγραφεις στο κανει πολυ εντονα εμενα το κανει πολυ λιγοτερο. πρεπει να εισαι πολυ παρατηριτικος για να το ακουσεις και να εχει απολυτη ησυχια

Το κοστος ειναι αναλογα τον τουρμπινά που θα πας. υπολογιζε κοντα στα 100-200ε
μετα αναλογα τον μαστορα που θα αναλαβει να βγαλει και να ξαναβαλει την τουρμπινα στο αμαξι. αναλογα τον μαστορα αλλα 100-200ε
καλο ειναι να ψαξεις καλα και να βρεις εναν καλο τουρμπινά για να εισαι σιγουρος για τη δουλεια που θα σου κανει
Αντίστοιχο θέμα είδα και στο forum για τα puma από ένα παλικάρι που λέει ότι το έφτιαξε με 250 νομίζω γράφει αλλά δεν αναφέρει το που, και κάποιος ανέφερε και το σπιράλ εξάτμισης. Κρίμα πάντως

BloodMage

Member
Jun 8, 2021
202
71
28
ΑΘΗΝΑ
Μοντέλο
MK8 ST
Αντίστοιχο θέμα είδα και στο forum για τα puma από ένα παλικάρι που λέει ότι το έφτιαξε με 250 νομίζω γράφει αλλά δεν αναφέρει το που, και κάποιος ανέφερε και το σπιράλ εξάτμισης. Κρίμα πάντως
ναι το εχω δει αυτο που λες στο puma maniacs.
το σπιραλ μου κανει εντυπωση παντως. ειναι αρκετα σπανια περιπτωση σε καινουριο αμαξι

EDIT : το σπιραλ μπορεις ευκολα να το τσεκαρεις. αλλα πρεπει να ανεβει σε ραμπα το αμαξι. λογικα πρεπει να βγει και η ποδια. αν το κουνησεις με το χερι και κανει θορυβο σημαινει οτι θελει αλλαγη. 50ε ειναι το κοστος του σπιραλ σε εναν εξατμησα

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
Παίδες επειδή το πήρα απόφαση να βγάλω τουρμπίνα γιατί έβγαζε συνεχώς CEL και νιώθω ότι το αξονάκι της wastegate παίζει αρκετά, γνωρίζετε ποιος τουρμπινάς αναλαμβάνει να επιδιορθώσει τη συγκεκριμένη ? Δεν με ενδιαφέρει τόσο η περιοχή (μιλάμε για Αθήνα βέβαια), απλά να μπορεί να αναλάβει και να εγγυηθεί το αποτέλεσμα, χωρίς φυσικά να μου πει "πάρε καινούρια" :)

margaritis96

New member
MK7.5
Top Poster του μήνα
Feb 25, 2026
55
7
8
Athens
Μοντέλο
MK7.5
Παίδες επειδή το πήρα απόφαση να βγάλω τουρμπίνα γιατί έβγαζε συνεχώς CEL και νιώθω ότι το αξονάκι της wastegate παίζει αρκετά, γνωρίζετε ποιος τουρμπινάς αναλαμβάνει να επιδιορθώσει τη συγκεκριμένη ? Δεν με ενδιαφέρει τόσο η περιοχή (μιλάμε για Αθήνα βέβαια), απλά να μπορεί να αναλάβει και να εγγυηθεί το αποτέλεσμα, χωρίς φυσικά να μου πει "πάρε καινούρια" :)
Στις τρεις γέφυρες στο Turbo Exelixis έχεις ρωτήσει εάν το αναλαμβάνει;

• Like
Αντιδράσεις: The Ace

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
Λογικά αν χρειαστεί επιδιόρθωση, εκεί θα την πάω

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5

Απαντάω στον εαυτό μου για να μείνει καταχωρημένη η απάντηση -και η λύση- του προβλήματος: καθώς η wastegate ήταν στα τελευταία της (και έκανε θόρυβο και δεν έκλεινε καλά και έχανε πίεση) ήμουν μεταξύ επισκευής και καινούριας. Καθώς η επισκευή θα πήγαινε 300€+ μόνο για την wastegate, έψαξε ο Αντώνης και βρήκε καινούρια από το 140αρι σε πολύ καλή τιμή. Και καθώς έλυναν την τουρμπίνα για να δουν τι συμβαίνει γενικότερα, αποφασίσαμε στη πορεία να αλλάξουμε λάμδα, exhauster (γιατί είχε σκιστεί και είχε γεμίσει λάδια) και την Ν75, που τελικά μάλλον αυτή έπαιζε ρόλο και στο CEL που έβγαζε το αυτοκίνητο.

Αφού αλλάχτηκαν όλα τα παραπάνω, το αυτοκίνητο πλέον δουλεύει σωστά, προφανώς δεν κάνει θόρυβο και θεωρητικά -εκκρεμεί έλεγχος- πρέπει να δουλεύει καλύτερα από ότι με την τουρμπίνα του 100αριου. Αφού περάσει καμιά βδομάδα όπως είναι για να δούμε ότι όλα είναι ΟΚ, θα το πάω μια βόλτα στα παιδιά τους eTuners για να περάσουμε ένα όσο-πιο-stock-140αρι remap υπάρχει, για να κουμπώσει με την εισαγωγή, εξάτμιση και τουρμπίνα που πλέον φοράει από ST/140αρι.

Όλα μαζί ένα χιλιάρικο, οπότε βάλτε χρονισμό, MAPs και αντλίες, μέσα σε περίπου 2 μήνες έδωσα σχεδόν τη μισή αξία του Fiesta σε ανταλλακτικά και εργασία. Αλλά η σύζυγος το έχει βολευτεί πλέον, οπότε δεν το γλύτωνα έτσι και αλλιώς :D

• Like
Αντιδράσεις: ilias86 and BloodMage

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread