Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Kαπου σε χανω αλλα οκ Ιακωβος εισαι εσυ.
Η τιμη που ειχες παρει εσυ ηταν πιο ακριβα κατα 50€ τα 5 σωστα?Γιατι απ'οσο ξερω ειναι πιο ακριβα τα 5 απο τα 3(οχι μεγαλη διαφορα).Τι μανουρα να του κανω αφου μου δινει και καλα κατι καλυτερο?
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
και εγώ πήγα στον Ευσταθίου στα Καμίνια,μου έδωσε τιμές (γιατί θα άλλαζα και τα ελαστικά στο αμάξι της αδερφής μου)
πάω μετά από 2 μέρες για να του τα παραγγείλω και μου αλλάζει την τιμή,μου είχε πει 370 και μετά μου είπε 400,στο 2 σετ δεν άλλαξε η τιμή (1 λάθος)
αφού συμφώνησα μαζί του μιας και τα έβρισκα πιο φθηνά σε άλλα μαγαζιά
πάω ημέρα Τετάρτη,του λέω οκ και μου απαντάει θα σε πάρω τηλέφωνο την Παρασκευή να έρθεις να τα τοποθετήσουμε...δεν φάνηκε πουθενά
πάω την Δευτέρα του λέω με ξέχασες,έλα αυρίο να τα βάλουμε
την Τρίτη περνάω το μεσημερί και μου λέεί έλα την Τετάρτη δεν προλαβαίνω σήμερα


Το αποτέλεσμα είναι το αμάξι της αδερφής μου να μην αλλάξει ελαστικά γιατί δεν υπάρχουν στην διάστασή της λάστιχα όπου μέχρι την Παρασκευή είχε...και το οκ το είχε πάρει 2 μέρες πριν...
και λάστιχο να πάθω...δεν θα πάω σε αυτόν καθόλου
 

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
5
38
39
νεα αγχιαλος
φιλε ειναι η κοροιδια που γινετε. ζητας κατι και σ λεει οκ. γτ να σου φερει κατι αλλο και να στο χρεωσει σε αλλη τιμη? και 2ον. δεν ξερουμε αν ειναι καλυτερα απο το sc3. καλυτερα σ λεει οτι ειναι αυτος.
 

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Λοιπον ειχα βρει τα sc3 στα 550€ και αυτος που πηγα που εδωσε τιμη 570€.Εις γνωση μου λοιπον εδινα 20€ παραπανω για τα λαστιχα αλλα επειδη θα εβαζα και ζαντες κερδιζα κατι παραπανω απο εκει μιας και ηταν πιο φτηνος,συν την αποσταση που ο ενας ηταν Πειραια και ο αλλος διπλα απο το σπιτι μου.

Για να μην το ζαλιζω πολυ ολοι ξερουμε οτι ο καθενας πουλαει οσο θελει και εχουν αρκετα περιθωρια να ριξουν τις τιμες και να μειωσουν το κερδος τους,οπως επισης ξερω οτι ο συγκεκριμενος προωθει πολυ τα continental και λοιπα.

Στα 570€ που μου ειπε ευκολα του εκοβα το 20αρικο αλλα το αφησα για το τελος αυτο το κομματι.Τα λαστιχα τα ειδα πρωτα και μετα τα δεχτηκα(να τσεκαρω ημερομηνια παραγωγης και λοιπα).Το πιθανοτερο ειναι οτι οταν πηρε να παραγγειλει τα λαστιχα η ιδια η εταιρια του ειπε βαλε τα 5 για να τα προωθησουμε.Εφοσον το λαστιχο ειναι οκ εμενα δεν με απασχολει αμα πηγε να βγαλει απο την τιμη που μου εδωσε για τα sc3 30 η 40€ παραπανω και στο τελος μου εδωσε τα 5 στα ιδια λεφτα.Το κακο θα ηταν αν επρεπε να μου φερει τα 5,τα πληρωνα παραπανω και μου εβαζε στο τελος τα 3(μπλεξαμε με τα 5 και τα 3  :D ).

Επισης οταν συγκρινουμε τιμες στα λαστιχα παιζει ρολο και ο δεικτης ταχυτητας.Για αυτα που μιλαω ειναι και τα δυο με δεικτη w(270χλμ) αν και το καλυτερο θα ηταν v(240)αλλα ξεφευγουμε πολυ.Η τιμη που μου τα χρεωνει ρε παιδια υποτιθεται οτι ειναι καλυτερη εφοσον τα 3 παιζουν μεταξυ 550-570 και μου δινει τα 5 με 570.
Για το αν ειναι καλυτερα η οχι θα το δουμε στην πραξη,δεν νομιζω μια εταιρια να εξελισει ενα λαστιχο για να το κανει χειροτερο.Αν ηταν ετσι τοτε τα sc2 ηταν καλυτερα απο τα sc3.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Θα συμφωνήσω με τον pitbull. Πριν από 15 μήνες έβαλα κι εγώ τα sc3 σε διάσταση 205/40/17 84W. Τα ίδια λεφτά πλήρωσα. Αν πήγαινα τώρα και μου έδινε τα 5, αυτά θα προτιμούσα. Λογικά τα 5 θα είναι καλύτερα από τα 3, όπως και τα 3 είναι καλύτερα από τα 1 που είχα στο παρελθόν. Τέλος πάντων, υποθέτουμε, αλλά αν δε δοκιμάσουμε πώς θα έχουμε άποψη στο τέλος; ???
 

saratha

Member
May 23, 2010
100
0
0
59
Ι.Π. Μεσολογγίου
Είμαι σε διαδικασία αλλαγής των ελαστικών 1ης τοποθέτησης μετά απο 4 πια χρόνια (πως περνά ο καιρός, ε ρε πως περνά .....) και τα Michelin Pilot Sport 3 είναι ως τώρα η Νο1 υποψήφια επιλογή μου.

Εχθές όμως είχα μια εντελώς τυχαία συνομιλία με κάποιον ο οποίος μου έδωσε την εντύπωση ατόμου που "ψάχνεται πολύ". Στην προσωπική επαφή έχεις την ευκαιρία να "ζυγίσεις" και να εκτιμήσεις αρκετά πράγματα για το άτομο με το οποίο συνομιλείς (για το αν είναι πχ "σοβαρός" ή "φαφλατάς" που "το παίζει" κλπ).

Εμένα μου φάνηκε "σοβαρό" άτομο, και απο αυτά που μου περιέγραψε έβγαινε εύκολα το συμπέρασμα οτι "είναι στο χώρο" και "γνώστης" στα περί της "ανήσυχης οδήγησης" θέματα.

Μου εξέθεσε λοιπόν με τα θερμότερα λόγια την σαφή προτίμησή του για τα TOYO T1R PROXES τόσο όσον αφορά το κράτημα αλλά επίσης και για την αντοχή στο χρόνο που έχουν τα λάστιχα αυτά.

Προσωπικά, μετά τη κουβέντα αυτή σκέφτομαι σοβαρά (δεν βιάζομαι ακόμα - ΚΤΕΟ περνάει το ΜΚ7 τον Απρίλιο) να επιλέξω τα λάστιχα αυτά για αντικαταστάτη των αειθαλών Hankook και παραθέτω το συμβάν σε γνώση των συμφουρομιτών.
 
Το σίγουρο είναι πως δεν συμβαδίζει "ανήσυχη οδήγηση" και toyo T1R ....άρα ακόμα ψάχνεται!!
Όσο για τα 4 χρόνια έχω να σου πω ότι το άργησες πολύ!  ;)

ΥΓ. για ανήσυχη οδήγηση κανένα ελαστικό δεν αντέχει πάνω από μερικούς μήνες εκτός άν είναι σχεδιασμένο για σπορ οδήγηση (γράφει και επάνω σπορ δρόμου ) και τα μοναδικά στο είδος τους είναι τα σεμισλικ (μόνο) !
 
May 15, 2011
282
1
0
31
πηγα να παρω προσφορες για ελαστικα σημερα πηρα απο 2 μαγαζια στο ενα για τα michelin pilot sport 3 οπου τα ειχε πολυ σε εκτιμηση και ο δευτερος μου ειπε πλεον η michelin εχει πεσει και δεν ειναι καθολου καλη και μου προτεινε τα continental sport compact 5 και σαν μια απο τις πλεον κορυφαιες την continental..απο γνωστο πηγα εκει για κατι καλυτερο!!!!
 
Ειλικρινά δεν ξέρεις τι θα σου τύχει στην αλλαγή ελαστικών. Εδώ έχει τύχει σε επώνυμη μάρκα να έχει διαφορά ακριβώς το ίδιο πέλμα από παρτίδα σε παρτίδα! Λότο είναι! Σκοπός πάντως είναι το ελαστικό να αλλάζεται κάθε 2χρόνια! Αν έχεις σκοπό να τα αλλάζεις κάθε 4-5 χρόνια τότε μην παίρνεις ST,1.6,1.4...ένα 1250 και πολύ είναι για να μην πιάνει και πολλά χιλιόμετρα γιατί έτσι και ξεχαστείς με κανένα γρήγορο τότε η αγκαλιά στις μπαριέρες είναι η ιδανικότερη των περιπτώσεων. Ειδικά αυτές τις μέρες έχω δει αρκετά αυτοκίνητα να γλιστράνε και να γίνονται τροπέτα στους κρύους δρόμους γεμάτο υγρασία, που το μόνο ελαστικό που δουλεύει σωστά είναι το καινούργιο, ότι μάρκα και αν είναι (!)  
 
May 15, 2011
282
1
0
31
το εχω κοντα 2 χρονια και πηγε να με φερει αγκαλια στις μπαριερες και γι αυτο ψαχνω να βρω οτι καλυτερο και να ειναι μαλακο να ζεστενεται ευκολα και να παταει καλα σε φρενα ταχυτητα και σε βροχη και σε στεγνο δρομο!!!
 
Εγώ πάντα έψαχνα το ιδανικό ελαστικό που σε υγρασία ,σε γλίτσα και σε βροχή να κρατάει σωστά. Το στεγνό το άφηνα σε τελευταία μοίρα γιατί το ελέγχεις λίγο καλύτερα όσο και να γλιστράει! Έχει τύχει σε έξι μήνες  να αλλάξω τρεις μάρκες ελαστικών για να βρω το ιδανικότερο(σε εποχές που πήγαινα στην δουλειά μου κάθε ημέρα) Αφού βρήκα το ιδανικό αποφάσισα πως κάθε χρόνο πρέπει να αλλάζω τουλάχιστον μπροστινά ελαστικά..και έτσι το τηρώ μέχρι σήμερα!
Σε "ανήσυχη οδήγηση" κανένα ελαστικό δεν άντεξε πάνω από 1 μήνα! Σε χρήση πίστας άντεχαν μόνο μια βόλτα στα μέγαρα! Επώνυμο ελαστικό με γενιές ας το πούμε εξέλιξης(1-2-3+~ ) ...που σόι πάει το βασίλειο(ακόμα βγαίνει δηλαδή) αποκολλήθηκε όλο το πέλμα από το κέντρο και εμφάνισε λινά λες και ήταν αναγόμωσης φορτηγού (!)
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
έφτασε η ωρα λοιπον να αλλαξω λαστιχα!δυστυχως το γεγονος οτι ειχα κοψει 2 φορες το ιδιο λαστιχο, με εφερε στην κατασταση να εχω 3 continental+1 fulda μεχρι το καλοκαιρι και απο το καλοκαιρι μεχρι τωρα 1 petlas!!Ετσι τα μπροστινα μου ειναι ψιλολιωμα(αντεχουν βεβαια λιγο ακομη αλλα επειδη θα παω διακοπουλες σε λιγες μερες,προκειμενου να μην εχουμε κανα απροοπτο!!!) και τα πισω σε καλη κατασταση(ειδικα το ενα το φοραω 6 μηνες!)
Τεσπα θα μπει τετραδα και αυριο θα τα παραγγειλω!
Κλίνω περισσοτερο προς τα pzero nero μιας και απο οτι εχω διαβασει και ακουσει, αποτελουν κορυφαια επιλογη και γιατι με ικανοποιουν μιας και εχουν μετρια γομα και σκληρουτσικα πλαινα!
Σκεφτομαι επισης bridgedtone re050 potenza και τα ΤΟΥΟ τα drb. οι τιμες τους 420,400 και 360 αντιστοιχα! τι λετε λοιπον? μιλαμε παντα για 195/45/16!
 

grg019

Hero Member
May 17, 2010
2,955
0
0
41
Veria
Τη δικη μου γνωμη την ξερεις αν διαβαζεις τα παραπανω ποστ. ΤΟΥΟ
 

georgemav

Member
Jun 8, 2012
245
0
0
εγώ παντός τοποθέτησα τα pzero πριν κανα μήνα σχεδόν και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος(από 2 - 3  φορές που τα έχω ζορηση).αλλά σε αυτά τα 3 λάστιχα πιστεύω είναι πολύ μικρές η διάφορες.
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
Ρε συ Γρηγόρη το μονο που με κολλαει στα drb ειναι τα πλαινα τους που ειναι μαλακα!επισης και σαν γομα ειναι μαλακα οποτε ισως να φαγωθουν και πιο γρηγορα! Απλα εχουν καλη τιμη!
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
P-zero nero και τα μυαλά στα κάγκελα,ανα δεν ήθελα στην επόμενη αλλαγή που θα κάνω να δοκιμασω τα sc3 θα τα ξανά έβαζα....
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Μέχρι να ξαναλλάξεις λάστιχα εσύ, δε θα υπάρχουν τα sc3 αλλά τα sc5. Ήδη άρχισαν να τα προωθούν στην αγορά τα τελευταία...
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
παραγγειλα λοιπον σημερα το πρωι τα p zero nero! αυριο λογικα, θα τα φορέσω οπότε αναμέννουμε!
 

pumaspeed

Member
Σεπτ. 20, 2010
278
0
0
34
καλα στριψηματα φιλε  !!! και μετα μια αναρτηση να δεσει το γλυκο !
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
Για αναρτηση παει πολυ το μαλλι!οποτε θελω να πιστευω πως σε κανα διμηνο θα βαλω τα eibach!ειδωμεν μεχρι τοτε!
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread