Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

thanospetr

Original poster
Newbie
Apr 16, 2015
5
0
1
  Καλησπέρα αγαπητοί φιεστάκηδες! Δεν ξέρω αν έχει ασχοληθεί κάποιος, αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος να εξαφανίσουμε ελαφριές γρατζουνιές που έχουν προκληθεί στα πλαστικά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου?  Συγκεκριμένα στην ανώμαλη πλαστική charcoal black επιφάνεια που βρίσκεται στις πόρτες και στο ντουλαπάκι.
    Στο internet έχω δει να προτείνουν την επάλειψη της γρατζουνιάς με βαζελίνη, που έχει αρκετά καλό αποτέλεσμα, ΑΛΛΑ είναι λίγο αηδία και αν πέφτει φως φαίνεται σαν λαδωμένο.
Άλλη πρόταση που δεν έχω δοκιμάσει έχει να κάνει με το τρίψιμο της γρατζουνιάς με κάποια γόμα, η οποία θα εξομαλύνει πιθανώς την άγρια επιφάνεια της γρατζουνιάς και θα την μετριάσει. Το χει δοκιμάσει κανένας?
Τέλος, μια καλή λύση φαίνεται το βάψιμο της γρατζουνιάς με κάποιο μαρκαδόρο. Συνιστώ να μην είναι ανεξίτηλος γιατί δεν βγαίνουν στο ζητούμενο χρώμα και το μαύρο φαίνεται πολύ έντονα και άσχημα. Έχει δοκιμάσει κάποιος κάποιο απλό μαρκαδόρο που να πλησιάζει το χρώμα του πλαστικού?

Ευχαριστώ
 

kimon

New member
Jul 19, 2015
53
2
8
Υπάρχουν και κάποιες αλοιφές εμπορίου, ειδικές για πλαστικά εσωτερικού που κάνουν καλή σχετικά δουλειά.
Μάλιστα μερικές διαχωρίζονται, α) για ματ ή β) γυαλιστερή επιφάνεια.Θα συνιστούσα για τα σημεία που θέλεις,καλύτερα την πρώτη κατηγορία.
 

thanospetr

Original poster
Newbie
Apr 16, 2015
5
0
1
Ευχαριστώ kimon  :)
Αν έχεις και κάποια κατά νου θα βοηθούσε. Εγώ βρίσκω μόνο αυτή για πλαστικά (http://www.praktiker.gr/p/aloifi-gia-gratzounies-plastikon-sonax-0-75lt-20146) αλλά δείχνει πως είναι για διαφανή πλαστικά μάλλον (φανάρια κλπ).

Δεν έχει παρόμοιο πρόβλημα κάποιος άλλος και σχετικές εμπειρίες? Γιατί έχω την εντύπωση πως τα πλαστικά στις πόρτες και το ντουλαπάκι γρατζουνιούνται σχετικά εύκολα  :(
 

kimon

New member
Jul 19, 2015
53
2
8
Δειγματοληπτικά 2-3 εταιρείες είναι Meguiar's,Autoglym και Αrmorall (η τελευταία έχει και πανάκια εμποτισμένα και για προστασία).
Ίσως να τα βρεις σε εξειδικευμένα καταστήματα για αξεσουάρ και περιποίηση αυτοκινήτου.
 

thanospetr

Original poster
Newbie
Apr 16, 2015
5
0
1
Καλημέρα, η λύση που βρήκα για τα πλαστικά όπως αυτό στο ντουλαπάκι είναι να σύρεις πάνω στην γρατζουνιά, εφαρμόζοντας λίγη πίεση, κάποιο μαλακό στρογγυλεμένο πλαστικό. Εγώ χρησιμοποίησα το κούμπωμα από κάτι σταγόνες για τα μάτια και το πέρναγα για λίγη ώρα πάνω από την γρατζουνιά κι έτσι εξομαλύνθηκε σε τέλειο για μένα βαθμό. Η γρατζουνιά δεν φαίνεται πια!  ;D
Ακούγεται λίγο περίεργο αλλά το πιάνεις το νόημα μετά από λίγο και το κάνεις τέλειο..
 

kimon

New member
Jul 19, 2015
53
2
8
Επαναφέρω το θέμα για μια μικρή γρατζουνιά που έχω στο χερούλι της πόρτας του συνοδηγού,πάνω στο γυαλιστερό μαύρο του πιάνου πλαστικό (έκδοση titanium).
Συνήθως τις γρατζουνιές σε προηγούμενα αυτοκίνητα,σε απλά πλαστικά του εσωτερικού, τις αντιμετώπιζα με κλασσικές αλοιφές,που ανέφερα και στο φίλο παραπάνω.Επειδή είναι στο σημείο του γυαλιστερού μαύρου,έχω μια επιφύλαξη να χρησιμοποιήσω τις ίδιες αλοιφές,μήπως αφήσει καμιά θαμπάδα και γίνει χειρότερα.Γνωρίζει κάποιος να μου προτείνει κάτι πιο αποτελεσματικό κι ασφαλές;
 

kimon

New member
Jul 19, 2015
53
2
8
Tελικά,δοκίμασα μια αλοιφή που είχα για γρατζουνιές σε ακρυλικά πλαστικά διαφανή π.χ. για το τζάμι του καντράν και είχε αρκετά ικανοποιητικό αποτέλεσμα.Εξομάλυνση τη γρατζουνιάς κατά 60-70% -δεν άφησε θαμπάδα- και πλέον φαίνεται δύσκολα μόνο υπό μια γωνία κι αν πέσει φως πάνω της.
Η αλοιφή λέγεται xerapol κι έχει μέσα και λευκό πανάκι για το τρίψιμο 2-3min,που χρειάζεται να κάνεις.Tην είχα αγοράσει,γιατί στο προηγούμενο αυτοκίνητο είχε μια μικρή γρατζουνιά στο καντράν,την οποία την αφαίρεσα πλήρως με την συγκεκριμένη.Πάντως,θέλει αρκετή προσοχή στη χρήση και μικρή ποσότητα στο σημείο της γρατζουνιάς (αν δεν πετύχαινε,το είχα πάρει απόφαση να περάσω κάποια γυαλιστερή μαύρη μεμβράνη στο εν λόγω χερούλι).
 

KARBY

Pro Member
Feb 12, 2015
318
3
18
Εγω παντως εχω μπολικες γρατζουνιες απο το σπασιμο του εμπρος αριστερου παραθυρου οταν προσπαθησαν να κλεψουν το αυτοκινητο.
Πευτωντας το σπασμενο τζαμι γεμισε γρατζουνιες το χερουλι της πορτας αλλα και αλλα σημεια.
Προσπαθησα ατυχως με πολλους τροπους αλλα ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.
Ο ποιο αποτυχημενος ηταν σπρευ σιλικονης γνωστης εταιρειας ,για ταμπλο.
Ευτυχως που το δοκιμασα πρωτα εκει.
Μου χαλασε τον χρωματισμο ολου του χερουλιου και τον εκανε ολο τοπου τοπους  ξεθωριασμενο.
Προφανως πλεον το χερουλι θελει αλλαγμα.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread