Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

dukeonfiesta

Original poster
Newbie
Nov 10, 2017
4
0
1
AR15firing Καλησπερα παιδες , ειναι η πρωτη μου αναρτηση στο φορουμ . Πηρα μεταχειρισμενο το mk7.5 /1.0 cc/100 bhp και ειμαι ερωτευμενος!! Ειναι σε αριστη κατασταση αλλα εχω ενα θεμα . Δεν μου βγαζει την θερμοκρασια περιβαλλοντος στο ταμπλο πανω απο τα χιλιομετρα και την θερμοκρασια μηχανης!  Εχω δει πως μπορεις να μπεις στο μενου του ταμπλο αλλα δεν ξερω πως μπορω να κανω τις αλλαγες. Ειδα ενα παιδι ειχε βαλει να φαινετε καταναλωση καυσίμου θερμοκρασια και χιλιομετρα αρα μπορει να γινει αλλαγη. Μηπως γνωριζετε πως μπορω να κανω την ρυθμιση. ( secret menu : για να μπεις εχεις κλειστο το κλειδι και πατας το κουμπακι για τον μηδενισμο χιλιομετρων για περιπου 6 δευτερολεπτα ενω ταυτοχρονα γυρνας την μιζα για να βαλεις μπρος )
Ευχαριστω πολυ tease  redface
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Το συγκεκριμένο μενού, δεν σου δίνει την δυνατότητα να ενεργοποιήσεις κάτι. Είναι απλά διαγνωστικό.
Όσον αφορά την ένδειξη της εξωτερικής θερμοκρασίας, πιθανότατα να σου λείπει και ο αντίστοιχος αισθητήρας, άρα δεν θα μπορέσεις να δεις κάτι στο καντράν.
Κανονικά θα χρειαστεί να αγοράσεις αισθητήρα και μετα να κάνεις και ενεργοποίηση για να δουλέψει (δεν γνωρίζω καν αν γίνεται αυτό, δεν ξέρω αν το έχει κάνει κάποιος).
 

dukeonfiesta

Original poster
Newbie
Nov 10, 2017
4
0
1
Μηπως ξερεις πως μπορω να εξακριβωσω αν εχω τον συγκεκριμενο αισθητηρα? Σιγουρα δεν γινεται να αλλαξεις καποιες ρυθμισεις? Στο youtube ειδα το ιδιο μοντελο να του δειχνει κατανάλωση και θερμοκρασια και χλμ. (δηλαδη το ειχε αλλαξει) . Ευχαριστω πάντως
 

tsambion

Member
Jul 26, 2017
117
3
18
39
Αθηνα
Φίλε μου Να σε ρωτήσω, Δηλαδή δεν σου δείχνει ούτε τη θερμοκρασία κινητήρα, ούτε στιγμιαία κατανάλωση, ούτε μέση κατανάλωση, ούτε μέση ταχύτητα? Αυτά δηλαδή που αλλάζεις πατώντας το μοχλό των φλας
 

dukeonfiesta

Original poster
Newbie
Nov 10, 2017
4
0
1
Καλησπερα φιλε , μου δειχνει θερμοκρασια κινητηρα , χλμτρα trip και ολικα χλμ αναλογα πατοντας το κουμπακι στο ταμπλο . επίσης αμα μπω στο μενου ,πατώντας το παρατεταμένα για 5'' περιπου και γυρνώντας το κλειδί μπορω να βρω και στιγμιαία κατανάλωση θερμοκρασια κινητηρα και διαφορες αλλες επιλογες οπως τεστ,led κλπ. αλλα αυτο με τον μοχλό των φλας δεν το γνωρίζω ?
εμενα αυτο που ηθελα να μου δειχνει και δεν δείχνει ειναι την θερμοκρασια περιβαλλοντος (πανω πανω ειναι κενο ) 
Δηλαδη μπορω με τον μοχλό του φλας να αλλαξω κατι ? το αμαξι το εχω παρει μεταχειρισμένο και δεν ξερω μηπως ειναι κατι σε εξτρα αυτο ? Ευχαριστω  :)
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Αυτή την στιγμή δεν έχεις ενεργοποιημένο το trip computer, και έτσι δεν έχεις αυτές τις ενδείξεις που αφορούν την κατανάλωση.
Κάποιοι το έχουν ενεργοποιήσει με το Forscan και δούλεψε, μπορείς να δεις εδώ πχ:
http://forscan.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=3353.
Είναι ο μόνος τρόπος να δουλέψει στο αμάξι σου. Επίσης αν έχεις εγκατεστημένο τον αισθητήρα της εξωτερικής θερμοκρασίας, θα σου δείξει και την αντίστοιχη ένδειξη στο καντράν.
 

dukeonfiesta

Original poster
Newbie
Nov 10, 2017
4
0
1
Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να το εχω και να μην ειναι ενεργοποιημένο ή θα το εγκαταστήσει το OBD που λεει και στο forum ?  ευχαριστω και για το link μου φαινεται ειναι ακριβως το ίδιο πρόβλημα
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Δεν είναι πρόβλημα ακριβώς, απλά σε κάποια μοντέλα η Ford έχει επιλέξει να μην δώσει κάποιες λειτουργίες. Απλά το trip computer, είναι μόνο θέμα ενεργοποίησης. Για την ένδειξη της εξωτερικής θερμοκρασίας, θα πρέπει να έχεις και τον αντίστοιχο αισθητήρα όμως, αλλιώς δεν θα σου δείξει κάτι. Αν δεν τον έχεις ήδη, συνήθως η καλωδίωση υπάρχει και μπορείς απλά να τον προσθέσεις.
Κάνε πρώτα την ενεργοποίηση με το Forscan, και μπορεί να σου παίξουν όλα.
 

Nikosmk7

Rookie
Jan 10, 2018
47
0
0
Αιγάλεω
Καλησπερα μαγκες!εχω το mk7.απο που μπορω να δω την ενδειξη θερμοκρασιας?μπορει να βοηθησει καποιος?ευχαριστω
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread