Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Fiestaris

Original poster
Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα παίδες,

Ψάχνω (ως γνωστον από παλιά) να κάνω τα χρώμια στα παράθυρα μαύρα.

Δυστυχώς λύση δε βρήκα καθώς η κάθε μέθοδος είχε τα αρνητικά της  AR15firing

Επειδή καμμία λύση δεν είναι 100% ασφαλής για διάρκεια στον χρόνο, και επειδή υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν χρώμια και μπορεί να γίνει εναλλαγή, αν κάποιος ενδιαφέρεται να το δούμε για τράμπα, ας μου πει (προφανώς Αθήνα για να υπάρχει άνεση).

Υπόψιν ότι τα πλαινά (πάνω από τις πόρτες απλώς αφαιρούνται και επανατοποθετούνται, ενώ τα τέρμα πίσω και τέρμα μπροστά, πρέπει να αλλαχτεί όλο το πλαίσιο (μαζί με το παραθυράκι δηλαδή).

Αν κάποιος έχει άλλη ιδέα να μου προτείνει, καλοδεχούμενη.
 

akiz90

MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
459
7
18
33
Athens
Μοντέλο
MK7
Άμα λες ότι βγαίνουν δεν μπορείς να τα δώσεις σε φαναρτζή να σου κάνει σωστό βάψιμο? Γιατί να μην διαρκέσει στο χρόνο αυτό?
 

Fiestaris

Original poster
Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Διότι είναι σαν πλαστικο κάπως το υλικό και όχι χρώμιο (μέταλλο) ...και αν βαφτεί, δε μου εγγυάται ότι θα κρατήσει στον χρόνο (αυτό από δικό μου άνθρωπο). Επομένως να βάψω κάτι και βλέπουμε? Θέλω να μην ασχολούμαι συνεχώς με το θέμα αλλά μία λύση και καλή.
 

akiz90

MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
459
7
18
33
Athens
Μοντέλο
MK7
Δεν ξέρω κατά πόσο θα βρεις να κάνεις τράμπα γιατί συνήθως όσοι έχουν χρωμίου κοιτάνε να  τα κάνουν μαύρα. Εγώ νομίζω ότι με καλό τρίψιμο, αστάρωμα και βάψιμο σε μαύρο ματ ή σατέν  θα σου κρατήσει και δεν θα  έχεις θέμα. Οι προφυλακτήρες, οι καθρέφτες, οι αεροτομές και οι πλαϊνοί σαρσπιέδες μας, όλα πλαστικά είναι και δεν έχουν θέμα.  Άμα είναι και δικός σου άνθρωπος θα σου κάνει καλή δουλειά και θα το προσέξει. Γνώμη μου πάντα, μην σε πάρω στο λαιμό μου.

Εγώ πρόσφατα αγόρασα αυθεντικά πλαϊνά από τρακαρισμένο fiesta σε κόκκινο με εμφανή γρατζουνιές. Όλο είναι πλαστικό δεν παίζει πουθενά μέταλλο. Ο φανοποιός το στόκαρε, το έβαψε λευκό, το κούμπωσε πάνω και φαίνεται καινούργιο (όλα σε λευκό χρώμα που τυχών ατέλειες κάνουν μπαμ). Σε μαύρο που θέλεις εσύ θα γίνει μια χαρά δουλειά πιστεύω.
 

Fiestaris

Original poster
Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το είπα επειδή στο νήμα της εξωτερικής εμφάνισης κάποιοι είπαν το ανάποδο, ότι δηλαδή οι περισσότεροι ψάχνουν το ανάποδο.. δηλαδή πως θα βάλουν το χρώμιο και ότι πρέπει να είμαι από τος λίγους που θέλω αυτό. Οπότε λέω "ας ρωτήσω μήπως όντως κάποιος το θέλει".

Η μόνη λύση που έχω είναι 3Μ καλές μεμβράνες σε κάποιο εξουσιοδοτημένο αλλά σε κάποια καταστήματα μου είπαν δεν εγγυώμαστε ενώ σε ένα που πήγα και το είδαν μου είπαν όλα οκ με 90 ευρώ με ανθεκτικό αποτέλεσμα και εγγυημένο (να το ρισκάρω? θα δω).

Προσωπικά δοκίμασα μόνος μεμβράνες που αγόρασα απο κατάστημα 3Μ που τελικά απλά μου τις πούλησαν και στο εξουσιοδοτημένο μου είπαν ότι κακώς πήρα αυτές δίοτι δεν είναι καν για αμάξι (και φυσικά δεν τις έβαζα και καλά μόνος) και plasti dip που μου έβγαλε την πίστη και δεν το έβαλα και επίσης καλά, οπότε ξενέρωσα.

Όσο για βάψιμο, αν ο γνωστός μου μου λέει ότι εγώ στο κάνω αλλά λόγω υλικού δεν μπορώ να ξέρω πόσο θα σου κρατήσει, ε το φοβάμαι.. διότι αν ξεβάψει άντε πάλι ξήλωνέ τα όλα και βάψτα. Και αν ξεβάψει σε κάποια σημεία, δεν είναι όπως με την μεβράνη που την βγάζεις απλά και λες οκ επανέρχομαι στα αρχικά.. θα είναι μισό μισό οπότε άντε πάλι.. σαν να μην υπάρχει επιστροφή μετά. Γιαυτό και το φοβάμαι.

Σίγουρα πάντως δε μπορώ να συμβιβαστώ και ο λόγος ότι έχω μαύρες ζάντες, οπότε δεν κολλάει πια με τίποτα.
 

akiz90

MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
459
7
18
33
Athens
Μοντέλο
MK7
Δεν σου είπα καν για μεμβράνη για τον λόγο αυτό το κομματάκι είναι μόνο 1-2 πόντους σε πάχος οπότε δεν ξέρω αν αρκεί η επιφάνεια για να πατήσει σωστά η μεμβράνη και να μείνει. 

Το βάψιμο σε φανοποιείο με ψημένο χρώμα δεν βρίσκω το λόγο να ξεβάψει εκτός άμα σου λούζει ο ήλιος το αμάξι τα καλοκαίρια που εκεί δεν θα έχεις θέμα μόνο σε αυτό το σημείο...δεν το παίζω ειδικός μην παρεξηγηθώ απλά μιλάω βάση του τι έχω δει στο δικό μου, που και εγώ πλαστικό έβαψα. Μάλιστα το κομμάτι που έβαψα εγώ είναι χαμηλά στο αμάξωμα και άρα πιο πιθανό να έρθει σε επαφή με σκόνη, πετραδάκια κτλ.

Αν μπορείς να περιμένεις μήπως βρεθεί κάποιος που να θέλει ανταλλαγή αυτό θα σε έβγαζε από 2ες σκέψεις.
 

Fiestaris

Original poster
Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Αυτό ακριβώς κάνω προς το παρόν, περιμένω μήπως και κάποιος θέλει. Αν όχι, θα δοκιμάσω και βλέπω.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου  :)
 

Fiestaris

Original poster
Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Στο περίπου μου είχαν πει ένα κόστος ασύμφορο τύπου 700+ ή 400+? δε θυμάμαι.. οπότε από τότε είχα πει δεν παίζει.
Το όλο πρόβλημα είναι ότι όπως είπα στα πίσω και μπροστά (στα φενιστρίνια), πάει όλο το πλαίσιο μαζί... οπότε το κόστος είναι τραγικό... γιαυτό και είπα για τράμπα.
 

aleks

Member
Apr 20, 2013
197
3
18
2020
400-700 για τα πλαστικα;; δεν νομοζω φιλε . ξανα ρωτα τους! αλλιως ebay αγγλικο
 

akiz90

MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
459
7
18
33
Athens
Μοντέλο
MK7
Δεν είναι μόνο τα πλαστικά alex. Τα φινιστρίνια και τα πίσω τζάμια πάνε μαζί με το πλαστικό και είναι μέσα στην τιμή. Και πάλι όμως δεν αξίζει ούτε να το συζητάς σε αυτές τις τιμές.
 

Fiestaris

Original poster
Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Δεν είναι.μονο τα πλαστικά. Είναι και τα φενιστρινια ως πλαίσια.
 

aleks

Member
Apr 20, 2013
197
3
18
2020
τοτε ebay  η τρακαρισμενο φιλε μου αλλιως δν αξιζει σιγουρα
 
Jul 24, 2015
8
0
0
37
Θα μοιραστω την δικια μου εμπειρια. Λοιπον καποιος πηγε να μου ανοιξει το αμαξι και μου εσπασε το φινιστρινι. Τα δικα μου ειναι μαυρα. Απο λαθος λοιπον μου ηρθε φινιστρινι με νικελ. Τοποθετηθηκε επανω και μετα ο μαστορας μου το περασε ενα χρωμα που βαφουν τα πλαστικα(προφυλακτηρες, καθρεπτες κτλ). Το αποτελεσμα ειναι τελειο. Το εχω εδω και 2 χρονια και δεν εχει ξεθωριασει καθολου. Δεν φαινεται καν. Για την ιστορια δεν καταφεραν να το ανοιξουν και ευτυχως δεν εκαναν παραπανω ζημια.
 

Fiestaris

Original poster
Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Ευχαριστώ για την χρήσιμη πληροφορία φίλε και Χρόνια Πολλά. Ίσως χρειαστω το τηλέφωνο του δικού σου μάστορα αν για κάποιο λόγο δεν αναλάβει ο δικός μου. Θυμάσαι πόσο σου κόστισε ή βαφή και αν πρώτα έγινε ξυσιμο ασταρωμα κτλ?
 

Fiestaris

Original poster
Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Μίλησα με έναν "πάνω από όλα άνθρωπο" που ντύνει αυτοκίνητα (αλλαγή χρώματος κτλ). Μου είπε ξεκάθαρα και ειλικρινά ότι δε ξέρει αν η λύση αυτοκόλλητο θα κρατήσει (στα πλαινά πιο εύκολο διότι είναι αποσπώμενο, στα μπρος-πίσω κυρίως είναι το θέμα) αλλά το ερχόμενο Σάββατο θα δοκιμάσουμε και θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Η δοκιμή θα είναι free of charge και αν πετύχει θα τον πληρώσω (σπάνιο στις μέρες μας).

Για αποτελέσματα θα σας πω Σάββατο (οπτικά αρχικώς) και για το αν κρατάνε εν καιρώ.

Αν αυτό αποτελέσει λύση, καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να το κάνουν. Αισιοδοξώ!
 

Fiestaris

Original poster
Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Οι τελευταίες εικαστικές παρεμβάσεις (δοκιμασμένες σε βάθος διμήνου περί αντοχής, δε ξέρω για περισσότερο) είναι άσπρο καστ στο πίσω χρώμιο της πίσω πόρτας του πορτ μπαγκάζ και φυσικά (επιτέλους!!) κάλυψη των χρωμίων των παραθύρων περιμετρικά με μαύρο καστ.

Τα αποτελέσματα εδώ:

https://www.dropbox.com/sh/7omidae20e1xuzx/AADM4g0V8QakcxGSwwaaGgx0a?dl=0

Το παλικάρι που έκανε τη δουλειά είναι πολύ συννενοήσιμος και ο μόνος που από μόνος του μου πρότεινε να μην μου πάρει φράγκο πριν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου.
 

Sonic

Pro Member
Nov 9, 2016
576
2
18
32
Αθήνα
www.facebook.com
μπράβο φιεστάρι! ωραία δουλειά σου έκανε το παλικάρι.. τελικά πόσα σου πήρε για να στο ντύσει; εγώ έχω παραγγείλει ασταρωμένο για να βάλω πίσω στο πορτμπακαζ και για τα πλαινά θα το ντύσω  με αυτοκόλλητο όπως εσύ. πες μας τιμή και τηλ επικοινωνίας
 

Fiestaris

Original poster
Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Γεια σου Θωμά. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Τι ακριβώς έχεις παραγγείλει ασταρωμένο για το πίσω? Υπάρχει μόνο το κομματάκι αυτό σαν ανταλλακτικό ή εννοείς όλη την πόρτα?

Για τα χρώμια μου πήρε 100ευρώ αλλά καλύτερα όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί του για τα διάφορα. Λέγεται Αλέξανδρος και η σελίδα του στο facebook είναι αυτή: https://www.facebook.com/profile.php?id=1464259272&ref=br_rs&hc_ref=SEARCH

Το κατάστημα λέγεται ADImpresion και είναι στον Βύρωνα.
Το τηλέφωνό του είναι: 6937195795 (και σου δίνω το κινητό διότι τελευταία είχε κάποιο θέμα το σταθερό του, που φυσικά μπορείς επίσης να βρεις αν δεις τη σελίδα της ADImpresion).

Καλά ντυσίματα και πες μου για το πίσω να ξέρω.

Επίσης, σε κάποια συνάντηση μπορείς να δεις και το δικό μου από κοντά αν θες.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread