Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

AlexB

Original poster
Newbie
May 25, 2018
7
0
0
Πάτρα
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη.

Είπα να ξεκινήσω το ψάξιμο απο φόρουμ διότι απο το facebook και το google δεν βγάζω πολύ άκρη. Λοιπόν, έχω καταλήξει σε πιό μοντέλο fiesta θα αγοράσω απλά έχω μπερδευτεί λίγο στις εκδόσεις. Για αρχή το ερώτημά μου είναι, Ποιός ο εξοπλισμός του μοντελου 2013+ σε 5d  , diesel στις εκδόσεις titanium και trend. Έχω βρει και μια zetec έκδοση που δεν ξέρω κατα πόσο κυκλοφόρησε στην ελλαδα. Δηλαδή εγώ θα πάω με το καλό να δώ ενα fiestaκι. Πως θα καταλάβω ποια έκδοση είναι, ποιο είχε cruise control, το parktronic, τη sony κονσόλα. Τι αξίζει και τι δεν αξίζει να επιλέξω εφόσον εχω την δυνατότητα. Επίσης πολλα είναι εισαγωγής και δεν ξέρω τι εξοπλισμός παίζει εκεί αν ειναι διαφορετικός η όχι. Εσεις που έχετε τις εκδόσεις μπορείται να μου πείτε τι εξοπλισμό έχετε. Εγω θελω πολυ να βρω με cruise control, θα βοηθήσει στα συχνά ταξίδια μου ( Δεν είμαι επαγγελματίας ) . Βοήθεια γιατι έχω κουραστεί να βλέπω τους μαντράδες να λένε ως εξοπλισμο το esp και τα εμπρος ηλεκτρικά παράθυρα που ειναι στανταρντ έτσι και αλλιώς.
Σας ευχαριστώ πολύ.
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Σε γενικές γραμμές ο βασικός εξοπλισμός ανά μοντέλο το 2013 ήταν όπως τα βλέπεις εδώ:


FIE_V4_2013_GRC_GR_Ebro_dp-17.jpg



FIE_V4_2013_GRC_GR_Ebro_dp-18.jpg



Έχουν κυκλοφορήσει και άλλες εκδόσεις όπως Red, Black , St-Line..

Επίσης ανάλογα την χρονιά μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στον εξοπλισμό. Ιδίως αν είναι εισαγωγής το αμάξι μπορεί να έχει διαφορετικό εξοπλισμό.

Θα πρέπει να κρίνεις τι είναι σημαντικό για εσένα σε επίπεδο εξοπλισμού και επίσης να γνωρίζεις ότι πολλά από τα έξτρα μπορούν να τοποθετηθούν εκ των υστέρων,  το cruise πχ, είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθεί, όπως και το sony, το navigation και άλλα.

Στην θέση σου απλά θα απέφευγα τα τελείως γυμνά από εξοπλισμό. Πχ θεωρώ βασικό το να έχει sync, γιατί δεν είναι κάτι που μπορείς να προσθέσεις μετά.
 

AlexB

Original poster
Newbie
May 25, 2018
7
0
0
Πάτρα
Χμμμ... με βοήθησε αυτό που μου έστειλες και όπως διάβασα στο φόρουμ υπάρχουν και άλλοι να έχουν βάλει το cruise control αλλα δεν είδα το κόστος. Στο εσωτερικό όμως του αυτοκινήτου πώς καταλαβαίνω τι έκδοση είναι. το trend αν ήθελες έβαζες cruise με 350 ευρώ πχ. Εγώ για το titanium πηγαίνω αλλά με νοιάζει πρωτα να είναι καλο.
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Για το cruise, το μόνο κόστος βασικά είναι το τιμόνι με τα κουμπιά του cruise. Αυτό παίζει στο ebay συνήθως από 80 ευρώ μέχρι 140. Λογικά σε αυτές τις τιμές κάτι θα βρεις.

Αν πάρεις το titanium είναι μια πολύ καλή βάση όσον αφορά τον εσωτερικό εξοπλισμό. Αν σε ενδιαφέρει όμως η εξωτερική εμφάνιση, το titanium δεν θα έχει τίποτε από τα spoiler που έχει το sport, και θα είναι πολύ ακριβό αν θελήσεις ποτέ να τα βάλεις.
Επίσης οι απλές αναρτήσεις που έχουν όλα εκτός από τα sport/stline, δεν νομίζω ότι κρατάνε πολλά χλμ. Στο δικό μου titanium τις άλλαξα σχετικά νωρίς.

Γενικά αν δεις στο εσωτερικό piano black πρόσοψη στο radiocd και κρυφό φωτισμό, τότε μιλάμε για titanium (εκτός αν τα έχει προσθέσει κάποιος μόνος του). To sport το ξεχωρίζεις από τα σποιλερς, και τα σπορ καθίσματα. Τα απλά δεν θα έχουν τίποτε από τα παραπάνω. Υπάρχουν και άλλες πολλές λεπτομέρειες για να τα ξεχωρίσεις, αλλά τα παραπάνω πιστεύω είναι τα πιο εμφανή σημάδια.
 

AlexB

Original poster
Newbie
May 25, 2018
7
0
0
Πάτρα
Ωραία κατάλαβα. Είμαι κανά πεντάωρο τώρα και παρατηρώ λεπτομέρειες που δεν ειχα προσέξει στις εκδοσεις. Χωρις να το λεει στην περιγραφή καταλαβαίνω αν ειναι trend. Παντως S line δεν βρηκα στο πετρελαιο αν θυμάμαι καλα. Επίσης κάποιοι είχαν trend και τα είχαν αναβαθμίσει σε εξοπλισμό. Οπότε και cruise να μην εχει βάζω το κόστος είναι μικρό. Τέλεια τα piano black. Τα είδα σε ένα. Θα το έχω υπόψην και για τις αναρτήσεις!
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread