Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Lucifer

Original poster
Hero Member
May 14, 2010
3,282
1
0
θα δείξει...
Αν νομίζετε πως το γερμανικό, ιταλικό, αμερικάνικο, ιαπωνικό ή όποιο, τέλος πάντων, αυτοκίνητο αγοράσατε, έρχεται αποκλειστικά από τη χώρα καταγωγής του, μάλλον έχετε κάνει λάθος! Ας δούμε λοιπόν από πού κρατάει πραγματικά η… σκούφια των μοντέλων που πωλούνται στη χώρα μας.

Για μύριους τόσους λόγους, που έχουν κοινό παρανομαστή το κόστος, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων -ανεξαρτήτως χώρας προέλευσής τους- συνηθίζουν να κατασκευάζουν τα οχήματά τους και σε χώρες εκτός της… έδρας τους. Αυτό φυσικά δεν είναι κατ´ ανάγκη πρόβλημα, αφού, θεωρητικά τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάποια διαφορά στον τρόπο κατασκευής και κατ´ αντιστοιχία στην ποιότητα παραγωγής ενός μοντέλου που κατασκευάζεται σε δύο διαφορετικά εργοστάσια της ίδιας εταιρείας, το ίδιο χρονικό διάστημα. Ο λόγος είναι απλός: τα ποιοτικά στάνταρ της κάθε γραμμής παραγωγής του αυτοκινήτου έχουν τεθεί από πριν και φυσικά είναι κοινά, είτε το εργοστάσιο βρίσκεται στη Γερμανία, είτε στη Βοσνία, είτε στην Κίνα και στην Τουρκία. περισσότερα εδώ

Συμμαχίας το ανάγνωσμα…

Τα τελευταία χρόνια είναι συχνό το φαινόμενο της συνεργασίας ανταγωνιστικών αυτοκινητοβιομηχανιών για την εξέλιξη ενός μοντέλου με στόχο τη μείωση του κόστους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τόσο η τριπλέτα των Citroen C1 - Peugeot 107 - Toyota Aygo, όσο και το δίδυμο Fiat 500 και Ford Ka. Μιλάμε στην ουσία για αυτοκίνητα βασισμένα στο ίδιο δάπεδο με χρήση κοινών μηχανικών μερών, άλλο φυσικά περιτύλιγμα και ίδιο εργοστάσιο παραγωγής (Κολίν στην Τσεχία για την τριπλέτα και Τίκι στην Πολωνία για το ντουέτο).
Άλλα σύγχρονα παραδείγματα είναι τα Nissan Pixo- Suzuki Alto, που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της τελευταίας στην Ινδία, τα Daihatsu Sirion - Subaru Justy και, τέλος, τα Opel Agila-Suzuki Splash.
Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις μοντέλων που κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής και ανήκουν σε δύο διαφορετικές εταιρείες, που όμως βρίσκονται υπό την σκέπη του ίδιου ομίλου.
Παράδειγμα αποτελεί το Chevrolet Captiva και το Opel Antara, που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της "μαμάς" GM, στο Μπαπιόνγκ της Νότιας Κορέας.

Τα εργοστάσια κατασκευής των αυτοκινήτων που προσφέρονται στη χώρα μας

Ford Fiesta Κολωνία Γερμανία
Ford Fiesta Βαλένθια Ισπανία

  Uploaded with ImageShack.us

www.autotriti.gr
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Ωραίο άρθρο και αρκετά επεξηγηματικό.

Στο θέμα μας λοιπόν, το δικό μου Fiesta κατασκευάστηκε τον Μάιο του 2007 στην Κολωνία (Γερμανία) και το πήρα στα χέρια μου τον Ιούνιο του ίδιου έτους :)
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
mk1 Stelios said:
στα ανταλλακτικα να δεις τι γινεται.....

Τα ανταλλακτικά δεν κατασκευάζονται στη γραμμή παραγωγής ενός μοντέλου, αλλά από διάφορους τρίτους κατασκευαστές (π.χ. Hella, Bosch, Magneti Marelli, Tarox, Visteon και εκατοντάδες άλλες φίρμες). Είναι λογικό επομένως να προέρχονται από όλον τον κόσμο.
 

Addicted

New member
Feb 12, 2011
74
0
6
Εμένα μου βγάζει εργοστάσιο κατασκευής Niehl,είναι στη Γερμανία αλλά όχι τόσο κοντά στην Κολωνία
 

grigoris mk7

Hero Member
Oct 12, 2010
1,214
0
0
34
Λαμία
Και το δικο μου εκει λεει πως κατασκευαζεται, ειναι κοντα στα συνορα με το Λουξεμβουργο...
 

fiestass7

MK7
Member
Jun 16, 2011
254
0
16
36
Πύργος
Μοντέλο
MK7
και το δικο μου εκεί λεει στο edis ford, αλλα στην πορτα του οδηγου, αναγραφει made in spain...
 

Addicted

New member
Feb 12, 2011
74
0
6
Παράξενο,εκτός αν είναι ένα συγκεκριμένο εξάρτημα κατασκευασμένο στην Ισπανία,αν και δε νομίζω...Θα το τσεκάρω και'γω αργότερα...

Μόλις το τσέκαρα,στην πόρτα του οδηγού ένα αυτοκόλλητο βρήκα με τις πιέσεις των ελαστικών και στην πόρτα του συνοδηγού ένα με τον αερόσακο κι ένα με τον αριθμό πλασίου,δε βρήκα κάπου να λέει τη χώρα κατασκευής
 

grigoris mk7

Hero Member
Oct 12, 2010
1,214
0
0
34
Λαμία
Τα κομματια του αυτοκινητου μπορει να κατασκευαζονται σε διαφορες χωρες, αλλα η συναρμογη να γινεται στο εργοστασιο που λεει στο ford etis... Παντως οταν το πηρα εγω ο πωλητης μου εδειξε ενα χαρτι για την χωρα κατασκευης και ελεγε βεβαια Γερμανια, αλλα το καλυτερο ηταν οτι στο ηχοσυστημα στον αριθμο 0 ηταν αποθηκευμενο το radio koeln... Εγω ειμαι απολυτα σιγουρος οτι εφυγε απο Γερμανια...
 

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Μέχρι και το 2010 ξέρω ότι όλα τα τρίπορτα φτιαχνόντουσαν στην Γερμανία και τα πεντάπορτα στην Ισπανία. είχα δει έναν πίνακα με τις παραγγελίες αυτοκινήτων και το έλεγε ξεκάθαρα.
 

Swordman

MK7
Member
Nov 7, 2011
234
0
16
44
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
Μοντέλο
MK7
grigoris mk7 said:
Εργοστασιο κατασκευης θα σου βγαλει..

Σορι, grigoris mk7 αλλά δε το βλέπω πουθενά. Πές μου αν ακολουθώ τα σωστά βήματα:
Μπαίνω στη σελίδα (http://www.etis.ford.com)->Vehicle->Vehicle Lookup->συμπληρώνω το πλαίσιο στο κουτί του VIN Entry: και πατάω search, και μου βγάζει αριστερά τα στοιχεία του αυτοκινήτου κάτω από τα Primary Features:
Build Date
Vehicle Line
Body Style
Version
Engine
Transmission
Drive
Axle Ratio
Emission
Air Conditioning
Territory
Paint
Interior Fabric
Σε ποιό από τα παραπάνω σου βγάζει εσένα το εργοστάσιο;
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread