Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Andreas.s

Original poster
MK7
Newbie
Oct 18, 2025
6
0
1
Μοντέλο
MK7
Γεια σας
Έχω το εξής πρόβλημα με το φιεστακι μου ,
Μερικές φορές το ρελαντί μου ανεβοκατεβαίνει δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει μερικές φορές άνοιγει και βεντιλατερ έχω δοκιμάσει και διάφορα πρατήρια άρα μάλλον δεν είναι από θέμα πετρελαίου και καθαριστικό μπεκ έχω βάλει πάλι το ίδιο συμβαίνει και νομίζω όταν μπαίνει το ρελαντί μου κόβει λίγο δύναμη γιατί ξεκινάει λίγο πιο δύσκολα
Ευχαριστώ

Andreas.s

Original poster
MK7
Newbie
Oct 18, 2025
6
0
1
Μοντέλο
MK7
Χαιρετε.
Μήπως απο dpf φιλτρο ολα αυτα;
Δεν γνωρίζω πάντως τα τελευταία περίπου 2 χρόνια το έχω παρατηρήσει , υπάρχει τρόπος να το καταλάβω;
Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση
Post automatically merged:

Χαιρετε.
Μήπως απο dpf φιλτρο ολα αυτα;
Δεν γνωρίζω πάντως τα τελευταία περίπου 2 χρόνια το έχω παρατηρήσει , υπάρχει τρόπος να το καταλάβω;
Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση

Κεραυνός

Hero Member
Jan 8, 2016
1,282
210
63
Μοντέλο
MK6
Εχει κινηθει ποτε για 40 λεπτα με τριτη ή τεταρτη υψηλες στροφες;

Andreas.s

Original poster
MK7
Newbie
Oct 18, 2025
6
0
1
Μοντέλο
MK7
οχι τόσο πολύ όχι ποτέ και σπάνια πάει το αμάξι πάνω από 2.500 στροφές και επειδή είμαι και στην Αθήνα που είναι σταμάτα ξεκινά δεν τυχαίνει να το κάνω συχνά αυτό συνήθως πάω πολύ συντηρητικά

οχι τόσο πολύ όχι ποτέ και σπάνια πάει το αμάξι πάνω από 2.500 στροφές και επειδή είμαι και στην Αθήνα που είναι σταμάτα ξεκινά δεν τυχαίνει να το κάνω συχνά αυτό συνήθως πάω πολύ συντηρητικά

Κεραυνός

Hero Member
Jan 8, 2016
1,282
210
63
Μοντέλο
MK6
Ειναι πολυ πιθανόν να χρειάζεται.
Δειχνει κατι το διαγνωστικό;
Η αποδοση πως ειναι;
Εχει ενδειξη (λαμπακι) βλαβης;
Ωστοσο ειναι πιθανες και αλλες αιτιες.

Andreas.s

Original poster
MK7
Newbie
Oct 18, 2025
6
0
1
Μοντέλο
MK7
Η αποδοση πως ειναι;
Να λέω αλήθεια δεν εχω βάλει κάποιο διαγνωστικό δεν έχω κιόλας αν έχεις κάποιο να προτείνεις θα ήμουν ευγνώμων
Τώρα από τα υπόλοιπα όχι δεν έχω παρατηρήσει ούτε λαμπάκι ούτε μείωση απόδοσης ούτε τπτα

Η αποδοση πως ειναι;
Να λέω αλήθεια δεν εχω βάλει κάποιο διαγνωστικό δεν έχω κιόλας αν έχεις κάποιο να προτείνεις θα ήμουν ευγνώμων
Τώρα από τα υπόλοιπα όχι δεν έχω παρατηρήσει ούτε λαμπάκι ούτε μείωση απόδοσης ούτε τπτα

Κεραυνός

Hero Member
Jan 8, 2016
1,282
210
63
Μοντέλο
MK6
Σε συνεργείο το οποίο καλύτερα να εχει διαγνωστικό ford.
Και με forscan πιθανως να διαβαζεται ωστοσο χρειάζεται εξοικείωση, την εφαρμογή και το καλωδιο.
Δεν ξερω πως γίνεται με forscan.

Ειναι πιθανες και άλλες αιτιες, αλλα αναγεννηση dpf (αν εχει) φαινεται πολλη πιθανή αιτια.

Andreas.s

Original poster
MK7
Newbie
Oct 18, 2025
6
0
1
Μοντέλο
MK7
Και με forscan πιθανως να διαβαζεται ωστοσο χρειάζεται εξοικείωση, την εφαρμογή και το καλωδιο.

Ειναι πιθανες και άλλες αιτιες, αλλα αναγεννηση dpf (αν εχει) φαινεται πολλη πιθανή αιτια.
Κατάλαβα απλά επειδή δεν το κάνει συνέχεια απλά τυχαίνει να το κάνει στα καλά καθούμενα δεν ξέρω πως θα το δει το συνεργείο σε περίπτωση που εκείνη την στιγμή δεν το κάνει

Κατάλαβα απλά επειδή δεν το κάνει συνέχεια απλά τυχαίνει να το κάνει στα καλά καθούμενα δεν ξέρω πως θα το δει το συνεργείο σε περίπτωση που εκείνη την στιγμή δεν το κάνει

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
Μπορείς να τα δεις με FORscan, αρκεί να έχεις το reader και το καλώδιο, η εφαρμογή έχει ειδικό section για DCTs, δηλαδή κωδικούς σφαλμάτων σε όλα τα modules του αυτοκινήτου. Πιθανότατα θα δεις κάποιους κωδικούς, αν λες ότι πέφτει και η απόδοση, αλλά και πάλι δεν θα μπορείς να κάνεις κάτι εσύ, αν δεν γνωρίζεις κιόλας. Του πότε είναι και πόσα χλμ έχει κάνει ? Ίσως το DPF να έχει θέμα (αν έχεις ΜΚ7, τότε πρέπει να έχει DPF αφού είναι υποχρεωτικό από 2008), αφού λες ότι το οδηγείς και τόσο χαλαρά, αλλά θα στο έκανε συνεχώς.

Επίσης ασταθές ρελαντί μπορεί να προκαλέσει διαρροή ή απώλεια κενού (από σωληνάκια ή ενώσεις), ενώ για το βεντιλατέρ μπορεί να φταίει η αντλία, ο θερμοστάτης, η στάθμη ψυκτικού κλπ.

Τελευταία φορά που πήγε συνεργείο για service, τους είπες/σου είπαν κάτι ?

Andreas.s

Original poster
MK7
Newbie
Oct 18, 2025
6
0
1
Μοντέλο
MK7
Μπορείς να τα δεις με FORscan, αρκεί να έχεις το reader και το καλώδιο, η εφαρμογή έχει ειδικό section για DCTs, δηλαδή κωδικούς σφαλμάτων σε όλα τα modules του αυτοκινήτου. Πιθανότατα θα δεις κάποιους κωδικούς, αν λες ότι πέφτει και η απόδοση, αλλά και πάλι δεν θα μπορείς να κάνεις κάτι εσύ, αν δεν γνωρίζεις κιόλας. Του πότε είναι και πόσα χλμ έχει κάνει ? Ίσως το DPF να έχει θέμα (αν έχεις ΜΚ7, τότε πρέπει να έχει DPF αφού είναι υποχρεωτικό από 2008), αφού λες ότι το οδηγείς και τόσο χαλαρά, αλλά θα στο έκανε συνεχώς.

Επίσης ασταθές ρελαντί μπορεί να προκαλέσει διαρροή ή απώλεια κενού (από σωληνάκια ή ενώσεις), ενώ για το βεντιλατέρ μπορεί να φταίει η αντλία, ο θερμοστάτης, η στάθμη ψυκτικού κλπ.

Τελευταία φορά που πήγε συνεργείο για service, τους είπες/σου είπαν κάτι ?
Καλημέρα είναι του 2012 με 148.000χλμ, τώρα για το θέμα του μάστορα επειδή την έχω πατήσει έχω σταματήσει να πηγαίνω και τα κάνω όλα τα σέρβις μόνος μου

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread