Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Από προσωπική εμπειρία έχω δει ότι λειτουργεί! Λόγο του ξεφούσκωτου αποβάλει πιο εύκολα το χιόνι από τα τακούνια δεν το εγκλωβίζει μιας και το λάστιχο μόλις φύγει από την θέση που πατάει κάτω στο χιόνι “εκτινάσσετε” -  “σπάει” με αποτέλεσμα να φεύγει το εγκλωβισμένο χιόνι. Μέχρι να κάνει τον κύκλο και να ξανά έρθει σε επαφή με το χιόνι θα είναι καθαρό ώστε να ξανά γραπώσει . Υπάρχουν και σχετικά βιντεακια που δείχνουν αυτό που αναφέρω. Ένα ξεφούσκωτο λάστιχο θα δουλέψει και σαν κουβέρτα. Μαγουλιάζει πάνω στο χιόνι.

Φέτος με τα χιόνια που έριξε κατευθυνόμενος στην δουλειά αντιμετώπισα πρόβλημα παλιά και φαγωμένα τα λάστιχα στο corsa ( η εσωτερική μεριά τους slick) της δουλειάς με αποτέλεσμα να πηγαίνω τσουλήθρα παντού. Τελικά σε μια ανηφόρα δεν πήγαινε άλλο… σχεδόν στο ρελαντί και έγραφε. Βγαίνω έξω ξεφουσκώνω τα λάστιχα “τελείως” και βγήκα μια χαρά. Τρομερή διαφορά. Το έχω δει και στο εξωτερικό αυτό που σας λέω με τα λάστιχα.
 
Λογικα Νικολα δεν μιλας για φρεσκο χιονι (που το στρωνει εκεινη την στιγμη) αλλα για χιονι που εχει παγοποιηθει και στουμπωνει. Εγω προσωπικα τα προβληματα δεν εχω συναντησει σε φρεσκο χιονι οσο σε χιονι που εχει κατσει κ εχει κρυσταλωσει. Εχει δουλεψει το ξεφουσκωμα σε πολλες περιπτωσεις.
 

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Ναι μιλάμε για -2 με -3 κάτω από το μηδέν και κατά τις 7 παρά το πρωί. Δεν ήταν τελείως παγωμένο μιας και έριχνε και άλλο εκείνη την ώρα. Κάτω από το φρέσκο θα ήταν σίγουρα και το παγωμένο.

Σχετικά με αυτό που λέτε για στενό λάστιχο στα χιόνια όντος είναι αλήθεια αλλά δεν είναι ο κανόνας. Έχετε δει κάτι θηρία τζιπ στον βόριο πόλο?? Κάτι Toyota Hilux 4X4 κάτι Pajero με τι λάστιχα κυκλοφορούν. Σχεδόν πουθενά δεν χρησιμοποιούν αλυσίδες αλλά για αυτό τα λάστιχα τους είναι ισα με τα πίσω ενός τρακτέρ. Και σε φάρδος αλλά και σε μέγεθος. Αυτοί βέβαια το κάνουν και για λόγους βουλιάγματος. Που θέλω να καταλήξω… το στενό λάστιχο (χωρίς καρφιά πάντα) δεν είναι απαραίτητο ότι θα σε βοηθήσει πάντα. Στο πολύ το χιόνι και όταν λέω πολύ εννοώ πολύ (όχι 5 η 10 cm) θέλεις κάτι πιο φαρδύ. Το στενό έχει την τάση να σκάβει – βουλιάζει πιο εύκολα με αποτέλεσμα το πάτωμα του αυτοκινήτου να βρίσκει πάνω στο χιόνι με δυσάρεστες συνέπιες.



Y.Γ Επομένως υπάρχουν πάρα πολύ τρόποι το να κινηθείς πάνω στο χιόνι αρκεί να προσαρμόσεις το όχημα σου για το συγκεκριμένο χιόνι.
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
Καλημέρα συμφορουμίτες και συμφορουμίτισσες!
Χειμώνας έρχεται και όλο και κάποιος θα βρεθεί σε χιονισμένα μέρη...
Η ερώτηση λοιπόν είναι: Τι προτιμάτε; Αλυσίδες(κλασσικές) ή χιονοκουβέρτες?
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Στο πάγο η κουβέρτα προσφέρει την ίδια ή και λιγότερη πρόσφυση από σκέτο ελαστικό, ασχέτως τι λέει ο κατασκευαστής (π.χ. Weissenfels). Άρα αν πας κάπου που μπορεί να υπάρχει πάγος, τότε μόνο αλυσίδες, σε όποια μορφή και διαμόρφωση και τιμή σε βολεύει. Αλλιώς όλες οι πιθανές προστασίες παίζουν, προφανώς όσο καλύτερα και ευκολότερα μπαίνουν, τόσο και ακριβότερα είναι...

Εγώ πάντα παίρνω αλυσίδες, απλές ή μαγνητικές, και απλώς χάνω λίγο παραπάνω χρόνο και κόπο για να τις βάλω, αν χρειαστούν....
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
Τις ζαντες τις γδερνουν καθολου οι αλυσιδες?
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Οι απλές *μπορεί*, υπό συνθήκες και προϋποθέσεις. Οι μαγνητικές, οι αράχνες κλπ όχι, δε ακουμπούν στη ζάντα σε σημεία που μπορεί να χαραχτούν.
 

dimitris!!!

New member
Mar 14, 2011
76
0
6
34
Λάρισα
Παιδια ηρθε ο καιρος να παρω και εγω φετος αντιολισθητικα πανια.Ειμαι αναμεσα στα multi grip και αυτα της autosock.Ακουςω γνωμες απο οσους τα εχουν δοκιμασει και ποια ειναι καλυτερα απο τα δυο.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread