Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Καλησπέρα!
Επειδή χθες είχα βγάλει τα φανάρια από το st μου και τα ψαχούλεψα, τα leds μέσα είναι έτσι φτιαγμένα που δεν αλλάζουν εύκολα. Σκέψου έχει μία πλακέτα κάτω από το λαμπάκι του φλας που είναι ο ελεγκτής τους και μία άλλη πλακέτα κάτω από τα daylights που έχει πάνω κολημμένα leds τύπου cree.
Το χρωμα τους, όπως σωστά έγραψες, είναι σχετικά κίτρινο (υπολογίζω να είναι στα 4300 Kelvin).
Σύμφωνα με τα παραπάνω, συμπεραίνω ότι αυτό το sport που είδες ή είχε aftermarket φανάρια ( δεν ξερω αν υπάρχουν ) ή έχει ανοίξει τα εργοστασιακά και έχει αλλάξει τα leds πάνω στην πλακέτα και έχει τοποθετήσει πιο λευκά.

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
Έχω παρατηρήσει και εγώ ότι, αν και LEDs, δεν είναι τόσο άσπρα, πιθανότατα για να μην κάνουν αντίθεση με τις halogen λάμπες. Σαν LED δεν μπορούν να είναι κάτω από 4000Κ, ενώ και οι generic halogen δεν πάνε πάνω από ~3600Κ, εξ'ου και οι μικρές διαφορές στη θερμοκρασία τους σε stock μορφή.

Για την αλλαγή των LEDs πιθανολογώ ότι θα είναι και δύσκολη και κοστοβόρα, αυτό που σίγουρα θέλω να κάνω είναι να αλλάξω τις stock λάμπες με Phillips White ή Crystal Vision για να πάνε και αυτές εκεί περίπου στους 4200-4300Κ, ώστε να είναι όσο πιο κοντά στο λευκό των xenon....

Garbakos

Member
Aug 8, 2012
133
0
0
37
Αθήνα
kostg said:
Καλησπέρα!
Επειδή χθες είχα βγάλει τα φανάρια από το st μου και τα ψαχούλεψα, τα leds μέσα είναι έτσι φτιαγμένα που δεν αλλάζουν εύκολα. Σκέψου έχει μία πλακέτα κάτω από το λαμπάκι του φλας που είναι ο ελεγκτής τους και μία άλλη πλακέτα κάτω από τα daylights που έχει πάνω κολημμένα leds τύπου cree.
Το χρωμα τους, όπως σωστά έγραψες, είναι σχετικά κίτρινο (υπολογίζω να είναι στα 4300 Kelvin).
Σύμφωνα με τα παραπάνω, συμπεραίνω ότι αυτό το sport που είδες ή είχε aftermarket φανάρια ( δεν ξερω αν υπάρχουν ) ή έχει ανοίξει τα εργοστασιακά και έχει αλλάξει τα leds πάνω στην πλακέτα και έχει τοποθετήσει πιο λευκά.

Να ξέρετε πως αμα δεν τον ειχα στο απέναντι ρεύμα της Θηβων θα τον ειχα πάρει απο πίσω να τον ρωτήσω πως το είχε κανει   :D
Ναι όντως πρεπει να ειναι 4300 λογικα ο φωτισμός τους γιαυτο έχουν πιο κίτρινο χρώμα απο τα συνηθισμένα Daylight των άλλων αυτοκινήτων.
Aftermarket δεν ξέρω αμα ήταν γτ δεν τα είδα απο κοντά..
Θυμαμαι κατι παιδια εδω μεσα στο φορούν που μου είχαν πει οτι πήγαιναν σε έναν ηλεκτρολόγο για να τους αλλάξει ολα τα λεντακια της κονσόλας σε αλλο χρώμα..Αυτος λογικα θα μπορει να κανει την αλλαγή αλλα όπως είπατε και εσείς πιο πάνω κατι τετοιο θα ειναι αρκετά ακριβό λογικα.

The Ace said:
Έχω παρατηρήσει και εγώ ότι, αν και LEDs, δεν είναι τόσο άσπρα, πιθανότατα για να μην κάνουν αντίθεση με τις halogen λάμπες. Σαν LED δεν μπορούν να είναι κάτω από 4000Κ, ενώ και οι generic halogen δεν πάνε πάνω από ~3600Κ, εξ'ου και οι μικρές διαφορές στη θερμοκρασία τους σε stock μορφή.

Για την αλλαγή των LEDs πιθανολογώ ότι θα είναι και δύσκολη και κοστοβόρα, αυτό που σίγουρα θέλω να κάνω είναι να αλλάξω τις stock λάμπες με Phillips White ή Crystal Vision για να πάνε και αυτές εκεί περίπου στους 4200-4300Κ, ώστε να είναι όσο πιο κοντά στο λευκό των xenon....

Κοιτα όπως το θέτεις δεν το λες και παράλογο,αλλα όλες οι άλλες εταιρείες όπως και η ιδια η ford στο focus ολα τα led στα daylight ειναι κάτασπρα κοντά στα 6000k.Τωρα γιατί τα έκαναν ετσι σε αυτο το μοντέλο ειναι άγνωστο..Εμενα πάντως με χαλάει αρκετά γτ χάνει αρκετά σε ομορφιά νομίζω,ειδικά αμα εχεις ξενον σε όλες τις σκάλες.Τελος αμα βαλεις όπως λες τις Philips στα 4300Κ δεν νομίζω να φτάσεις σε καμία περίπτωση το λευκό των xenon.Θα ειναι πιο κίτρινο..

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread