Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Lucifer

Original poster
Hero Member
May 14, 2010
3,282
1
0
θα δείξει...
Καθαρισμός Ζάντας

Οι ζάντες, σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του αυτοκινήτου σας, χρειάζονται και αυτές την προβλεπόμενη και ίσως και περισσότερη φροντίδα, έτσι ώστε να τις κρατήσετε πάντα καθαρές και έτοιμες να υποστούν τις πιέσεις του οδοστρώματος.

Do’s
● Πριν ξεκινήσετε το πλύσιμο, βεβαιωθείτε ότι οι ζάντες και τα φρένα έχουν κρυώσει.● Βρέξτε τις ζάντες με νερό και στη συνέχεια  ψεκάστε με καθαριστικό σπρέι ειδικό για ζάντες.
● Αφήστε το καθαριστικό να δράσει για 2-3 λεπτά
● Τρίψτε τις ζάντες με σφουγγάρι η με μαλακή βούρτσα
● Τελειώνοντας, αφού ξεβγάλετε με νερό, σκουπίζετε με ένα πανί για περισσότερη γυαλάδα.

Don’ts
● Αποφύγετε να τρίψετε την επιφάνεια της ζάντας με συρματάκια. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να την χαράξετε.
● Μην εμπιστεύεστε όλα τα προϊόντα. Προτιμήστε επώνυμα καθαριστικά και ειδικά για ζάντες. Τα εγκεκριμένα προϊόντα, θα κάνουν και καλύτερη δουλειά στο καθαρισμό και θα σας προστατέψουν από δυσάρεστες εκπλήξεις στη επιφάνεια της ζάντας.
● Αποφεύγετε τα μη εγκεκριμένα γυαλιστικά προϊόντα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος επαφής τους με το δισκόφρενο, με αποτέλεσμα την απώλεια έλεγχου πέδησης.
● Μη ρίξετε νερό στις ζάντες και τα δισκόφρενα όσο είναι ακόμα ζεστά.
 

vagma

Hero Member
σαπουνακι και νερο ειναι οτι πρεπει για τα ζαντονια μας..........τα υπολοιπα ειναι καταστροφικα για το χρωμα...........ετσι κατεστρεψα το χρωμα στις ζαντες του corolla που ειχα και αναγκαστηκα και τις εβαψα!!!!!!!
 

AndreasA

Hero Member
Jan 20, 2011
2,886
0
0
άρης
Και το σουαζ κανει ζημια στην ζαντα!! μετα απο καποια πλυσηματα αρχιζουν και ματαρουν σιγα σιγα και πιανουν μαυρακια στις γωνιες!
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
39
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
  • #5
Andreas19 said:
Και το σουαζ κανει ζημια στην ζαντα!! μετα απο καποια πλυσηματα αρχιζουν και ματαρουν σιγα σιγα και πιανουν μαυρακια στις γωνιες!

Γενικα οποιοδηποτε χημικο ειναι για ζαντα ειναι δυνατο για να βγαζει την πολυ βρομια και για αυτο δεν κανει να ακουμπισει το υπολιπο χρωμα του αμαξιου...το θεμα ειναι οτι το 90% απο εμας δεν αφινει ποτε το αμαξι του να γινει μαυρη η ζαντα οπως κατι παππουδες ή γυναικες(χωρις παρεξηγηση αλλα ειναι και δικαιολογημενοι γιατι δεν τους ενδιαφερει τοσο,και καλα κανουν δεν κρινω ουτε κατακρινω καποιον) οπου εκει ναι να το ριξεις το χημικο σε εμας που μπορεις να το βγαλεις με μια πιστολια του πλυστικου και λιγο με το σφουγκαρακι οπου ειναι και η καλυτερη λυση!!
 

kostas mk7

Rookie
May 3, 2011
36
1
0
36
αυτο μας ελειπε..σιγα μην περιμενουμε να μαυρισουν οι ζαντες μασ για να τις πλυνουμε..μια φορα την εβδομαδα παμε πλυντηριο..
 

ARIS Y

New member
May 17, 2012
55
0
0
Επισης απο οτι ξερω το καθαριστικο σπρει για τισ ζαντες μπορει να βλαψει τα ελαστικα αν ερθει σεεπαφη για αρκετη ωρα!!!
 

PanosWhite

Hero Member
May 11, 2011
2,373
0
36
Σήμερα που έπλυνα το αμάξι πρόσεξα στην μια ζάντα μου ότι το ένα μπράτσο σχεδόν έχει μια κιτρινίλα .... παίζει να είναι από tpt φάρμακα που βάζουν στα πλυντήρια ??? γιατί από κάτι άλλο δεν νομίζω να είναι .... ( άντε άμα κάνουν πολλά σημάδια βλέπω να τις κάνω ανθρακί ) :D
 

m@kro

Maniac Member
May 11, 2010
4,440
56
48
43
Βόλος
κατά πάσα πιθανότητα από καθαριστικά που βάζουν στα πλυντήρια.....
 

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Δοκίμασε με μια αλοιφή να τρίψεις το μπράτσο υπάρχει περίπτωση να επανέλθει.
 

lookmimis

Member
May 13, 2010
216
0
0
52
αθηνα
οι δικες μου απεκτησαν ενα ωραιο ανθρακι χρωματακι απο την απλυσια και θα τις αφησω ετσι για παντα
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
39
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
giggle giggle και να υποθεσω οτι αυτο το υπεροχο ανθρακι χρωμα το απεκτησες και χωρις να ταλαιποριθεις και να βγαλεις τα λαστιχα για να τις ''βαψεις''  ok234 ok234
 

akiz90

MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
459
7
18
33
Athens
Μοντέλο
MK7
Άσχετο με ολικό βάψιμο, αλλά το βάζω εδώ μήπως και επωφεληθεί και κανένας άλλος.

Σε κάτι παρκαρίσματα βράδυ που δεν έβλεπα είχα "φάει" 2-3 φορές τη ζάντα μου και είχα ξενερώσει. Από την άλλη δεν ήθελα να την πάω για επισκευή για τόσο μικρή γρατζουνιά όχι τόσο για θέμα κόστους αλλά γιατί θα έπρεπε η ζάντα να βγει κτλ κτλ.

Πήγα σε ένα μαγαζί στη Θυβών που φτιάχνει χρώματα αυτοκινήτου και ο άνθρωπος μου έβγαλε σε μανό με πινελάκι το χρώμα της ζάντας. Το πέτυχε ολόιδιο το χρώμα!!! Πέρασα τα σημεία που είχα γρατζουνίσει και η ζάντα φαίνεται σαν καινούρια. Επίσης επειδή το μανό είναι παχύρευστο καλύπτει όχι μόνο το χρώμα αλλά δουλεύει και σαν στόκος κατά κάποιο τρόπο αν η γρατζουνιά είναι βαθιά (με παραπάνω από ένα χέρι σε βαθιά γρατζουνιά).

Μπορεί να μην είναι σαν τη δουλειά που θα κάνει ο μάστορας άμα βγάλει τη ζάντα αλλά σίγουρα είναι καλό από την άποψη ότι πρέπει να πας πάρα πολύ κοντά για να το δεις και κανείς άλλος δεν θα το καταλάβει.

Κόστος 6 ευρώ.
 

akiz90

MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
459
7
18
33
Athens
Μοντέλο
MK7
Είναι Θυβών 93 στο Περιστέρι δίπλα από τον Κυριαζή με τις μπαταρίες αυτοκινήτου. Είναι πολύ μικρό το μαγαζί και άμα δεν το ξέρεις το χάνεις εύκολα γιατί έχει βάλει μία τεράστια ταμπέλα ο Κυριαζής και το κρύβει. Τα παιδιά είναι πολύ ευγενικά και εξυπηρετικά. Απλά δοκιμάστε το χρώμα που θα σας δώσουν επιτόπου μήπως και χρειαστεί να το σκουρύνουν ή να το ανοίξουν λίγο αν δεν το πετύχουν με την 1η.

PS: Άμα το ψάξετε με google street στο 93 βγάζει ένα μαγαζί με ανταλακτικά Alfa Romeo και Fiat. Μην δίνετε σημασία είναι παλιός ο χάρτης!

Διόρθωση το κόστος είναι 7 ευρώ.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread