καλησπερα!!γνωρίζει κανείς αν αλλάξω το προφίλ των ελαστικών μου,απο 50 σε 55,αν θα έχω διαφορά σε κρατήματα,τιμόνι,φρενάρισμα?τώρα φοράω 195-50-15 σε 1.4 mk6 με koni κιτρινα ρυθμιζόμενα.ευχαριστώ!
Το οτι μπορεί να τα βρήκες σε προσφορά, τα χρήματα που ίσως κερδίσεις θα τα δώσεις και με το παραπάνω κατα την διάρκεια της ζωής τους σε καύσιμα.
Πέρα απο αυτό θα χάσεις κάτι λίγο σε απόδοση μεγαλώνοντας ο κύκλος αλλα και σε κράτημα θα έχεις λίγο παραπάνω μπαλάντζο.
Πιστεύω δεν αξίζει τον κόπο.
Ε τώρα που έχεις και καινούργια λάστιχα δε νομίζω να σε συμφέρει να αλλάξεις διάσταση ζάντας. Κοίτα για 14άρες λοιπόν (σίγουρα πολλοί θέλουν μεγαλύτερη διάσταση, οπότε θα βρεις πιστεύω).
Εφόσον τα ελαστικά είναι ολοκαίνουργια δεν θα ήταν καλό να πουλήθουν. Ζάντες αλουμινίου 14άρες ιδίως για αυτά τα ελαστικά δεν πωλούνται ή είναι δυσεύρετες. Αυτά σαν άστρο που φορούσαν από εργοστασίου τα φιέστα είναι από όσο έχω αντιληφθεί 15αρες.
Aν έχουν φθαρεί οι ζάντες αλλά σου αρέσουν και δε θα ήθελες να τις αλλάξεις, μπορείς να τις πας σε κάποιον επαγγελματία να σου τις "φρεσκάρει". Ίσιωμα δηλαδή, βάψιμο με ηλεκτροστατική βαφή στο χρώμα της επιλογής σου και ξανά τοποθέτηση των ελαστικών σου.