Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
Nikol@r@s said:
Συμφωνώ κι εγώ στα περισσότερα απ'οσα λες καθώς από τότε που οδηγάω το αμάξι είμαι ο πρώτος (που είναι και δικό μου) που το κράζω ότι δεν πάει μια! Έτρωγα μισό αμάξι από Citroen BX του 92'(1.4 75PS) φίλου μου!!Βέβαια είχα θέμα τότε στον αισθητήρα Λ και έκανε κοψίματα, έκτοτε δεν έχουμε ξανανοίξει, αλλά και πάλι νομίζω ότι με έχει!

Σε ότι έχει να κάνει με το Getz μαζί σου για τα specs όμως επαναλαμβάνω ότι από στάση που ανοίξαμε η φάση πήγε έτσι:

1ες σχεδόν μαζί
2ες μισό αμάξι εγώ
3ες 2 αμάξια εγώ
4ες έξω από το Mall με έψαχνε με κυάλι

Συμπέρασμα είτε 1,1(Το βρίσκω βέβαια χλωμό γιατί πέρα από μπούκα είχε φιμέ, μια μεμβράνη με κάτι σαν το Σκριμ από Scary Movie στο πίσω τζάμι και μπρος πίσω δισκόφρενα), είτε 1,4 με πρόβλημα!!

Υ.Γ:Κουλός πάντως δεν είναι γιατί στις πρώτες αλλαγές που τον έβλεπα,τις έκανε σωστά!!

Καταρχήν για το ΒΧ που λες ότι σου έριχνε, προφανώς και δεν είναι μέτρο σύγκρισης, αφού λες ότι είχες θέμα με τον λ. Πόσο μάλλον που έκανε και κοψίματα, αυτό είναι πολύ μακρυά από το "καλή λειτουργία". Πριν καμιά 20αρια χρόνια είχα πάρει καινούρια μια ΖΧ με τον TU με τα 75 άλογα, το αυτοκίνητο ήταν όσο πιο αργό γίνεται, δεν νομίζω ότι σε καλή κατάσταση το δικό σου θα είχε πρόβλημα....

Όσο για το Getz, φαντάσου αν ήταν το 1.4 και είχε πρόβλημα αντίστοιχο με αυτό που είχες τότε εσύ, και πάλι είναι πανεύκολο να εξαφανιστεί η stock διαφορά του 1". Αλλά έτσι που τα λες, μάλλον για 1.1 το κόβω και εγώ....

Nikol@r@s

Administrator
Staff member
Moderator
Mar 28, 2012
778
49
28
21
Αθήνα
To συγκεκριμένο Getz λόγω εμφάνισης είναι πολύ χαρακτηριστικό, αν είναι και νότια προάστια όλο και κάπου θα το ξανά πετύχω οπότε θα ρωτήσω για δούμε εν τέλει ποίος μάντεψε σωστά :)

Υ.Γ:Όσο για το ΒΧ αν πότε επαναληφθεί άνοιγα, θα ενημερώσω  ok234

GIANNIS MK7 1.4

New member
Apr 14, 2014
90
0
0
Παρον σε πατημα χθες βραδυ Fiesta mk7 1.4(96) με polo tsi 1.0(95) σταθερα μεχρι 4ες  ενα φτερο μπροστα το fiesta εκτος απο την πρωτη που ηταν στα ισα.

mexico

Pro Member
May 10, 2010
364
0
16
The Ace said:
Δεν χρειάζεται να έχουμε προσωπική εμπειρία και μάλιστα να έχουμε χρονομετρήσει οι ίδιοι κάθε αυτοκίνητο/κινητήρα για να εκτιμήσουμε αν και πόσο αργό/γρήγορο είναι, αφού υπάρχουν τα επίσημα specs, που βγαίνουν βάσει τυπικών διαδικασιών για να τα δούμε όλοι. Και βάσει αυτών των επίσημων specs το Getz 1.4 και το GrandePunto είναι παραπάνω από 1" πιο γρήγορα σε όλες τις επιταχύνσεις από το Fiesta με τα 80 άλογα. Και στο κάτω-κάτω, και τα οχήματα αυτά τα κοίταξα σε καμιά 20αρια sites, ούτε ένας δεν φάνηκε να συμμερίζεται αυτό το "δεν βγάζουν τα άλογα" ή "δεν πετυχαίνουν τους χρόνους που λένε" για το Getz....

Το ότι το "δικό μας" πάει καλύτερα/χειρότερα, είναι χρέπι ή αστέρι, είμαστε Kankounen ή Kankoulen, δεν έχει καμία σχέση με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές. Το "δεν πάνε βήμα ασχέτως προδιαγραφών" δεν μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα, άμα είναι έτσι θα πω και εγώ ότι ούτε οι Veyron πάνε βήμα, πέτυχα μια παρκαρισμένη και της έριξα 10 κολώνες :D

Άρα προφανώς δύο τινά: είτε το Getz που συνάντησε ο φίλος ήταν το 1.1 (που θα δικαιολογούσε και τα 3-4 αυτοκίνητα διαφορά), είτε πέτυχε χρέπι αυτοκίνητο ή/και kankoulen οδηγό....
I
The Ace said:
Δεν χρειάζεται να έχουμε προσωπική εμπειρία και μάλιστα να έχουμε χρονομετρήσει οι ίδιοι κάθε αυτοκίνητο/κινητήρα για να εκτιμήσουμε αν και πόσο αργό/γρήγορο είναι, αφού υπάρχουν τα επίσημα specs, που βγαίνουν βάσει τυπικών διαδικασιών για να τα δούμε όλοι. Και βάσει αυτών των επίσημων specs το Getz 1.4 και το GrandePunto είναι παραπάνω από 1" πιο γρήγορα σε όλες τις επιταχύνσεις από το Fiesta με τα 80 άλογα. Και στο κάτω-κάτω, και τα οχήματα αυτά τα κοίταξα σε καμιά 20αρια sites, ούτε ένας δεν φάνηκε να συμμερίζεται αυτό το "δεν βγάζουν τα άλογα" ή "δεν πετυχαίνουν τους χρόνους που λένε" για το Getz....

Το ότι το "δικό μας" πάει καλύτερα/χειρότερα, είναι χρέπι ή αστέρι, είμαστε Kankounen ή Kankoulen, δεν έχει καμία σχέση με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές. Το "δεν πάνε βήμα ασχέτως προδιαγραφών" δεν μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα, άμα είναι έτσι θα πω και εγώ ότι ούτε οι Veyron πάνε βήμα, πέτυχα μια παρκαρισμένη και της έριξα 10 κολώνες :D

Άρα προφανώς δύο τινά: είτε το Getz που συνάντησε ο φίλος ήταν το 1.1 (που θα δικαιολογούσε και τα 3-4 αυτοκίνητα διαφορά), είτε πέτυχε χρέπι αυτοκίνητο ή/και kankoulen οδηγό....
[/quote
The Ace said:

βαλε αναλογια κιλα ανα ιππο στο grandepunto και 17 αρες που εχει και θα καταλαβει ς τα αλογα της χιουνταη ποτε δε βγηκαν στο δρομο  οπως και να εχει μη κοιτας τι δίνουν πι εταιρίες πολλα αυτοκίνητα ακομα και επιδόσεων δε κάνουν υους χρονους που ανακοινώνουν αν ηταν ετσι δεν υπάρχει λογος για περιοδικα και δοκιμες θα βλεπαμε τι λενε οι εταιρείες και ολα καλα

FiestaMk3Xr2i

Rookie
Jun 6, 2016
47
0
0
Tι σχεση εχει το getz με το punto;;;;; σε αυτό που λες γενικα εχεις δικιο αλλα το getz δεν εχει ουτε το βαρος, ουτε τις 17αρες του punto. Βγαζει και 2 αλογα περισσοτερα. Το getz βγαζει 17 ολοκληρους ιππους περισσοτερους απο το fiesta. Nα δεχτω ότι ειναι πετσινοι οι 5 ή οι 7, και οι 17 όμως;;;

mexico

Pro Member
May 10, 2010
364
0
16
ενα παραδειγμα εδωσα δεν εχω αποψη για το πως πανε τα getz

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
6
38
41
νεα αγχιαλος
πετσινοι δεν ξερω αν ειναι οι +17 αλλα οταν ειχα το 1.4φιεστα mk6 80hp με φιλτρο εισαγωγη ολοσωμη και κολλητος ειχε accent 1.4 με 95 hp σε μεταξυ μας κοντρα απο σταση ηταν πισω απο μενα.
το θεμα ηταν οτι οταν οδηγουσα εγω το accent μου εδινε την αισθηση οτι ηταν πολυ ποιο δυνατο απο το δικο μου αυτοκινητο. αλλα απλα ηταν ψευδεσθηση και τπτ περισοτερο

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
mexico said:
Iβαλε αναλογια κιλα ανα ιππο στο grandepunto και 17 αρες που εχει και θα καταλαβει ς τα αλογα της χιουνταη ποτε δε βγηκαν στο δρομο  οπως και να εχει μη κοιτας τι δίνουν πι εταιρίες πολλα αυτοκίνητα ακομα και επιδόσεων δε κάνουν υους χρονους που ανακοινώνουν αν ηταν ετσι δεν υπάρχει λογος για περιοδικα και δοκιμες θα βλεπαμε τι λενε οι εταιρείες και ολα καλα

Παιδιά το ξαναλέω, μην λέμε τραβηγμένα πράγματα του στυλ "μην κοιτάμε τι λένε οι εταιρείες", ας είμαστε σοβαροί. Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι σχετικά μικροί σε ηλικία, και εγώ ίσως κάτι τέτοια να έλεγα πιο μικρός, αλλά μην λέμε και ότι να'ναι.

Δηλαδή "μην κοιτάμε τι λένε οι εταιρείες", οι οποίες μετράνε με πιστοποιημένες διαδικασίες μερικές χιλιάδες φορές, και παίρνουν έγκριση τύπου από εκατοντάδες χώρες βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών, αλλά καλύτερα ας κοιτάξουμε τι έκανα εγώ με το δικό μου αυτοκίνητο, την τάδε μέρα στον δείνα δρόμο, κόντρα στον κολλητό μου με το άλλο αυτοκίνητο. Καταλαβαίνουμε όλοι τις διαφορές, σωστά ?

Και φυσικά πράγματα όπως βάρος, ζάντες κλπ έχουν ήδη ληφθεί υπόψη στις μετρήσεις κατασκευαστών και περιοδικών, δεν είναι του στυλ "πωπω του έριξα πάνω ένα 18αρι ζαντικό και έγινε τούμπανο/σαύρα/ερπετό, αλλά πλέον δεν πάει βήμα, έφαγα κολώνα από ένα παππού σε ηλεκτρικό καροτσάκι" :D

mexico

Pro Member
May 10, 2010
364
0
16
δεν εχεις καθολου δικιο με αυτα που λες τι σχεση εχει η ηλικια ? η ιδια η εταιρια βγαζει ενα αυτοκινητο με  14 και το ιδιο και με 17 αρες ζαντες τη σχεση εχουν αυτα που λες. το colt cz3 για παραδειγμα ειναι 1,3 βγαζει 95 αλογα και παει σαν 1,6 τωρα τα fiat punto με τα grande punto εχουν ιδιο κινητηρα με αλλο σασι ε το ενα παει και το αλλο ειναι ταφος για τα αλογα που βγαζει ειναι θεμα βαρους το getz για παραδειγμα δε παει τι δε καταλαβαινεις

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Aς κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους παρακαλώ. Δυστυχώς δε βγαίνει άκρη, όσο και να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση.

Ευχαριστώ.

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
9
23
40
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
ilias710 said:
Απόψεις για swift 1.3 92hp? μοντέλο του 07'-08'
Εγώ θα σου πρότεινα το εξής...
Δεν χρειάζεται να ρωτάς αν αξίζει ή όχι....Κάνε την δοκιμή σου όμορφα και ωραία...Και πίσω να είσαι κοίτα να το διασκεδάσεις...

kostas.ceed

MK7
Member
Oct 14, 2012
139
0
16
46
Αν. Αττικη
www.euboikotopio.gr
Μοντέλο
MK7
Ιακωβε δε διασκεδαζεις οντας πισω.κακα τα ψεματα,μπαμπαδες γιναμε μεγαλωσαμε, ας αντικρυσουμε την αληθεια.η κοντρα δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο επιβολη του 'εγω' μας.ικανοποιηση ερχεται μονο αν εισαι μπροστα.οταν εισαι πισω ειναι ξενερα.δηλαδη εκεινη τη μερα που βαλαμε οι δυο μας αν γυρναγα το κεφαλι κ σε εβλεπα στον καθρεφτη θα σε εβλεπα να γελας;μπαααα.προφανως για πλακα το ειπα το τελευταιο.δε γελουσες...

ilias710

Member
Oct 27, 2014
266
0
0
29
Περιστέρι
Σωστό αυτό scorpion αν δεν δοκιμάσεις δεν ξέρεις εξάλλου και ένα ποσοστό παίζει και οδηγός με τις αλλαγές του.

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread