Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

ybdiel

Original poster
Rookie
Nov 6, 2022
16
6
3
Αθήνα
Μοντέλο
MK8 ST
Καλησπέρα,
Γνωρίζει κάποιος με ακρίβεια ποια μηχανικά μέρη μπορώ να πειράξω χωρίς να χαλάσω την εγγυήση; Π.χ μου λένε από την αντιπροσωπεία ότι μπορώ να αλλάξω εξάτμιση αλλά χωρίς να ακουμπήσω τον καταλύτη κλπ. Δεν τους εμπιστεύομαι και πολύ ομως και είπα να ρωτήσω και εδώ μηπως υπάρχει κανείς με ανάλογη εμπειρια.
Κυρίως έχω βάλει στο μυαλό μου να αλλάξω το intercooler και το φίλτρο αέρος αλλά γενικά δεν έχω καταλήξει. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χαλάσω την εγγυήση πάντως.
 

Κεραυνός

Hero Member
Top Poster του μήνα
Jan 8, 2016
1,023
153
63
Μοντέλο
MK6
Φιλτρο αερος δεν νομιζω. Αλλα ολα τα αλλα πολυ πιθανον. Πολλες φορες οι αντιπροσωπειες εχουν διαφορα στο τι δεχονται. Π.χ. σερβις-συντηρηση αν γινει αλλου πλην αντιπροσωπειας, ισως υστερα πουν οτι χαθηκε η εγγυηση (ωστοσο δεν ισχυει) και πως να δικαιωθεις υστερα.
 

Antonis_Cup

New member
Σεπτ. 26, 2022
56
23
8
Μοντέλο
MK8 ST
Ερχόμενος από group vag (που ήταν γενικά αλεξίσφαιρα-εκτος και αν έκανες καφριλες με την βελτίωση) θυμάμαι την δυνατότητα να το κάνεις full stage 1 (πρόγραμμα, εξάτμιση και εισαγωγή) μέσω της Revo τότε, μέσω της αντιπροσωπείας διατηρώντας όλη την εγγύηση.
Ωραίες εποχές.
Τώρα τα βλέπω λίγο πιεσμένα τα πράγματα και επίσης δεν ξέρω και τι αντοχή έχουν αυτά τα μοτέρ σε ένα πρώτο στάδιο ωστε να δουμε αν ρισκάρει η βελτίωση η όχι.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Και στη Ford ισχύει ότι και στις άλλες μάρκες: οτιδήποτε δεν είναι εργοστασιακό ή/και δεν μπει από την αντιπροσωπεία, *δυνητικά* μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση, αν και εφόσον συμβεί κάτι στο/από το συγκεκριμένο υποσύστημα. Προφανώς κάποια πράγματα -ειδικά αναλώσιμα- μπορούν να αλλαχτούν με άλλα, καλύτερα ή φθηνότερα, όπως φίλτρα, τακάκια, μπουζί κλπ.

Για βελτιώσεις, τα πράγματα επίσης σταματάνε στο ίδιο περίπου σημείο: τελικό εξάτμισης, φίλτρο/χοάνη ελευθέρας ροής, κάποιο cold-air ή ram-air σύστημα, τέτοια μικρά και απλά. Προφανώς και δεν μπορούμε να ακουμπήσουμε μεγάλα εξαρτήματα, όπως intercooler, καταλύτες, καπάκια, κλπ, αφού αυτά φυσικά και ακυρώνουν την εγγύηση.

Τέλος, για το θέμα remap, και στη Ford υπάρχει επίσημος που είναι ταυτόχρονα και αντιπρόσωπος βελτιωτικού οίκου (Rica), ο οποίος σε καλύπτει ο ίδιος αν και εφόσον πάθει κάτι το αυτοκίνητο. Αυτό όμως είναι καθαρά μεταξύ πελάτη και του συγκεκριμένου, δεν έχει δηλαδή καμία σχέση με την επίσημη εγγύηση του κατασκευαστή.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ybdiel

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread