Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Sansiro325

Original poster
Rookie
MK7.5
Dec 7, 2021
44
7
8
Μοντέλο
MK7.5
Kαλησπερα,τα ταμπουρα στο Mk7.5 εχουν εμφανισει στρωση σκουριας,υπαρχει τροπος να το αντιμετωπισω αυτο γιατι ειδικα με ζαντα αλουμινιου φαινεται οπτικα ασχημο? Μου προτειναν,συρματοβουρτσα με αξονακι,ασταρι σε σπρευ,σπρευ θερμοκρασιας επιλεγοντας καποιο χρωμα,ενα καθαριστικο φρενων,εχει κανει καποιος κατι αντιστοιχο για προστασια των ταμπουρων απο σκουρια,ειναι επιτυχμενο το αποτελεσμα η θα παω για μαλλι και θα βγω βαψομαλλιας?:rolleyes:

skouria2.jpg
 

Panos693

New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Καλησπέρα φίλε, έχω κάνει στο δικό μου αμάξι την συγκεκριμένη αισθητική παρέμβαση οπότε μπορώ να σε κατευθύνω.
Όπως σωστά σου προτειναν πρεπει αφου κατεβάσεις τον τροχό να τριψεις καλά όλη την επιφάνεια στα ταμπουρα. Αν έχεις υπομονή μπορείς να χρησιμοποιήσεις γυαλόχαρτο ξεκινώντας από πιο χοντρό γυαλόχαρτο για να φυγουν τα πολλα πολλα και έπειτα να πας σε πιο ψιλό γυαλόχαρτο για να γίνει πιο σμουθ η επιφάνεια. Αν δεν εφαρμόσεις γυαλόχαρτο και έχεις κάποιο μηχάνημα με σβουρακι θα σου λυσει τα χέρια και θα γλυτώσεις χρόνο και κόπο.
Έπειτα παμε στο επόμενο στάδιο που πρεπει να καθαρίσεις πολυ καλα την επιφάνεια με ισοπροπυλικη αλκοόλη (οινοπνευμα).
Αν θελεις να βάψεις τα ταμπουρα πανω στο αμάξι προχωράς στο να καλύψεις καλά και προσεκτικά οποια επιφάνεια δεν θέλεις να βαφτεί κατά λάθος. Αλλιώς μπορείς να αφαιρέσεις τα ταμπουρα και επί της ευκαιρίας να κάνεις και έναν καλό καθαρισμό στις σιαγωνες.
Ασταρι δεν θα σου προτεινα να χρησιμοποιήσεις πρωτον γιατί τα χέρια που θα περασεις συνολικά ασταρι και μετά βαφή θα κάνουν την στρώση πιο "παχια" και θα είναι πιο επιρρεπή στο να ξεφλουδίσει με τον χρονο. Δευτερον είναι λίγο δυσκολο να βρεις ασταρι υψηλής θερμοκρασίας.
Εγώ χρησιμοποίησα ένα σπρέι βαφής υψηλής θερμοκρασίας, το motip high heat 800 βαθμών (δεν κάνω διαφήμιση) το οποίο είναι ματ μαυρο και δημιουργεί μια πολυ πολυ λεπτή στρώση χρώματος και φυσικά αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, χημικά κτλ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Εδώ και 1 χρόνο δεν έχει την παραμικρη φθορά. Παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει ασταρι (οχι υψηλής) και απλό χρώμα και ένα καλοκαίρι και χρησιμοποιώντας αρκετά τα φρένα φουσκαλιασε όλη η επιφάνεια και ξεφλουδισε.
Σου προτεινω λοιπόν σπρέι υψηλής και περασμα 3 χέρια χωρίς να επιμένεις πολυ στο κάθε χέρι ώστε να φτιάξεις όσο το δυνατόν λεπτή επιφάνεια χρώματος. 10 λεπτά ανάμεσα στα χέρια περιμενεις και ξανά περνάς. Αφου τελειώσεις και τα δυο ταμπουρα και βάλεις τροχους, περιμένεις καμια ώρα και βγαίνεις μια βόλτα χρησιμοποιώντας αρκετά τα φρένα ώστε να ζεσταθεί και να γίνει πληρη σκλήρυνση του χρώματος. Δεν είναι τόσο περιπλοκη διαδικασία όσο ακούγεται σε μισή μέρα με μια μέρα έχεις ξεμπερδέψει.
Με συγχωρείς για το μεγάλο μήνυμα απλά προσπαθώ να σου περιγραψω όσο καλυτερα γίνεται την διαδικασία.
Όποια απορία έχεις είμαστε εδώ να βοηθήσουμε!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sansiro325

Sansiro325

Original poster
Rookie
MK7.5
Dec 7, 2021
44
7
8
Μοντέλο
MK7.5
Αυτα προφανως δεν μπορω να τα κανω μονος μου,θα μιλησω με τον μηχανικο μου το καλοκαιρι,μηπως φιλοτιμηθει να το κανει.Το θεμα ειναι οτι υπαρχει λυση και χαιρομαι για αυτο,αν ειχα ατσαλινες ζαντες με τασια,δεν θα με ενδιαφερε τοσο,ειναι το θεμα της εμφανισης περισσοτερο.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Βάψε κατευθείαν με ειδική βαφή για φρένα, θα γλυτώσεις χρόνο και κόπο (ίσως για να γλυτώσεις μερικά €). Επίσης μην βάφετε τα ταμπούρα κόκκινα, κίτρινα και δεν-ξερω-γω ροζ ή πορτοκαλί, βάψτε τα μαύρα ή ασημί ώστε να λύσετε το πρόβλημα και να μην φαίνονται καγκούρικα :D
 
  • Haha
Αντιδράσεις: BloodMage

Κεραυνός

Hero Member
Top Poster του μήνα
Jan 8, 2016
1,036
155
63
Μοντέλο
MK6
Οι δαγκάνες των δισκοφρένων με τί είδους βάφονται;
 

Κεραυνός

Hero Member
Top Poster του μήνα
Jan 8, 2016
1,036
155
63
Μοντέλο
MK6
Και προσοχη μην λεκεδιασουν οι συνδεσεις;
 

Sansiro325

Original poster
Rookie
MK7.5
Dec 7, 2021
44
7
8
Μοντέλο
MK7.5
Θα παω σε κανεναν λαμαρινα ισως,αυτοι ξερουν απο βαφες και τετοιες αγγαροδουλειες.:giggle: Βεβαια,το χρωμα δεν ειναι το καταμαυρο,γκριζομαυρο θα το ελεγα,αν τη διαθεση και το χρημα να βαψω τις ζαντες σε γκρι σκουρο η μαυρο,το ιδιο χρωμα θα βολευε για τα ταμπουρα ωστε να δειχνει ομοιομορφο,αλλα επειδη δεν θα το κανω αυτο,με ασημι ζαντα η ασημι η light μαυρο.
 

Sansiro325

Original poster
Rookie
MK7.5
Dec 7, 2021
44
7
8
Μοντέλο
MK7.5
Μπορει καποιος που εχει κανει αυτη την συντηρηση στα ταμπουρα κατα της σκουριας,να ανεβασει καμια φωτογραφια προχειρη,να δουμε και οι υπολοιποι πως φαινεται το αποτελεσμα?
 
Last edited:

theoanag

Member
May 23, 2018
114
49
28
εγω αφου τα καθαρισα τα τερασα με μηνιο ασημι με ενα πινελακι αυτο που βαφουν σομπεςτο πουλανε σε ολα τα χρωματοπωλεια,μια χαρα ειναι εδω και 2 χρονια με το σπρει για δαγκανες δεν ασχοληθηκα γιατι επρεπε να χαρτωσω ολη την περιοχη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: akiz90

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread