Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

AndreasEcoBoost

Original poster
New member
Jan 13, 2014
52
0
0
Αθήνα
Καλησπερα μαγκες!
Ειναι καλη ιδεα να προσθεσω σκαστρα στο mk7.5 ?
Και αν ναι εχουμε κανα γνωστο για καλυτερη τιμη;
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
εγώ έχω ακούσει ότι άμα βάλεις μια φιλτροχοάνη η υπάρχουσα σκάστρα ακούγεται πιο πολύ.Δες αυτό πρώτα αν σε ικανοποιεί.Επίσης,δεν ξέρω πόσο ισχύει,έχω ακούσει ότι θέλει ψάξιμο η αγορά σκάστρας,όχι να βάλεις ότι βρεις γιατί μπορεί να χάσει το αμάξι
 

Riordian

Hero Member
Dec 30, 2012
1,146
0
36
33
Στα καινούρια αμάξια με turbo η σκάστρα που έχουν συνδέεται με τον εγκέφαλο. Οπότε άμα την αλλάξεις με μια "κλασσική" σκάστρα μπορεί να σου πετάξει και κανα check engine. Βάλε χοάνη όπως λέει ο Ιάκωβος, ακούγεται και με το παραπάνω  ;)
 

ikskarda

New member
Oct 17, 2013
51
0
0
Με ενδιαφερει και εμενα κατι αντιστοιχο καθοτι πορωνομαι καθε φορα που ακουω το αμαξακι μου (το πρωτο μου τουρμπισμενο αμαξακι) να σκαει σε αλλαγη ταχυτητας στις 2.000 στροφες.

Μπορει ετσι απλα να τοποθετηθει πχ μια χοανη της K&N στη θεση του φιλτρου ?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VdgFsipDfBQ[/youtube]
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
αν τα αερια της σκαστρας εκτονονουν μετα το mass και δεν εχει η σκαστρα σου ηλεκτρική φισα νομιζω μπορεις να βαλεις οτι σκαστρα θελεις. Αν εκτονονουν πριν το mass τοτε παιζει να υπαρχει θεμα...

Αν η σκαστρα σου έχει φισα και εκτονονει μετα το mass, τοτε απλα ξεταπωνεις την εκτονωση της στο σωληνα αερα που παει στο ιντερκουλερ και στην θεση της βαζεις μια τάπα (προσοχη να μην χανει καθολου γιατι θα μπερδευει το mass)

αν έχει φισα και εκτονωνει πριν το mass (πχ στο φιλτροκουτι) τοτε πρεπει να παρεις σκαστρα ειδική για το αμαξι σου με διπλή εκτόνωση (μια έξω, μια μέσα).

με χοανη πραγματι, παιζει να ακουγεται η εκτονωση, αλλα αν εκτονωνει πριν το mass, πιθανον να υπαρχει θεμα με το mass (μικρη πιθανοτητα)

το πιο οικονομικο και καλό στην περιπτωση σου είναι μια χοάνη...
 

lefteriskri

Member
Jun 12, 2013
222
0
0
32
Αιγαλεω
φιλε επειδη και γω αυτο το fiesta εχω θα ακουσεις μεγαλη διαφορα με το φιλτρο.το εχω ακουσει live.Σκαστρα δεν θα συνηστουσα να αλλαξει γιατι και θα χασεισ πολυ αν βαλεις ανοιχτου τυπου η μπορει να σου βγαλει κανενα chek γιατι ειναι ηλεκτρονικι η σκαστρα.Επισης ειναι πλαστικη και οχι μεταλικη οπως συνηθιζουν.Το αλλο που μπορεις να κανεις και εκανα και γω για να ακους την σκαστρα σου σαν τρελι ειναι να βαλεις ενα προγραμμα το οποιο παει λιγο ακριβα αλλα αξιζει κατα την αποψη μου.
 

stelios-x

Hero Member
Rookie
Dec 18, 2013
20
0
0
athens
λογικά όλο και κάποια μεταλλική θα βγεί στο μέλλον στο εμπόριο σαν αντικατάσταση και σαν πιο ενισχυμένη όπως βγήκε και για τα tsi του vwgroup που είχαν πλαστικές και όποιος έβαζε πρόγραμμα είχε θέματα με ραγίσματα από τις πιέσεις και τις θερμοκρασίες.
 

diam84

New member
Dec 7, 2013
69
0
0
Τελικά έβαλε κανείς. Έχουμε εικόνα για ήχο η αν τελικά βγάζει check?
 

nospa

New member
May 1, 2015
69
0
0
31
Γεια σας παιδια, εβαλα εγω σκαστρα dualport της turbosmart...ακουγεται υπεροχα απλα!!! εχω ηδη φορεμενο προγραμμα της ρεβο εδω και 9 μηνες με αλλαγμενεσ σωληνωσεις ακουγοτανε και πριν το σφυριγμα αλλα το τωρα ξεφυσαει ΜΟΝΑΔΙΚΑ!!!
 

ntinosch93

New member
Jun 24, 2015
79
0
6
30
Αθηνα
Ωραιος φιλε!! καλα ακουσματα να εχεις  AR15firing AR15firing AR15firing ! Βαλε αν μπορεις και καμια φωτο να περνουμε και εμεις καμια ιδεα!!!!
 
Oct 29, 2014
32
0
6
39
Κατάλαβες διαφορά σε δύναμη? Δλδ σου έκοψε καθόλου όπως λένε κάποιοι?
 

nospa

New member
May 1, 2015
69
0
0
31
Οχι δεν εκοψε σε δυναμη ισα ισα που νομιζω με πρωτη τραβαει καλυτερα!!! Σας παραθετω και το λινκ να δειτε ποια σκαστρα ειναι! http://www.autospecialists.co.uk/Turbosmart-Ford-Fiesta-10-Ecoboost--Kompact-Dual-Port-Valve-TS-0203-1065-Product-2719.html
btw το φιλτροκουτι ειναι μαμα με μονη αλλαγη το φιλτρο που ειναι ρεβο
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Φαίνεται πολύ καλή επιλογή. Η turbosmart είναι γνωστή φίρμα από παλιά. Με γειες!
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Kαλορίζικη η καινούρια σκάστρα . Η turbosmart είναι πολύ γνωστή εταιρεία. Αυτά όμως που διάβασα στο λινκ που μας κοινοποίησες με προβλημάτησαν και μάλλον θα αναφέρονται στα fiesta της Αυστραλίας η το κείμενο είναι τυπικό γιά όλες τις σκαστρες.
Πρώτον: η σκάστρα στα δικά μας δεν ελέγχεται από κανένα solenoid.
Δεύτερο:ο ρόλος της σκάστρας είναι να εκτονώσει την πίεση και να προστατεύσει το τουρμπο όταν αφήνεις το γκάζι, άρα δεν μας περιορίζει την ισχύ όταν την χρειαζόμαστε.
Τρίτον : όλος ο μηχανισμός περιέχεται στην αλουμινένια εισαγωγή του τούρμπο και μόνο το καπάκι είναι πλαστικό. Μέχρι τώρα έχουν ακουστεί αντίστοιχα προβλήματα ραγισμάτων, αλλά σε άλλα αυτοκίνητα όχι στα δικά μας.
Όπως και να έχει είναι μία αξιόπιστη κατασκευή.
 

ntinosch93

New member
Jun 24, 2015
79
0
6
30
Αθηνα
ειναι ευκολο να βγαλεις μια φωτο να το δουμε?
βασικα να καταλαβω που μπαινει!
 

nospa

New member
May 1, 2015
69
0
0
31
Ευχαριστω παιδια να ειστε καλα! Χρονια πολλα κιολας!! Ειναι λιγο δυσκολο να βγαλω φωτο γιατι πρεπει να βγει ο δεξιος μπροστινος τροχος ωστε να γινει αυτη η αλλαγη!! Απο τοτε που το εχω βαλει δεν εχω παρατηρησει τιποτα παραξενο, μονο ικανοποιημενος ειμαι απο την επιλογη αυτη! Σιγα σιγα τελειωνει το "προτζεκτσκι μου"
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Στο site της  turbosmart αναφέρεται η σκάστρα για τον ecoboost 1000 (υπάρχουν δύο τύποι ανοικτή  και κλειστή). Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις οδηγίες τοποθέτησης και θα καταλάβετε πώς τοποθετείται , αντικαθιστώντας την εργοστασιακή, αλλά και πώς ρυθμίζεται.
http://www.turbosmartdirect.com/Product-Categories/Ford-Kompact-BOVs/Kompact-BOV-VR09-Dual-Port.html#
 
Oct 29, 2014
32
0
6
39
nospa said:
Ευχαριστω παιδια να ειστε καλα! Χρονια πολλα κιολας!! Ειναι λιγο δυσκολο να βγαλω φωτο γιατι πρεπει να βγει ο δεξιος μπροστινος τροχος ωστε να γινει αυτη η αλλαγη!! Απο τοτε που το εχω βαλει δεν εχω παρατηρησει τιποτα παραξενο, μονο ικανοποιημενος ειμαι απο την επιλογη αυτη! Σιγα σιγα τελειωνει το "προτζεκτσκι μου"
Φίλε nospa αν έχεις ST θα συμφωνήσω ότι πρέπει να βγεί ο τροχός... αλλά αν έχεις χιλιάρι.... δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο γιατί η σκάστρα βρίσκεται πάνω στο τούρμπο σου.....
Ευχαριστώ!
Επίσης σήμερα έφτασε και η δικιά μου σκάστρα διπλής εκτόνωσης όπως του nospa. μόλις την τοποθετήσω θα σας πω εντυπώσεις ! 
 
Oct 29, 2014
32
0
6
39
Ένα βίντεο από τον ήχο της σκιάστρου λίγο πρόχειρο...
https://youtu.be/zFSVyPjEOOA
 

Pakwel

New member
Dec 30, 2016
74
0
0
31
Αθήνα
Ακουγεται που ακούγεται εντονα με την μαμα. Τουτη εδω δινει ρέστα. Χρειάζεται καποια ρύθμιση το ελατήριο? Ή ειναι ετοιμη μ; γιατί αν θυμαμαι αυτές σφίγγουν ή ξεσφιγγουν αναλογα
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread