Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

athanage57

Original poster
Newbie
Oct 12, 2020
3
0
1
Γεια σας φίλοι μου. Γνωρίζει κάποιος να μου πει γιατί μερικές φορές κλωτσαει η όπισθεν και χρειάζεται να την ξαναβάλω? Είναι αυτό πρόβλημα που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση ή μπορώ να το κοιτάξω κάποια άλλη στιγμή με την άνεση μου? Μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα αν καθυστερήσω? Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
 

Nikol@r@s

Administrator
Staff member
Moderator
Mar 28, 2012
773
46
28
19
Αθήνα
    • Administrator
    • Moderator
  • #2
Καλησπέρα φίλε μας και καλώς ήρθες!Πόσα χιλιόμετρα έχεις στο αμάξι?Ο Συμπλέκτης τερματίζει κανονικά ή βρίσκει στο πατάκι με αποτέλεσμα να μην πατιέται τέρμα,επίσης ζορίζεται πολύ να μπει η όπισθεν στην δεύτερη προσπάθεια ή χρειάζεται αρκετές μέχρι να μπει? Θεωρώ normal αν μπαίνει με την δεύτερη και δεν στο κάνει συστηματικά,τώρα αν κάθε φορά που προσπαθείς να βάλεις την όπισθεν και δεν μπαίνει αλλά χρειάζεται παραπάνω προσπάθειες τότε καλό είναι να μεταβείς σε ένα συνεργείο να το ελέγξεις.
 

athanage57

Original poster
Newbie
Oct 12, 2020
3
0
1
Κατ αρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Δεν δυσκολεύεται καθόλου να πάρει την όπισθεν. Όμως μερικές φορές δεν κάνει πίσω το αυτοκίνητο και το καταλαβαίνεις άμα αφήσεις το συμπλέκτη. Σε αυτές τις περιπτώσεις νομίζω- εκ των υστέρων- ότι δεν κουμπώνει.
Έχει κάνει 96000 χλμ
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Αν δεν έχει κουμπώσει εξαρχής σωστά, γι'αυτό την πετάει, μου έχει συμβεί και μένα σε ΜΚ7.5, και μάλιστα από τα πρώτα χιλιόμετρα. Και από ότι έχω δει, είναι γενικευμένο θέμα, μάλλον κατασκευαστικό. Θέλει απλώς λίγη πίεση παραπάνω την ώρα ακριβώς που ξεκινάει να κυλάει το αυτοκίνητο ώστε να κουμπώσει πλήρως και σωστά.
 

Panos693

New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Ειναι γενικότερο θέμα στα fiesta, το έχω και εγώ στο δικό μου (μοντέλο 2010), μην σε ανησυχεί κάτι, αυτό γίνεται λόγω της απουσίας του συγχρονιζέ της όπισθεν (οι υπόλοιπες ταχύτητες έχουν κανονικά συγχρονιζέ γι αυτό και μπαίνουν κατευθειαν).
Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να περιορίσεις το πρόβλημα, όπως να βάλεις πρώτα κάποια άλλη ταχύτητα και μετά να βάλεις όπισθεν ώστε να την πάρει, ή να πατήσεις συμπλέκτη στο πάτωμα και να περιμένεις 3 δεύτερα πριν βάλεις την όπισθεν (το προτείνει και στο manual φαντάσου), να κάνεις 2πλη σύμπλεξη αποσύμπλεξη ή ακόμη και να δοκιμάσεις να αλλάξεις βαλβολινες αν ειδικά δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ μέχρι τώρα (άσχετα αν η Φορντ λέει ότι είναι εφ όρου ζωής, αν τις αλλάξεις θα παρατηρήσεις ότι οι παλιές θα έχουν μέσα γρέζι και θα είναι μαύρες) ώστε να μαλακώσει το σασμάν. Εγώ πλέον εμπειρικά καταλαβαίνω πότε δεν έχει μπει σωστά η όπισθεν (είναι μια ελάχιστη μικρή διαδρομή που πρέπει να κάνει ακόμη ο λεβιές από εκεί που νομίζεις ότι έχει κουμπωσει) και είτε βγάζω όπισθεν, αφήνω συμπλέκτη, ξαναβάζω όπισθεν , είτε αφήνοντας σιγά σιγά τον συμπλέκτη όταν δεν την έχει πάρει και πιέζοντας ελαφρά τον μοχλό προς τα κάτω (θα δεις ότι θα την πάρει έτσι, θα το καταλάβεις).
 

mk6car

Pro Member
Dec 22, 2018
673
154
43
Μοντέλο
MK6
και στο ΜΚ6 το ίδιο συμβαίνει, οι προλαλήσαντες στα εξήγησαν πολύ ωραία.
 

athanage57

Original poster
Newbie
Oct 12, 2020
3
0
1
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που ασχοληθηκατε με το θέμα μου. Να είστε καλά και καλή συνέχεια σε ο,τι κάνετε και σε όλο το forum. ... Παρακολουθώ...
 
Σεπτ. 2, 2020
23
10
3
Το ιδιο συμβαινει και στο fiesta mk6 μου αλλα και σε ενα escort που οδηγουσα πιο πριν,οποτε ισως ειναι γενικοτερα θεμα της φορντ
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread