Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Riordian

Original poster
Hero Member
Dec 30, 2012
1,146
0
36
33
Να κάνω μια ερώτηση. Εάν ο εγκέφαλος διαβάζει πυράκια, αλλά δεν είναι, τι μπορεί να φταίει που να κάνει το αμάξι να φτάνει σε αυτό το σημείο; Προσωπικά έχω ακούσει λόγω κραδασμών εξάτμισης να γίνεται. Υπάρχει άλλο ενδεχόμενο;
 

CK1

New member
Feb 6, 2015
64
1
8
Πρώτη φορά το ακούω αυτό με την εξάτμιση. Τί εννοείς κραδασμοί? Ο αισθητήρας για τα ‘πυράκια‘ είναι στον κορμό του κινητήρα, ανάμεσα στους κυλίνδρους.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Δεν κάνει θόρυβο αυτό το κάλυμμα που έχει πάνω από το χταπόδι/τουρμπίνα; Κάτι, κάπου το έχω ακούσει/διαβάσει αυτό...
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
το πιθανότερο να είναι πραγματικά πειρακια και όχι καποιος κραδασμός.

Καλό είναι να πας βολτα με κάποιον που έχει έμπειρο αυτί στα πειράκια και να το ακούσεις.

χρειάζεται καλή βενζίνη και αν επιμένει θέλει κόψιμο το avance.

Τώρα με τον κραδασμό παίζει να ισχύει αυτό, οπότε όταν είναι κρύο κοίτα μην είναι κάτι λάσκα και επίσης οτι δεν ακουμπάει στο σασί η εξατμιση σε απότομη αλλαγή σχέσης στο κιβώτιο (αν και αυτο είναι δύσκολο να μην το καταλάβεις όταν οδηγάς γιατι κανει πολύ θόρυβο).
 

Riordian

Original poster
Hero Member
Dec 30, 2012
1,146
0
36
33
Παιδιά... το αποκλείσαμε το θέμα με τα πυράκια... βάλαμε ακουστικά δεν είναι αυτό το θέμα... δεν είναι το δικό μου αμάξι που κάνει. Του πατέρα μου είναι που έβαλε catback. 
 

hristos

Rookie
Σεπτ. 16, 2013
10
0
0
Tα ατμοσφαιρικά 1.4 με απλή αμόλυβδη χτυπάνε, αν δε κάνω λάθος έχουν 2 αισθητήρες προανάφλεξης. Ακούγεται στιγμιαία στο απότομο πάτημα του γκαζιού.
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Δε ξέρω αν πρέπει να γράψω σε αυτό το νήμα ή όχι. Πατώντας γκάζι και επιταχύνοντας (όχι πάντα) και ιδιαίτερα σε χαμηλές στροφές ακουώ ένα γγρρρ και δε μπορώ να καταλάβω από που προέρχεται. Κάποιος μου είπε ότι μήπως είναι τα πυράκια. Μα τα πυράκια αν δεν κάνω λάθος κάνουν έναν ήχο σαν κλατς-κλουτς (θυμάμαι από ένα παλιό toyota όταν έσβηνα τη μηχανή που ακούγονταν κάτι θόρυβοι), σωστά? Μπορεί να είναι και φυσιολογικό αλλά επειδή έχω κάνει μόλις 750km δε μπορώ να μην το ψάξω. Δε ξέρω αν καταλαβαίνετε περί τίνος ακριβώς θορύβου μιλάω αλλά δύσκολο να εξηγήσω πιο προσδιοριστικά (χαρακτηριστικό το γγρρρ πάντως). Το κακό είναι νομίζω ότι δεν συμβαίνει πάντα (θα το παρακολουθήσω πιο έντονα φυσικά από δω και πέρα) και ακόμα και αν το δει κάποιος, μπορεί να μην το κάνει όταν θέλω να ακουστεί.
Κάποια ιδέα?
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Nα ρωτήσω κάτι; Ισχύουν τα πυράκια στους πετρελαιοκινητήρες; Μήπως έχεις πολύ χαμηλές στροφές όταν ακούς αυτό τον θόρυβο;
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Δε ξέρω αν ισχύουν τα πυράκια στους πετρελαιοκινητήρες. Ίσως και άστοχα το έθεσα εδώ και να μην έχει σχέση. Το ακουώ όντως σε χαμηλές σχετικά στροφές (θα επαληθεύσω απόγευμα που θα το ξανακινήσω) και όταν πατάω γκάζι για να επιταχύνω ακούγεται αυτό το γρρρ. Οκ το είχα και στο προηγούμενο fiesta αλλά είχε 160.000km και δεν είχα ασχοληθεί και τι είναι. Τώρα που είναι καινούργιο, με τρώει να μάθω αν είναι φυσιολογικό ώστε αν όχι, να το αναφέρω στην αντιπροσωπεία.. αλλά άντε να τους εξηγήσω και θα τύχει όταν θέλω να το ακούσουν? Έχω την αίσθηση ότι δε συμβαίνει πάντα.
 

nicolaos

MK7
Member
Dec 8, 2012
157
8
18
63
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ-ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΥΛΛΗΝΗ
Μοντέλο
MK7
Προαναφλέξεις κοινώς πυράκια ακούγονταν μονο στους βενζινοκινητήρες από κακη ρύθμιση του αβάνς και κακη ποιότητα βενζίνης .Στα σύγχρονα μοτέρ ο εγκέφαλος ρυθμίζει αυτόματα το αβάνς!!
 

fotojohn

Newbie
Σεπτ. 8, 2013
6
0
0
Το ίδιο θέμα έχω παρατηρήσει πάντως και εγώ.
FIESTA TITANIUM: Στις 2-2,5 χιλιάδες στροφές και ειδικά στο απότομο Γκάζι προς ανάπτυξη ταχύτητας ακούγεται ένα σαν σφύριγμα, σαν ζζζζζ η όπως λέει ο φίλος σαν γρρρρ...
Θεωρω οτι μοιάζει περισσότερο με συνεχόμενο ήχο από ένα τριζονι..  :-D
Και εμένα μου δίνει την αίσθηση σα να μη συμβαίνει πάντα, αλλά κυρίως.
Με κλειστό παράθυρο δεν ακούς κάτι.ειναι καθαρά από έξω....
Και να πάω στο συνεργείο, τι να τους πω....!!!
Τελικά το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος ???
 

dimitridegrecia

New member
MK7
Nov 8, 2017
65
5
8
35
Μοντέλο
MK7
LOCATION
Athens
Παιδιά το κάνει και μένα  MK7 1.6L 120hp...ο μηχανικός μου μου είπε το σπιράλ της εξάτμισης φταίει κάπου συντονίζει είτε μεταξύ διαφραγμάτων είτε κάποια βάση που έχει ξεραμένο αντικραδασμικό λάστιχο. Μου πε να το πάω σε εξατμισά δεν είναι κάτι ακριβό...το κάνει όταν είναι κρύο από 2000-2800 στροφές. Μόλις ζεσταθεί και διασταλλούν τα μέταλλα σταματάει...Άμα βρω χρόνο κ το πάω θα σας πω τι έγινε.
 

thodoris96

Rookie
MK7.5
Jul 27, 2015
16
2
3
Θεσσαλονίκη
Μοντέλο
MK7.5
Πυρακια δεν υπαρχουν στα diesel αυτοκινητα.
@Fiestaris και εγω περσι τετοια εποχη που πηρα το αυτοκινητο ακουγα μεχρι τα πρωτα 2000-3000χλμ εναν ηχο οπως τον περιγραφεις, που θυμιζει πυρακια, επιταχυνοντας απο χαμηλες στροφες. Στα 31000χλμ που ειμαι τωρα δεν ακουω κατι τετοιο. Ισως εχει να κανει και με τον τροπο οδηγησης ειδικα αν ειναι η πρωτη σου επαφη με diesel αυτοκινητα.
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
για να πουμε την αλήθεια μπειράκια υπάρχουν και στα πετρελαια, αφου μόνο με μπιράκια δουλέυουν (αυτανάφλεξη). Αρα ναι είναι σα να δουλευουν συνέχεια με μπηράκια. Άραγε τα μπειράκια ετυμολογικά προέρχονται απο το πυρ (φωτιά), τον πείρο, ή κατι άλλο? (Απο την μπύρα πάντως νομίζω αποκλείεται...). Μάλλον πειράκια πρέπει να είναι το σωστό.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread