Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Βορρ

Original poster
Rookie
Apr 25, 2019
10
0
1
Παλικάρια αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σχετικά με τους ήχους, όταν κάνω όπισθεν, όταν 'χτυπάει' η ζώνη και όταν είναι ανοιχτές οι πόρτες. Λοιπόν ο προειδοποιητικος ήχος αυτός αλλοιώνεται κάποιες φορές, όχι συνέχεια. Κανείς με κάτι παρόμοιο και αν το έλυσε;;;  Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!
 

nikosxm

Rookie
Nov 18, 2018
36
0
6
36
καλησπερα... Αυτο μου εχει τυχει συνδυαστικα με καποιο αλλο θεμα. καποιες φορες στις αρχες που ειχα παρει το αμαξι κολλουσε η καμερα της οπισθοπορειας. Δλδ. εβαζα οπισθεν κανονικα ανοιγε η καμερα και μετα οταν εβαζα πρωτη να φυγω δεν επανερχοταν στο ραδιο πχ., αλλα εμενε κολλλημενη η εικονα (σα φωτο) στο τελευταιο καρε τη καμερας... Οποτε αναγκαστικα εκανα restart το sync με πατημενα το on/off + fforward.
Τοτε ειχα την αλλοιωση στον ηχο, και επανερχοταν μονο αν εσβηνα το αμαξι, εκλεινε τελειως το ηχοσυστημα και μετα εβαζα παλι μπρος.
Αρα προφανως τα beep γενικα που παραγονται σχετιζονται και με το sync. Οταν για τους x,y λογους δε  λειτουργει, τοτε παραγει ηχους το αμαξι πιο ''ξερους'' η 'παλιακους'' θα τους ελεγα εγω, καθως θυμιζουν παλαιοτερα αυτοκινητα.
Δεν ξερω αν βοηθησα η αν σας μπερδεψα χειροτερα.!!
 

gyiama

Member
Nov 30, 2017
141
5
18
οι ηχοι πχ από τους αισθητήρες παρκαρίσματος αναπαράγονται απ τα ηχεια του αυτοκινητου. σε περιπτωση (ανεξήγητης για μενα αιτιας) δυσλειτουργίας τοτε αναπαράγονται απ το buzzer μπροστα στο ταμπλο.γι αυτό και η αλλοίωση στον ηχο.  το θεμα είναι γιατι συμβαινει αυτό και για να επανελθει συνηθως πρεπει να σβησεις το αυτοκινητο
 

Βορρ

Original poster
Rookie
Apr 25, 2019
10
0
1
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ελπίζω να βρω λύση!
 

takiswrc

Newbie
Jun 5, 2019
7
0
0
Το κάνει και σε μένα, ακριβώς το ιδιο.Εδω και μια βδομάδα.
 

iplaynaked

Rookie
Nov 5, 2018
11
5
3
Καλησπέρα, έχω κ εγώ αυτή τη διαφορετικότητα στους ήχους.
Το παρατήρησα να το κάνει όταν παρέμενε κάποια λεπτά με μπαταρία (start-stop) - λες και ήθελε να κάνει οικονομία στο ρεύμα - και στη συνέχεια την επόμενη μέρα επανερχόταν.

Πλέον έχω αλλάξει το ηχοσύστημα με της αρεσκείας μου (ενισχυτές-ηχεία-sub κλπ) χωρίς να πειράξω την οθόνη και το sync και τώρα πια ακούγονται οι προειδοποιήσεις μόνο μέσω αυτού του buzzer.

Όταν επαναφέρω τις καλωδιώσεις στις εργοστασιακές ρυθμίσεις επαναφέρονται κανονικά οι ήχοι όπως όταν το πήρα.
 

geokats

Staff member
Member
Oct 23, 2019
199
154
43
39
ΛΑΜΙΑ
www.flickr.com
Μοντέλο
MK8
WEBSITE
https://www.youtube.com/user/sonataflower
LOCATION
Thessaloniki
Καλησπέρα κι από εμένα.
Σχετικά με τους ήχους προειδοποίησης αντιμετώπισα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Έκανα reset to factory settings κι επανήλθε. Σε ερώτηση που έκανα στη Ford, μου είπαν για αναβάθμιση λογισμικού.
Θα δούμε...
 
May 10, 2021
2
0
1
Μοντέλο
MK8
Καλησπέρα παιδιά έχω και εγώ το ίδιο θέμα σε ένα mk8 stline και πήγα στην αντιπροσωπεία μου άλλαξαν τον πίνακα οργάνων αλλά φυσικά δεν διορθώνεται το πρόβλημα , κάτι άλλο που είδα είναι ότι η οθόνη ζεστενεται υπερβολικά χειμώνα καλοκαίρι , όταν την αγγίζεις με τα δάχτυλα δεν το καταλαβαίνεις αλλά αν την ακουμπήσεις με το πάνω μέρος του χεριού ζεματαει!
 

geokats

Staff member
Member
Oct 23, 2019
199
154
43
39
ΛΑΜΙΑ
www.flickr.com
Μοντέλο
MK8
WEBSITE
https://www.youtube.com/user/sonataflower
LOCATION
Thessaloniki
Καλησπέρα κι απο εμένα παιδιά!

Όλα τα παραπάνω θέματα δε λείπουν κι από εμένα. Πρόσφατα το Πάσχα έκανα αναβάθμιση του λογισμικού μου μέσω του sync, ναι μεν λύθηκε το θέμα της συνδεσιμότητας με το Iphone μου, αλλά κάποιες φορές κολλάει η οθόνη. Το θέμα λύνεται με κάποιες επανεκκινήσεις του κινητήρα (όχι reset) και παίζοντας λίγο με την όπισθεν. Κουμπώνω δλδ και τη βγάζω. Παραδόξως λύνεται το θέμα των κολλημάτων. Έχει συνεχόμενα τώρα κάποιο διάστημα που όλα δουλεύουν ρολόι (μην το ματιάσω).

Για τους "παλαιικούς ήχους", τώρα στην καραντίνα κι ελλείψει των χιλιομέτρων και μετά από μεγάλα διαστήματα ακινησίας, οι ήχοι αναπαράγονταν από το buzzer κι όχι από τα ηχεία. Θεωρώ ότι είναι κάποιο σύστημα ασφαλείας όταν πέφτει η τάση της μπαταρίας. Με τη λήξη της καραντίνας, τώρα που άρχισα να κάνω χιλιόμετρα, δεν επανεμφανίστηκαν οι ήχοι από το buzzer και παίζουν κανονικά από τα ηχεία.
Γ Γιωργος_stline ισχύει αυτό που λες για την οθόνη και το άγχος μου είναι μην τυχόν κι αρχίσουν οι αλλοιώσεις λόγω θερμοκρασίας. Καμιά φορά την κλείνω, το κάνω επίσης για να μην μου αποσπά την προσοχή. Δυστυχώς η οθόνη μας δεν έχει θυρίδες αερισμού για να εκτονώνεται η θερμότητα που παράγει όπως σε κάποια άλλα αυτοκίνητα.

Μιας και το θέμα αυτό είναι κοινό, θεωρώ ότι η ford έχει δρόμο ακόμα για τις αναβαθμίσεις του λογισμικού όπως και του εξοπλισμού. Θα κοιτάξουμε ως Fiestamaniacs να μιλήσουμε με τη ford ώστε να λυθούν αυτά τα προβλήματα.
 

JimBala

Rookie
Feb 22, 2021
39
10
8
Μοντέλο
MK8
Σήμερα για πρωτη φορά μετά απο ένα χρόνο εκανε και σε εμενα αυτα τα παιχνίδια με τους ήχους. Ο ηχος για τη ζώνη ακουγοταν περίεργα, η ηχος οταν ανοιγα τη πορτα επισης περίεργος (παλιακός) καθως και δεν ανοιγαν οι αισθητήρες στην οπισθεν. Εσβησα, κλειδωσα, κλεισαν ολα. Ξανα εβαλα μπροστα και ολα δουλεψαν κανονικά.
Τι κουλό και αυτό.
 

dimosf1

Rookie
Σεπτ. 11, 2020
31
7
8
Μοντέλο
MK8
Και σε εμένα πριν κάνα δίμηνο μου το έκανε πρώτη φορά. Βασικά κόλλησε η οθόνη και σταμάτησε να παίζει το ραδιόφωνο. Πατουσα πάνω στην οθόνη δεν δούλευε τίποτα. Πάτησα το κουμπί του on/off και μετά από 30 δευτερόλεπτα περίπου έκανε επανεκκίνηση. Όταν έφτασα να παρκάρω οι ήχοι ήταν αλλοιωμενοι. Από τότε μου το έχει κάνει κάνα 4 ακόμα φορές. Θέλω να πάω να ρωτήσω στη ford αν ξέρουν τίποτα
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread