Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Το αμάξι σου μπορείς να το κινείς κανονικά αλλά σε καμία περίπτωση μη προσπαθήσεις να ξανά κομπλάρεις το A/C.
Ρίξε νερό και ξέπλυνε τον κινητήρα στα σημεία που έχει λερωθεί και ιδικά στις τροχαλίες και τον ιμάντα.
 

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
kostg said:
Αυτή η σωλήνα έχει ξεράσει (ψεκάσει θα έλεγα καλύτερα) κάτι πράσινα υγρά σε όλη τη μπροστινή μεριά του μοτέρ, στο δυναμό, στην πολλαπλή εισαγωγής, στην πεταλούδα κλπ.
Με βλέπω για συνεργείο από Δευτέρα. Και φοβάμαι τα χειρότερα (π.χ. να μην έχει πλέον λάδια ο κομπρέσορ και να έχει καταστραφεί).
Υ.Γ. Ιάκωβε, θα τον σκοτώσω τον Μιχαλάκη...

Κωστα απ'οτι θυμαμαι τοτε που εκανα service στο a/c,βαζουν μαζι με το φρεον και φωσφορο ωστε αν εχει διαρροη να φανει.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Ναι Μπαμπη, κατι τετοιο ειναι και σε μενα, απλα μου την εχει δωσει το ολο σκηνικο γιατι δεν ειναι πολυς ο καιρος που εκανα service.
 

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
5
38
39
νεα αγχιαλος
το κυκλωμα εχει βαλβιδα που αν διαβασει χαμηλη πιεση φρεον απενεργοποιει αυτοματα το κυκλωμα για να μην παθει ζημια το κομπρεσερ.



επισεις το κυκλωμα του αυτοκινητου ειναι πολυ ευαισθητο θελει πολυ προσοχη στο σερβις να μην περασει οξυγονο μεσα στο κυκλωμα. και απαγορευετε να μπει φρεον μεσα εμπειρικα. το κυκλωμα περνει συγκεκριμενη ποσοτητα (νομιζω 650 γραμαρια φρεον 132) -+ 7 γραμαρια.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
650gr θέλει, όντως. Με μηχάνημα έγινε η δουλειά, αυτοματοποιημένα, απλά ο χειριστής του δεν σκάμπαζε και πολλά (ρωτούσε τους συναδέλφους του). Φοβάμαι ότι έχει σπάσει η σωλήνα που ανέφερα σε προηγούμενο post... Θα δείξει...
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Update: Πήγα στο συνεργείο για να ακούσω την "ετυμηγορία". Μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι όντως υπάρχει θέμα με το σωληνάκι που είχα αναφέρει και σε προηγούμενο post. Ξεκίνησα λοιπόν την αναζήτηση ανταλλακτικού, που είναι το παρακάτω:

1.jpg


Έχω πρόβλημα με το ένα κομμάτι, αλλά δυστυχώς είναι "σετ" και τα δύο μαζί οπότε αλλάζει όλο πακέτο. Η τιμή; Κάθεστε; 208 ευρώ λιανική με φ.π.α.
Έφαγα το web μπας και βρω καμιά φθηνότερη άκρη και έπεσα πάνω σε "ιμιτασιόν" ανταλλακτικό της hella, που είναι αυτό.

35133728.jpg


Έλα όμως που δεν υπάρχει διαθέσιμο στον αντιπρόσωπο...

Τα νεύρα μου! Καμιά ιδέα; Nα ρισκάρω να το φέρω απ' έξω (ρισκάρω λόγω των μεταφορικών)...
 
η διαρροή είναι από τον ελαστικό σωλήνα ή από το αλουμίνιο? Μπορεί να έχει κάνει κρακ το αλουμίνιο. Ευαίσθητο σημείο τους είναι η σωλήνα πάνω στο πλακάκι που πάει στον κομπρέσορα Μπορεί να έχει κάνει κρακ κ να θέλει μόνο κόλλημα. Αλλιώς αν είναι ο ελαστικός σωλήνας με κάνα 30αρι φτιάχνεις άλλον όπως πρότεινε ο Σαλλλλονικιός   ;)
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Δεν ξέρω Στέλιο από που είναι η διαρροή. Θα πρέπει να βγάλω όλο αυτό το σύστημα και να το πάρω στα χέρια μου να το δω. Το λαστιχένιο κομμάτι πάντως έχει αρκετά "σκασιματάκια", αλλά αυτό ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι περνάει δίπλα ακριβώς από τη σωλήνα του ψυγείου η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες ζεματάει.
 

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Το να βρεις από πού έχεις την διαρροή είναι εύκολο. Θα πάς σε ένα μαγαζί που ασχολείται με A/C και θα του πεις το τι παθαίνει. Λογικά θα σου ξαναβάλει φρεο και έξτρα θα σου προσθέσει ένα πράσινο η μπλε εάν θυμάμαι καλά  υγρό το οποίο όταν του ρίξεις φως φωσφορίζει.

Δες από πού είναι η διαρροή και πήγαινε να σου το επισκευάσουν. Εάν τελικά δεν γίνετε αν και το βλέπω πολύ δύσκολο στο να μη μπορεί να επισκευαστεί ψάξε να βρεις κάνα μεταχειρισμένο.
 

eveles

New member
May 15, 2011
79
0
6
41
Αθήνα
Καλημέρα, πήγα χτές το fiestaki για τις παρακάτω εργασίες σε ένα συνεργέιο και όταν το παρέλαβα το μεσημέρι συνειδητοποίησα οτι το aircondition δεν βγάζει κρύο. Οταν το λειτουργώ στο κρύο βγάζει απλά αέρα και όταν το γυρνάω στο ζεστό βγάζει ζεστό. Εννοείται οτι δούλευε άψογα μέχρι πρίν το service.
Το ξαναπήγα λοιπόν σήμερα το πρωί ρίχνει μια ματιά απο κάτω να δεί αν έχει ξεχάσει να κουμπώσει κάποια φύσα! αλλά δεν.....
Μέτα σηκώνεται και μου λέει "σίγουρα λειτουργούσε το air condition μεχρι χτές'' ?
Τι να πώ?
Αφού του εξήγησα οτι λειτουργούσε άψογα φάνηκε δύσπστος και μου λέει με ένα ύφος σαν να μου κάνει και χάρη, να το αφήσω για να το δέι κάποιος ''υδρολόγος''.!

Οι εργασίες που έκανε έιναι:
1) αλλαγή σετ ιμάντα εκκεντροφόρου
2) αλλαγή τσιμούχας στροφάλου  και 2 τσιμούχες εκκεντροφόρου
3) αλλαγή αντλίας νερού και παραφλού
4) αλλαγή τους 2 εξωτερικούς ιμάντες
5) αλλαγή το φίλτρο βενζίνης
6) καθαρισμός του πρώτου αισθητήρα λ με εξαγωγή του και ψέκασμα με ειδικό σπρέι

Τί λέτε παιδιά βγάζετε κανένα νόημα?
 

eveles

New member
May 15, 2011
79
0
6
41
Αθήνα
Δε ξέρω δεν το παρατήρησα,  :(
Θα το μάθω σε λίγη ώρα.
Μάλιστα τον ρώτησα μήπως κατα το σερβις έκανε κατι και χύθηκε το φρέον άλλα μου απάντησε οτι αποκελίεται γιατί θα φαινόντουσαν  πράσινα υγρά παντού στο πάτωμα.
 

angel s

Pro Member
Apr 30, 2013
894
0
16
33
Athens
Ρίξε μια ματια παλι στις φυσες η μήπως ειναι και καμια ασφάλεια...
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Όπως και να 'χει, ανοιχτή η μηχανή, ανοίγεις τον αέρα στο 1, πατάς το κουμπί του a/c και πρέπει να ακούσεις ένα τσακ (από τη μηχανή) και αμέσως μετά να ανάψει το βεντιλατέρ. Αν όχι (και οι ασφάλειες είναι ΟΚ) από κάπου έχεις διαρροή φρέον, το καταλαβαίνει ο αισθητήρας του κυκλώματος και δεν κομπλάρει καν το κομπρεσέρ του a/c. Ξεκινάς επομένως από εκεί. Η συνέχεια είναι να δεις τα σωληνάκια του κυκλώματος του a/c μήπως και κάποιο σκίστηκε/τρύπησε κλπ. Αν διαβάσεις στην 2 και 3 σελίδα πιο πίσω, θα δεις τι τράβηξα εγώ με έναν μαστοράκο (τον Μιχαλάκη)  :p
 

eveles

New member
May 15, 2011
79
0
6
41
Αθήνα
Μόλις τον  πήρα τηλέφωνο και μου έιπε όλα καλά. Μου είπε κατα λέξη ''ένα καλώδιάκι στην βαλβίδα επάνω, ή ήταν απο πρίν ή έγινε απο εμένα''
Ακόμα και τώρα που έιδε την μ@λ@κ!@ που έκανε δεν το παραδέχτηκε και ούτε λόγος για συγνώμη... :mad:
Θα με ξαναδεί για πελάτη ζωγραφιστό όμως αυτή τη φορά...  :mad:
Τόσα χρόνια και δεν έχω βρει ούτε έναν επαγγελματία στον τομέα του σέρβις του αυτοκινήτου...μόνο λαμόγια αντιεπαγγελματίες και ασχετους έλεος !!
Τέσπα ευχαριστώ για την βοήθεια σας και συγνώμη για το κράξιμο, το μεσημέρι θα πάω να το παραλάβω να το ελέγξω ο ίδιος αν είναι οκ γιατί δεν του έχω και καμία εμπιστοσύνη μετά απο αυτό, ικανό τον έχω να λέει οκ και να μην ψήχει....
 

stathis M

Member
Dec 5, 2012
224
1
18
το δικο μου εκτος απο μετρια αποδοση που ειχε απο την αρχη καπου χανει και φρεον και αυτο απο την αρχη απλα καθε δευτερο καλοκαιρι του το αλλαζω και δεν ασχοληθηκα παραπανω
 

OPTION-X

Member
Σεπτ. 26, 2014
115
0
16
stathis M said:
το δικο μου εκτος απο μετρια αποδοση που ειχε απο την αρχη καπου χανει και φρεον και αυτο απο την αρχη απλα καθε δευτερο καλοκαιρι του το αλλαζω και δεν ασχοληθηκα παραπανω
Περίεργο ακούγεται, το μκ6 που είχα δε μου παρουσίασε τέτοιο πρόβλημα ποτέ και τα άλλα 2 αυτοκίνητα που έχω ( 10 και 6 ετών αντίστοιχα) δεν τους έχει γίνει ποτέ σέρβις στο a/c και δουλεύουν μια χαρά!!! Μάλλον είμαι τυχερός...
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread