Καλησπέρα σας. Εχω ενα Ford Fiesta του 2011 1.4 diesel 75 αλογα με 200.000 χλμ εδω και 2 μηνες. Το πηρα απο μαντρα που το φερε απο Γαλλια. Εχω το εξης προβλημα: Συνήθως στις χαμηλες ταχυτητες/στροφες (στις αρχες μου το κανε και στη 5η πχ) κανει κατι ταρακουνηματα/αναταραξεις σαν να πάει να σβησει να το πω, σαν να αφηνω τον συμπλεκτη ενω εχω 1η (παραδειγμα η 1η, το κανει και με τις αλλες ταχυτηες) και να κλωτσαει τοσο εντονα να το πω, σαν να παταω αποτομα φρενο και γκαζι να το πω. Δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα. Το θεμα ειναι οτι το χω παει και σε αντιπροσωπεία της Ford, και σε αλλα 2 συνεργεια (το ενα ειδικο για ντιζελ) και δεν βρισκουν τιποτα. Η αντιπροσωπεία διαβασε τον εγκεφαλο και εβγαλε σαν προβλημα τον αισθητήρα στροφαλου, ο οποιος αλλαχτηκε, αλλα συνεχισε να το κανει. Στην αντιπροσωπεία εκανα και το γενικο σερβις. Μετα το σερβις αρχισε να το κανει ακομα πιο εντονα και συχνα και 2-3 φορες εσβηνε κιολας. Το πηγα μετα στον μαστορα με το ντιζελ, διαβασε εγκεφαλο, εκανε κάποιες αλλαγες που δεν θυμαμαι να σας πω ακριβως (ειναι στο βιβλιαρακι γραμμενα ολα αλλα ειμαι λιγο ασχετος με τετοια πράγματα) και σαν να στρωσε. Αλλα σε κάποια φαση ξαναρχισε το ταρακουνημα. Το πηγα και στον 3ο μαστορα, αυτος διαβασε οτι φταιει ο εγκεφαλος μηχανης. Το πηγα σε ηλεκτρολογο αλλα αυτος δεν βρηκε κατι. Η αντιπροσωπεία και ο ηλεκτρολόγος ειπαν θα στρωσει. Ολα αυτα τον 1ο μηνα απ τους 2 που χω το αμαξι. Τωρα τον 2ο μηνα οντως εχει στρωσει, 2 βδομαδες δεν μου το χε κανει μεχρι που αρχισε λιγο παλι τον τελευταίο καιρο (κανα δυο φορες) αλλα αυτη τη φορα αν πατησω γκαζι και ανεβασω ταχυτητα σταματαει. Προηγουμενως, το κανε συνεχως, ειτε ανεβαζα ειτε κατεβαζα. Παρατηρησα στις οτι δεν το κανε αν ειχα πατημενο συμπλεκτη ελαφρως. Αν τον αφηνα κανονικα, να αλλαξω ταχυτητα πχ ή να παω με σταθερη ταχυτητα, αρχιζαν τα ταρακουνηματα. Δεν ξερω τωρα αν ζοριζεται γενικα με το ερκοντισιον, σε ανηφορες κτλ. Δεν εχω βρει καποιο μοτιβο. Μόνο οτι το κανει σε χαμηλες στροφες πλεον, μεχρι 3η ταχύτητα αλλα πολυ αραια τον τελευταίο καιρο. Αλλα δεν καταλαβαινω γιατι δεν βρισκει κανενας τι εχει! Απο συζητήσεις, καποιοι μου λενε ισως είναι τα μπεκ, η τρομπα πετρελαιου ή οντως ο εγκεφαλος. Ξερει κανεις ή εχει τυχει σε καποιον το ιδιο? Εχετε καποιον ειδικο Αθηνα να μου προτείνετε? Πραγματικά εχω απηυδήσει. Γιατι θελω να βρω τι εχει να το φτιαξω και δεν μπορω! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.