Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Fiestos

Original poster
MK7
Newbie
Aug 25, 2024
5
1
3
Μοντέλο
MK7
Καλησπέρα σας. Εχω ενα Ford Fiesta του 2011 1.4 diesel 75 αλογα με 200.000 χλμ εδω και 2 μηνες. Το πηρα απο μαντρα που το φερε απο Γαλλια. Εχω το εξης προβλημα: Συνήθως στις χαμηλες ταχυτητες/στροφες (στις αρχες μου το κανε και στη 5η πχ) κανει κατι ταρακουνηματα/αναταραξεις σαν να πάει να σβησει να το πω, σαν να αφηνω τον συμπλεκτη ενω εχω 1η (παραδειγμα η 1η, το κανει και με τις αλλες ταχυτηες) και να κλωτσαει τοσο εντονα να το πω, σαν να παταω αποτομα φρενο και γκαζι να το πω. Δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα. Το θεμα ειναι οτι το χω παει και σε αντιπροσωπεία της Ford, και σε αλλα 2 συνεργεια (το ενα ειδικο για ντιζελ) και δεν βρισκουν τιποτα. Η αντιπροσωπεία διαβασε τον εγκεφαλο και εβγαλε σαν προβλημα τον αισθητήρα στροφαλου, ο οποιος αλλαχτηκε, αλλα συνεχισε να το κανει. Στην αντιπροσωπεία εκανα και το γενικο σερβις. Μετα το σερβις αρχισε να το κανει ακομα πιο εντονα και συχνα και 2-3 φορες εσβηνε κιολας. Το πηγα μετα στον μαστορα με το ντιζελ, διαβασε εγκεφαλο, εκανε κάποιες αλλαγες που δεν θυμαμαι να σας πω ακριβως (ειναι στο βιβλιαρακι γραμμενα ολα αλλα ειμαι λιγο ασχετος με τετοια πράγματα) και σαν να στρωσε. Αλλα σε κάποια φαση ξαναρχισε το ταρακουνημα. Το πηγα και στον 3ο μαστορα, αυτος διαβασε οτι φταιει ο εγκεφαλος μηχανης. Το πηγα σε ηλεκτρολογο αλλα αυτος δεν βρηκε κατι. Η αντιπροσωπεία και ο ηλεκτρολόγος ειπαν θα στρωσει. Ολα αυτα τον 1ο μηνα απ τους 2 που χω το αμαξι. Τωρα τον 2ο μηνα οντως εχει στρωσει, 2 βδομαδες δεν μου το χε κανει μεχρι που αρχισε λιγο παλι τον τελευταίο καιρο (κανα δυο φορες) αλλα αυτη τη φορα αν πατησω γκαζι και ανεβασω ταχυτητα σταματαει. Προηγουμενως, το κανε συνεχως, ειτε ανεβαζα ειτε κατεβαζα. Παρατηρησα στις οτι δεν το κανε αν ειχα πατημενο συμπλεκτη ελαφρως. Αν τον αφηνα κανονικα, να αλλαξω ταχυτητα πχ ή να παω με σταθερη ταχυτητα, αρχιζαν τα ταρακουνηματα. Δεν ξερω τωρα αν ζοριζεται γενικα με το ερκοντισιον, σε ανηφορες κτλ. Δεν εχω βρει καποιο μοτιβο. Μόνο οτι το κανει σε χαμηλες στροφες πλεον, μεχρι 3η ταχύτητα αλλα πολυ αραια τον τελευταίο καιρο. Αλλα δεν καταλαβαινω γιατι δεν βρισκει κανενας τι εχει! Απο συζητήσεις, καποιοι μου λενε ισως είναι τα μπεκ, η τρομπα πετρελαιου ή οντως ο εγκεφαλος. Ξερει κανεις ή εχει τυχει σε καποιον το ιδιο? Εχετε καποιον ειδικο Αθηνα να μου προτείνετε? Πραγματικά εχω απηυδήσει. Γιατι θελω να βρω τι εχει να το φτιαξω και δεν μπορω! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κεραυνός

Hero Member
Jan 8, 2016
1,101
164
63
Μοντέλο
MK6
Χαιρετε.
Σε ποιες στροφες ανα λεπτο το παρουσιαζει;
Σε ποιες ταχυτητες περισσοτερο;
Παρατηρησες αν σχετιζεται με το καιρο (π.χ. οταν εχει πολλη ζεστη);
Το dpf φιλτρο ειναι ενταξει;
Το καυσιμο ειναι καθαρο;

Fiestos

Original poster
MK7
Newbie
Aug 25, 2024
5
1
3
Μοντέλο
MK7
Χαιρεται και ευχαριστω για την απαντηση.
Στροφες κατω απο 1500, βαρια 2000.
Ταχυτητες, όπως εγραψα, οταν το πιανει το ταρακουνημα, 1η 2α σιγουρα αντε και 3η. Ολα αυτα τον τελευταίο καιρο. Παλια με 5η στην εθνική και με 100-120 χλμ το εκανε ελαφρως. Πλεον δεν το κανει. Μεχρι 60-70 χλμ πλεον οταν και αν το πιασει. Με τον καιρο τι να πω, 2 μηνες το χω, αρα μονο καλοκαιρι το χω δουλεψει. Μηπως τραβαει κανα ζορι με ερκοντισιον ανηφορες. Αλλα και με 4 ατομα που οηρα μια φορα σε ανηφορες με ερκοντισιον μια χαρα την εβγαλε. Το φιλτρο δεν γνωριζω αν το ειδαν στο συνεργείο. Καυσιμο βαζω μονο το "καλο" ντιζελ. Απο Ετζιαν και Σελ

Κεραυνός

Hero Member
Jan 8, 2016
1,101
164
63
Μοντέλο
MK6
Σε είπαν αν εδειξε κάποιο κωδικο βλαβης;
Ενδειξη αναβει (λαμπακι);

Fiestos

Original poster
MK7
Newbie
Aug 25, 2024
5
1
3
Μοντέλο
MK7
Οχι, δεν βγαζει τιποτα. Ο 3ος μαστορας ειπε οτι του βγαζει οτι ειναι ο εγκέφαλος κινητήρα αλλα δεν είπε κάποιον κωδικο. Οχι, λαμπακι τιποτα

Κεραυνός

Hero Member
Jan 8, 2016
1,101
164
63
Μοντέλο
MK6
Πιθανως καποιος που γνωριζει εδω - αν υπαρχει - περισσοτερα περι πετρελαιοκινητων να σε ελεγε περισσοτερα.
Ωστοσο θα μπορούσαν να ειναι καμποσες οι αιτιες.
Θα μπορουσε να ειναι αχρονιστο το αμαξι.
Ειναι ενα αμαξι εισαγωγης (αρα πολύ πιθανον με πειραγμενη ενδειξη χιλιομετρων και με ακαταγραφητες βλαβες ή ζημιες).
Το πιο απλο και βασικο για αρχη οδηγησε καποιες φορες με δευτερα και τριτη το αμαξι να εκτονωθει - ξεμπουκωσει. Οδηγησε με προσοχη σε υψηλες στροφες και αφου θερμανθει η μηχανη.

• Like
Αντιδράσεις: Fiestos

Fiestos

Original poster
MK7
Newbie
Aug 25, 2024
5
1
3
Μοντέλο
MK7
Θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ. Οσο για το αχρονιστο, τι εννοείς? Πρωτη φορα τ ακουω σαν όρο.

theoanag

Member
May 23, 2018
124
57
28
φιλε μπορει να ειναι οτιδηποτε.κακο καυσιμο,μπεκ,dpf,χρονισμος οπως προαναφερθηκε.Εγω θα ξεκινουσα απο το καυσιμο,καθαρισμο ρεζερβουαρ φιλτρο πετρελαιου.Μετρηση στα μπεκ και dpf πρωτα με διαγνωστικο.Εαν δεν εστρωνε θα κοιταζα ιμαντα χρονισμου και τα σημαδια εαν ειναι σωστα.Αν και τον ιμαντα χρονισμου εαν δεν ξερεις ποτε εχει αλλαχθει ειναι το πρωτο που κανεις ελεγχο σε ενα μεταχειρισμενο.Ενας ευκολος ελεγχος ειναι να δεις εαν πετα μαυρο καπνο πισω ,ειδικα σε φορτιο.Εαν το κανει σημαινει κακη καυση.Μπεκ, πετρελαιο ,φιλτρο αερα.Καθε 100 χιλ καλο ειναι να γινεται ενασ καθαρισμος μπεκ egr εισαγωγης.Εαν εχει πιασει μακα μεσα η εισαγωγη μπορει να μην αναπνεει σωστα.

• Like
Αντιδράσεις: Fiestos

Fiestos

Original poster
MK7
Newbie
Aug 25, 2024
5
1
3
Μοντέλο
MK7
Να ρωτήσω. Οσο αναφορά τα λαμπακια. Οταν γυρναω το κλειδι, λιγο πριν το βαλω μπρος, ανοιγουν ολες οι ενδείξεις και μετά απο λιγο μένουν μονο του χειροφρενου, του λαδιου, της μπαυαριας και του κινητήρα. Οταν βαλω μπρος, μένει μονο του χειροφρενου. Ετσι πρεπει να ειναι?

• Like
Αντιδράσεις: Peris_G4

theoanag

Member
May 23, 2018
124
57
28
Να ρωτήσω. Οσο αναφορά τα λαμπακια. Οταν γυρναω το κλειδι, λιγο πριν το βαλω μπρος, ανοιγουν ολες οι ενδείξεις και μετά απο λιγο μένουν μονο του χειροφρενου, του λαδιου, της μπαυαριας και του κινητήρα. Οταν βαλω μπρος, μένει μονο του χειροφρενου. Ετσι πρεπει να ειναι?
Ναι, μενει του λαδιου 2 3 δευτερολεπτα μολις το βαλεις εμπρος και σβηνει μετα..

• Like
Αντιδράσεις: Κεραυνός and Fiestos

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread