Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Sharky

New member
Apr 14, 2012
82
3
8
Χανιά
Απ´οτι διαβάζω σε ξένα forum το προβλημα εμφανίζεται στα 35-40.000 χιλιόμετρα. Πάντως η ford όχι απλά θα πρεπει να το έχει διορθώσει αλλα θα έπρεπε να κάνει και ανάκληση.
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Το δικό μου 125αρι παραγωγής 07/13 και με κάτι πάνω από 44000χλμ, δεν έχει κανένα θέμα. Πιστεύω ότι δεν επηρεάζει όλα τα αμάξια το συγκεκριμένο πρόβλημα.
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Κάτι σχετικό με το κύκλωμα ψύξης. Χθες έκανα ένα έλεγχο στο κάτω μέρος του κινητήρα. Είδα ένα προβληματάκι που δεν ξέρω αν έχει συμβεί σε άλλον και ακόμη πόσο σοβαρό μπορεί να είναι.
Υπάρχει ένα κολάρο που μεταφέρει το ψυκτικό υγρό από το κάτω μέρος του ψυγείου (κάτω και αριστερά-πλευρα οδηγού ) προς την αντλία του ψυκτικού. Συνολικό μήκος 1 μετρο περίπου. Στο μέσον της διαδρομής περίπου, που σχηματίζει μία γωνία 90 μοιρών, υπάρχει ένα πλαστικός σφικτήρας με κλιπ που το στερεώνει σε ενα λαμάκι στο αμάξωμα. Λογικό είναι γιατί λόγω του μεγάλου μήκους θα υπήρχει μεγάλη καταπόνηση από κραδασμούς. Ο σφικτήρας αυτός με το κλιπ λοιπόν είχαν σπάσει με αποτέλεσμα ο σωλήνας/κολάρο να μετακινείται ανεξέλγκτα. Αλλη μία αστοχία που δεν γνωρίζω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει. Κάντε έναν έλεγχο, είναι σχετικά εύκολο , χωρις να χρειάζεται να ανέβει το αμάξι σε γρύλο και αν έχει συμβεί το ίδιο χρειάζεται στερέωση. Εγώ τύλιξα το κολάρο στο σημείο εκείνο με ένα λάστιχο/σαμπρέλα και με δύο tie wrap το στερέωσα.
 

Paolito

Rookie
Aug 9, 2016
27
0
1
62
Αθήνα
πριν ενάμιση χρόνο απέκτησα 2 Fiesta Ecobbost 100Hp. To ένα μου έβγαλε πρόβλημα με το τσιμουχάκι στο ψυγείο νερού στα 11.000Κm. Μετά από 20 μέρες αναμονής για το ανταλλακτικό, μου το κράτησαν μια μέρα και το αντικατέστησαν. Από τότε (πέρασαν 3 μήνες)  δεν υπάρχει διαρροή. Το ίδιο θέμα είχε και φίλος μου. Αυτή η φουρνιά αυτοκίνητων είχε θέμα στα τσιμουχάκια και με τους  πίσω ηλεκτρικούς γρύλους των παραθύρων.
 

Sharky

New member
Apr 14, 2012
82
3
8
Χανιά
Μπέρδεμα,χρειάζομαι κάποιον αξιόπιστο μηχανικό της ford να μας πει τι παίζεται,δηλαδή και του 15 έχουν θέμα με το τσιμουχακι!!! Επίσης είναι ένα θέμα με την τσιμουχα και ένα με κάποιο σωληνακι που έφευγε απο το παγουρι διαστολής και έσπαγε στα  πρώτα focus ecoboost και το άλλαξαν. Δυο διαφορετικά θέματα δηλαδή με το σύστημα ψύξης? συν κάποιο θέμα με το δίσκο! Πολλά θέματα!!!
 
Oct 10, 2015
122
4
19
Αυτο με την τσιμουχα στο κυκλωμα ψυξης ειναι πολυ σοβαρο θεμα.... ειμαι παθοντας, σοβαρη απαντηση απο τους μηχανικους της Ford δεν παιρνεις, παρα μονο λενε ελα μωρε δεν ειναι και κατι σοβαρο μια τσιμουχα! οταν ΟΜΩΣ το αυτοκινητο βγει απο την ΕΓΓΥΗΣΗ, θα ζητανε 200 και 300 ευρω, μετα θα φταιω εγω να τους πω ελα μωρε για μια τσιμουχα παρε 0.50 λεπτα και ειμαστε ενταξει!!!!!!!
 

Sharky

New member
Apr 14, 2012
82
3
8
Χανιά
200-300 ευρώ η παραπάνω? γιατί λύνουν την μισή μηχανη Απ´οτι έχω ακούσει. Εγω πριν διαβάσω γιαυτο το προβλημα πήγα απο ένα συνεργείο ford που παω και το mk6 μου και ρωτησα για το mk7-7.5 και μου λέγανε πολυ καλο, καμία σχέση με το mk6 κτλ,Αλλα πάλι τι να πούνε; Και στην vw να πας και ρωτήσεις για το kolo εεεε polo ήθελα να πω, τι θα σου πουν, πολυ καλο ποιοτικό κτλ. Και αφου το αγοράσεις μετακομιζεις κάπου κοντά στην αντιπροσωπεία τους.
 

Georgia89

Member
Oct 25, 2015
231
6
18
ΧΑΝΙΑ
15 Νοεμβρη 2016  σας ειχα γραψει οτι στη διαρροη παραφλου χρειαστηκε να αλλαξω αντλια νερου όπου και το έκανα. Φλεβαρης 2017: αλλαγη σε λαστιχακι στον κινητήρα και 3 μερες το αμαξι μεσα! 
Ενα γνωστο στις αντιπροσωπειες προβλημα το οποιο το μπαλωνουν μονο και μονο για να ξανα εμφανιστει μετα την εγγυηση και να το πληρωσεις χρυσο.
δεν μπορω να δωσω αλλη εξηγηση...
 

sudokos

Rookie
Nov 9, 2018
13
2
3
Παθών και εγώ με την τσιμούχα στον καθρέφτη της μηχανής. 70 και κάτι κόστισε στην αντιπροσωπεία από τα οποία τα 50€ ήταν η εργασία!!!!
 
Last edited:

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread