Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
Καλημέρα!!! Αξίζει να βάλεις προγραμμα στο μοτέρ με τα 100ps; Ένα οποιοδήποτε απ τα επώνυμα rica,mountune, revo κλπ. Έχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση απ τα 100 στα 140 που υπόσχονται;από θέμα οικονομίας και αξιοπιστίας τι λένε; Εγώ σκέφτομαι για το προγραμμα της rica συγκεκριμένα.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Προφανώς και κάνει εντελώς διαφορετικό το αυτοκίνητο, μιλάμε για διαφορές 2+ δευτερολέπτων στο 0-100, τουλάχιστον +20χαω τελική, και ανάλογες διαφορές σε όλες τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις.

Η αξιοπιστία, τουλάχιστον σε αυτά που κινούνται στο εργοστασιακό range αποδόσεων (δηλαδή έως 140-145 άλογα) δεν μειώνεται σχεδόν καθόλου, τουλάχιστον στην αναμενόμενη διάρκεια ζωής του οχήματος.

Η οικονομία (αν και δεν θα έπρεπε να ρωτάς καθόλου για αυτό, αφού μιλάμε για remap) εξαρτάται από το αν θα πάρεις κάποιο "τύπου-OEM" (δηλαδή τα remaps που είναι παρόμοια με τα stock 125-140άρια) ή κάποιο Stage1. Στην πρώτη περίπτωση θα έχεις την ίδια σχεδόν κατανάλωση με το αντίστοιχο εργοστασιακό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα έχεις μια πολύ μικρή μείωση της κατανάλωσης, της τάξης του 5-6%. Προσοχή ότι αυτό το νούμερο ισχύει με κανονική οδήγηση, αφού η εξοικονόμηση προκύπτει από τους χάρτες cruising (closed-loop), όσο περισσότερο το πηγαίνεις WOT (open-loop), τόσο περισσότερο αυξάνεις την κατανάλωση, λόγω της αυξημένης απόδοσης.

Αυτά είναι τα δεδομένα. Το αν αξίζει ή όχι, το ξέρεις μόνο εσύ.
 

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
Ναι οκ αυτό με την κατανάλωση απλά το ανέφερα να είχαμε να λέγαμε. Καταλαβαίνω τις επιπτώσεις μετά από remap. Οποτε αξίζει τον κόπο να μπω στη διαδικασία. Ποια εταιρία προτείνουμε γι αυτό; Η revo αξίζει; Το λέω γιατί για οποιοδήποτε άλλη θα πρέπει να κατέβω Αθήνα ενώ η revo έχει και Θεσσαλονίκη ντιλερ. Επίσης, οκ βάζουμε το προγραμμα, σε περίπτωση κάποιας αναβάθμισης κλπ στο σέρβις αυτό σβήνεται. Μετά πρέπει να το πληρώσεις ξανά το προγραμμα η η κάθε εταιρία αναλαμβάνει να στο περάσει ξανά ; Ρωτάω επειδή δεν γνωρίζω καθόλου πως λειτουργεί το σύστημα με τους προγραμματισμούς κλπ. Εννοώ πως λειτουργεί η αγορά σ αύτο το θέμα
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Θες να το βάλεις μόνος σου, ή να πας σε μαγαζί ? Αν θες, ξέρεις και μπορείς να το κάνεις μόνος σου (δεν είναι και τίποτα φοβερό), μπορείς να αγοράσεις από οποιαδήποτε εταιρεία δίνει και το κατάλληλο εργαλείο (συνηθέστερες είναι οι Rica, Superchips, PumaSpeed, Revo). Αν θες να πας σε μαγαζί, τότε αναγκαστικά θα πας εκεί που είναι, όπως λες για Rica στην Αθήνα.

Το remap θα σβηστεί αν και εφόσον σου περάσουν νέα έκδοση χαρτών στο service. Αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να ρωτήσεις τον tuner, γιατί ο κάθε ένας έχει διαφορετική τακτική: άλλος το ξαναβάζει δωρεάν, άλλος σε χρεώνει την ώρα που θα ασχοληθεί, άλλος σου λέει μέχρι τόσα δωρεάν reflashes εντός 3/4/5 ετών κλπ. Αν το έχεις βάλει μόνος σου, τότε μπορείς απλά να ξαναπεράσεις το remap από το εργαλείο. Προσοχή μόνο εδώ, γιατί υπάρχει περίπτωση το νέο εργοστασιακό πρόγραμμα να έχει διαφορετικά κλειδώματα, οπότε πριν ξαναπεράσεις το remap, πρέπει να επικοινωνήσεις με τον tuner.

Τέλος υπάρχει και το θέμα εγγύησης. Κάποιοι συγκεκριμένοι (1-2) tuners σου δίνουν εγγύηση, και ένας μάλιστα σου "εγγυάται" ότι το αυτοκίνητο θα διατηρήσει την εργοστασιακή εγγύηση. Ο συγκεκριμένος βάζει Rica και είναι από τους ακριβότερους.
 

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
Ωραία, έχει να προτείνει κάποιος  κάποια συγκεκριμένη εταιρία η οποία θεωρείται καλύτερη;  Δλδ ποια είναι η πιο διαδεδομένη και ίσως καλύτερη απ τις άλλες; Η rica ακόμα και στο σάιτ της είναι ακριβή. Έχει ίδια τιμή με τον εδώ tuner αλλά όπως είπες έχεις και την επιλογή να πάρεις το loader ώστε να το περάσεις μόνος σου 
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Η γνώμη μου είναι ότι καλό θα ήταν να έχεις dealer κοντά σου γιατί πάντα μπορεί να χρειαστεί να κάνεις κάτι, έστω και ένα reflash σε περίπτωση που κάνουν update στην αντιπροσωπεία, η κάτι πάει στραβά με το tune. Ακόμα και αν έχεις τον loader υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείς να κάνεις reflash. Σε εμένα το mTune της Mountune, δεν μου επιτρέπει να ξανακάνω reflash. Θα πρέπει να επικοινωνήσω με Mountune σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο και δεν είμαι σίγουρος ποια θα είναι η διαδικασία τότε.
Η Revo είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο, και λογικά δεν θα έχεις προβλήματα. Βέβαια από ότι είδα στο site τους, για το mk8, το tune είναι ακόμα under development. Μία από τα ίδια και για Mountune, αν ήθελες κάτι πιο φιλικό με την εγγύηση της Ford.
Ρώτησες στην Θεσσαλονίκη και σου είπαν ότι υπάρχει έτοιμο για το αμάξι σου?
 
  • Like
Αντιδράσεις: Dorilaos

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
Στη Θεσσαλονίκη είναι μόνο ένας reseller της revo  όπου για να πω την αλήθεια δεν ρώτησα ακόμα.απο κει και πέρα έχει κάποιους ακόμα οι οποίοι κάνουν custom προγράμματα αλλά να πω την αλήθεια δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο. Όσο αφορά κάτι επίσημο από τον αντιπρόσωπο της Ford εδώ, όχι απλά δεν ρώτησα, ούτε νερό στις πιτσιλιθρες δεν θέλω να μου βάλουν, όχι προγραμμα.εδω ακόμα και ένα ενδιάμεσο σέρβις που θέλω να κάνω και κάποια update σε κάποιες μονάδες του αυτοκινήτου που έχουν βγει (έχω 8500χλμ και τον Μάρτιο κλείνω χρόνο) λέω να κατέβω στην Αθήνα να το κάνω. Γι αυτό και είπα μήπως έβαζα και το προγραμμα μαζί.
 

Deagiannis

Rookie
Jan 2, 2018
22
0
0
35
Πειραιας
Καλησπερα σε όλους! Λοιπόν με τα απο αρκετό ψάξιμο εβαλα πρόγραμμα στο αυτοκίνητο mk8 st line 125 βενζίνη με αποτέλεσμα 148.6 και 27.5 η ροπή αρκετά καλο και γραμμικό στην οδηγήσει. Microchips tuning έγινε ο προγραμματισμός του αυτοκινήτου.
 

aft3rgl0w

New member
Apr 22, 2018
82
4
8
42
Cholargos
Μοντέλο
MK8
φυσικα πες μας στα ποσα Km είσαι καθώς και ποσο καιρό το έχεις το αμάξι, εγγύηση όπως ειπε και ο Angem καθώς και κόστος! Γενικά εντυπώσεις και απο εκει που το έκανες.
 

Deagiannis

Rookie
Jan 2, 2018
22
0
0
35
Πειραιας
5800χιλ. Εγγυηση φυσικά και χάθηκε, εντυπώσεις ειμαι πολυ ευχαριστημένοςη διαφορά είναι εμφανείς και κόστος 350 ευρω, 7 μήνες το εχω το αμάξι
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Καλά έκανες και έβαλες πρόγραμμα. Την εγγύηση γιατί την έχασες; Θα συνεχίσεις κανονικά τα service όπως προβλέπεται και αν παρουσιασθεί πρόβλημα στον κινητήρα θα ζητήσεις από τον βελτιωτή να σου ξαναβάλει προσωρινά το εργοστασιακό πρόγραμμα. Στην ακραία περίπτωση που ο εξουσιοδοτημένος θελήσει να το ψάξει και βρεί από τον εγκέφαλο ότι είχε εγκατασταθεί άλλο πρόγραμμα που αυτό δημιούργησε το πρόβλημα, τότε ναι έχασες την εγγύση.
 

Deagiannis

Rookie
Jan 2, 2018
22
0
0
35
Πειραιας
Καλημέρα ναι το ξέρω ετσι θα το έκανα!εχω μιλήσει με τον προγραμματιστεί και όποτε χρειαστεί να παει στην ford το αμάξι θα το απενεργοποιει,
 

Angem

Rookie
Mar 18, 2018
16
0
0
Είναι ασφαλές όμως όλο αυτό σε βάθος χρόνου; Δηλαδή το σασμάν και αυτά θα αντέξουν τόση ροπή γιατί απ ότι είδα στο συγκεκριμένο βελτιωτη που πηγές είδα ότι έχουν προγραμμα και για το 1.5 πετρέλαιο
 

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
Τα 148,6 που αναφέρεις είναι δυναμομετρημενα η απλά τα θεωρητικά άλογα που υπόσχεται ο κάθε βελτιωτης και το κάθε προγραμμα;
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Η εγγύηση αν ανακαλυφθει το πρόγραμμα χάνεται. Αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια.

Το θέμα είναι να είσαι τυχερός ωστε να μη χρειαστεί η εγγύηση, οπότε και θα ψάξουν αν εχει προγραμμα.
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Το ξέρω οτι το ξέρεις, το σχόλιό μου πήγαινε πολύ παραπάνω απλά κόλλησε το Internet και μπήκε αργότερα.  :)
 

Deagiannis

Rookie
Jan 2, 2018
22
0
0
35
Πειραιας
Deagiannis said:
Καλησπερα σε όλους! Λοιπόν με τα απο αρκετό ψάξιμο εβαλα πρόγραμμα στο αυτοκίνητο mk8 st line 125 βενζίνη με αποτέλεσμα 148.6 και 27.5 η ροπή αρκετά καλο και γραμμικό στην οδηγήσει. Microchips tuning έγινε ο προγραμματισμός του αυτοκινήτου.

148.6 hp και η ροπη 227.5 γιατι το έγραψα λάθος οχι 27. 5 σχεδόν 23 κιλα
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread