Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Panos693

Original poster
New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Καλησπέρα, εδώ και μερικές μέρες κάποιες φορές σκαλώνουν τα ηλεκτρικά παράθυρα, εκεί δηλαδή που πατάω τον διακόπτη που βρίσκεται στην πόρτα του οδηγού, είτε για να κατεβάσω/ανεβάσω το παράθυρο του οδηγού είτε του συνοδηγού, δεν ανταποκρίνονται και χρειάζεται να πατήσω τους διακόπτες αρκετές φορές μέχρι να ξεμπλοκάρουν. Το ίδιο γίνεται και με τον διακόπτη του συνοδηγού.
Κάποιον περίεργο θόρυβο-ήχο δεν ακούω όταν αυτά δεν ανταποκρίνονται, το μόνο που ακούγεται είναι ένα μικρό "τικ" κάθε φορά που πατάω τον διακόπτη και δεν δουλεύει το παράθυρο. Επίσης παρατήρησα ότι όταν έχω την πόρτα του οδηγού ανοικτή και τύχει εκείνη την ώρα να πατήσω να ανοίξει το παράθυρο του οδηγού και έχει αυτό το κόλλημα που περιγράφω (δηλαδή δεν ανταποκρίνεται στην εντολή), με κάθε πάτημα του διακόπτη και για όση ώρα τον πατάω, ανάβει το φλας απ τον καθρέπτη του οδηγού. Συνήθως αν δεν ανταποκρίνεται το παράθυρο όταν η πόρτα είναι ανοικτή, με το που την κλείσω και πατήσω τον διακόπτη στρώνει.
Ασφάλεια δεν είναι, θα ήταν νεκρά τελείως τα παράθυρα, μπαταρία επίσης δεν είναι, αλλάχτηκε τέλος Ιανουαρίου του 2020, οπότε κάποιο ηλεκτρολογικό θέμα με κάποιο καλώδιο είναι κατά πάσα πιθανότητα. Ίσως με το άνοιξε-κλείσε την πόρτας να έχουν κοπεί συρματάκια σε κάποιο μέρος του καλωδίου που φεύγει απ τους διακόπτες προς το μοτέρ των παραθύρων.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Όπως τα λες, σίγουρα είναι κάποιο καλώδιο, ανοίγεις επένδυση και τσεκάρεις τη πλεξούδα που μπαίνει στη πόρτα.
 

Panos693

Original poster
New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Ωραία, θα το δοκιμάσω να αφαιρέσω την επένδυση οταν βρω λίγο χρόνο, μήπως και βγάλω άκρη και θα ενημερώσω για νεότερα!
 

Panos693

Original poster
New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Επανέρχομαι στο θέμα, αφαίρεσα τους διακόπτες να τους ελέγξω, ώστε αν είναι από εκεί το θέμα να μην αφαιρώ άδικα την επένδυση της πόρτας. Τους ψέκασα με καθαριστικό επαφών, τους έλεγξα με πολύμετρο και φαίνεται να δουλεύουν όπως πρέπει. Τους βάζω λοιπόν ξανά επάνω στο αμάξι να κάνω έλεγχο (με τους διακόπτες του οδηγού) και κατευθείαν δεν ανταποκρινόντουσαν, παρά μόνο αφού χρησιμοποίησα τον διακόπτη του συνοδηγού (ξεμπλοκάρει) ή αντίστοιχα στην περίπτωση που είχα ανοικτή την πόρτα κλείνοντάς την (επίσης ξεμπλοκάρει).
Οπότε το θέμα είναι στα καλώδια (λογικά). Αφαίρεσα την επένδυση προσεκτικά, διότι υπάρχουν πολλές εγκοπές από πλαστικά σε σημεία όπως η λαβή της πόρτας (που την τραβάμε για να κλείσει) τα οποία είναι πολύ εύκολο να σπάσουν. Με τα πολλά κατέβασα την επένδυση και όσα καλώδια περνάνε προς το μοτέρ των παραθύρων ή τους διακόπτες (άπειρα) εξωτερικά φαινόντουσαν άψογα. Το θέμα κατά πάσα πιθανότητα είναι στο σημείο που φεύγει μια πλεξούδα απ την άκρη της πόρτας και εισέρχεται στο αριστερό μέρος σε μία τρύπα που βρίσκεται μπροστά απ την πόρτα. Εκεί πρόσβαση δεν υπάρχει, πόσο μάλλον ώστε να ελεγχθούν ένα ένα τα καλώδια, οπότε προς το παρόν μιας και με διάφορα "κολπάκια" ξεμπλοκάρει το όλο θέμα, το αφήνω ως έχει, ενώ αν χειροτερέψει θα απευθυνθώ σε κάποιον ηλεκτρολόγο που γνωρίζει καλύτερα.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Γι'αυτό σου είπα για το σημείο που μπαίνει η πλεξούδα στη πόρτα, το να τσακίσει κάποιο καλώδιο στην ευθεία (δηλαδή μέσα στη πόρτα) είναι δύσκολο και σπάνιο, ενώ πάνω στους μεντεσέδες είναι πιο πιθανό. Πάντως δεν χρειάζεται να βγάλεις τη φούσκα, αρκεί με ένα πολύμετρο να τσεκάρεις για ασυνέχειες μεταξύ πλεξούδας μέσα στη καμπίνα και τερματικών πάνω στους διακόπτες (θα πρέπει να το πας χρώμα-χρώμα).
 

theoanag

Member
May 23, 2018
112
47
28
Ακριβως το ιδιο επαθα και εγω στο mk7 ανοιγοκλεινα την πορτα και μια επαιζε και μια οχι ελεγα οτι φταιει ο διακοπτης, πλεξουδα ειναι μου το εφτιαξε ο Πλεσσας με πολυ μικρο κοστος εκανε παρακαμψη στο καλωδιο που ειχε κοπει . μην πας σε αντιπροσωπεια γιατι θα σου πουν να την αντικαταστησεις ολη.
 

Panos693

Original poster
New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Καλησπέρα σε όλους, επανέρχομαι μετά από πολυύ καιρό πάνω στο συγκεκριμένο θέμα! Όπως είχα αναφέρει παραπάνω αντιμετώπιζα ένα περίεργο θεματάκι με τα ηλεκτρικά παράθυρα που κατεβαίναν και ανεβαίναν όποτε τους έκανε κέφι! Με κάποια κολπάκια αντιμετωπιζόταν το όλο θέμα και ξεμπλοκάραν προσωρινά, όμως τελευταία δεν δούλευαν και πολύ τα διάφορα γιατροσόφια που έκανα, μέχρι που νέκρωσαν τελείως και αποφάσισα να το πάω σε έναν γιατρό ώστε να λύσει το όλο θέμα!
Υποπτευόμουν κάποιο κομμένο καλώδιο όπως μου έιχαν αναφέρει και από πάνω σε προηγούμενα posts και όντως έτσι ήταν. Είχε κοπεί ένα καλώδιο ακριβώς μέσα στην φύσα στην άκρη του που έχει ένα σιδεράκι (για αγωγιμότητα) και γι αυτό το λόγο έβλεπα εγώ σε κάθε μου ψάξιμο όλα τα καλώδια από άποψη εμφάνισης άψογα!
Το καλώδιο αυτό που είχε κοπεί (πληροφοριακά μαύρο-μωβ χρώμα) είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή ρεύματος και έτσι κάθε φορά που πάταγα το button για τα παράθυρα άναβε παρατεταμένα για όση ώρα κρατούσα το κουμπί η λάμπα για το φλας στον καθρέπτη.
Σαν διαδικασία πολύ απλή αν και έφαγα ώρα γιατί γινόταν χαμούλης από κόσμο, έκανε ο μάστορας εκεί μία καινούργια κόλληση στο σημείο της επαφής και όλα λειτουργούν άψογα!
Κόστος επισκευής αστείο, περί τα 10 ευρώ!
 
  • Like
  • Wow
Αντιδράσεις: geokats, dtsef and mk6car

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread