Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Kostaspilitsis

Original poster
Hero Member
Rookie
Mar 16, 2018
20
0
0
Καλησπέρα στην ομάδα και καλή εβδομάδα. Είμαι κάτοχος ενός Fiesta VIII 1.0 ecoboost 140ps st-line 3d. Παρέλαβα το αυτοκίνητο αυτό τέλη Μαΐου. Όπως γνωρίζετε, η συγκεκριμένη έκδοση καθώς και άλλες, πλην της business, αν θυμάμαι καλά, έρχεται με κιτ επισκευής και όχι με ρεζέρβα (ανάγκης και όχι κανονική). Εγώ έβαλα στην παραγγελία του αυτοκινήτου να μου έρθει με ρεζέρβα με επιβάρυνση 50€. Το αμάξι ήρθε χωρίς την ρεζέρβα γιατί τότε, μου είχε πει η αντιπροσωπία ότι είχε κάποιο θέμα η ford με τις ρεζέρβες. Να μην πολυλογώ, έγινε εκ νέου παραγγελία, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, και σήμερα ενημερώθηκα, από τον υπεύθυνο πωλήσεων, πως η ford κοστολογεί πλέον την ρεζέρβα όχι σαν αξεσουάρ αλλά σαν ανταλλακτικό με κόστος 250€ (ρεζέρβα, γρύλος, σταυρός ή μπουλονόκλειδο). Δεν αποσαφήνισα αν η τιμή αυτή είναι με τον συμψηφισμό, 300€ μείον 50€ ίσον 250€. Η παραλαβή θα γίνει εντός της άλλης εβδομάδας και περιμένουν να δουν τι θα γίνει με το θέμα της τιμής. Ενημερώνω λοιπόν όλους όσους έχουν κάνει παραγγελία ρεζέρβας, είτε τους έχει γνωστοποιηθεί το θέμα είτε όχι, ώστε να είναι ενήμεροι και να δούμε πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Δεν γνωρίζω αν αυτή η νέα πολιτική ισχύει και για άλλα μοντέλα της ford που έχουν κιτ επισκευής και οι αγοραστές τους έχουν παραγγείλει ρεζέρβα.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Όπως σου έγραψα και στο άλλο thread, το έχεις αυτό σε κάποιο χαρτί ? Και αν ναι, το έχεις πληρώσει ? Αν ναι, τότε απλά πηγαίνεις και παραλαμβάνεις χωρίς να δώσεις ούτε ευρώ παραπάνω.
 

Kostaspilitsis

Original poster
Hero Member
Rookie
Mar 16, 2018
20
0
0
Καλησπέρα The Ace. Θα πρέπει να το κοιτάξω γιατί δεν το θυμάμαι.
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες μιας και η παραγγελία έγινε κάπου τον φλεβάρη. Δηλαδή πολύ πριν αλλάξει η πολιτική της ford. Παρ όλα αυτά όμως δεν νομίζω πως θα είναι τόσο απλό και ίσως όχι από την αντιπροσωπεία.
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Έχοντας πληρώσει το συμφωνηθέν (50 ευρώ επιπλέον) για τη ρεζέρβα, δεν είναι δυνατόν με εκ των υστέρων ενημέρωση, να πληρώσεις αλλά 250-300 για μια ρεζέρβα.

Αν δε στη δώσουν, μην παραλάβεις την καινούργια με τέτοιο κόστος (και ζήτα τα χρήματά σου πίσω). Με πολύ χαμηλότερο (όπως έκανα και γω) θα έχεις ρεζέρβα μεταχειρισμένη και αχρησιμοποιήτη από κάποιο άλλο fiesta..
 

Kostaspilitsis

Original poster
Hero Member
Rookie
Mar 16, 2018
20
0
0
Fiestaris είχα κοιτάξει από πριν για το αν πουλάνε ρεζερβα (η ρεζέρβα του mk8 είναι ίδια με του mk7) και όντως την πουλάγανε αλλά χωρίς γρύλο και μπουλονόκλειδο, απλά την ρεζέρβα.
Θα ψαξω να βρω τα χαρτια της παραγγελίας, αποδείξεις κλπ και όταν έρθει στην αντιπροσωπία θα πάω από κει.
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Εγώ από ΜΚ7.5 πήρα και ήταν κομπλέ. Την πήρα από μέλος που την είχε στα αζητητα. Αργότερα όμως βρήκα και αλλού. Αν δε βγάλεις άκρη, πες μου.
 

merlin

New member
Jul 19, 2017
51
0
0
Αν δυσκολεύονται τόσο, πες τους να την κάνουν παραγγελία μαζί με ένα αμάξι στο μέλλον που θα έχει κιτ επισκευής και όταν έρθει την κάνετε τράμπα. Έτσι έκανα κ εγώ.
 

aft3rgl0w

New member
Apr 22, 2018
82
4
8
42
Cholargos
Μοντέλο
MK8
ναι οκ τραγικό αυτό, μου κάνει πολυ ασχημη εντύπωση αυτό. επειδη εχω παει τελευταια βδομαδα σε 2 dealers για παραγγελία ST line ολοι μου ειπανε 50€ και κανεις δεν ανέφερε πως εχει αλλάξει η πολιτική. Αναμένεται να βάλω την παραγγελία εντος της άλλης εβδομαδας, αμα γινει καμια μ***α δεν προκειται να σκάσω πάνω απο 50 για μια ρεζερβα και μπουλονόκλειδο...έλεος δλδ.
 

Gmts

Rookie
Nov 23, 2018
21
0
1
Εμένα μου το είχαν πει πριν κάνω την παραγγελία του αυτοκινήτου, ότι αν θέλω ρεζέρβα είναι  extra κόστος 350 ευρώ
 

aft3rgl0w

New member
Apr 22, 2018
82
4
8
42
Cholargos
Μοντέλο
MK8
τι να πω ρε μαγκες μου φαινεται θεότρελο.....μεσα στην προηγούμενη εβδομάδα εχω παει σε 4 διαφορετικούς dealers και ολοι ειπανε 50€ για ρεζέρβα...
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Να ρωτήσω γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχει ρεζέρβα ?
Σε άλλα αυτοκίνητα με πολλαπλάσια αξία του Fiesta, δεν υπάρχει ούτε σαν έξτρα η ρεζέρβα.
Εφόσον υπάρχει κιτ επισκευής μου φαίνεται κατά κάποιο τρόπο περιττό βάρος.
 

Gmts

Rookie
Nov 23, 2018
21
0
1
Είναι καθαρά για το ψυχολογικό κομάτι.Μήπως και χρειαστεί αν κ ελάχιστες έως και καθόλου να μη χρειαστεί.
 

merlin

New member
Jul 19, 2017
51
0
0
John το κιτ επισκευής είναι μόνο για να συμπληρώσεις αέρα που έχεις χάσει απο μικρή τρυπα και μόνο. Αν τον χάσεις τελείως κ ξεζαντώσει δεν φουσκώνει με τίποτα. Όπως επίσης και αν σκιστεί πάλι δεν κάνεις τίποτα..
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Το kit επισκευής μπορεί να σε σώσει σε περιπτώσεις μικρών καρφιών, μικρών βιδών, και γενικώς σε περιπτώσεις που η τρύπα είναι πολύ μικρή και μπορεί να καλυφθεί με τον αφρό. Σε οποιαδήποτε άλλο περίπτωση, από πιο μεγαλούτσικη τρύπα (π.χ. από κάποιο κομμάτι σίδερο, γυαλί κλπ), μέχρι ξεκόλλημα κομματιού και φυσικά σκισίματος, δεν κάνει απολύτως τίποτα (δεν κρατάει πίεση ούτε μέχρι να φτάσεις σε βενζινάδικο) και μόνο με ρεζέρβα ή οδική μπορείς να συνεχίσεις.

Αν και λένε γενικώς ότι ρεζέρβα χρειάζονται μόνο τα 4x4/SUV λόγω -και καλά- ότι πάνε "εκτός δρόμου" (και άρα είναι πιο πιθανό να σκιστεί παρά να τρυπήσει το λάστιχο) εγώ π.χ. έσκισα το λάστιχο του CX7 βγαίνοντας από το garage του σπιτιού μου, οπότε αν δεν είχα ρεζέρβα θα είχα μείνει εκεί ή θα είχα αναγκαστεί να πάρω το άλλο αυτοκίνητο.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
19
www.fiestamaniacs.gr
Ψυχολογικό το θέμα πιστεύω. Όπως και θέμα τύχης. Έχω το fiesta από το 2007 και η ρεζέρβα του είναι καινούρια. Δεν την χρειάστηκα ποτέ. Και μη μου πει κανείς ότι δεν κάνω χιλιόμετρα  qq
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Μάλλον θέμα τύχης (ή ατυχίας) και όχι μόνο ψυχολογικό. Μπορεί να μη σου τύχει ποτέ, μπορεί και να σου τύχει όμως. Σε κάθε ενδεχόμενο, καλό είναι να υπάρχει για να μην περιμένεις ρυμούλκηση για κάτι τόσο απλό...
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Συμφωνώ οτι είναι για το ψυχολογικό κομμάτι κυρίως.
Γνωρίζω οτι είναι για μικρές τρύπες και όχι σκισίματα κλπ κλπ.
Όπως αντίστοιχα η ρεζέρβα (εφόσον δεν είναι κανονικού μεγέθους) έχει και αυτή τους περιορισμούς της.

Κουβαλούσαμε για 17 χρόνια ρεζέρβα κανονικού μεγέθους και δεν χρειάστηκε ποτέ για 275.000 χιλιόμετρα.
Ένα λάστιχο πάθαμε και αυτό σε χώρο εργασίας εντός Αττικής. Ώσπου να σχολάσει ο πατέρας ήρθε η οδική το πήγε στον λαστιχά και σε ελάχιστο χρόνο έληξε το θέμα.

Θεωρώ πως αν προσέχεις που κινείσαι είναι σχεδόν απίθανο να πάθεις ανεπανόρθωτη ζημιά.
Εγώ (στο δεύτερο αμάξι) μέσα σε 3 μήνες πάτησα 3 φορές βίδες και καρφιά. Όμως σφήνωναν μέσα και δεν έχανε καθόλου αέρα. To έβρισκα τυχαία. Δεν χτύπαγε το TPMS.

Aν κάνει 50€ έξτρα γίνεσαι 20 κιλά βαρύτερος αλλά έχεις την σιγουριά της ρεζέρβας αν και όποτε τη χρειαστείς.
Αν κάνει 350€ όπως λέγεται στα τελευταία σχόλια (περίπου δηλαδή όσο 3-4 καινούργια λάστιχα), έχεις πληρώσει 1 τετράδα ελαστικών για κάτι που ίσως να μη χρειαστείς ποτέ. Φορτώνεσαι και το έξτρα βάρος.
Χάνεις και τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το πορτ μπαγάζ.  ::)

Καλό είναι να υπάρχει αλλά δεν νομίζω οτι είναι τόσο απαραίτητο.
Εκτός και είσαι σε κανένα χωριό στη μέση του πουθενά. 
 
  • Like
Αντιδράσεις: Babis.M

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
350 σίγουρα δεν αξίζουν αλλά όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο ποστ, βρίσκεις μεταχειρισμένη σε άριστη κατάσταση σε λογική τιμή.

Το που θα σε βρει είναι τυχαίο. Σαφώς και το αμάξι δεν το παίρνεις μόνο για να πηγαινοέρχεσαι στη δουλειά αλλά και για διακοπές και για οτιδήποτε, επομένως προσωπικά την θέλω.

Τέλος, αποθηκευτικό χώρο δε χάνεις, διότι στο ΜΚ8 εκεί που είναι η ρεζέρβα, έχει ένα φελιζολένιο πράγμα, στο οποίο μέσα αποθηκεύεται ο αφρός και το μηχάνημα φουσκώματος που πιάνει όσο η ρεζέρβα.

Η τελική απόφαση μετά από όσα έχουμε πει νομίζω έχει να κάνει με το πως το βλέπει ο καθένας.
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Όσο η ρεζέρβα πιάνει το Subwoofer και ο ενισχυτής του Bang and Olfusen ηχοσυστήματος.

Το κομπρεσεράκι είναι πολύ μικρό. περίπου 15χ15 εκατοστά.
Εγώ στο χώρο της ρεζέρβας έχω πυροσβεστήρα (χωράει άνετα και δεύτερος), φαρμακείο, τρίγωνο, γιλέκο, φακό συν το κιτ επισκευής.
Και χωράει και άλλα.(πχ. δευτερο μπουκαλάκι αφρού κλπ)  Μπαίνουν όλα μέσα στο φελιζολένιο πλαίσιο για να μη κουνιούνται πέρα δώθε.

Συμφωνώ για την τελική άποψη. Όπως και για τη μεταχειρισμένη ρεζέρβα.(σιγά τη μεταχείριση που θα έχει)    ;)
 

aft3rgl0w

New member
Apr 22, 2018
82
4
8
42
Cholargos
Μοντέλο
MK8
ο αφρος σε καλύπτει περιορισμενα, η ρεζερβα πληρως.
εγω την θέλω την ρεζερβα μιας και εχω αλλάξει 2 λαστιχα σε 20 χρόνια.θα μου πεις οκ να περιμενω την οδική αλλα έστω οτι εισαι στου διαολου τον πατερα και τελοσπαντων ολα να συνηγορούν εναντίον σου με τη βοήθεια του μέρφυ, και δεν σε καλυπτει ο αφρος......δεν ψήνομαι να κάτσω να περιμενω ισως και ωρες για οδική για κατι τοσο απλο που σε 15' το πολυ εχω αλλάξει μονος μου, και ειδικα αμα εισαι μαζι με τιποτα παιδια κτλ κτλ..
αυτά.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread