Καλώς ήλθατε στο ανανεωμένο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για λόγους ασφαλείας για να μπορέσετε να συνδεθείτε θα πρέπει να κάνετε επαναφορά κωδικού βάζοντας το e-mail που αντιστοιχεί στον λογαριασμό σας.
Επαναφορά κωδικού
  Guest viewing is limited
  • You have a limited number of page views remaining
  • 0 guest views remaining

thetechgeekster

Original poster
Newbie
Dec 10, 2021
4
0
1
Μοντέλο
MK6.5
LOCATION
Ηράκλειο Κρήτης
Καλημέρα σε όλους,
Έχω στην κατοχή μου εδώ και ένα χρόνο ένα Fiesta 1.25 (FUJA κινητήρας) του 2007 με 137000 χιλ. Ήταν της οικογένειάς μου και μετά από επισκευή από ακινησία ήρθε στην κατοχή μου (κόστος επισκευής περίπου 2000ε γτ πάντα κάτι ήθελε). Υπάρχει το εξής πρόβλημα, από την αρχή που το πήρα, το αυτοκίνητο πετάει λάδια από το σωληνάκι της εξαγωγής που πάει στο φίλτρο και βγάζει αρκετή αναθυμίαση από την εισαγωγή λαδιού. Στην αρχή δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα, "άδειαζε" 2 λίτρα λάδι περίπου κάθε 1500χιλ. Τώρα όμως, μετά από 487χιλ, μου άναψε λαμπάκι και πήρε περίπου 2λ για να γεμίσει. Αν και έχω συνηθίσει να έχω 4λιτρο λάδι στο πορτ παγκαζ για να βάζω, κάτι μου λέει ότι δεν θα αντέξει πολύ ο κινητήρας. Άλλαζα φίλτρο λαδίου και αέρα κάθε 6 μήνες, από 5w-30 πήγα σε 10w-40 μήπως και δεν έφευγε τόσο γρήγορα αλλά τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί.

Από ότι μου έχουν πει οι περισσότεροι μάστορες που το έχω πάει μάλλον είναι θέμα ελατηρίων λαδιών και πετάει τα λάδια προς τα έξω. Κόστος επισκευής ~ 1000ευρώ.

Το ερώτημα είναι το εξής, τι είναι καλυτερο να κάνω; Να πάρω ένα μεταχερισμένο μοτέρ, να επισκευάσω αυτό που έχει ήδη ή να το βάψω μπλε και να το πετάξω στην θάλασσα; Έχω ήδη διαθέσει αρκετά χρήματα και πλεόν τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω δεν είναι πολλά και δεν μπορώ εύκολα να το μπατονιάρω για ένα καινούργιο/μεταχειρισμένο αμάξι.

Τι μου προτείνουν οι θεοί του forum? Τι θα κάνατε στην θέση μου? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,851
50
48
43
Ιωάννινα
Βρες ένα μοτέρ από την ανακύκλωση με λίγα χιλιόμετρα και βάλτο επάνω, προτεινόμενο κόστος 300 το μοτέρ και 150 εργασία, λάδια κλπ.. Οι ανακατασκευές είναι σοβαρή δουλειά και θέλει καλό μαστορα και αν δεν γίνουν καλά έχεις θέματα.

Sent from my A80Pro using Tapatalk
 

thetechgeekster

Original poster
Newbie
Dec 10, 2021
4
0
1
Μοντέλο
MK6.5
LOCATION
Ηράκλειο Κρήτης
T turbomaniac και όλοι. Είμαι σε διαδικασία να βρώ μεταχειρισμένο μοτερ για να αλλάξω. Δυστηχώς είναι πολύ δύσκολο να βρώ μοτέρ 1.2(fuja), υπάρχουν πολλά και καλά 1.4 (fxja). Θα μπορούσα να κουμπώσω σχετικά ανόδυνα ένα μοτέρ 1.4(fxja) επάνω ή πρέπει να βρώ 1.2(fuja) οπωσδήποτε;
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread