Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

VASSOS

Pro Member
Aug 2, 2012
560
0
16
49
marousi
οχι κοντρες ! οχι τρεχαλες ! οχι βιαζομαι ! οχι αργησα !οχι υπαρχει αναγκη !παμε σιγα για να φτασουμε γρηγορα !
 

mk1 Stelios

Original poster
Hero Member
Απέτυχαν στις δοκιμές πρόσκρουσης του IIHS τα αυτοκίνητα πόλης



Ανεπαρκής κρίθηκε η προστασία που προσφέρουν τα μικρά αυτοκίνητα, στις δοκιμές πρόσκρουσης του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ασφάλειας στους Αυτοκινητοδρόμους (IIHS).
Το «Insurance Institute for Highway Safety» είναι το αντίστοιχο EuroNCAP και οι δοκιμές που πραγματοποιεί θεωρούνται από τις πλέον αξιόπιστες παγκοσμίως. Το ινστιτούτο αξιολόγησε 11 δημοφιλή μικρά αυτοκίνητα σε μόνο έναν τομέα, αυτόν της μετωπικής πρόσκρουσης σε μικρή επιφάνεια, με ταχύτητα 40 μιλίων (64,4 χλμ./ώρα).

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, μόνο το Chevrolet Spark κατάφερε να πετύχει αποδεκτό σκορ προσφέροντας την καλύτερη προστασία στον οδηγό. Τα Mazda2, Kia Rio, Toyota Yaris και Ford Fiesta κρίθηκαν «οριακά», ενώ τα Mitsubishi Mirage (Space Star), Nissan Versa, Toyota Prius C, Hyundai Accent, Fiat 500 και Honda Fit/Jazz ως «φτωχά».

Κανένα δεν κατάφερε να κριθεί ως «καλό», κάτι που αποδεικνύει τις διαφορές που έχουν στον τομέα της ασφάλειας τα αυτοκίνητα πόλης από τα μεγαλύτερα. Να σημειώσουμε εδώ ότι η βαθμολογία του IIHS αποτελείται από τέσσερα επίπεδα (φτωχό, οριακό, αποδεκτό και καλό).

zougla.gr

http://www.autogreeknews.gr/article/5831/mono-1-sta-11-mikra-autokinita-perase-amerikanika-crash-tests
 

mk1 Stelios

Original poster
Hero Member
Δεν υπάρχει ακίνδυνη ποσότητα αλκοόλ


Η αλκοολαιμία, το ποσοστό δηλαδή σε αλκοόλ στο αίμα μας, ακόμη και σε ελάχιστες ποσότητες, είναι ικανή να μειώσει σημαντικά την ικανότητα οδήγησης. Το κακό με το αλκοόλ είναι ότι η μείωση της ικανότητας οδήγησης δε γίνεται γρήγορα αντιληπτή, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό ποσοστό σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων να έχει βασική αιτία τη χρήση του αλκοόλ.

Πρακτικά 250 γρμ. μπίρας ή 100 γρμ. κρασιού ή 70 γρμ. απεριτίφ ή 30 γρμ. ούζου, βότκας, ουίσκι κ.λπ. «μεταφράζονται» σε 0,2 χιλ. αλκοόλ για τους άνδρες και 0,3 για τις γυναίκες. Το επιτρεπτό όριο από τον ΚΟΚ είναι έως 0,25 χιλ./λίτρο στον εκπνεόμενο αέρα ή 0,5 χιλ. στο αίμα. Συνεπώς, πολύ εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος πόσο κοντά στην παράβαση βρίσκεται ο καθένας από εμάς.

Ποσότητα αλκοόλ από 0,25 έως 0,50 χιλ. στην εκπνοή ή από 0,5 έως 0,8 χιλ. στο αίμα του οδηγού σημαίνει αυτόματα 200 ευρώ πρόστιμο, ακινητοποίηση του αυτοκινήτου και 5 βαθμούς στο point system.

Ποσοστό από 0,40 έως 0,60 χιλ. στην εκπνοή ή από 0,80 έως 1,1 χιλ. στο αίμα του οδηγού βάσει του ΚΟΚ συνεπάγεται πρόστιμο 700 ευρώ, ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, 90 ημέρες επιτόπου αφαίρεση της αδείας και 9 βαθμούς στο point system.

Ποσοστό πάνω από 0,60 χιλ. στην εκπνοή ή πάνω από 1,1 χιλ. στο αίμα του οδηγού σημαίνει άμεσο πρόστιμο 1.200 ευρώ, 180 ημέρες άμεσα αφαίρεση αδείας και τουλάχιστον 2μηνη φυλάκιση. Αν επαναληφθεί η παράβαση αυτή στα επόμενα δύο χρόνια, τότε το πρόστιμο φτάνει στα 2.000 ευρώ, αφαίρεση αδείας για 5 χρόνια και φυλάκιση 6 μηνών.

Το πιο σημαντικό είναι ότι, εφόσον προκαλέσουμε κάποιο ατύχημα, ουσιαστικά είμαστε ανασφάλιστοι, αφού η ασφαλιστική μας εταιρία, μόλις αποζημιώσει το θύμα, θα στραφεί εναντίον μας, προκειμένου να εισπράξει πίσω το ποσό που κατέβαλε.

Κι αν υπάρχουν μόνον υλικές ζημιές, το όλο θέμα κλείνει με λογικά ποσά. Τι συμβαίνει όμως όταν υπάρχει βαρύς τραυματισμός ή ακόμη και θάνατος; Τότε θεωρείται σίγουρο ότι ο πιωμένος οδηγός θα χάσει όλη του την περιουσία. Και αν δε μας ενδιαφέρει το τι πρόκειται να πάθει κάποιος συνάνθρωπός μας, τότε ας ενδιαφερθούμε για τις περιουσίες μας!

πηγη ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗ


Υπολογισμός Περιεκτικότητας Αλκοόλ στο Αίμα

http://www.iatronet.gr/members/bac/default.asp
 
Aug 7, 2014
53
0
6
40
καλά το παιδάκι είναι για τα πανηγύρια....μάλλον φιγούρα έκανε παρά οδηγούσε...τουλάχιστον φορούσε κράνος!
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΑ!!

Η αδρεναλίνη που σου δίνει 1 τεταρτο σε μια πίστα, ισοδυναμεί με ένα χρόνο επικίνδυνης οδήγησης στο δρόμο.

Είναι τουλάχιστον ανόητο να παίζεις την ΑΝΑΠΗΡΙΑ σου κορόνα-γράμματα για να "τιμωρήσεις" τον  νεαρό/η που νομίζει οτι έχει πιο γρηγορο αμάξι απο το δικό σου. Είναι επίσης τουλάχιστον ανόητο να κινείσαι στις εθνικές οδούς με ταχύτητες απογείωσης boing 747. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ πως θα αντιδράσετε αν πεταχτεί ένα μεγάλο σκυλί που θα μπει ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ, το πιο πιθανο είναι ενστικτωδώς να προσπαθήσετε να το αποφύγετε με αποτέλεσμα τουμπες με 160-200 χλμ (αν είστε τυχεροι και δε καρφωθείτε σε καμια κολώνα ή σε άλλο όχημα), οποτε μιλάμε για ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ και ας φοράτε και ζώνη. 

Μιλάμε για ενα τεράστιο πρόβλημα που κανένας δεν θίγει και όλοι λένε απλα για τους νεκρούς: οι 2000 ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (χωρις χερι, χωρις πόδι, να αφοδέυουν σε σακουλάκι μια ζωη που το κουβαλάνε μαζί τους, καθηκωμένοι σε αναπηρικό καροτσάκι, κλπ)

Άραγε αξίζει να μεινεις μια ζωη σε αναπηρικό καροτσάκι για μερικά δευτερόλεπτα αδρεναλίνης? 
 

mk1 Stelios

Original poster
Hero Member
Ισόβια σε όποιον προκαλεί θανατηφόρο τροχαίο

Οι Βρετανοί απεφάνθησαν. Όποιος οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, μιλά στο κινητό τηλέφωνο, τρέχει υπερβολικά, περνά παράνομα τον ερυθρό σηματοδότη ή το STOP και προκαλέσει τον θάνατο άλλων προσώπων θα τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη. 

Με απλά λόγια, οι αρμόδιες αρχές θα τους αντιμετωπίζουν ως δολοφόνους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ο πέλεκυς της βρετανικής δικαιοσύνης θα πέφτει τόσο βαρύς στους οδηγούς, που πλέον όλοι θα σκέφτονται δύο φορές πριν προβούν σε κάποια από τις παραπάνω παραβάσεις.

Ο νέος νόμος ψηφίστηκε από τη βρετανική βουλή και θα τεθεί σε ισχύ άμεσα. Μάλιστα, βαρύτερα πρόστιμα και καταδίκες θα υπάρξουν και για τους ποδηλάτες. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει δραστικά τα τροχαία δυστυχήματα και να αποφευχθούν τραγωδίες όπως αυτή στα προάστια του Λονδίνου, τον Αύγουστο το 2016.

Τότε, ο 30χρονος Tomasz Kroker αφαιρέθηκε λόγω του κινητού τηλεφώνου, με αποτέλεσμα να παρασύρει με το φορτηγό του ένα επιβατικό όχημα στο οποίο επέβαιναν μία μητέρα με τα τρία ανήλικα παιδιά της, συνθλίβοντάς τους κυριολεκτικά. Το τραγικό δυστύχημα είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, με τους κυβερνώντες να υπόσχονται άμεσα αλλαγές στη νομοθεσία.

zougla.gr 
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
39
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
Και στο Ελλαδισταν,περνας κοκκινο μπροστα στην αστυνομια και πληρωνεις 350€,αφαιρεση διπλωματος για 2 μηνες και 9 ποντοι στο point system!!! απλα και ομορφα ενας ''δολοφονος'' με 350€ σε 2 μηνες μπορει να ξαναπροσπαθησει...
Παραδειγμα προς μιμηση η Βρετανοι και μπραβο τους!!!!
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread