Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Lucifer

Hero Member
May 14, 2010
3,282
1
0
θα δείξει...
Ημέρες διάσωσης 2011

Το Auto Τρίτη σας καλεί να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία την Κυριακή 17 Απριλίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δράσης «ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 2011». Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Ford Βροχίδης – Χάτζης Α.Ε., η Firexpress και το Auto Τρίτη.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει (από τις 09:30 έως τις 15:00):

· απεγκλωβισμούς από τρακαρισμένα οχήματα
· επίδειξη πυροσβεστικής διάσωσης
· προσομοιωτή ζωνών ασφαλείας
· test drive έκθεσης αυτοκινήτων
· παρουσίαση πυροσβεστικών οχημάτων

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

http://www.autotriti.gr/data/news/pages/99282.asp
 

sophia

Member
Feb 6, 2011
172
0
0
53
ΑΘΗΝΑ
Η κίνηση γεωργικών μηχανημάτων με χαμηλές ταχύτητες στους στενούς δρόμους εκνευρίζουν τον οδηγό και συνήθως ωθούν σε επιπόλαια προσπεράσματα. Το σκηνικό αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις νυκτερινές ώρες.

Σε πολλά σημεία των επαρχιακών δρόμων είναι έντονα τα σημάδια εγκατάλειψης από πλευράς πολιτείας. Αυτό αφορά τόσο την ποιότητα του δρόμου, τις συνεχείς λακκούβες, την ελλιπή σήμανση, την απουσία διαγραμμίσεων, τις ριγμένες πινακίδες και κυρίως τις ξεθωριασμένες πινακίδες, οι οποίες δεν είναι ευδιάκριτες.

Η είσοδος σε κατοικημένες περιοχές γίνεται πολύ γρήγορα και τις περισσότερες φορές ο οδηγός δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί, ώστε να μειώσει έγκαιρα την ταχύτητά του. Η μη ύπαρξη διαβάσεων πεζών κάνει τους τελευταίους να διασχίζουν τους δρόμους από κάθε σημείο, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο.

Τυφλές» στροφές, δρόμοι να «χάνονται» και άλλα σχετικά, αποτελούν μια συνηθισμένη εικόνα στο επαρχιακό δίκτυο. Συνεπώς, αν κάποιος οδηγός δεν γνωρίζει την περιοχή και το δρόμο, εύκολα μπορεί να προκαλέσει κάποιο ατύχημα.

Τα κάθε είδους ζώα αποτελούν θανάσιμους κινδύνους για τους οδηγούς. Μπορεί να ξεπροβάλουν από κάθε σημείο και γι’ αυτό το λόγο επιβάλλεται ο καθένας να οδηγεί πάντα αμυντικά. Να θυμόμαστε πάντα πως κάποιο τρομαγμένο ζώο στο δρόμο επιστρέφει αμέσως στο σημείο του δρόμου απ’ όπου ξεκίνησε, κάνοντας μεταβολή. Συνεπώς, δεν το προσπερνάμε από πίσω. Κορνάρουμε κι αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε, τότε περνάμε από εκείνο το σημείο του δρόμου που «βλέπει» το κεφάλι του. Σε άλλη περίπτωση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να το κτυπήσουμε με το αυτοκίνητο και με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η στάθμευση στο επαρχιακό δίκτυο είναι επικίνδυνη. Πρέπει να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι στο σημείο που σταματήσαμε οι διερχόμενοι οδηγοί μπορούν να μας δουν. Συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει ορατότητα. Και δεν ξεχνάμε ποτέ: όχι προσπεράσματα σε σημεία «τυφλά» δίχως καλή ορατότητα. 

 

πηγή : http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/99373.asp
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
δεν πολυκολαει σε αυτο το θεμα αλλα ειναι αρκετα συγκινητικο και ηθελα καπου να το ποσταρω...εδω πιστευω αρμοζει καλυτερα μιας και προειδοποιει γιατι προκυται!!!
http://tsekouratoi.blogspot.com/2011/09/blog-post_2927.html

εστω και αληθεια να μην ειναι(που δεν το πιστευω γιατι το συγκεκριμενο site το παρακολουθω καιρο και λεει τα νεα ετσι οπως ειναι) εχει νοημα και μακαρι να το ''πιασουν'' πολλοι!!!
 

Lucifer

Hero Member
May 14, 2010
3,282
1
0
θα δείξει...
Σύμφωνα με τα Link των πηγών απο τους τσεκουράτους πάει στην  πινέζα κ απο κει εδώ με αρχική δημοσίευση στο Αγιορειτικο Βήμα

εκεί γράφει
Ειδοποίησαν τον χειρουργο, ο οποίος για να τον χειρουργήσει ήθελε 1000 δολάρια.
άρα δεν έγινε στην Ελλάδα... αν είναι αλήθεια το όλο σκηνικό......

Το θέμα είναι οτι αυτά γίνονται παντού, ίσως αν όντως γινόταν κάτι τέτοιο να άλλαζαν μερικοί φιλοχρήματοι ορκισμένοι να σώζουν ζωές.....

Συγγνώμη για τη συνέχεια του off topic...
 

banned member

Hero Member
Jan 31, 2011
1,892
0
0
2020
Αυτό πρέπει το δεί κάθε άνθρωπος που έχει τα κλειδιά ενός οχήματος και την ικανότητα της οδήγησης.

http://etheldrivers.blogspot.com/2011/09/blog-post_547.html?spref=fb
 

m@kro

Maniac Member
May 11, 2010
4,440
56
48
43
Βόλος
μπράβο Μάριε που το ανέβασες.όσο και σκληρό είναι το βιντεάκι πρέπει να το δούμε όλοι μας γιατί όλοι μας έχουμε κάνει μ@λ@κιες στο δρόμο. να σκεφτόμαστε κάθε φορά που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο ότι δεν ήμαστε μόνη μας στον δρόμο(και βάζω και τον εαυτό μου μέσα). σήμερα ζω με την καρδιά κάποιου άτυχου νέου που έχασε την ζωή του σε τροχαίο από μ@λ@κια του. ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥ!!! όσο και γλυκό να είναι το γκάζι δεν σινχορή λάθη.
 

christos pap

Hero Member
Σεπτ. 25, 2010
988
0
0
32
μπραβο σε ολα τα παιδια που ανεβαζουν σχετικα λινκ για τη πληροφορηση και τον συνετισμο ολων μας πανω στο τιμονι,γιατι ειναι κριμα να συμβενουν ατυχηματα που μπορουν να μας κοστισουν τη ζωη η την ακαιρεοτητα μας
 

m@kro

Maniac Member
May 11, 2010
4,440
56
48
43
Βόλος
μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους ανεβούν επάνω Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες και να το παρακολουθήσουμε σαν club.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Offtopic: Δεν έχει τύχει να δεις live crash; Καλύτερα να μη δεις ποτέ, δεν είναι και ότι καλύτερο...
 

m@kro

Maniac Member
May 11, 2010
4,440
56
48
43
Βόλος
kostg said:
Offtopic: Δεν έχει τύχει να δεις live crash; Καλύτερα να μη δεις ποτέ, δεν είναι και ότι καλύτερο...

όντως είναι ανατριχιαστικό το crash test , αλλά νομίζω ότι όλοι οι οδηγοί πρέπει να δούμε ένα για να καταλάβουν επιτέλους τι σημαίνει η μη συνετή οδήγηση.
συγνώμη για το  offtopics
 

mk1 Stelios

Original poster
Hero Member
Lucifer said:

Οι πιο πολλοί δεν θα αντέξουν να τα δουν κ σίγουρα θα πουν φτου φτου μακριά από εμάς... αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κίνδυνος πάντα καραδοκεί...για αυτό πρέπει να βάλουμε καλά στο κεφάλι μας πως ίσως κάποια ημέρα μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις και ο σκοπός είναι να τις αποτρέψουμε όσο μπορούμε και ποτέ δεν πρέπει να πούμε ... έλα βρε αδερφέ ...δεν βαριέσαι... Μια και ΜΟΝΟ φορά ζούμε!!!
 

Lucifer

Hero Member
May 14, 2010
3,282
1
0
θα δείξει...
Μελλοντικοί χάροι .....

[youtube]gwkN_ZDvWM4&feature[/youtube]

κ μετά θα λέμε κρίμα το παιδί..... οχι οτι είχε αθλιο πατέρα....  :mad:
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
τον εχω ακουσει αρκετες φορες σε διαφορες εκδηλωσεις!Αξιζει να τον ακουσετε!
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
100% όπως ακριβως τα λέει ο ιαβέρης. Όλα ξεκινάνε απο το σπίτι. Και πώς να μην μισούνε τα παιδιά τους φίλε Ιαβέρη αφου συνεχως αισθάνονται οτι "χαράμισαν" τα νιάτα τους γι' αυτά?
 

mk1 Stelios

Original poster
Hero Member
O " ΙΑΒΕΡΗΣ"
ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ    -    ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

Αγώνες αυτοκινήτου: μια συνεχής κοινωνική προσφορά. Το μόνο άθλημα που από τότε που εμφανίσθηκε έως σήμερα επιτελεί έργο κοινωνικό.

Αεριζόμενα δισκόφρενα, αναρτήσεις, αεροδυναμική, ελαφριές και ανθεκτικές ζάντες, ελαστικά με άριστο «κράτημα», μπλοκέ διαφορικά, κιβώτια με πολλές και σωστές σχέσεις, τετρακίνηση, τετραδιεύθηνση, φώτα ιωδίου, καθίσματα τύπου bucket, άκαμπτος χώρος επιβατών, πλευρικοί δοκοί, πυρόσβεση, κράνη, ζώνες ασφαλείας και γενικά ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ και ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Το Α και το Ω για την διατήρηση του ανθρώπινου γένους που κινείται πάνω σε τέσσερις ή δύο τροχούς.
ΟΛΑ στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.
Ο ανταγωνισμός των κατασκευαστών (αυτοκινήτων), η προσπάθεια για διακρίσεις, νίκες και τελικά διαφήμιση, έφεραν αυτή τη ραγδαία εξέλιξη στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, εφαρμογές της οποίας μεταφέρθηκαν αυτούσιες στα νορμάλ καθημερινά αυτοκίνητα «βόλτας», στα αυτοκίνητα μας, στα δικά σας αυτοκίνητα!
Δεν τολμώ να σκεφθώ πόσοι περισσότεροι νεκροί και τραυματίες θα υπήρχαν παγκόσμια από «τροχαία», αν τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα δεν είχαν όλες της «ζωτικής» σημασίας για την ασφάλεια μας, βελτιώσεις αυτές.
Σκεφτείτε οι 3.500 νεκροί το χρόνο και οι 50.000 τραυματίες στην Ελλάδα, πόσοι θα ήταν, αν τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν τώρα ήταν σαν αυτά της προηγούμενης εικοσαετίας. «Λούνα παρκ» τρόμου, φρίκης και θανάτου με «συγκρουόμενα» και «γύρους θανάτου», θα ήταν η αυτοκινούμενη ζωή μας.
Ποδόσφαιρό, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, στίβος, πάλη, μποξ και δεκάδες άλλα αθλήματα που επινόησε ο άνθρωπος για να ψυχαγωγείται και να εκτονώνεται (σα θεατής βέβαια).
Μαζί τους πιο εντυπωσιακό το σπορ αυτοκινήτου, με θέαμα πιο πλούσιο και συγκλονιστικό από τα άλλα, συναγωνίζεται παγκόσμια σε θεαματικότητα για την πρώτη θέση με το ποδόσφαιρό.
Η σύγκριση όμως του αθλήματος του αυτοκινήτου με τα άλλα τελειώνει εδώ!
Τι άλλο προσφέρουν όλα αυτά τα αθλήματα στους ανθρώπους; Ποιο είναι το πραγματικό κοινωνικό τους όφελος; Τίποτα και κανένα. Εκτός βέβαια αν θεωρείται κοινωνική προσφορά η βελτίωση του «πετσιού» της μπάλας η της αντοχής του «φιλέ» του βόλεϊ, ή ίσως ακόμη της απορροφητικότητας (ιδρώτα) της κορδέλας μαλλιών των παικτών του τένις.

Το άθλημα του αυτοκινήτου όμως πραγματικά Σώζει ζωές!
Και μετά από όλα αυτά σκέφτομαι: γιατί αυτό το καταπληκτικό άθλημα, δεν προβάλλεται σωστά στη Ελλάδα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) ώστε να γίνει πιο σωστό «προσιτό» και να μπει στα σπίτια όλων των Ελλήνων; (και να σκεφτείτε, ότι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας το περνάμε μέσα στο αυτοκίνητο).
Μα για τον ίδιο λόγο που δεν μπαίνουν προστατευτικές μπαριέρες στους δρόμους, σωστή σήμανση, καλή άσφαλτος. Για τον ίδιο λόγο που δεν υπάρχει σωστή εκπαίδευση, εξέταση, κυκλοφοριακή αγωγή, «προστατευτική» αστυνόμευση, καθημερινή ενημέρωση. Για το λόγο αυτό που δεν κατασκευάζεται μια πίστα αγώνων αυτοκινήτου και ασφαλούς οδήγησης, για τον ίδιο λόγο που οι «φελλοί» επιπλέουν: απλά-απλά, για να σκοτωνόμαστε!
Ποιος ενδιαφέρεται όμως; Μήπως η Πολιτεία; Ούτε καν εμείς οι ίδιοι!
Είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι εάν οι Έλληνες οδηγοί είχαν λίγη ικανότητα και τη νοοτροπία ενός οδηγού αγώνων (συγκέντρωση, ετοιμότητα, προσοχή, γνώση φυσική κατάσταση κλπ) και ακόμη «εκτίμηση» στην ενεργητική και παθητική ασφάλεια και όχι στα «πουλ-μουρ» χαζά αξεσουάρ, τα ατυχήματα στην πατρίδα μας θα ήταν ελάχιστα (σε συνδυασμό βέβαια με ένα ασφαλέστερο οδικό δίκτυο).       
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread