Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Έχουμε πυροσβεστήρα; ...και που είναι;

  • στη θέση οδήγησης

    Ψήφοι: 6 14.0%
  • στην καμπίνα

    Ψήφοι: 5 11.6%
  • στο πορτπαγκάζ

    Ψήφοι: 29 67.4%
  • δεν έχω

    Ψήφοι: 3 7.0%
  • αλλού..

    Ψήφοι: 0 0.0%

  • Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει
    43

mk1 Stelios

Original poster
Hero Member
Γενικά το είπα. Αν κ για το συγκεκριμένο περιστατικό όπως κ σε κάθε τέτοιο περιστατικό η ταχύτητα που έχουν τα αυτοκίνητα είναι λιγότερο από 50 χιλιόμετρα ..μην σου πω μποτιλιάρισμα αφού οι πιο πολλοί χαζεύουν όπως πάντα να δουν το αξιοθέατο! Εγώ προσωπικά θα σταμάταγα όπως κ έχω κάνει αρκετές φορές σαν καλός Σαμαρείτης..κ το προτιμώ από το να κοιμάμαι με τύψεις που μπορούσα να βοηθήσω κ δεν το έκανα!! Σήμερα για φωτιά σε αυτοκίνητο..αύριο σε σπίτι..μεθαύριο σε τραυματισμό παραμεθαύριο σε κάποιον απεγκλωβισμό..κ πάει λέγοντας!!
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
39
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
Eχτες στην Αττικη οδο κατα τις 2 το μεσιμερι στο υψος τις Κυμης ενα ford transit ειχε παρει και αυτο φωτια απο την μερια του κινητηρα και ειχε εξαπλωθει και στην καροτσα πισω αλλα ευτυχως προλαβαν και το εσβησαν γιατι ηταν γεματο με χαρτηνους και πλαστικους φακελους(αυτους που εχουμε στα γραφεια μας) εαν προλαβα να δω καλα!!!ευτυχως χωρις κανεναν τραυματισμο!!
 

mk1 Stelios

Original poster
Hero Member
Σήμερα ένας μηχανόβιος στο φανάρι της Κερατέας στην Λαυρίου με την κοπέλα του ήταν τυχερός στην ατυχία του όταν μπροστά στα μάτια μας (εν κινήσει) άρχισε να φλέγεται η μηχανή του από μια τσάντα(βαλίτσα) που είχε φύγει από την θέση της κ ακούμπαγε στην εξάτμιση.... Φυσικά με χρήση πυροσβεστήρα αποτράπηκε το κακό που θα τους έβρισκε παρακάτω! Μετά την κατάσβεση η μηχανή ξεκίνησε για τον προορισμό της χωρίς κανένα πρόβλημα!
 

mk1 Stelios

Original poster
Hero Member
Επειδή το καλοκαίρι και οι ζέστες ξεκινάνε.....

mk1 Stelios said:
Εφημερίς της Κυβερνήσεως (τευχος δεύτερο) Αθήνα  26-Ιανουαρίου 2009

Αριθμ. 50292/3549/08 Εφοδιασμός οχημάτων με φορητούς πυροσβεστήρες

Οι φορητοί πυροσβεστήρες για επιβατικά αυτοκίνητα μέχρι 8 θέσεων πρέπει να είναι τύπου 1:
Φορητοί πυροσβεστήρες τύπου ξηράς κόνεως κατάλληλοι για κατηγορίες πυρκαγιάς    Α,Β,C και για ηλεκτρικό ρεύμα τάσης 1000V , με ελάχιστη κατασβεστική ικανότητα 8Α ,34Β , C 

Σχεδόν όλοι οι πυροσβεστήρες του 1kg καλύπτουν αυτές τις προδιαγραφές!
Καλό θα ήταν λοιπόν να υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο ένας τουλάχιστον πυροσβεστήρας που να καλύπτει αυτές τις προδιαγραφές!

Καλό είναι να υπάρχει και πυροσβεστήρας (δίπλα μας) Αφρού AFFF που μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε όταν υπάρχουν επιβάτες στην καμπίνα σε περίπτωση που υπάρχει εγκλοβισμός επιβάτη μέσα σε φλεγόμενο όχημα (το δικό μας ή κάποιου συνάνθρωπού μας σε τροχαίο)

Οι πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως ΔΕΝ μπορούν να χρησημοποιηθούν μέσα στην καμπίνα με επιβάτες γιατί υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας ή δυσλειτουργίας της αναπνοής!!

Να συμπληρώσω για την χρήση πυροσβεστήρων ξηράς σκόνης πως δουλεύουν ΜΟΝΟ όρθιοι! Αν δουλέψουν υπό γωνία φεύγει το προωοητικό αέριο χωρίς να βγάλει σκόνη (!)
Επίσης αν πατηθούν μία φορά έστω και καταλάθος , σπάει η αμπούλα η εσωτερική που δημιουργεί την πίεση και μετά από μερικά λεπτά είναι άχρηστος ο πυροσβεστήρας και ας έχει σκόνη μέσα. Πρέπει να πάει κατευθείαν για αναγόμωση.
Οι πυροσβεστήρες χημικού Αφρού όσες φορες και να πατήσεις πάντα θα βγάζουν κατασβεστικό υλικό μέχρι να αδειάσει το δοχείο.
Πυροσβεστήρας αφρού 3 κιλών έχει κατασβεστική ικανότητα όσο ένας πυροσβεστήρας του κιλού σε ξηρά σκόνη (!)

Όσοι δεν έχουν μανόμετρο είναι ακατάλληλοι και εκτός προδιαγραφών για το αυτοκίνητο (!)

Συνήθως οι πυρκαγιά σε ένα αυτοκίνητο ξεκινάει από βενζίνες ή ηλεκτρικά.
Η πρώτη μας κίνηση είναι να σβήσουμε το μοτερ (για να σταματήσει η ανλία βενζίνης) και να αποσυνδέσουμε την μπαταρια (αν είναι ηλεκτρικό το πρόβλημα).
Σε περίπτωση που πάρει φωτιά ο χώρος της μηχανής ΔΕΝ ανοίγουμε ΠΟΤΕ το καπό στο μέγιστο!
Ίσα ίσα να χοράει το μαρκούτσι ή το ακροφύσιο του πυροσβεστήρα και στοχεύουμε ΠΑΝΤΑ την εστία και ΟΧΙ τις φλόγες! Αν ανοίξουμε το καπό πέρνει οξυγόνο και δυναμώνει η φλόγα.
Στοχεύουμε πάντα την εστία γιατί το κατασβεστικό υλικό που έχουμε είναι ελάχιστο και πρέπει οπωσδήποτε να ανακόψουμε την εστία της φωτιάς (!)
 

anthimaros

Newbie
Σεπτ. 23, 2014
4
0
0
35
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Οπως σωστα εχει πει και ο mk1 Stelios το παν ειναι να ξερουμε πως να συμπεριφερθουμε σε περιπτωση φωτιας και οχι τοσο αν εχουμε ενος κιλου ή καμια 25αρα μπουκαλα μαζι μας το ιδιο κανει! Οπως προειπε σε περιπτωση που διαπιστωσουμε φωτια στον κινητηρα εν κινησει ...σταματαμε οσο πιο συντομα μπορουμε σε ασφαλες μερος ( και επειδη το εχω δει με τα ματια μου,το ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ δεν ειναι ασφαλες μερος...),ανοιγουμε απο μεσα το καπο και απο το κενο και μονο που κανει ριχνουμε με τον πυροσβεστηρα,αν το ανοιξουμε τελειως το χασαμε το παιχνιδι μιας και θα οξυγονωθει η φωτια με αποτελεσμα να καψει πιο γρηγορα τα παντα...εκτος κι αν εισαι εξω απο καμια πυροσβεστικη αλλα με την πιεση και μονο που θα ριξει...το αποτελεσμα στον κινητηρα θα ειναι το ιδιο :p
A! και δεν ριχνουμε ποτε μα ποτε νερο...εκτος κι αν προκειται για πολυ μικρη εστια σε κανενα καθισμα η πορτ μπαγκαζ απο καμια γοπα και γνωριζουμε οτι σιγουρα δεν υπαρχει φωτια απο καυσιμο (και δη βενζινη) γιατι θα δουμε την φωτια να απλωνει παντου στο εδαφος!
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread