Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

fiestavt

Original poster
Member
May 10, 2010
117
0
0
39
Καλαματα
Ξαφνικα γκραπ,επεσε το παραθυρακι του συνοδηγου και δεν ξανασηκωνεται ;)  :D
Ξερεις κανεις αν ισχυει η εγγυηση?Το αμαξι μου ειναι 2ος/2007 και υποτιθεται το καλυπτει 5της εγγυηση.
Ζητανε 168 ευρω για τον γρυλο?!?!?!?!Εχει κανεις καμοια ιδεα για το ποσο κοστιζει αυτο το ανταλλακτικο?
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
19
www.fiestamaniacs.gr
Τόσο περίπου κοστίζει ένα γρύλος παραθύρου στο δίπορτο, νομίζω σου έδωσαν καλή τιμή + τα εργατικά.
Τώρα για το θέμα εγγύησης, θα πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο της προνομιακής εγγύησης που σου είχαν δώσει μαζί με την αγορά του αυτοκινήτου σου. Σε εμένα για παράδειγμα δεν καλύπτει γρύλους παραθύρων πέραν της διετούς βασικής εγγύησης, παρά μόνο τα μηχανικά μέρη (μοτέρ, σασμάν κλπ)... Σε σένα μπορεί να ισχύουν λίγο διαφορετικοί όροι και αυτό το ανταλλακτικό να καλύπτεται (όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο μπέρδεμα η προνομιακή (πενταετής) εγγύηση της Ford)  ::)
 

fiestavt

Original poster
Member
May 10, 2010
117
0
0
39
Καλαματα
Λοιπον.
1)Δεχτηκα τηλεφωνο,οτι το αμαξι μου ειναι ετοιμο,εγινε αντικαταση του γρυλλου απο την πλευρα του συνοδηγου.Δυστηχως οπως μου ειπαν δεν μπορεσαν να το περασουν στην εγγυηση και οτι το κοστος ειναι 168 ευρω.

2)Πηρα τηλεφωνο την επισημη φορδ,εδωσα αρ.πλαισιου δηλωσα τη βλαβη και με διαβεβαιωσαν οτι με καλυπτει η εγγυηση.
Ρωτησα καλου κακου και γνωστη εξουσιοδοτημενη αντιπροσωπεια και μου ειπε και αυτη πως με καλυπτει η εγγυηση.

3)Στην Φορδ Καλαματας ρωτησα γιατι δεν με καλυπτει η εγγυηση ,ενημερωσα οτι επικοινωνησα με τα κεντρικα της φορδ και η απαντηση που πηρα ειναι οτι δεν ισχυει σε εμενα η 3ετης προνομιακη εγγυηση γιατι δεν εχω καποιο?!?!?!?! βιβλιαρακι να το αναφερει,μαλιστα ολα αυτα με υφος ειρωνικο.
Μολις βγηκα να παω στο αμαξι να ψαξω για το "βιβλιαρακι" σχολιαζαν οχι θετικα το γεγονος οτι ρωτησα ,αλλα λογω δουλειας εχω βγαλει ματια και στον ....... και ειδικευομαι στο να διαβαζω χειλια :p.

4) Μετα απο απαιτηση δικια μου, ζητησα να επικοινωνησουν μπροστα μου με την φορδ να δω τι θα τους πουν αφου αλλα ειπαν σε εμενα και αλλα σε αυτους.Αποτελεσμα?Ζητησαν συγνωμη και μου ειπαν ως δικαιολογια οτι στην αρχη μπερευτηκαν και νομιζαν οτι ειναι για Fiat!!!!!!!!!(εμπορευεται και τις 2 εταιρειες.).Αυτο το προσπερασα ,αν και δεν καταλαβα τι ηθελε να πει ο ποιητης.
Σε καποια φαση ερχεται το αφεντικο και πηγε να μου πουλησει υποχρεωση λεγοντας μου στην αρχη δεν την περναγαν αλλα μετα απο πιεση δικια του την δεχτηκαν.Εδω γελαμε αφου πεταχτηκε η υπαλληλος και λεει "ηταν μπροστα ο κυριος".

5)Αφου δεχτηκαν οτι δεν γινεται αλλιως,κοιταξαν στο βιβλιαρακι service (ολα τα service ,τεχνικος ελενγχος και αγορα αυτοκινητου εγιναν απο τον ιδιο) ειδαν οτι εχω καθυστερησει το service 4 μηνες ,τα χλμ δεν τα εχω περασει ακομα ,Ο λογος ειναι οτι απο Μαιο το εχω και καθεται λογο καλοκαιριου και αγορα μηχανης.Τελικα αναγκαστηκα να πληρωσω.Παω στο ταμειο και μου ζητανε 179 ευρω!!!!!Οχι μονο δεν μου το περασαν στην εγγυηση αλλα τα 168 εγινα 179,δεν ειναι τα 11 ευρω, ειναι η κοροιδια.

6)Αργοτερα δεχτηκα τηλεφωνημα απο τα κεντρικα της φορδ οπου με ενημερωσαν οτι δεν υπαρχει εξουσιοδοτημενο service στην Καλαματα ,μονο Τριπολη και Σπαρτη και οτι εδω και 8 μηνες εχει ληξει η συνεργασια μαζι τους.
Μου αναφεραν οτι ισχυει αυτο με τα service ,δηλαδη οτι πρεπει να γινονται τα service βαση ημερομηνιας και η μεγαλυτερη αποκλιση που μπορει να εχει ειναι του ενος μηνος για να σε καλυπτει η εγγυηση και ειναι κατανοητο.
Προς μεγαλη εκπληξη μου ,αλλα και δικια τους ειναι :α)δεν επικοινωσε κανεις μαζι τους β) οτι και να συμφωνουσε η φορδ Καλαματας να το βαλουν στην εγγυηση ,θα τα πληρωναν απο την τσεπη τους αφου πλεον δεν υπαρχει συνεργασια μεταξυ τους σε θεματα service & ανταλλακτηκων.

Συμπερασμα?Χιλιαδες φορντ πανε εκει πληρωνουν αλμυρα service "αντιπροσωπειας" νομιζοντας οτι τους καλυπτει η εγγυηση  μην γνωριζοντας οτι δεν ειναι επισημος συνεργατης και οτι σε περιπτωση βλαβης θα τρεχουν και δεν θα φτανουν.
 
...δηλαδη με λιγα λογια δεν σε καλυπτει  εγγύηση για τον γρύλλο γιατι δεν πήγε το αμαξι σου για να κάνουν σερβις στον γρύλλο?? Μηχανικό πρόβλημα άσχετο με το ποτε πηγε για σερβις το αμαξι είναι!! δεν τους πηγες κανενα κολλημενο μοτερ για να σου πουν ααα επρεπε να ειχες αλλαξει τα λαδια κτλ!!

Μπαχαλοκατασταση που δεν αξιζει να σκας για 170ευρω!!
 

mpokwsths

Member
May 20, 2010
202
0
0
Και σε εμένα τώρα χάλασε ο μηχανισμός ηλεκτρικού παραθύρου του οδηγού (το πρώτο πρόβλημα του Fiesta μετά από 4,5 χρόνια). Σε εμένα ανέφεραν ένα απαράδεκτο κόστος της τάξης των 330 Ε που με κάποια έκπτωση που θα μου κάνουν θα κατεβεί στα 240 περίπου. Θα απαιτήσω να περαστεί εγγύηση όμως αφού σε εμένα δεν έχουν να βρουν κάτι μεμπτό (όλα τα σέρβις στην ώρα τους σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα). Για να δούμε τι θα γίνει...
 

Dark knight

Hero Member
Μην ανχωνεσαι και εμενα εχει αρχισει και κανει κατι κομπιασματα-ζοριζετε να ανεβωκατεβει του οδηγου!!Εκανα βιδες την πορτα και ειδα οτι τα 2 ντιζακια του ηλεκτρικου ετοιμαζονται να κοπουν!!Παρειγγειλα τα ντιζακια και οταν κοπουν,θα τα αλλαξω. ::)
 

arkas

Hero Member
Nov 2, 2010
2,000
0
0
45
θεσσαλονικη
www.facebook.com
κι εμενα κομπιαζε πριν λιγο καιρο
αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι οι ντιζες αλλα το πλαστικο γραναζι που ειναι συνδεδεμενες επανω γιατι ακουω το μοτερ να δουλευει αλλα να μην ακουγεται αλλος θορυβος θα παραγγειλω ενα σετακι που βρηκα και τα εχει ολα ντιζες γραναζι και κατι αλλα πλαστικα
 

arkas

Hero Member
Nov 2, 2010
2,000
0
0
45
θεσσαλονικη
www.facebook.com
οχι σαν ανταλακτικο υπαρχει ολο το συστημα μοτερ ραγες και οι ντιζες που ανεβοκατεβαζουν το τζαμι
το αλλαξα ολο κοστος 95 ευρα ιμιτασιον εργατικα δικα μου
το γνησιο δεν μπηκα καν στον κοπο να ρωτησω ποσο παει
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
39
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
σε ενα μηχανουργειο εαν πηγενες εφτιαχνες απο τερφλον ενα τετοιο γραναζακι και ειχες το κεφαλι σου ηρεμο για πολυ καιρο ;)
και με πολυ μικροτερο κοστος!!!
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread