Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

BillMk7

Original poster
Pro Member
Feb 2, 2011
600
4
18
36
Πειραιάς (Καλλίπολη)
Πηγαίνοντας στο service για άλλο λόγο, μου έκαναν ένα γενικό έλεγχο και παρατηρησαν πως το τιμόνι κάνει ένα "γκαπ-γκουπ" όταν γυρίζει. Έλεγξαν λοιπόν τι μπορεί να είναι αυτό και με ενημέρωσαν πως θέλει αλλαγή η Κολωνα του τιμονιου επειδή έχει φθαρεί. Μου κάνει εντύπωση πως με 64 χιλιάδες χιλιόμετρα που έχω στα 7 χρονια ζητάει μια τέτοια συντήρηση. Ωστόσο, προς το παρόν μου έκαναν μια λιπανση στην Κολωνα ώστε να σταματήσει αυτός ο ήχος, όμως θα το κάνει πάλι σε λίγο καιρό όπως είπαν. Να επισημανω πως 2 χρόνια τώρα έχω βάλει τα ελατήρια της eibach, τα sport line. Μήπως παίζει κι αυτό το ρόλο του στη φθορά? Ποια η γνώμη σας?
 

tsambion

Member
Jul 26, 2017
117
3
18
39
Αθηνα
Φίλε μου πολύ σχετικός με αυτό το πρόβλημα δεν είμαι όμως έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα σε MK 7,5 1.6 diesel του 2013 πρόσφατα πέρασα  από τον  κακλαμάνο και εγώ για να κάνω το σερβίς μου και τους ανέφερα και εγώ το εξής πρόβλημα, η απάντησή τους ήταν ότι είναι γνωστό Το πρόβλημα αυτό και ότι κάθε φορά θα λυνεται με λίπανση της Κολώνας. με βεβαίωσαν ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας και ότι δεν μπορεί να με αφήσει το αυτοκίνητο, απλά θα ακούγεται όλο και περισσότερο μέχρι να αλλάξω την κολώνα τιμονιού. το κόστος μου είπανε ότι είναι μεγάλο χωρίς να μου διευκρινίζουν ακριβώς το ποσό και η αλήθεια είναι ότι και εγώ φοβήθηκα να ρωτήσω.
αν βγάλεις άκρη και μάθεις και το κόστος Απλά σε παρακαλώ γράψε εδώ να το ξέρουμε και οι υπόλοιποι
 

BillMk7

Original poster
Pro Member
Feb 2, 2011
600
4
18
36
Πειραιάς (Καλλίπολη)
Κι εμένα μου είπαν πως με λιπανση θα είναι προσωρινή η λύση, αλλά θα χρειαστεί να αλλαχτει κάποια στιγμή. Το τελικο κόστος από ότι με ενημέρωσαν είναι 260 ευρώ. Ο θόρυβος δεν μπορώ να πω πως με ενοχλούσε. Ελάχιστος ήταν και κατά την γνώμη μου άνευ σημασίας.
 

tsambion

Member
Jul 26, 2017
117
3
18
39
Αθηνα
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα το κόστος να είναι λίγο μεγαλύτερο παρόλα αυτά και εμένα δεν με ενοχλεί, όμως με ενοχλεί που είναι στο μυαλό μου και ότι ξέρω ότι κάποια στιγμή πρέπει να το φτιάξω πριν αρχίσει να με ενοχλεί ο ήχος και η αίσθηση του γκαπ γκουπ στα χέρια μου.
Για τώρα και εγώ λέω να το αφήσω λιγάκι Μιας και προέχουν άλλα στο φιέστακι μου, Καταρχήν να το εξοφλήσω κατά δεύτερον να βάλω ζάντες και κατά τρίτων να βάλω φιμέ.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αν και όταν το φτιάξω μετά από άλλα τόσα χιλιόμετρα που έχει το αυτοκίνητο τώρα θα ξανακάνει τα ίδια η καινούργια κολώνα του τιμονιού? Από που δημιουργήθηκε το πρόβλημα?  μάλιστα είναι τόσο συχνό όπως μου είπαν από τον κακλαμάνο που μου κάνει εντύπωση πως και δεν έχει κάνει καμία ανάκληση η Ford.
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
  • #5
το προβλημα αυτο ειναι γνωστο στα ΜΚ7 και για ΜΚ7,5 πρωτη φορα το ακουω!!!
οπως και να εχει,και εμενα το κανει και το εχω αφησει γιατι το κανει ΜΟΝΟ σταματημενο και οταν κανω αποτοτομη και επιτηδες κινηση αριστερα δεξια!!! κατα το παρκαρισμα ή την πορια δεν ακουω τιποτα...
δεν θα εδεινα 260€ για να αλλαξω κολονα τιμονιου...και ποσο μαλλον εφοσον η ford εχει προβλημα σε αυτο και δεν το καλυπτει!!!απαραδεκτο...
το ιδιο και οι γρυλοι παραθυρων στα περισσοτερα ΜΚ7!
 

tsambion

Member
Jul 26, 2017
117
3
18
39
Αθηνα
Όπως φαίνεται μάλλον είναι γνωστό το πρόβλημα AR15firing και εγώ μόνο όταν είμαι σταματημένος Το νιώθω και το ακούω, όταν έχω ταχύτητα πάνω από 5 με 10 χιλιόμετρα την ώρα Σταματάω να το νιώθω Πόσο μάλλον να το ακούω.
Ας ελπίσουμε σε κάποια μελλοντική ανάκληση από τη Ford ::)
 

rallistas77

New member
Aug 23, 2016
74
3
8
6
Βόλος
Στο δικό μου ΜΚ7,5 δεν ακούγεται όσο το νιώθω σαν τρίξιμο - γραντζούνισμα, εν στάση. Θα το αναφέρω στην επόμενη συντήρηση να δω τι θα μου πουν και θα επανέλθω. Πάντως προσανατολίζομαι προς το τέλος της επέκτασης εγγύησης, αν δεν επιδεινωθεί, να ζητήσω αντικατάσταση, αν μέχρι τότε δεν έχει βγει κάποια ανάκληση.
 

karebe

New member
Dec 15, 2011
83
0
0
Προσοχή μην σας τρώει τα λεφτά σας ο κάθε άσχετος μην ακούτε εύκολα την φράση (Θέλει αλλαγή)
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread