Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

spant

Original poster
Rookie
Oct 23, 2019
15
1
3
Μοντέλο
MK8
Καλημέρα σε όλους,

Έχω στην κατοχή μου Fiesta 1.5D 120PS ST Line του 2019 σε χρώμα Blue Metallic. Το αυτοκίνητο φυλάσσεται σε κλειστό υπόγειο πάρκινγκ. Ψάχνομαι έντονα για κεραμική επίστρωση. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

1) Αξίζει η επένδυση;
2) Έχει κάνει κάποιος απο εσάς;
3) Σε ποιο μέρος και σε τι τιμή.
4) Αν έμεινε κανείς ευχαριστημένος μετά απο καιρό και σε τι τιμή εν τέλει αξίζει να γίνει.

Ότι προσφορά έχω πάρει μου λένε για γυάλισμα του αυτοκινήτου 2 φορές και με το κεραμικό γύρω στα 450-500 ευρώ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

Panos_Titanium

New member
MK7
Jan 16, 2021
93
29
18
Μοντέλο
MK7
Καλησπερα και καλως ηλθες .

Εχω περασει κεραμικο στο δικο μου της car pro cquartz uk 3.0 . Θα σου απαντησω οσο ποιο συντομα μπορω για μην πλατιασω.

1) Αξιζει αφου το αμαξι ειναι σε κλειστο υπογειο οποτε θα καταπονειται και πολυ λιγοτερο απο το να ειναι εκτεθειμενο εξω ΑΛΛΑ πρεπει να το πλενεις με το δικο του σαμπουαν ή σαμπουαν για κεραμικη και να εφαρμοζεις ανα 2-3 πλυσιματα και το δικο του quick detailer . Κατα τα αλλα δεν εχεις λογο να μην το κανεις . Κεραμικες εκει εξω εχει πολλες καλες και επωνυμες εταιρειες .Για να εφαρμοσεις κεραμικη θελει καλο πλυσιμο - πυλο - γυαλισμα το αμαξι εστω και με τα ΑΙΟ αλοιφη και μετα τοποθετηση και 2 στρωση και φυσικα χρονο για να κανει cure . Κεραμικο τωρα με γυαλισμα και 500ε ειναι λιγα . . προσεξε που θα πας .

Εγω το εκανα μονος μου γιατι εχω και τα εργαλεια και την εμπειρια και τον χωρο αλλα γενικα ενα γυαλισμα οταν ειναι στα 150-250ε και μια κεραμικη αγορα εχει μονο 70-180e χωρια ζαντες που θελεις αλλη βαλε και τον χρονο 3-5 μερες και εργατοωρες καπου κατι δεν βγαινει στο τελος .

Για να σε προλαβω κεραμικη δεν βαζουμε για να κανουμε το αμαξι αλεξισφαιρο στις γρατζουνιες και τα κλαδια και κλειδια. Υπαρχει μεγαλη συγχυση γυρω απο αυτο . ΝΑΙ εχει προστασια αντιχαρακτικη αναλογα ποια κεραμικη θα βαλουμε , οπως και προστασια απο κουτσουλιες και βρωμιες αλλα το αμαξι δεν θα γινει αθανατο στο βερνικι. Οτι θα παρεις τρομερη γυαλαδα, υδροφοβικη προστασια και προστασια βερνικιου εννοειται αυτο.

Επεισης ετσι και γινει εφαρμογη για να βγει θελει πολυ πονο με αλοιφαδορο και κοπτικη αλοιφη με οτι αυτο συνεπαγεται.
 
  • Like
Αντιδράσεις: spant

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Στα γρήγορα:
1) αναλόγως τι θες, τι περιμένεις και τι θες να ξοδέψεις (συνδυάζεται με το κόστος που ανέφερες)
2) Εδώ μέσα δεν ξέρω πολλούς, σε άλλα fora όμως ξέρω καμιά 20αρια γνωστούς-φίλους
3) Σε διάφορα, από την δική μου περιοχή από το Pitstop και PB μέχρι και την 3Μ, όλες οι τιμές ξεκινάνε από τα 600€
4) Σχεδόν όλοι είναι ευχαριστημένοι, πλην 3-4 παιδιών που δεν θεωρούν "σωστό" το να πρέπει να "συντηρούν" την επίστρωση

Γιατί δύο φορές γυάλισμα ? Μια και καλή αρκεί, θέλει καλό πηλό πρώτα και μετά γυάλισμα για να έρθει το βερνίκι στα ίσα του.
Δεν υπάρχει μόνο μία κεραμική, υπάρχουν αρκετά προϊόντα, πλέον υπάρχουν και αρκετές διαβαθμίσεις. Για το τι κόστος αξίζει να το κάνεις, εσύ ξέρεις τη τσέπη σου και τι περιμένεις από αυτό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: spant

spant

Original poster
Rookie
Oct 23, 2019
15
1
3
Μοντέλο
MK8
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έψαχνα μια καλή κεραμική για βάθος 3-4 χρόνια. Έχετε κάποιο μαγαζί να προτείνετε; Έστω και σε προσωπικό μήνυμα. Γιατί θέλω να θωρακίσω το αυτοκίνητο εμπεριστατωμένα.
 

JimBala

Rookie
Feb 22, 2021
39
10
8
Μοντέλο
MK8
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έψαχνα μια καλή κεραμική για βάθος 3-4 χρόνια. Έχετε κάποιο μαγαζί να προτείνετε; Έστω και σε προσωπικό μήνυμα. Γιατί θέλω να θωρακίσω το αυτοκίνητο εμπεριστατωμένα.

Θα σου πω μόνο πως και εγώ ήθελα μα το κάνω αυτό. Μετά αποφάσισα πως δεν αξίζει, διότι να ξέρεις πως δεν θωρακίζεται με τίποτα.
Θα αποδεχτείς τις πιθανές ατέλειες, θα το χαίρεσαι και αν σε 10 χρόνια σε χαλάει, το γυαλίζεις.
Αυτά από εμένα που έψαχνε όλη μέρα και έχασε πολύ χρόνο για αυτά…
 
  • Like
Αντιδράσεις: Panos_Titanium

theoanag

Member
May 23, 2018
112
47
28
εαν υπαρχει κλειστο παρκινγκ μην την κανεις, καλο πλυσιμο και ενα καλο κερι και τελειωσες.η κεραμικη ειναι για προστασια απο ηλιο ρυπους κλπ.θελει συντηρηση, και στο τελος γινεσαι ψυχακιας με το αυτοκινητο οπως πηγα να γινω και εγω.κοιταξε να το χαρεις και εαν χρειαστει ενα γυαλισμα .εχει γινει της μοδας για την κονομα .μια γρατζουνια να παθεις θελει παλι την ιδια διαδικασια να κανεις, γιατι ο φανοποιος θα στην αφαιρεσει για να το φτιαξει ,συν τα καντηλια που θα ριξει για να την βγαλει.δεν κανει το αυτοκινητο θωρακισμενο, μια προστασια ειναι για το βερνικι εαν το αυτοκινητο καθεται σε εξωτερικο χωρο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: JimBala and Panos_Titanium

Panos_Titanium

New member
MK7
Jan 16, 2021
93
29
18
Μοντέλο
MK7
Εαν το αμαξι το εχεις απο την αρχη μην σταξει και μην βρεξει και σκουπιζεις οτιδηποτε πεφτει επανω , γενικα εισαι σε κατασταση alert παντα . . . μην κανεις κεραμικο. Οντως θα καταντησει ψυχωση στο τελος , την ποιο δυνατη να βαλεις π.χ titan ,cquarz , gyeon νομιζεις πως αν πεσει κουτσουλια ενω εισαι για μπανιο στην θαλασσα με θερμοκρασια λαμαρινος 70+ βαθμους και το παρεις χαμπαρι μετα απο 5-6 ωρες δεν θα εχει καψει βερνικι ? Φυσικα και θα εχει κανει ζημια οχι τοσο μεγαλη αλλα παλι θα εχεις ζημια. Σου δινω ενα παραδειγμα που επικρατει στην χωρα μας. Απλα τι γινεται . . . παιρνει αλλος καινουργιο αμαξι του πεταει αλλος μια μπαρουφα κανε κεραμικο δωσε 1200ε και μετα απο 1 χρονο συντηρηση κεραμικης αλλα 300,400,500ε οσα ειναι και πλυσιματα με σαμπουαν οχι δυνατο και καθε 3-4 πλυσιματα βαλε και d-ironizer πχ ironx και κανε και εσυ toping με καμια 6-7 πετσετες και και και . Αυτα αν θελεις να ειναι το αμαξι παντα γαμπριατικο. Αν παλι δεν θελεις καντο μια κεραμικη και αστο εκει στην τυχη του και βλεπεις . Γενικοτερα παντως επειδη και οι αλοιφες εξελισονται και τα κερια συνθετικα - φυσικα μπορεις να παιζεις μπαλλα με χαμηλοτερο κοστος και να εχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα.Ασε που μπορει να κανεις κεραμικη με 52 σταδια και διπλα σου να κατσει ενα Α4 που απλα πλυθηκε και περασανε ενα κερι υγρο και να πεις "μα καλα τι κανω λαθος εγω" . . . δεν κανεις εσυ αλλα το βερνικι σου το ποσο gloss δινει στο γυαλισμα δεν ειναι το ιδιο με αλλα !
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread