Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

tomasss

Original poster
New member
Jul 1, 2016
71
2
8
Αν και υπάρχει ήδη σχετικό θέμα για το ST, θα ήθελα να το θέσω εδώ υπό τη δική μου οπτική και για το συγκεκριμένο φυσικά μοντέλο, το mk 7.5.

Προσωπικά από την πρώτη μέρα αγοράς του αυτοκινήτου δεν κατάφερα ποτέ να κάνω όπισθεν προς ανηφόρα χωρίς να ζοριστει το σύστημα. Πάντα μαγκωνει τα φρένα και δεν τα απελευθερώνει τη στιγμή που πρέπει. Ή δεν λειτουργεί σωστά ο συμπλέκτης μου;

Επειδή λοιπόν έχω μπερδευτεί για το τί ακριβώς ζορίζεται και φθείρεται, τακάκια φρένων ή συμπλέκτης, θα ήθελα πολύ να ακούσω την εμπειρία σας: οπισθεν προς ανηφόρα.
 
Oct 10, 2015
122
4
19
Κοίτα και εγώ 100 φιέστα έχω, δεν έχω συναντήσει κάποιο παρόμοιο προβλημα. Τσουλαει ομαλά το αυτοκίνητο, με μια λογική μικρή αύξηση στροφών.
 

tomasss

Original poster
New member
Jul 1, 2016
71
2
8
Πατάς σταθερά γκάζι; Αποσυμπλεκεις πλήρως ή πατινάρεις; Σε φόρουμ για Opel Insignia διάβασα ότι τελικά πρέπει να πατάς γκάζι σε σταθερές στροφές.
 
Oct 10, 2015
122
4
19
Να σου πω την αλήθεια το κάνω εντελώς μηχανικά, δλδ με το που αφήνω συμπαίκτη ξέρω σε ποιο σημείο το θα βγει το hill assist ταυτόχρονα απαλά πατάω γκάζι, λόγω ανηφόρας πατάω γκάζι Τόσο  ώστε να κυλήσει ομαλά προς τα πίσω. Αλλά τα κανω όλα μηχανικα. Δεν βάζω βάση ούτε στροφές ούτε τίποτα άλλο.
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
39
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
  • #5
Γιωργο εαν καταλαβα σωστα το θεμα σου δεν ειναι οτι δεν σου απελευθερωνει τα φρενα , αλλα οτι δεν μπορεις να συχρονιστεις σωστα με το hill assist!!!

ειχαμε ενα smart (αυτοματο βεβαια αλλα) και εγω ειχα το ιδιο προβλημα... ειχε αναγκαστικα το hill assist και εγω παντα σε ανηφορα (μηχανικα) εδεινα γκαζι οσο πρεπει για να φυγω αλλα παντα με κραταγαν τα φρενα του hill assist !!! αρκετα εκνευριστικο θα ελεγα γιατι εχω μαθει σε ολα τα αμαξια μου να μην εχουν hill assist!!! εαν μπορεις να το απενεργοποιησεις θα ηταν οτι καλυτερο πιστευω ή θα πρεπει αναγκαστικα να μαθεις το ποτε σου ''αφηνει'' τα φρενα!!!

οσο για την ερωτηση σου για το τι ζοριζεται θα ελεγα πρωτα το δισκο-πλατο γιατι το τρως με το να μην ξεκιναει το αμαξι και να μην κανει σωστη συμπλεξη και μετα τα τακακια τα οποια θα ελεγα λιγοτερο εως και καθολου γιατι το αμαξι δεν τσουλαει εκεινη την στιγμη ωστε να υπαρχει τριβη αρα και φθορα!!!
 

tomasss

Original poster
New member
Jul 1, 2016
71
2
8
Καλή μαλακία λοιπόν το σύστημα αυτό. Καλά κατάλαβα ότι μου πηδά τον δίσκο.
 

andrnith

Member
May 17, 2018
106
1
18
32
Αθήνα
Εάν παρατηρήσεις όταν το κάνεις αυτό και αφού ανέβεις την ανηφόρα υπάρχει μια περίεργη μυρωδιά μέσα στο αυτοκίνητο, κάτι σαν «καμένο» αυτό προέρχεται από το ζόρισμα του δίσκου πλατό. Επομένως καταλαβαίνεις ότι ζορίζεται αρκετά ο δίσκος.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Θέμα συνήθειας και προσαρμογής είναι πιστεύω το hill assist. Το έχουμε συζητήσει και στο αντίστοιχο θέμα του ST. Ή σου "ταιριάζει" και σε βοηθάει ή το απενεργοποιείς από το μενού και δε σε ξαναενοχλεί...
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread