Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Μιας και ήταν ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια που είχα παίξει στο PS3, είχα προπαραγγείλει το GT7 στο PS5 και το παρέλαβα την προηγούμενη Παρασκευή που ήταν και το επίσημο launch (για την ακρίβεια, το παρέλαβα Πέμπτη απόγευμα :) )

Συνολικό μέγεθος 108GB, εκ των οποίων τα πρώτα ~25Gb είναι στο δίσκο, τα υπόλοιπα 85GB κατεβαίνουν από το δίκτυο. Ενόσω κατεβαίνουν όμως, μπορείς να παίξεις το Music Rally, που είναι ένα καινούριο mode, αρκετά αστείο και πολύ ευχάριστο

Μετά από περίπου 30 ώρες και έχοντας τελειώσει το -ας πούμε- "βασικό" game mode του GT7 (το Cafe, που περιλαμβάνει 39 "αποστολές"), είμαι ακόμα στο 35% του συνολικού παιχνιδιού, τροπαίων, αγώνων και αυτοκινήτων, άρα δεν θα ήταν λάθος μια εκτίμηση ότι για το 100% θα χρειαστώ περίπου 100 ώρες. Και φυσικά αυτό είναι μόνο για το single-player mode, το GT7 όπως ξέρετε δεν τελειώνει ποτέ.

Άξιζε τα 80€ της προπαραγγελίας και της αναμονής ? Σίγουρα ναι. Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά σε σχέση με το GT6 και το GTS ? Επίσης ναι, αν και προσωπικά το GTS ποτέ δεν με ενθουσίασε. Αξίζει να πάρεις το PS5 μόνο για το GT7 ? Εξαρτάται, αν είσαι φανατικός των racing sims και του GT7, ναι, αν όχι, τότε μπορείς να βρεις αντίστοιχα παιχνίδια με αυτοκίνητα και σε άλλες κονσόλες ή PC.

Δεν θα κάνω αναλυτικό review, υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια, ακόμα και στα Ελληνικά, απλά να σημειώσω ότι παραμένουν προφανώς τα εξαιρετικά δύσκολα tests, δοκιμασίες, έχουν προστεθεί πλέον και κάποια επιπλέον modes, φυσικά είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνεις χρόνους με το χειριστήριο (το οποίο είναι ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό βέβαια ;) ), και γενικά όσο προχωράμε πιο βαθιά, τόσο πιο δύσκολο και απαιτητικό γίνεται.
 
  • Wow
  • Like
Αντιδράσεις: Στέφανος and mk6car
Oct 17, 2020
265
151
43
45
Μοντέλο
MK6
Δεν έχω ακόμα ps5 αλλά το παίζω στο ps4 και είναι καταπληκτικό παιχνίδι. Θα δώσει πιστεύω ακόμα παρα πολλά πράγματα με συνεχείς ενημερώσεις. Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο μετά από τόσα χρόνια.
 

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Να πω βέβαια και το μεγαλύτερο κακό, ότι ΚΑΙ το Gran Turismo έπεσε θύμα (και χοντρά μάλιστα) των IGP (in-game-purchases).

Μέχρι και το τέλος του Cafe (των 39 αποστολών δηλαδή), μπορείς κουτσά-στραβά να τη βγάλεις με τα χρήματα που κερδίζεις από τους αγώνες, ειδικά αν είσαι προσεκτικός και παίρνεις τα bonuses "καθαρού αγώνα" και 1ης θέσης σε επιμέρους αγώνες των πρωταθλημάτων. Δηλαδή μπορείς να προχωράς τις αποστολές χωρίς να ζορίζεσαι με την αγορά αυτοκινήτων και των απαραίτητων αναβαθμίσεων (hint: να ξεκινάτε πάντα από ένα αγωνιστικό λάστιχο, κάνει τεράστια διαφορά, μπορεί μόνο με ένα σετ αγωνιστικών ελαστικών να κερδίζετε τους αγώνες).

Το πρόβλημα όμως ξεκινάει μόλις ολοκληρώσεις τις αποστολές και πρέπει να αρχίσεις να μαζεύεις αυτοκίνητα. Αν δεν είσαι completionist και απλά θες να περνάς την ώρα σου, κανένα πρόβλημα. Αν όμως θες να αγοράσεις τα διαθέσιμα αυτοκίνητα, αυτό απλά είναι αδύνατο με τα in-game credits. Υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα που κοστίζουν από ένα εώς πολλά εκατομμύρια (ειδικά τα Legend cars), οπότε για να αγοράσεις έστω κάποια από αυτά θέλει grind για αρκετές ώρες (χοντρικά 1-1,5εκ την ώρα), πόσο μάλλον για να αγοράσεις τα 400τόσα αυτοκίνητα. Η άλλη επιλογή είναι προφανώς το να αγοράσεις credits, όπου βγαίνει περίπου ένα 20ευρω ανά (ακριβό) αυτοκίνητο!!!!

Μπορεί να είμαι φανατικός φίλος του GT και αρκετά completionist, αλλά (α) τέτοιο grind δεν θέλω, δεν αντέχω και δεν έχω χρόνο να κάνω, και (β) δεν ανέχομαι να πληρώνω 80€ για το παιχνίδι και να θέλω άλλα 20€ για μερικά αυτοκίνητα μέσα στο ΗΔΗ αγορασμένο παιχνίδι :(
 
  • Like
Αντιδράσεις: Στέφανος, dtsef and akisve

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Επειδή με ρώτησαν σε άλλο forum, έκανα μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς. Για να αγοράσεις τα 10 ακριβότερα "κανονικά" αυτοκίνητα (από τις αντιπροσωπείες) θέλεις περίπου 45εκ credits, ενώ κάποια από τα legendary αυτοκίνητα κοστίζουν σχεδόν ~30εκ credits έκαστο (!!!!!). Κοινώς, μόνο και μόνο για τα 10 ακριβότερα, συν τα 3-4 ακριβότερα legendary, θες πάνω από 100εκ credits. Το οποίο με το μέγιστο δυνατό grinding/farming, σημαίνει τουλάχιστον 100 ώρες ΜΟΝΟ για grinding και ΜΟΝΟ για αυτά τα ~15 αυτοκίνητα. Αλλιώς για να αγοράσεις τα 100εκ credits με 20€/2.000.000cr, θέλεις ούτε λίγο ούτε πολύ 1000€ !!!!!!!!!!!!!!! Και μιλάω μόνο για τα 14-15 ακριβότερα αυτοκίνητα, που ναι μεν είναι πολύ ακριβά, αλλά σκεφτείτε ότι τα άλλα είναι μεν φθηνότερα (από 2εκ και κάτω) αλλά είναι συνολικά σχεδόν 400 !!!!!

Εκπληκτικό παιχνίδι το GT7, εκπληκτική κονσόλα το PS5, αλλά το συγκεκριμένο "στυλ" είναι εξαιρετικά εκνευριστικό.....!!!
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Αν και περίμενα πως και πως το συγκεκριμένο παιχνίδι, με το που έμαθα για τα IGP και ότι απαιτεί να είναι online για να λειτουργήσει, δεν μπήκα καν στην διαδικασία. Είναι που είναι ακριβό, το να ζητούν έξτρα λεφτά για να μπορείς να το ευχαριστηθείς και να εξαρτάσαι από το internet και το αν θα είναι πάντα online οι servers του παιχνιδιού για να μπορείς να το παίξεις, είναι κάτι που θα πρέπει ως χρήστες να το καταδικάζουμε μπας και αλλάξουν μυαλά και οι εταιρείες κάποια στιγμή.
 

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Εγώ δεν έχω θέμα με τα microtransactions, θυμάμαι τον ντόρο που είχε γίνει με το DeusEx και τελικά δεν με επηρέασε καν. Ακόμα και παιχνίδια που έχουν φτιαχτεί με IGPs κατά νου (π.χ. Fortnite) παίζονται μια χαρά και χωρίς να κάνεις ούτε μια συναλλαγή.

Το παιχνίδι είναι εκπληκτικό, οπότε δεν πρέπει να μην το πάρεις για αυτούς τους λόγους. Απλά αν θες να κάνεις αυτό που αναφέρω (100% completion) αναγκαστικά πρέπει να πληρώσεις, ειδάλλως απαιτούνται εκατοντάδες ώρες grinding.
 
  • Like
Αντιδράσεις: AlexMK6Low'n'Slow

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Το θέμα είναι ότι στα συγκεκριμένα παιχνίδια το να αποκτήσεις τα αμάξια είναι μέρος της γοητείας και αναπόσπαστο κομμάτι της ικανοποίησης που λαμβάνεις παίζοντας τα. Αν για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να πληρώσεις έξτρα λεφτά πάνω στο ήδη ακριβό παιχνίδι δεν είναι σωστό. πόσο μάλλον όταν ουσιαστικά δεν σου ανήκουν αυτά μιας και εξαρτάσαι από το αν είσαι μόνιμα online και αν οι servers θα είναι πάντα εκεί. Δεν παίζω κανένα παιχνίδι που βασίζεται σε microtransactions για να προχωρήσεις και να έχεις πάρεις το 100% από το παιχνίδι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: AlexMK6Low'n'Slow

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Μαζί σου, γι'αυτό το ανέφερα άλλωστε σε ξεχωριστό post. Προσωπικά δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ microtransaction/in-game-purchase, αλλά όπως ανέφερα, δεν με ενοχλούν, ΑΡΚΕΙ να μην μου έρχονται στα μούτρα μου και να μου λένε "αν θες να κάνεις αυτό, τότε θα πληρώσεις".

Γι'αυτό και ξεχώρισα, το αν θες να παίξεις ως casual gamer στο GT7 τα IGPs δεν ενοχλούν (δεν φαίνονται και τόσο πολύ, είναι λίγο κρυμμένα), αλλά αν θες όπως και δήποτε να πας για το 100%, και δεν είσαι 15 χρονών να έχεις άπειρο χρόνο να κάψεις, τότε πρέπει αναγκαστικά να ξοδέψεις πραγματικά € για IGPs.

Όπως είπα και σε άλλο forum, προσωπικά προφανώς δεν θα δώσω ούτε 1€ για IGP στο GT7, θα κάνω το απολύτως απαραίτητο grinding για να πάρω τα απολύτως απαραίτητα αυτοκίνητα για τα trophies και μέχρι εκεί...

Για το online, σκέψου ότι πλέον ελάχιστα είναι τα παιχνίδια που ΔΕΝ απαιτούν κάτι τέτοιο, ή που δεν έχουν μειωμένη λειτουργικότητα αν δεν είσαι Online, οπότε είναι απλά δείγμα των καιρών...
 
  • Like
Αντιδράσεις: nexus
Oct 10, 2021
3
2
3
22
Νέα Ιωνία
Μοντέλο
MK6
LOCATION
Athens
Το παιχνίδι αγοράστηκε την ημέρα που κυκλοφόρησε και μετά από καθημερινό κάψιμο έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες αποστολές/διπλώματα και αγώνες στο χρυσό σε λιγότερο από μήνα!! Παίζω τα Gran Turismo από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου από PS1 και δεν έχω χάσει κυκλοφορία, το 7 είναι ότι πιο κοντινό στην τελειότητα του 4 με τα φρέσκα γραφικά του PS4, από άποψη περιεχομένου είναι σίγουρα το πιο ολοκληρωμένο Gran Turismo μετά το 4 και αναμένω για καινουριο περιεχόμενο (αυτοκίνητα, πίστες, αγώνες, λειτουργίες) με τα επόμενα updates που θα γίνονται στο παιχνιδι. Όντως είναι αρκετά δυσκολο να συγκεντρώσεις χρήμα αλλά πάντα ήταν στο Gran Turismo. Πάντα ήταν παιχνίδι σοβαρό που δε συγχωρεί παραβάσεις και χαβαλεδίστικη οδήγηση γιαυτό και είναι simulator. Σίγουρα υπάρχουν καλυτεροι εξομοιωτές αλλά κανένας δεν ισορροπεί την εξομοίωση με το arcade στοιχείο σαν το Gran Turismo. Για τους παλιούς ακόλουθους θα μπορούσαν να το δουν σαν remake του GT4 με σύγχρονα στοιχεία.
Υ.Γ. έχει μακράν τον καλύτερο ήχο κινητήρα από όλα τα Gran Turismo και γενικά από τα περισσοτερα παιχνιδια racing που έχω παιξει!! Δυστυχώς του λείπει το Ford στοιχείο που έχει το Forza αλλά ποτε δε ξερεις μπορεί να βελτιωθεί αυτό στο μέλλον με τις αναβαθμίσεις. Προς το παρών μου αρκεί το τουρμπισμα του ΜΚ3 Focus RS με την φοβερη anti lag αναβάθμιση που έχουν βάλει στο παιχνίδι ( μη ξεχάσετε να την ενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις!) καλό κάψιμο! 🏁🏁🏁
 
Last edited:
  • Wow
Αντιδράσεις: dtsef

mk6car

Pro Member
Dec 22, 2018
673
154
43
Μοντέλο
MK6
μπράβο ρε μάγκα !! μόνο σε ένα δεν θα συμφωνήσω μαζί σου, το Forza έχει κατά πολύυ καλύτερο ήχο στο Focus RS ...
 
  • Like
Αντιδράσεις: AlexMK6Low'n'Slow
Oct 10, 2021
3
2
3
22
Νέα Ιωνία
Μοντέλο
MK6
LOCATION
Athens
μπράβο ρε μάγκα !! μόνο σε ένα δεν θα συμφωνήσω μαζί σου, το Forza έχει κατά πολύυ καλύτερο ήχο στο Focus RS ...
Το Forza έχει γενικά φοβερή ποικιλία στα Ford (όλες οι γενιές Escort 😱) έχει τα περισσότερα retro Ford μοντέλα αν θυμάμαι καλά. Το θέμα του ήχου το ανέφερα γιατί το Gran Turismo πάντα υστερούσε σε αυτό (καλές εποχές που άκουγες μόνο λάστιχα και ηλεκτρική σκούπα 😂). Θεωρώ ότι σαν ήχο κινητήρα κορυφή είναι το Asseto Corsa και πιο παλια τα πρωτα 2 Project Cars.
 
  • Like
Αντιδράσεις: dtsef

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread