Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Nos7

Administrator
Original poster
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
39
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
  • Thread starter
  • #321
[mention]Panos693[/mention] Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας !! όντως ειναι εύκολο αρκεί να έχεις και ένα πολυμετρο !!! ανοίγεις την πλαφονιέρα και έχεις 3 καλώδια !!! το ένα ειναι το + , το άλλο το - το οποία ειναι μόνιμα με τάση !!! υπάρχει και ένα τρίτο το οποίο ειναι - και ειναι διακοπτόμενο δλδ δεν έχει - εάν κλείσεις την πόρτα !! θα παρεις το + και το διακοπτόμενο - και τα κατεβάσεις ένα καλώδιο στα ποδιά που θέλεις ... επίσης δεν χρειάζεται να σου πούμε κάτι για ντουι γιατι οπού και να πας και ζητήσεις 2 θα έχουν... ειδικά στα ηλεκτρολογία των αμαξιών !!
 

Panos693

New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και καλώς σας βρήκα, πολυ κατανοητά όσα έγραψες. Με το πολύμετρο (έχω στην διαθεσή μου) θα ελέγξω αν η τάση που βγαζει το καινούργιο καλώδιο που θα τραβήξω είναι στα 12v? Τα ντουί έχω την εντύπωση ότι διαφέρουν μεταξύ των αμαξιων, ας πούμε έχω κάποια παλιά ντουί τα οποία είναι σίγουρα πιο χοντροκατασκευή (δεν κάνουν δηλαδή για τις υποδοχές του fiesta) και έχουν υποδοχή μπαγιονετ γι αυτό ρώτησα μήπως και βρίσκουμε κάπου συγκεκριμένα για το fiesta. Θα πάω σε ένα ηλεκτολογίο να ρωτήσω για ντουί (θέλω τα χωνευτά ώστε να μπαίνουν οι λάμπες led που έχω). Και κάτι τελευταίο το καλώδιο με τι διαδικασία θα το τραβήξω στα πόδια του οδηγού και συνοδηγου; Εννοώ θα το περάσω απ την κολώνα του οδηγού θα το πάω πάνω απ τα πετάλ και από εκει θα αφαιρέσω κάποια πλαστικά μέχρι να το πάω του συνοδηγού ώστε να μην προεξέχουν τα καλώδια; αν η διαδικασία γίνει σωστά εννοώ δεν συνδεθούν λάθος τα καλώδια, φανταζομαι είναι απόλυτα ασφαλές, εννοώ δεν επιβαρύνεται το ηλεκτρικό κύκλωμα του αμαξιου μιας και στην ουσία κάνω προέκταση καλωδιων απο ήδη προϋπάρχοντα καλωδια.

Προστέθηκε μετά από 3 λεπτά 45 δευτερόλεπτα:
Το πολύμετρο μαλλον το χρειάζομαι για να βρω ποιο είναι το διακοπτόμενο καλώδιο, το οποίο δεν έχει τάση οπότε άκυρο αυτό που έγραψα για το πολύμετρο πριν λίγο.
 

Nos7

Administrator
Original poster
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
39
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
  • Thread starter
  • #323
όχι διακοπτόμενο καλώδιο άλλα διακοπτόμενο -

τα ντουι εάν πας σε ένα ηλεκτρολογειο αυτοκίνητων σίγουρα θα σου δώσει κάτι που θα κάνει .. ειναι universal ;)

με τα καλώδια έχεις 2 επιλογές ... ή από κολόνα οδηγού και στα πόδια οδηγού και μετά πίσω από το ταμπλό και στον συνοδηγό ή κατεβάζεις 2 καλώδια !!

ναι ειναι ασφαλές εάν γίνει σωστά και δεν γίνει κανένα τσαφ κατά την διαδικασία ;)
 

Panos693

New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Έγινε, σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου, θα δω ποια λύση βολεύει απ τις δύο και θα επανέλθω για νεότερα!🙂
 

Panos693

New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Η υποδοχή υπάρχει σε όλα τα fiesta αν δεν κάνω λάθος, απλά κάποια έχουν έτοιμες τις καλωδιώσεις με τα ντουί, ενώ αλλά έχουν μόνο την υποδοχή και πρέπει να βάλεις έξτρα ντουί και να τραβήξεις καλώδιο. Τις υποδοχές θα τις βρεις και στις 2 μεριές (οδηγού, συνοδηγού) και βρίσκονται στο κέντρο και οι δυο. Η μια βρίσκεται κεντρικά κάτω απ το πλαστικό κάτω απ το τιμόνι και η άλλη αντίστοιχα κεντρικά κάτω απ το πλαστικό στην κάτω μεριά απ το ντουλαπάκι.
 

Panos693

New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Σήμερα ασχολήθηκα μετά από πολύ καιρό μιας και βρήκα χρόνο με τον φωτισμό στα πόδια οδηγού συνοδηγού.
Συνοπτικά πήρα ρεύμα από την πλαφονιέρα μιας και ήθελα ο φωτισμός στα πόδια να μην είναι μόνιμος αλλά να δουλεύει όπως ακριβώς η πλαφονιέρα.
Τράβηξα δύο διπλά καλώδια και κατέβασα το ένα διπλό στα πόδια του οδηγού (πέρασμα μέσα απ τον ουρανό, και κατέβασμα μετά από την κολώνα, τα προστατευτικά λάστιχα της κολωνας και έπειτα μέσα από κάτι πλαϊνά πλαστικά που βρίσκονται αριστερά στα πόδια του οδηγου) και το άλλο διπλό αντίστοιχα στον συνοδηγό.
Παιδεύτηκα αρκετά στο θεμα ντουι δεν έβρισκα με τίποτα ντουι τ10 το οποίο να είναι απόλυτα ταιριαστό στις υποδοχές που έχει το αμαξι, οπότε ακολούθησα την λύση της λεντοταινίας (5050 12v, αδιάβροχη). Σύνδεσα τα καλώδια απ την κάθε λεντοταινία με αυτά που είχα τραβήξει απ την πλαφονιέρα (κολληση με κολλητήρι και θερμοσυστελλόμενα μακαρόνια για στεγανοποίηση).
Το αποτέλεσμα βγήκε πολύ ωραίο και το μοιράζομαι μαζί σας!

 

Panos693

New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Να είσαι καλά, επίσης να ευχαριστήσω όσους μου έλυσαν απορίες που είχα παλιότερα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και κυρίως τον @nos7!
 

myfiestamk7

Newbie
Jun 10, 2020
4
0
1
Καλημερα σε όλους, μπορεί κάποιος να μου πει που μπορώ να βρω ένα ζευγάρι ντουϊ τα οποια να ταιριάζουν στις υποδοχες για τον κρυφό φωτισμό στα ποδια οδηγου και συνοδηγου; εχω φαει τον τόπο να βρω και εχω ψάξει και στο διαδίκτυο αλλά δεν βρίσκω με τίποτα ταιριαστά στις τρυπες που υπάρχουν στο αμάξι μου. Λεντ ταινία δεν θέλω να βάλω, ψάχνω τα ντουι μόνο.
Ευχαριστώ πολύ
 

Panos693

New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Καλησπέρα στην ομάδα, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ψάχνω να βρω ντουϊ για τις υποδοχές στον κρυφό φωτισμό οδηγου και συνοδηγού και δεν μπορώ να βρω στις διαστάσεις των υποδοχων που έχει το αμάξι, εχω παραγγείλει κανα δυο φορες απο ηλεκτρονικά μαγαζιά αλλά τα ντουϊ που ήρθαν ήταν πιο μικρα και δεν κάναν.
Θέλω να αφαιρέσω τις λεντοταινιες που έχω αυτή την στιγμη, γιατί έχουν έντονο φωτισμό και είναι πιο πρακτικά τα ντουϊ, πχ καίγεται μια λαμπα την αλλάζουμε κατευθείαν, και δεν μπλέκουμε με κολλητηρια κτλ και επίσης η ένταση φωτός που βγάζει το ένα λαμπακι είναι πιο κοντά στα γουστα μου.
Αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω ακριβώς τα ντουϊ που χρειάζονται θα του ήμουν ευγνωμον! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread